| נשלח ב-9/3/2004 13:50 |
|
| |
יחסי אישות בזמן ההריון
רונית0101 שאלה:
האם מותר לקיים יחסי אישות בזמן ההריון?
התשובה היא שמותר.
אך יש לדעת כמה דברים.
א. ההתר הוא כמובן בשעה שהאשה טהורה. אם היא ראתה דם, הריהי אסורה ככל נידה.
ב. יש לברר שאין זה מכביד על האיש, האשה והולד. אך כל עוד אין זה מסוכן לולד ולאשה, ודאי שזה מותר ואף מצוה.
מחקתי את האשכול המקורי ופתחתי חדש, כיון שהניסוח המקורי של השאלה השתמש בביטוי אחר במקום "יחסי אישות". אפשר לדון בכל נושא, אך רצוי לעשות זאת בצורה צנועה ועדינה ככל האפשר.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2004 13:52 |
|
| |
בהקשר זה אפשר לשאול גם מה מקומה של הנאה לשם עצמה, כלומר שאינה לשם שמים?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2004 14:46 |
|
| |
מאמר המוסגר: כמה טיפוסי: כאשר כותבים כותרות צורמות נגד מרדכי ואסתר מאנשי כנסת הגדולה ומנביאי ישראל, אינך נחרד לביטויים מגושמים "האם כתבוני לדורו הוא רדיפת הכבוד" "האם מרדכי ואסתר היו מתבוללים" וכיו"ב? אך הביטוי יחסי מין לעומת אישות, כאשר שואלים שאלה הלכתית לגטימית, מוציא אותך משלוותך.
עוד זאת, רק תאר לעצמך האם הייתי פותח האשכול, האם כתיבת ספר חזון איש הוא רדיפת כבוד? ה
תוקן על ידי - מסתברא - 09/03/2004 14:49:50
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2004 16:20 |
|
| |
צחי
העלית נושא חשוב, ואשתדל לדון בו בהמשך.
מסתברא
אני דורש: עריות, נפשו של אדם מחמדתן, בין בפניו בין שלא בפניו נפיש יצריה.
אתה דורש: שאני מינות דמשכא.
אני סבור, שתשש כוחה של מינות, ושהתשובה למי ששואל אינה יכולה להזיק, אלא להפך - חיוני לענות. וגם אם תפתח אשכול על החזון איש ורדיפת הכבוד, לא אמחוק (אבל יודע אתה מה עונשו של מי שמכוון להקניט... ואני בטוח שאין זו אלא דוגמא שאתה מחפש למצוא את היקר לליבי).
ואם אתה סבור שבידך לענות היטב לשאלות אלו, תשובות עניניות ולא הפוסלות את השואל (ואת המקום), אדרבה, מחכים אנו לך.
האם אתה חושב שבשלילת הרשות לשאול נענה לשאלות. ומה נעשה, חלקנו לפחות, עם השאלות שבתוכנו?
מה שאין כן בניסוחים שעל גבול הצניעות או מעבר לו. איני אוסר על השאלה, אלא על הניסוח, וממיר אותו בניסוח שנראה לי צנוע יותר.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2004 17:07 |
|
| |
לא התכוונתי שום דבר על החזו"א רק כדוגמא שתבין. (יש לי הרבה מה לומר על החזו"א, אך לא בענין זה)
כבר ענה היטב ווטו, שיש אנשים שהם רגישים לדברים מסויימים וקהה חושים לשאר עניינים.
אך אני מבין את זה גם מבחינה פוליטית, שלא לומר שעבדו ע"ז בגלל עריות. קו חכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2004 17:15 |
|
| |
אני חושב שיחסי מין הם צורך נפשי ככל צורך אחר.וגם פיזי.
אינני מוצא שום סיבה שיש בה די כדי לצער את הגבר או האישה ולמנוע אותם מיחסי מין בזמן היריון.
לא מצאנו איסור כזה בחז"ל ואין שום סיבה לאסור.יחסי אישות אינם רק כדי להביא בריות לעולם.אלא הם "חסד" ו"צורך" כרוכים יחדיו.
לכן אין לאסור יחסי מין עם עקרה או זקנה או מעוברת.הפריון הרי הוא ביד הקב"ה ואילו ה"עונה" היא ביד האדם.וחובתו המוסרית.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2004 21:00 |
|
| |
מוטי: לשיטתך, לאדם שקיים מצוות פריה ורביה, מותר להשתמש באמצעי-מניעה. האמנם?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2004 21:10 |
|
| |
אראל סגל-
שני דינין הם:
א-דין פריה ורביה
ב-דין עונה.
אני השבתי לפי עניין העונה.לא לפי הלכות פריה ורביה.
אילו אכן אין איסור מפורש להשתמש באמצעי מניעה.יהיה מותר להשתמש בהם אם האדם יצא ידי חובתו בפריה ורביה.אמנם כמדומה לי אסור לזכר לעקר את עצמו.ואילו לאישה מותר לשתות כוס של עיקרין.לכן במקרה וקויים ההלכה של פריה ורביה.יש להקל להשתמש באמצעי מניעה.ואכן כך מורים הפוסקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2004 21:15 |
|
| |
מובא בגמ' שלא רק שמותר, אלא שזה אף מועיל לעובר.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2004 21:22 |
|
| |
.
אין ספק מסתברא, שהרגישות היא סובייקטיבית לחלוטין. שהרי אני, בכל מקרה מעדיף להשתמש בביטוי יחסי אישות, והוא נקי לאזני יותר.
ומנגד, הצלחתי להרגיזך בביטוי שבעיני לא היה בו כדי פגיעה במאן דהו - והתנצלותי לפניך על שלא כך היה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2004 22:37 |
|
| |
אני מאמין מסתברא שאם היית מעיר על כותרת זו או אחרת (שחלקן גם מפריעות לי, אלא שהורגלתי) באשכול ספציפי היו המנהלים מתקנים או מוחקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2004 23:26 |
|
| |
איני מעוניין להעיר על תיקון, רק אני מצביע על הדיסנונס הקוגנטיבי. ותו לא מידי.
יש אשר מין מפריע לו ומינות לא. ויש להיפוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2004 23:34 |
|
| |
מסתברא
עכשו אני רואה שהמחלוקת מתחילה מוקדם יותר.
בעיניך - הדיונים כאן הם מינות.
בעיני - לא.
בעיני: מותר לשאול, מצוה לענות.
כבר איני זוכר אם העמדת משנה סדורה בנושא זה באשכול מיוחד.
אולי תרצה לעשות זאת?
אני יכול להבטיחך, כי אם יתברר לי שטעיתי, ואתה צודק, אקבל את דבריך.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2004 00:29 |
|
| |
תודה שאני צודק, כאשר אצמיח כנפיים.
עוד הפעם להבהיר: לפי היהדות המקובלת (לא ח"ו של המקובלים) מרדכי ואסתר הם חלק משלשלת התורה, והם בוודאי אינם נחשדים ביהירות או כבוד עצמי.
המזלזל בתלמידי חכמים הוא אפיקורס. ובוודאי מי שיטעון על מרדכי ואסתר שהתבוללו.
כעת אני מבין שמותר לחקור על המגילה, ועל הסיפור, והאם התבוללו, אך כאן בא ההבדל, שבנוגע מין אתה מאד מאד מקפיד על הביטוי שצורם לך מאד, למרות שהתוכן לגטימי, ואתה דורש על צניעות.
כך בוודאי שמותר לדון בכהנ"ל, אך כאן הביטויים הגסים, אך שוב לגיטמיים, אינם צורמים לאזניך, והם נעימים לך מאד. ואינך דורש לא עידון השפה ולא צניעות הדיון.
איני בא בטענה אליך, ואני מבין היטב מאיפה זה בא אצלך, רק הצבעתי עליו בגלוי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2004 05:30 |
|
| |
"תנו רבנן: שלשה חדשים הראשונים - תשמיש קשה לאשה וגם קשה לולד, אמצעיים - קשה לאשה ויפה לולד, אחרונים - יפה לאשה ויפה לולד, שמתוך כך נמצא הולד מלובן ומזורז" (נדה דף לא עמוד א).
אולם לדברי פרופ' אברהם סופר –אברהם, (נשמת אברהם, אבן העזר סימן עו הערה א): "דיברתי עם מומחה בענין שאמר לי שלא ידוע לנו היום ברפואה שום חילוק בין שלשת החדשים הראשונים או אמצעיים, ולא ידוע לנו על שום סכנת יתר או תחלואה, עם או בלי תשמיש, לא לאם ולא לעובר, מאידך, אותן הנשים שהולידו בעבר לידה מוקדמת, מומלץ לא לשמש מיטתן, בחודשים האחרונים, מהחשש שזה עלול לזרז את הלידה, ויגרום ללידה מוקדמת".
|
|
|
|
|