בית פורומים עצור כאן חושבים

האם האינטרנט הוא עולמם של הפחדנים ???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/3/2004 21:59 לינק ישיר 

לא נראה שאתה מכיר את העולם החרדי ...

מה אתה מציע ל

יהודי שיש לו שבעה נפשות הלומדים במוסדות החינוך החרדיים ?

יהודי שזוגתו אינה רואה עין בעין איתו ?

יהודי בגיל מבוגר שאין לו שום סיכוי להשתלב בחברה אחרת , שלא רכש השכלה מינימלית ואין לו שום סיכוי למצוא פרנסה ?

יהודי שכמעט כל מי שהוא מכיר ינתק אתו מגע אחרי 'מעבר' כזה ?

ועוד ועוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2004 21:59 לינק ישיר 

איש"צ,

ראה ערך גלילאו על הוצאת האמת לאור!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2004 22:07 לינק ישיר 

האם הבית הוא עולמם של פחדנים כי בו אתה מסתובב, (נניח), עם גופיה ?

האם חדר האמבטיה הוא חדר של פחדנים כי בו אתה עושה מה שאינך עושה מחוצה לו ?

האדם הוא יצור מורכב והסיטואציות שאתם הוא מתמודד עוד יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2004 22:14 לינק ישיר 

מציץ,
אין לי טענות כלפי אדם פרטי שנמצא במצב כזה ,
ובכלל לא התכונתי להעמיד פה את ה"פחדנים" אל עמוד הקלון או משהו , רציתי לתהות על קנקנה של התופעה .
מה שלא מובן לי (ולפעמים מעלה תמיהות האם אמנם מדובר במחלוקת לשם שמים.) הוא שגם קבוצה לא מבוטלת של אנשים שחלקם ודאי אינם קוטלי קנים , לא מסוגלת "להקהל ולעמוד על נפשה" (באם
באמת טענותיכם נכונות , יש בידי המאיימים לפגוע בכם כ"כ .)

ווטו ,
נו באמת , וכי בימי הבינים אנו חיים ?

או שגם החרדים ה"מתמרדים" ישתפו פעולה עם הממסד ברגע שהדבר מאיים על עולמם הפרטי ...

ובענין זה ראוי בעיני להזכיר את הגמרא בפרק כהן גדול" (פ"ב סנהדרין) על שמעון בן שטח , עיי"ש .
ערב טוב .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2004 22:27 לינק ישיר 

אישציפור

You start out with the notion that, in the case you are referring to, being brave is always a virtue, and hiding under an anonymous screen name is cowardice.

No individual is an island. We all have families, friends, and other types of associates. ''Going public'' for the sake of bravery, will undoubtedly ruin many a life, not only that ''warrior's'' life, but the life of many around him/her.

Usually these types of naïve suggestions come from people who where either raised in more open societies, or from people who for some reason switched into such kind of societies under unique circumstances. Some of these people like to delight in the pleasure of knowing they can lead open lives, while these poor cowards tremble in front of their computer screens.

In addition, I am not convinced at all that those who criticize their native communities are itching to switch to one of the other communities out there. Remember: each community has its own set of ills. Some would have much rather preferred to remain in the community and implement change from within. Others who do wish to leave may be stuck for the reasons mentioned above, but use the anonymity to ''meet'' like-minded individuals or to vent their frustrations. All accepted methods of communications the world over.

If you really know the Charedi community (not just ''think'' you know), then you would understand that simply because some of us have certain ''issues'' with the community we live in, we are not ready to turn into suicide bombers.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2004 22:31 לינק ישיר 

.

אריה שאג, מי לא ירא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2004 22:31 לינק ישיר 

בחברות מסויימות, בנסיבות חיים מסויימות, ובבתי גידול מסויימים, נחוצה מידה לא מבוטלת של אומץ לב על מנת להודות בדברים, בין האדם לבין עצמו, כהווייתם, להסתכל בעיניים (גם הוירטואליות) ולבדוק\לומר את האמת הפנימית, גם אם בעילום שם - הרי האומר יודע! צריך לעשות הכרעה אישית של מה לעשות עם הדברים - האם לשבור את הכלים, לשפוך את התינוק עם המים, לוותר על יותר ממה שהתכוונו או שנחוץ, ולפגוע בכל אשר אוהבים ויקר, או לא? עשיית ההכרעה הזאת אינה פחדנות, אלא לקיחת אחריות.

ורק מי שלא היה שם יכול לקרוא לזה בשם אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2004 22:40 לינק ישיר 

חבצלת ,
אז זהו שהייתי (ועודני.) במצבים של הכרעה והתמודדות עם חברות כאלו ואחרות .

לפעמים הכרעתי לקבל את המצב כמות שהוא . (וקיבלתי על עצמי את המחיר הכרוך בדבר .)
ולפעמים הכרעתי להילחם . (ואז , גם אם לא קיבלתי על עצמי את המחיר , הוא הגיע מעצמו ...)

השאלה היא בדיוק שאלה של אחריות .
יש אמירת דעה שבאה מתוך לקיחת אחריות (והיא נמצאת גם באינטרנט , ובאתר הזה .) ויש
הבעת דעה שאם אין עמה מעשה , הרי היא מתבררת כבריחה מאחריות. (דהיינו פחדנות .) וזה לא משנה ממש מאיזה חברה אתה .
ואיני סבור שקשה כ"כ להבחין מתי נמצאים מעבר לגבול . (אם כי להעמיד גבול מדויק נראה לי שלא כ"כ קל ופשוט .)
ערב טוב .

תוקן על ידי - אישציפור - 10/03/2004 22:49:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2004 22:59 לינק ישיר 

אישציפור

I think we should add to this discussion the question to all participants in this forum. What is the primary motivation for being part of this group? The way I see it is that some members are driven by curiosity, since this and similar clusters offer the sole opportunity to ''mingle'' with other types of people who in real life they would never have met; others show a true desire to learn and understand the topics being discussed; others enjoy the occasional slugfest presenting itself here and there, and enjoy ''socking'' it to the other party. Yet, still others, share several of the above attributes.

However, I doubt that anyone in here has designs on changing the world, or even introducing major practical changes in his/her own life. We mostly come her as to a club; to listen and be heard; to become stimulated; and occasionally to vent or laugh. Real change in the real world rarely happens in that way.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2004 23:09 לינק ישיר 

איש"צ,

לא בימי הביניים ממש, אלא כימי הביניים. העיקרון ששלט אז לא בטל אם כי עודן מדרגה של קטילה פיזית גמורה!

החרדים ה"מתמרדים" מתוך יראת שמים, כל עוד הם שפויים ומבוגרים, לא ישתפו פעולה עם הממסד גם ברגע שהדבר מאיים עליהם. [זו רק מכת הפוסחים על שני הסעיפים או החושבים שחושדים בהם בפתיחות וחוששים לעורם מפני ה"אכזריות הקדושה".]

מחד משמע שהנך מכיר היטב את התופעה ומאידך להפך! ניתן להכריע שכוונתך להמשיך את שמחת הפורים!

ארי"ש וחבצלת ,

ארי"ש, כפי שציינתי הרבה פעמים שכשלעצמי איני בא לכאן אלא כמו לבית המדרש ולא לנאום על במת ההטפה לשינויים במחשבה שאכן יקרו השינויים הרצויים. אך את הנחתך להפך ש"לא כך קורים שינויים" מניין לך? דווקא נודע שקרו שינויים לטובה בהערכת היהדות אצל כאלה שמאסו בה טרם נכנסו לכאן וגם אני הרבה למדתי כאן. השינויים אצל הכלל נמשכים מהשינויים אצל הפרט.

תוקן על ידי - ווטו1 - 11/03/2004 0:16:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2004 23:20 לינק ישיר 

ווטו ,
נראה לי שהדיון לא ממש הלך לכיוון אליו אני התכונתי ...

נתתי דוגמא ברורה , מהאשכול ההוא ,
ומיד רבים החליטו שאני מבקר את הפורום הזה ככלל , ולא היא .

מכ"מ אני את שלי אמרתי כבר , אם יהיה לי מה להוסיף , בל"נ אוסיף בהמשך .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2004 23:49 לינק ישיר 

אי"צ,

ההכרעות הן קשות, וכרוכות לעתים בקרבנות יוצאים מן הכלל. זה לא קל. כמו שהסכמת, זוהי שאלה של הכרעה אישית, אולם לא תמיד ניתן לצפות את מלוא התוצאות. כמו שאמרת בצדק, מכל מקום המחיר ממהר להגיע :)

גם אני הייתי במצבים של הכרעה, ואף קיבלתי על עצמי את המחיר. האם עשיתי נכון? מי יודע. האם הייתי מסוגלת לעשות אחרת? אין לי תשובה. אני מסכימה איתך שלעיתים "הבעת דעה שאם אין עמה מעשה , הרי היא מתבררת כבריחה מאחריות". אבל זה קיצוני, ושחור ולבן הם צבעים קלים. הבעיה היא עם כל הספקטרום שביניהם.

אז דווקא משום שהייתי כאן, שם, באמצע ועוד, דווקא בשל כך אני מאד נזהרת מלשפוט, כל עוד האדם ישר עם עצמו. כאן, אגב, אני מסכימה איתך שוב, אני חושבת שכאן יש ריכוז ניכר של אנשים כאלה, וזו המשיכה שלי הנה (לשאלתו של א"ש).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2004 00:21 לינק ישיר 

ווטו

Don't ח"ו think that I meant to marginalize what you and the others are doing here. I myself picked up a lot of interesting and very rewarding insights on a variety of subjects in this forum.

What I meant was that most people rarely make significant changes in their lives, based on intellectual discussion, regardless of how much they are inspired. I believe that factual change (as opposed to intellectual) is mainly driven by social trends.

Of course there is a possibility (although at present I am still skeptical) that such forums as עכ"ח and others in that vein will eventually create changes in the social order. I can only hope and wish that this would come true one day.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2004 00:37 לינק ישיר 

איש ציפור

יש עוד נקודה כאן . בחברה החופשית התופעה של ביקורת חברתית (גם קטלנית ובלתי מתפשרת) היא כל כך מובנת מאליה שאפילו לא שמים לב לזה . ואילו במקרה של החברה החרדית אתה דורש התנצלות והסבר על כך שאדם מעיז להעלות את מחשבותיו על הכתב . וכי מצינו חוטא נשכר ?! האם בגלל שהחברה החדרית דורסת את הפרט כ'השקופה' , היא צריכה לקבל כבונוס גזירת שתיקה מרצון של נפגעי השיטה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2004 00:55 לינק ישיר 

מציץ_ונפגע and חבצל_ת

Thanks for your insightful points

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם האינטרנט הוא עולמם של הפחדנים ???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.