בית פורומים עצור כאן חושבים

4 שאלות בעניין מנהגי החסידים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/3/2004 11:36 לינק ישיר 

עקב הודעה שכתבתי בסמוך על תרבות..וכיוצ"ב.

נזכרתי בעניין גילוח הראש לנשים שנהגו בו ק"ק מזרח אירופה הע"י.

מעניין לציין שבספר מנחת יהודה (פתיה) כותב כי מנהג האנשים לעשות קרחת לנשותיהם פסול ע"פ הקבלה מפני דהם מתדמות בזה לשדות.(שין ימנית.)

וכמו כן נזכרתי בנהג כמה מקהילות החסידים שאינם מגלחות שער רגליהן.וגם בזה נזכרתי מתרגום שני למגילת אסתר שם כתוב שבזה נוכח שלמה המלך כי מלכת שבא היא שדה.(ע"פ הזוה"ק בהשמטות שמלכת שבא היתה שדה)

א"כ הנה מה טוב ומה נעים כי נשותיהן כעת ממש דומות לשדות(ושוב..שין ימנית)גם בראש וגם ברגליים.

טענות אלו יפות רק למי שכבר אזלו אצלו ההרגשים הבסיסיים ביותר של מקרא מפורש כדוגמת "ואהבת לרעך כמוך" (עיין קדושין מא שנדרש לגבי האישה) ונזקק הוא לטיעונים והפחדות מהקבלה האלוהית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2004 11:54 לינק ישיר 

על רקע מה שכתבת על נבחרי מולדתך באשכול יסין, מעניין לשמוע דווקא ממך דברי רגישות על "ואהבת לרעך כמוך".

[אגב מנהלינו העומדים חוצץ נגד העלבת מנהיגים דתיים, כאן נאלמתם מול דברי הנאצה לנבחרי העם, וחבל]

אמנם כשרועמים התותחים שותקות המוזות, אבל לגבי מלכת שבא, שם לדעתי זה בדיוק הפוך, אם איני טועה, דווקא בגלל השערות שעל רגליה דימוה לשדה. אבל יש לבדוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2004 12:00 לינק ישיר 

שחרית
בוקר טוב

שום נאצה.אולי מה שדימית כ "נאצה" בא מאותו מקום בדיוק ממנו באה הרגישות של "ואהבת" כפי שאני מבין?.איך תתיחסי למי שירגיל את בנך האהוב לשתות אלכוהול? גם שם זה מעשה חוקי מאת נבחרי העם.המניע של האהבה שלך לבנך האהוב.הוא זה שיוביל אותך למלחמת חורמה במסיתו.ומבחינתי ההסתה לחילוניות עם כל הליגיטמיות שלה.היא כהסתת בני לשתיית אלכוהול.

לגבי השידה -היא הנותנת מפני שהיה לה שערות הבין כי היא שדה מכאן דשערות ברגליים זה מנהג השדות

תוקן על ידי - MOTI7777 - 23/03/2004 12:06:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2004 12:14 לינק ישיר 

אה, טעיתי, דימיתי שהתכוונת שרגלים גלוחות אצל מלכת שבא היו סימן להיותה שדה.
הנה מה שאמר שלמה המלך, כשראה את רגליה של מלכת שבא כשנחשפו רגליה: "יפיך - יפי הנשים, אך שערך - שער גברים; והשער - נוי לגברים וגנאי לנשים" [מדרש אבא גוריון].

לגבי העניין השני [והעיקרי], צר לי, אך דומני שכאן לא טעיתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2004 12:17 לינק ישיר 

מוטי, באמת איני חפצה בהתנצחות ורק רוצה להבין, ואודה, על כן, אם תכבדני בתשובה: אם אכן התייחסותך ליסינים יהודים היושבים בכנסת כיוונה למסיתים לחילוניות, אי המשל ואי הנמשל?

אם היתה זו פליטת קולמוס שבלהט הרגע - אקבל.

חודש טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2004 12:25 לינק ישיר 

וכי יש למישהו ספק שלא היתה השוואה ממש.ואין זה אלא דימוי?

מה חשבתם? שאני באמת חושב שמבחינה הלכתית יש להם דין של יאסין?

הדימוי הוא כך .מה שעושה יאסין לגופות.עושים המסיתים לנשמות.
אבל ברור הוא שאין כאן איזושהיא השוואה הלכתית.

"כל היורד לאומנות חבירו כאילו בא על אישתו"-הנוציאו להורג? ועוד רבים.(יעויין בשו"ת הר"ן לגבי לשונות חז"ל המפליגים כדי למנוע מההמון)

ובזה יצאתי ידי חובתי.

תודה לשחרית שהביאה מדרש אבא גוריון (כעת שמתי לב שברכתיה בבוקר טוב בטעות-כנראה בהשפעת הניק)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2004 12:29 לינק ישיר 

אדרבה, ילמדנו רבנו מה בין דימוי של נבחרי עמנו ליאסין, חלילה, לבין השוואה שלהם אליו.

תוקן על ידי - שחרית - 23/03/2004 12:30:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2004 12:33 לינק ישיר 

כדי שרבנו ילמדך..עלייך לנדוד למקום תורה.(ותודיעי לי מה תשובתו בבקשה)

כוונתי ברורה כמדומני.השוואה בלשוני-שויון מוחלט הלכתי.דימוי-מה שדומה בעניין מה ולא לחלוטין.(אולי הרמב"ם במורה כבר דן בזה בחלק א) עכ"פ לשוני אינה לשון הראשונים.וכוונתי ברורה.אבל תמיד נחמד לשמוע שמייחסים ללשונך דיוקים כדיוקי הגר"א למקרא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2004 12:53 לינק ישיר 

אין לי ויכוחים עם הבנותיך האידיוסינקרטיות והאישיות למונחים העומדים לדיון.
בעברית שאני מכירה, טבע פעולת ההשוואה היא לבדוק כיצד X דומה ל Y בעניין Z. פעולה זו דומה בכל לפעולת הדימוי (היא היא פעולת הדימוי). בשניהם אין הכוונה שהאיברים שווים באופן מוחלט, אלא בחינה באיזה אופן הם דומים בעניינם ובטיבם.

כך או כך, דימוי או השוואה, דבריך על נבחרי העם היאסינים, הם דברים שעל כדוגמתם חרב בית המקדש השני.

לשמוע מבעל הכפשות וטינוף כאלה קריאות ל"ואהבת לרעך כמוך", זה קצת כמו לראות נזם זהב באפו של אותו בעל חיים ורדרד.

[ואני עדין מחכה למנהלים שיעשו מעשה ויסירו את החרפה!!]

תוקן על ידי - שחרית - 23/03/2004 12:55:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2004 13:02 לינק ישיר 

שחרית

צהריים טובים

ממה נפשך.אם דבריי ההם פסולים.מדוע אותה נימה נשמעת ממך כלפיי?
ואם אינם פסולים ואת מגנה אותי באותה לשון בה גיניתם מה לך כי תליני?
ולגבי הסיפא (יישר כח על הלשון הנקיה)שדמיתיני לבעל חי ורדרד אשר נקרא שמו בישראל ובתורה חזיר.

בחרת שאינך מקבלת את מה שאמרתי לך כי מה שהניע אותי לכתוב כלפיהם בלשון חריפה הוא הוא מה שמניע אותי לכתוב את הבנתי האישית בעניין "ואהבת".תזכי למצוות.

לפחות את מסכימה שזה נזם זהב.נו טוב .על העניין האישי אני מוותר.

ומה פירוש המילה הלועזית הנוראית שהבאת? (שכחתי את המילון בבית)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2004 13:09 לינק ישיר 

אני שמח שההומור והסובלנות ניצחו את הנצחנות.

כדי שלא להטריח עלי למחוק (צריך ה-מון זמן כדי למחוק הודעות. שלא תדעו), אבקש להניח לנושא הפוליטי, ולא לעסוק בו יותר כלל וכלל.

תודה מראש
ולשומעים יונעם

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2004 13:18 לינק ישיר 

מימוני היקר-

אני כבר תיכננתי למחוק וכך כתבתי "מחקתי בגלל שדבריי פגעו בנפשם ההומיה של כמה מבאי הפורום.

אני מתנצל.ואני מקווה שבעקבות דבריי בהודעה הזו לא יצאו רבבות לרחובות להפגנה סוערת.(אם כי קשה לי להאמין שעדיין לא התארגנה עצרת המונים בפארק הירקון)"

אבל אז הגיעתני הבשורה המרה כי אינני מורשה לערוך הודעה זו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2004 14:01 לינק ישיר 

כזכור, כבר דנו בנושא ההתבטאויות החריפות באשכול גבולות הדיון בפורום. אני חוזר ומציע לקבוע בחוקת הפורום שביטויי גנאי חריפים כלפי אנשי ציבור (ולא רק רבנים) ייחשבו כבלתי לגיטימיים וכעילה למחיקה מיידית, לא פחות מאותו ביטוי לו היה מופנה לכותב אחר בפורום. הדברים מתייחסים במיוחד לביטויים מסוג "נאצים", "יאסינים" וכיוצא בהם. במידה ולכותב יש עניין לבטא דעה, אני משוכנע שכל אחד מהכותבים כאן הוא אינטליגנטי דיו כדי לבטא גם דעה חריפה מבלי לגלוש לכינויי גנאי והשפלות למיניהן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2004 14:58 לינק ישיר 

אני חושב ששחרית צודקת ואולי זה קשור
לאשכול

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=854376

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2004 15:35 לינק ישיר 

רבונו של עולם!

אני חוזר בי!

לא עוד "יאסינים" חלילה.אפילו לא כמטאפורה.
מעתה אמור על "נבחרי העם" :"בעלי הכפשות וטינוף" שדבריהם הטובים (אם ישנם)הרי הם רק נזם זהב.באפם הורדרד.

(כן למדתי מתורת שחרית.וכל המחזיקים אחריה.)

נ"ב האם מותר לי להתבטא כך כלפי באי\ות הפורום?

ואני עדיין מחכה למנהלים שיעשו מעשה ויימחקו את הטינופת שיוחסה לי.

באהבה רבה

תוקן על ידי - MOTI7777 - 23/03/2004 15:50:57

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > 4 שאלות בעניין מנהגי החסידים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.