|
|
| נשלח ב-2/7/2004 18:10 |
|
| |
הנושא הועבר לטיפולו של אדם אחר, השותף למטרות ולאידיאולוגיה. הוא מחפש נואשות אחר כותבים. פרטים אצלי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2004 11:47 |
|
| |
אקדמאי, למה שלא תפרסם הפרטים?
אוי לשכן ואוי לשכנו
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2004 17:32 |
|
| |
"כל ההתחלות קשות"
הקושי הגדול להוצאת כתב העת, נמצא כנראה דווקא בפעולות הראשונות.
הקושי הראשון הוא, השגת מאמרים לגליון הראשון. רוב הכותבים הפוטנציאליים חוששים מתגובות חריפות מדי, או שאינם מאמינים כל כך בתועלתו, או שנמנעים לעת עתה משליחת מאמר כל עוד אינם רואים מהו צביונו ורמתו של כתב העת.
השאלה היא.
א. איך ניתן בכל זאת להשיג מאמרים?
ב. האם כדאי לבחור נושא מוגדר לכל גליון ובכך לתחום מראש את הדיון?
הקושי השני הוא בהכנת רשימת התפוצה. ללא ספק ישנם מאות או אפי' אלפים שישמחו בקבלת כתב עת שידון בנושאים מהותיים בחברה החרדית, כל אחד מאיתנו מכיר מסתמא כמה כאלו.
ג. איך ניתן להרכיב בפועל רשימה כזו?
הועלה בדיון כאן הטיעון שהדיון כבר מתקיים בפורום זה. ההבדל בין דיוןן בכתב עת לדיון בפורום הוא גדול מאוד ממספר סיבות.
א. יש עדיין רבים וטובים במחנינו שאין להם גישה לאינטרנט בשום צורה שהיא.
ב. המשתתפים בפורום הינם בנושאים שונים העומדים על הפרק בעלי השקפת עולם זהה, ואילו כתב העת אמור לשמש במה לבעלי עמדות מנוגדות.
ג. הפורום דן בנושאים אמוניים שמרחיק רבים מלהשתתף בו, כמו בענין "התפתחות ההלכה" "יחסינו לסיפורי התורה" וכדו', כתב העת איננו מתכוון לעסוק בהם.
ד. בפורום נכתבים הדברים בקיצור, גם הדיון והמשא ומתן גורמים לכך שחסר את הסדר והסיכום של הדעות השונות.
ה. הדיונים בפורום חסרים במידה רבה את החלק המעשי לביצוע הרעיונות, הדיונים הם בעיקר ברמה הרעיונית.
רעיון נוסף שהועלה, הוא הוצאת כתב עת וירטואלי שיישלח בדוא"ל, האם יש לכך דוגמאות? ואיך מבצעים אותו?
מי שיש לו רעיון בנוגע לנקודות שהוזכרו מתבקש לעשות זאת לדוא"ל [email protected] או [email protected]
ניתן גם לשלוח לתיבה האישית שלי.
אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2004 17:55 |
|
| |
בן ציון
אם כתב העת צריך להיות זהיר כל כך עד שלא יעלה שום נושא חשוב שהפורום עוסק בו, אז באיזה אופן הוא יבטא מחשבה חופשית ומסירות ליושר אינטלקטואלי לצד יראת שמים?
ואולי הוא לא נועד לזה?
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2004 18:36 |
|
| |
מיימוני
כתב העת אמור לעסוק בנושאים חשובים שהפורום עוסק בהם, אולם לא בכולם. ישנם נושאים שהדיון בהם איננו יכול להעשות ברה"ר, בעיקר מחמת חוסר היכולת של רבים לרדת לעומקם של דברים. ישנם נושאים שבהחלט אני מקוה שיידונו בעתיד, אולם לא בשלב הראשוני. מטרת כתב העת היא ראשית בעצם יצירת נורמה של דיון פתוח בנושאים שונים [אולי אפי' לכתב עת אחר בעתיד שידון גם בנושאים הנזכרים] היות ובמצב הקיים פשוט אין דיון בשום נושא שהוא. ושנית בהעלאת רעיונות ומחשבות כיצד ניתן לתקן, לשנות, ולשפר נושאים שונים באורח החיים החרדי המצוי. את הדוגמאות תוכל למצוא ברשימה של הנושאים בהתחלת האשכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2004 12:58 |
|
| |
מה יצא בסוף ???
האם כתב העת קיים ?
תוקן על ידי - קלף - 11/11/2004 13:01:18
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2004 17:55 |
|
| |
לצערי הרב לעת עתה לא יצא עדיין כתב העת מחוסר התעניינות ומחוסר כותבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2005 23:11 |
|
| |
בסיעתא דשמיא ישנה התעניינות של תורמים וגופים אשר הביעו את נכונותם לממן את הוצאת כתב העת ולדאוג לההדרתו בצורה מכובדת בחיצוניותו ובפנימיותו.
לאור זאת אנו מצפים לרעיונות והצעות של חכמי הפורום בנוגע למדורים המומלצים, כמו כן מתבקשים חכמי הפורום לשלוח מפרי עטם. אורך המאמר הרצוי הוא בין 500 ל-2000 מילה - יינתן אי"ה תשלום הוגן לכותבים.
לפרטים נוספים ניתן לפנות אלי לתיבה האישית.
אני מקווה לא להיות במצבו של הרועה שזעק "זאב זאב", עד שלא התייחסו לזעקותיו שהוכחו כאזעקות שווא.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2005 08:57 |
|
| |
קודם כל מזל טוב,
א. אני מוכן כעיקרון לכתוב. אם כי אני חייב להשאר בעילום שם
ב. כיצד תהיה ההפצה של העיתון.
ג. א' תלוי במידה מסויימת בב'
תוקן על ידי - לפום_ריהטא - 01/06/2005 9:02:03
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2005 16:13 |
|
| |
הרעיון אמור באיזה שהוא שלב להיות בר ביצוע?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2005 16:48 |
|
| |
קלף
אולי תסביר מה בדיוק צריך להיות בר ביצוע? וכלפי מי מכוונת השאלה?
אם תהיה היענות של כותבים [בפורום זה או במקום אחר], נראה לי שהשלבים הבאים יהיו קלים יותר [עריכה לשונית, הדפסה, הפצה]. אין לי תשובה על השאלה האם אצליח לגייס כותבים, כנראה שזוהי עבודה קשה ביותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2005 17:34 |
|
| |
בן ציון
וכססף מהיכן?
להרים פריוקט מעין זה צריך מימון?
הלא כן?
הרעיון עצמו הוא חיובי ואני מניח שיש גם אנשים שיקחו חלק בנושא ויכתבו מאמרים
אז למה מחכים?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2005 05:43 |
|
| |
אני מחכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2006 10:03 |
|
| |
האם הרב בצלאל כהן דלעיל הוא הרב בןציוןכהנא?
יש דמיון בשם?
|
|
|
|
|