|
|
| נשלח ב-29/2/2004 17:14 |
|
| |
אולי כדאי לתת להם לינק לפורומים של חב"ד אני מקוה שנותנם להם להיכנס לשם
אני מוכן להמליץ
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2004 19:02 |
|
| |
חרדישער, אתה כתב ב"יתד השנאה"?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2004 20:05 |
|
| |
לא זכיתי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2004 20:13 |
|
| |
חרדישער,
רבניך מתירים לך לגלוש באינטרנט המשוקץ?
דעת תורה. על מי אתה עובד?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2004 20:29 |
|
| |
רבותי !!
אם מאן דהו אומר מילה טובה על לימוד תורה הוא אוטומטית נגד דודי זילברשלג ומפחד מיתד וכו' וכו' ??????????
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2004 23:57 |
|
| |
אם אני לא בסדר זה אומר שיתד אינו דעת תורה
הצחקת אותי 
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2004 05:55 |
|
| |
כותב חרדישער : "ולגופו של עניין זה לא נכון שיש אילוצים שמחייבים לצאת לעבוד אך המצב האופטימלי הוא ללמוד וללמוד כי לכך נוצרנו וזה עיקר תפקידנו בעולם !" כך , ממש כך ! תרתי דסתרי , הלא כן ? ו"לגופו של עניין" חרידשער (?) אתה יוצר רושם של אחד ש(עכ"פ חושב ש)הוא יודע מה הוא מדבר , אם כן הבה ותסביר לנו כאן מעל גבי הפורום במה לדעתך "דעת תורה" היא נגד שיטת חב"ד !
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2004 15:58 |
|
| |
רב_ליוק שלום וברכה,
אתה צודק זה טעות דפוס כונתי היתה שנכון שיש אילוצים לצאת לעבוד (המילה לא השתרבבה בטעות) אך אנו צריכים לחיות עם ההרגשה שזה כורח המציאות ולא לשכנע את עצמינו שזה עדיף מלשבת ולילמוד
בקשר לחב"ד אני לא יודע אם כדאי להעלות את הנושא בפורום בכל חריפותו למשל אם אומר על הרבי מחב"ד שהוא עשה מעצמו משיח שקר ועל חסידיו שסוברים שהמשיח כבר הגיע שזה נוגד לעיקרי האמונה וכידוע מי שלא מאמין בי"ג עיקרים דינו כאפיקורס לא בטוח שזה יעבור את הצנזורא של הפורום
יש בעיות נוספות ומשמעותיות נוספות בחב"ד, כמו למשל ביטול מצוות, לדוגמא, מצות שינה בסוכה, אשר מחמת פילפולי ולהםההבל שלהם התירו לא לישון בסוכה אשר התנאים והאמוראים, ישנו בסוכה, בלי להיות מצטער ע"י האור המקיף ואילולחסידי חב"ד האור המקיף מפריע לישון
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2004 21:21 |
|
| |
חרדישר
הפורום הוא על עיתונות יש לך בעיה עם עיתון בית משיח או כפר חב"ד או בבקהלה כאן המקום להגיב
טענות שיש לך נגד האדמור יש פורום חבד
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2004 03:52 |
|
| |
כל הכבוד שאתה עונה לי עניינית . ובכן : הרבי מליובאוויטש מעולם לא עשה מעצמו משיח , מי שכן עשה זאת היו אלה חסידיו , כשאליהם הצטרפו עוד קבוצת אנשים , שיצרו בחב"ד את מה שמכונה היום "משיחיסטים" . כל זה נעשה נ-ג-ד רצונו המפורש של הרבי שהובע על ידו בעשרות ואף מאות פעמים בכתב כמו בעל פה , באין ספור הזדמנוייות שונות ומשונות , כולל : התוועדוייות , שיחות , מכתבים , ואף בשיחות אישייות פנים אל פנים עם אנשים מסויימים . הדברים ידועים ומפורסמים וניתן לבררם בנקל . טוענים כי בשנים האחרונות חל שינוי מסויים בגישתו של הרבי ובהתייחסותו לעניין , אך זהו נושא פנימי השנוי במחלוקת אף בתוך חב"ד עצמה . אך גם אם חל שינוי מסויים בגישתו של הרבי ביחס לתגובתו כלפי פירסומים אלו - הרי הדבר מעולם לא הגיע ונתבע על ידי הרבי עצמו כי אם זהו דבר שיסודו ולידתו בקרב חסידיו ואם כן באם יש לבוא בתלונה כלפי מישהו הרי שתלונה זו תופנה אך ורק כלפי החסידים ולא כלפי הרבי עצמו !
אמונת הסידים זו כי הרבי הוא המשיח לא צמחה על חלל ריק והיא מבוססת ומייוסדת על אין ספור מקורות בתלמוד ובמדרש ועוד .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2004 04:20 |
|
| |
ביסודה ובבסיסה של אמונה זו עומדת ההנחה הפשוטה (שאיני זוכר את מקורה כרגע אך יש לה מקור גם בתורת הנגלה )
כי בכל דור ודור ישנו אחד אשר הוא הראוי לגאול את עם ישראל , ובאם עם ישראל יזכה - הדבר אף יתממש ויהפוך למציאות .
כנתון ראשון מתבססת אמונה זו על הרמב"ם בהלכות מלכים הפוסק כי : "יעמוד מלך מבית דוד הוגה בתורה ועוסק במצוות כדוד אביו ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה ... הרי זה בחזקת משיח ... אם עשה והצליח וקיבץ נדחי ישראל ובנה מקדש במקומו ... הרי זה משיח וודאי". ע"כ . כלומר : הרמב"ם פוסק כי על משיח להיות א. משבט דוד ב. הוגה בתורה ועוסק במצוות ג. יכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה וכו ' . מי שיש בו כל סימנים אלו הרי הוא אך ורק ב-ח-ז-ק-ת משיח .
נתון נוסף עליו התבססה אמונת חסידים זו זהו המדרש (או הגמרא) הדן בשמו של משיח : דבי רב שילא אמרי - שילא שמו .. דבי חזקיה אמרי - חזקיה שמו .. מנחם שמו .. ינון שמו .. וכו' . ההסבר הפשוט למחלוקת זו של התנאים בשמו של משיח ואשר אף הובא בשיחותיו של הרבי (בהמשך יובהר מדוע ) הוא : כל קבוצת תלמידים האמינה כי רבה - ואך ורק הוא - הוא הנו המשיח ! כלומר : כחלק בלתי נפרד מאמונת החכמים ודביקותם ברבם היא התשוקה והציפייה כמו האמונה כי הרב שלהם זה אשר זכו ללמוד תורה מפיו הוא הוא המשיח הוא ולא אחר והם אף מוכנים לשם כך להיכנס למחלוקות עם תנאים אחרים אשר למדו תורה מפי רב אחר מתוך אמונה וידיעה ברורה כי רבם ,ואך ורק הוא , הוא הנו המשיח ! הרבי הביא מדרש זה על מנת להוכיח את אמונתו שלו כי רבו שלו הוא הנו המשיח , אך החסידים - שפיקחים הם - פירשו זאת גם על הרבי עצמו , כלומר : הרבי עצמו אמנם התכווין בדבריו לא לעצמו , אך החסידים , שהם הרי החסידים של הרבי ע-צ-מ-ו , הם לקחו את המקור הזה וניצלו אותו על מנת להוכיח ולבסס את שיטתם כי הרבי מליובאוויטש שהוא - הרבי שלהם , הוא הוא המשיח הוא ולא אחר , וכי : "מנחם שמו " !
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2004 04:38 |
|
| |
בהתבסס על הנחת היסוד הנזכרת לעיל בדבר מציאות קיימת של משיח פוטנציאלי בכל דור , ובהילקח בחשבון ב' נתונים אלו אשר הובאו לעיל ד : א . פסק הרמב"ם כי 1,2,3 אלו הם הסימנים של מי אשר הוא ב"חזקת משיח " (לא (!!!) "משיח וודאי") ולרבי התאימו כל שלושת הסימנים שכן : א . הרבי הוא מגזע דוד - משפחתו מתייחסת למהר"ל מפראג אשר שורשי אילן היוחסין שלו נעוצים ב... דוד המלך !
ב . הרבי הגה בתורה בתורה ועסק במצוות כל חייו (אני מקווה שעל נתון ידוע זה אינך חולק , אחרת אתה פשוט אינך מודע למה שאתה מדבר - כותב )
ג . הרבי במבצעיו המפורסמים היה (לכאורה ) היחיד באומה אשר הכניס עצמו לעסק זה של לדאוג למצבם הרוחני של אלפי אחינו בישראל הטועים אשר איבדו את דרכם בצוק העיתים ולנסות לכופם ( באמצעים מקובלים כמובן ) לשוב ולילך בדרך התורה והמצווה .
הרבי על ידי המערכת העניפה של שלוחיו הרבים אשר שלח לכל רחבי תבל [ו"שלוחו של אדם כמותו " כידוע , לפי איזה גדר של שליחות שרק לא יהיה ] דאג כי כמעט ולא יהיה יהודי אחד על פני הגלובוס כולו אשר דבר ה' לא יגיע אליו !
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2004 05:19 |
|
| |
ובהילקח בחשבון הנתון השני אשר הובא לעיל אשר חלק בלתי נפרד מאמונת החסיד ודביקותו בו זוהי האמונה המוחלטת עד כדי ביטחון עצמי מספיק להיכנס במחלוקת עם מאמין מוחלט אחר כאשר כל צד טוען בלהט ובביטחה כי רבו שלו ורק הוא - הוא הנו המשיח הוא ולא אחר , שני נתונים אלה שיכנעו את החסידים ללא ספק כי יש מקור בהלכה לאמונה הפרטית שהיתה קיימת עוד קודם אצל חלקם אך ללא כל מקור - כי הרבי מליובאוויטש הוא זה אשר יזכה להובילנו לגאולה האמיתית והשלימה אשר תבוא במהרה בקרוב בימינו על ידי משיח צדקנו . אך כאמור - הוכחה חותכת וודאית בדבר הייות הרבי משיח ו-ו-ד-א-י - לא היתה להם . אך הוכחה מהמקורות כי הרבי הנו עכ"פ ראוי להיות ונכנס בגדר ד-"חזקת משיח" - זו כאמור היתה גם היתה . ובהתבסס על הנחת היסוד שהובאה לעיל בדבר הייות בכל דור אחד אשר ראוי לגאול את עם ישראל , ובהביא בחשבון גם את העובדה כי על כל חסיד להאמין ברבו בצורה מוחלטת כי הוא המשיח - הרי שלכשעצמם האמינו החסידים כי רבם ה-ו-א המשיח , אך לפרסם זאת לכל הדור - זאת כאמור לא יכלו , עד שהגיע עידן חדש בליובאוויטש בכ"ז אדר ה'תשנ"ב לאחר שהרבי קיבל את ה'סטרוק' ומאז הרבה אנשים הירשו לעצמם לעשות דברים כשחלקם טענו שקיבלו עידוד מהרבי , אך בזאת כאמור לעיל - אינני יודע לחוות דיעה . להעיר שכל הנכתב עד כאן הוא על דעת עצמי בלבד ואיני מתיימר לייצג איש . באשר לשאלה ששאלת על דבר המצוות שחב"ד ביטלה ע"י פלפולי הבל כהגדרתה - תעיין בשיחות הרבי שם תמצא ביאור הולם בעניין השינה בסוכה ( רק הנקודה : החסיד אינו מרגיש כלום רק שמתוך דביקותו ברבו - ורבו הרי מרגיש - הוא מצטער על כך ש- אינו מרגיש ! וזה עצמו מפריע לו לישון בסוכה וה"מצטער " - תהיה הסיבה אשר תהיה - פטור מעיקרא דדינא כידוע ולא חלה עליו חייוב מצוות סוכה מראש כך שזה אפילו לא בגדר של "אנוס " שאינו יכול לקיים המצווה כי אם מלכתחילה החייוב לא חל עליו ובזה יורדת קושיא עצומה שנשאלה על הביאור הנפלא של הרבי לא מזמן באחד קובצי החידו"ת שיו"ל ע"י ישיבת חב"ד מסויימת ברחבי העולם ) ובאם עדיין תישאר הקושיא - אתה מוזמן להציעה כאן בפורום שנית . אך העלאת קושיא זו בדווקא על ידך מחזקת אצלי את ההשערה ששיערתי עוד קודם כי "חרדישער" אינו אלא כינויו הספרותי של הבחור החבדני"ק ה"מפורסם" משה גרייזמאן ! הלא כן ? ואם טעיתי - ה' הטוב וכו '.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2004 14:51 |
|
| |
הניסיון שלך לנחש את זהותי מראה על צמצום מסוים כאילו רק אותו בחור "מפורסם" יכול לטעון את הטענה הזאת
אבל באמת הצלחת לעורר את סקרנותי מיהו אותו מפורסם משה גרייזמן אני מבין שבחב"ד לא רוו ממנו נחת
אתה אומר שהרבי לא עשה מעצמו משיח והתלונה היא על החסידים ולא על הרבי זאת התחסדות שלא במקומה אם אתה חושש לעשות אותו למשיח אל תתלה את זה באזובי הקיר כאילו הרבי לא הסכים לזה הרבי שכביכול כפה על כל העולם את התורה והמצוות וכבר ראוי היה להיות משיח לא יכול היה למנוע מחסידיו הקרובים אליו להחליט ולהכריז שהוא משיח?
בא נשים את הדברים על השולחן הרבי בעצמו סיבב את הענינים כרצונו ופעל באופן כזה שהחסידים יחליטו שהוא משיח גם אם לא הכריז על זה בפה מלא אבל הוא היה המושך בחוטים והוא כיון לזה
מספרים שכשהראו לרב מבריסק את המאמר הראשון של הרבי (באתי לגני) אמר בזה הלשון דער משוגינר ויל זיין משיח
כמו"כ כולנו זוכרים את טקס ההכתרה אשר הועבר בשידור ישיר ע"י כמה ערוצים והרבי עודד בתנועות ידיו את השרים יחי וכו'
גם לומר שזו איזה קבוצה שולית זה סילוף מהאמת אולי לאחר פטירת הרבי חלק התפכחו אבל קודם רוב מנין ובנין מחב"ד סברו כך
מה שעשית נקרא לשים קודם את החץ ולסמן סביב את המטרה אתה החלטת שהרבי משיח ולפי"ז אתה מעקם את דברי הרמב"ם ציטטת מהרמב"ם וז"ל "יעמוד מלך מבית דוד הוגה בתורה ועוסק במצוות כדוד אביו ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה ... הרי זה בחזקת משיח ... וכדי להתאים את דברי הרמב"ם לרצונך אתה מחליט שהפירוש יכוף כל ישראל הכונה "כמובן" בדרכים המקובלים תמצא לי מקום אחד נוסף בכל הרמב"ם שהוא כותב את הביטוי כפיה וכונתו בדרכי נועם הרמב"ם אומר יכום "כל" ישראל איפה הרבי קיים את זה הוגה בתורה כדוד אביו האם לילמוד באניברסיטה בפריז ולהשתלם שם במדעים זה הוגה בתורה כדוד אביו (תראה אולי זה לא פוסל אותו לגמרי , בגלל זה אבל משיח זה לא)
ומש שכתבת על שינה בסוכה זה ממש מענינא דימא זה נראה יותר פורים תורה מאשר משהו רציני הרי אותו צער יש לו גם בבית מה שמצטער על שאינו מרגיש ויהיה איך שיהיה על מה שכתבתי זה לא עונה ממה נפשך הרבי מרגיש את האור המקיף יותר מהתנאים שהם כן יכלו לישון בסוכה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2004 04:33 |
|
| |
חרדישער - ייתכן ועשיתי טעות בזה שנכנסתי איתך לעובי הקורה כך אך מכיוון וכבר נכנסתי לנושא - אשתדל לענות לך על שאלותיך . 1 אתה טוען כי הרבי היה המושך בחוטים מאחרי הקלעים ובכן : א. עליך מוטלת החובה להוכיח זאת לפני שאני צריך לענות לך תשובה על טענתך . ב . לשיטתך - הרבי מליובאוויטש פשוט רצה לעשות מעצמו צ... ? זה הרי ממש לא מסתבר ! חכמתו של הרבי מעולם לא הוטלה בספק גם בקרב מתנגדיו הגדולים . ג . אפילו לו יהי כדבריך - אני עדיין לא רואה בזה סתירה להלכה להגיד זאת (ואפילו אם בן אדם יגיד זאת על עצמו) , וכנ"ל מהוכחותי שעדיין לא נפרכו כיאות ( בהמשך אכנס לזה ) חוץ מזה , האם אתה חושב שזה כל כך פשוט לצאת בהכרזה ולשכנע אלפי אנשים כי אתה הוא משיח בן דוד גואל צדק אשר לביאתו מייחל עם ישראל זה אלפי אנשים ? הבה נעשה ניסייון קטן : הכרז על עצמך כאדמו"ר , סגור את דלת ביתך לשבוע ימים , ולאחר מכן את כל המוני המעריצים שוודאי יתדפקו על דלת ביתך - נסה לשכנע ( מאחרי הקלעים כמובן , לא בפרהסיא ! ) כי אתה הוא מלך המשיח . אתה מוזמן לחזור ולהביא בפנינו את התוצאות ! ד . לבד מכל זאת - דברי אלה כי הרבי התנגד לכך בכל תוקף אך לא היה באפשרותו למנוע זאת - אינם שלי , כי אם של הרבי בעצמו מ"שבת בראשית" תשנ"ב כאשר שרו בפני הרבי שיר שמשמעותו הנה כי הרבי הוא מלך המשיח אמר הרבי את הדברים הבאים (תוכן ): האמת כי הייתי צריך כעת לקום ולצאת בתור מחאה על מה שנעשה כאן אך ( לא אעשה זאת מפני ש : א . כבוד הציבור שנאסף כאן ב . [שים לב !] אני יודע שגם אם אצא בתור מחאה - זה לא יעזור ! כך אמר הרבי בעצמו , ואתה - מה לך כי תלך ותנסה לפרשן את הרבי ולהסביר את דעתו בצורה זו או אחרת כאשר הרבי גילה דעתו במפורש ובפרהסיא ובפני אלפי אנשים באופן ברור וחד משמעי ואשר לא ניתן לפרשו בשני פנים ?! וכאמור - לא היתה זו הפעם היחידה בה הרבי גילה דעתו זו .
תוקן על ידי - רב_ליוויק - 03/03/2004 4:42:48
 |
|
|
|
|
|