|
|
| נשלח ב-7/3/2004 09:31 |
|
| |
היה אחד שלא הבין את רוח הפורום בתחילה ואט אט הבין ואץ רץ לסניף מקדונלנד הקרוב
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2004 09:40 |
|
| |
וואס וויל הער? וואס?!
וכי לא מצאת מקום לתקוף חוץ מכאן?
לך על הבית כנסת הקרוב, ותכריז בפומבי כי תורת טאליבאן אמת.
בפורים תן לחיות בפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2004 11:28 |
|
| |
זה עתה קמתי ובאתי מעולם האמת.
אנוכי, ר' געצל היקר הייתי בחלומך ולא מואדיב
מחוצף זה, אשר התיימר ללבוש את גלימתי ולשלוח יד בדברי נבואות קדושים וטהורים ככוכבי הלילה מזהירים.
והריני שב ומפציר בך, בני היקר. סגור את הפורום
הזה. אל נא תלכו בדרך הזו, השמרו לכם מנגוע בעץ הדעת, כי אחריתכם מי ישגה.
ובהזדמנות זו מסור נא ד"ש חם לר' מיימוני, אשר יודעים אנו כי כוונותיו טהורות, אך מעשיו לא רצויים וכבר באתי אליו אמש בחלום הלילה בעניין זה, אלא שבבואי קם ובא השטן אשר התחפש לוירוס נורא בשם sdfg45h##kjuoi[mn
והפריד ביננו.
אך אמור נא לו בשמי כי וירוסים רבים לא יכבו את אהבתנו.
החותם בדמע בפרסתי
בעל עגלה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2004 11:33 |
|
| |
אני מסתפק באם להחרים את מימוני ומוטי או להתיר את דמם ולמסור אותם לבית דינו של בויימרינד (אשר כמאמרה של אהובה חריס בספרו של חיים באר 'נוצות' יש לקוברו שאחוריו כלפי מעלה למען ידעו הכל מאין משך עדולמי זה את פרנסתו).
אך לעת עתה אני פונה בקריאה נרגשת לחברי הפורום להצטרף בתפילה מעומקא דליבא למען יעניק הבורא למוטי ומימוני חוש הומור. כמו כן אבקש מהחברים לתור אחרי סגולה מתאימה לפתרון הבעיה חסרת מרפא זו (כגון קרפלעך ממרק סעודת הפורים של גדולי ישראל).
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2004 11:38 |
|
| |
להחרים! להחרים!
נכתב אחרי ד' כוסות כדת.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2004 12:02 |
|
| |
ככה זה מתחיל.
בהתחלה גולשים באינטרעאנעאט
אחר כך פותחים פורום ומלעיבים בו נגד מצוקי ארץ
אחר כך מעזים לבוא בדברים נגד מסורת הקבלה.
אחר כך מנהלים פה דיאלוגים עם כל מיני יצורין מהמין השני (להיפך מזכר וד"ל)
אחר כך משתתפים בצוותא חדא עם רפורמען (ובאה שמועה לאזני שהיה פה אפילו עבודה זרה בשיתוף וייבערס מיטען רפורמען)
והסוף ידוע רבותי !
הסוף ידוע לגמרי !
כל מי שעיניו בראשו יכול היה לראות זאת מלכתחילה!
אוי מה היה לנו !
בסוף בעיצומו של היום הקדוש פורים לא מבינים אביסעלה דברי ליצנות מענינא דיומא.
מי יגלה עפר מעיניו של אותו צדיק ר' לזר מנחם אשר ראה עוד אז את הכל !
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2004 12:05 |
|
| |
"ברוך מחייה המתים"
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2004 12:36 |
|
| |
מאז ומעולם אני טוען שיש "לסגור" הפורום על אתר
במקום להראות את האבסורד בשוללי ההבנה בלי הצטעצועי "הבנה", הולכים בדרך "ההבנה" ומנסים שאותם שוללי הבנה "יבינו".
במקום להראות לבוחרי מצוקי אבן למצוקי ארץ, שהם מסתכלים לכיוון מטה, מעלים אותם בדרגת "מעלה" בקודש, ומסבירים להם פנים יפות במקום צוקי שממה, משם נקודת מוצאם...
וכן על זה הדרך...
זהו חילול ד', יסגר הפורום לאלתר!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2004 12:41 |
|
| |
רבינו,
לא די בחרטה על העבר אלא צריך גם קבלה על העתיד שלא לפתוח שום פורום אלא בעצת אלה שהזכרת ההולכים באמונה הפשוטה ביותר כפי המסור להם מאבות אבותיהם ונשמעים לגדולים אפילו יאמרו להם שאחד ועוד אחד שוה אוטובוס וכדומה!
והשם הטוב יכפר בעדנו ביום הגדול והנורא הזה שכל מעלת יום הכיפורים היא שהוא "כ"יום הזה ויאיר את עינינו.
[מוטי, למיטב ידיעתי עומד הפורום בדרך חזרה ממקדונלד לבית מדרש ממנו לא יוצאים לעולם למקדונלד עד שיכשירוהו לפי כל קריטריוני ההחמרה ברוח ובגשם. אם "בא לך" מקדונלד, אנא אל תשתמש בפורום הזה כתירוץ, אלא במה שהרחיק אותך מתורתם של הנזכרים מעלה!]
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2004 17:29 |
|
| |
מיימוני נעניתי להזמנתך, ובכן: לפי המסורה המשל מיוחס לבעל התניא, שאמר אותו לפני הרב הקדוש רבי פנחס מקוריץ, שהקפיד על הפצת מעיינות הסידות ברבים, עד שמצא דף חסידות מתגולל בארץ.
המשל מתייחס לתורת החסידות שמביאה רפואה לעולם.
*
ובאשר לאשר לשאלה שנשאלה כאן, מה בין חב"ד לבין עכ"ח, שהרי שניהם חושבים, הנה על זה נאמר שיש שני סוגי חכמים הם גו'.
ומה שאתה מעמיד את עכ"ח כמבוגרים, לעומת הילדים שאינם ידועים לחשוב, הנה על זה ישנה האימרה הידועה של זה שמאן בלימוד הקבלה, והכריז: אני מתפלל לדעת זה התינוק.
*
אחזור כעת לחלוקה של מוטי:
על הראשון ודאי נצטוינו באיזה אופן ולמי מותר לעסוק במעשה מרכבה, באופן שלא יהיה מציץ ונפגע.
ועל השני: מוכרחים אנו להודות, שרוב החומרות שאנו נוהגים בהם, ושמפורטים בהגהות הרמ"א לשלחן ערוך, נוסדו בימי הביניים. ועל כך בולטת השאלה יותר ויותר, האומנם הרמה השניה של החלוקה היא, איך מפרקים את החבילה הזאת, כלומר לקבל רק את מה שההגיון של פלוני אלמוני מסכים לו, ואת השאר לזרוק לאסלה!?
ואם כבר מדברים על הגהות הרמ"א, אל לנו לשכוח את ההגהה האחרונה לאו"ח: וטוב לב משתה תמיד.
מי יגלה עפר מעינינו להבין תוכנה של חתימתו זו את הספר אורח חיים!?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2004 19:58 |
|
| |
מישהו הזכיר את השם שלי ?
חברה , פורים היום ! אתם אמורים להתבוסס עכשיו בקיא ולא לשבת ולהתפלסף כאן !
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2004 12:07 |
|
| |
מיימוני מוכיח כאן (בעזרת כמה מחבריו), שכל מה שנאמר על חוש ההומור של הליטאים, ו"שמחת" הפורים שלהם... פשוט נכון.
אוי לשכן ואוי לשכנו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2004 14:33 |
|
| |
לעובדי אלילי השכל והאגואיזם
שחברו ביחד בפורום של חושביזם
מה מפריעה לכם ריבה שהקלה על לידיזם?
רק רוצים להרגיש חכמיזם...
במילים מפוצציזם.
אותי משעשע כל הניסיוניזם
עם כל האיזמים והבלבוליזמים
להשתמש בי לצחוקיזם.
כי...
צוחק מי שצוחק ארחוניזם.

|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2004 19:22 |
|
| |
כותרת האשכול מביעה בדיוק את הבעיתיות של האומר אחטא ואשוב , שאין מספיקין בידו בדיוק כל כך בדיוק !!!!
|
|
|
|
|