בית פורומים אחרדים-אלעד

שערוריית ארנונה באלעד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/3/2004 13:20 לינק ישיר 
שערוריית ארנונה באלעד

כמו בתחילת כל שנה אזרחית קיבלו תושבי אלעד טפסי בקשה להנחות בארנונה, יש לציין בצורה מסודרת.

ואז החלה תקופת הטרטורים תביא אישור זה ואחר כאשר בכל פעם צריך לבזבז יום שלם כדי לזכות להכנס למשרדי הגביה בימי החורף גשם וקור ברחבת ההמתנה אבל סוף סוף סיימנו הכל עפ"י כל הכללים והדרישות ואפי' הצלחנו לעמוד בכל ההשפלות והבזיונות של הפקידות המקומית (שזו שערוריה בפני עצמה).

תשובות תקבלו הביתה נתבשרנו ע"י האחראים.

ואכן עם החשבון החדש לתשלום נתבשרנו על גובה ההנחה לה לה אנו זכאים עפ"י חוק, ללא טובה של אף אחד.

אך להפתעתינו הרבה מתברר שלמועצה מקומית אלעד יש חוקים משלהם ומי שהגיע לו הנחה בגובה של 80% קיבל בפועל הנחה רק של 60% בלבד, למרות שבטופס כתוב שחור על גבי לבן 80%.

עפ"י תגובת המועצה שפורסמה ע"ג המקומון, החליטה המועצה "להלאים" חלק מגובה ההנחה עד לאישור התקציב. פשוט חוצפה וגניבה לאור יום .

אם חסר למועצה כסף יש רשימה ארוכה מאוד מהיכן ניתן לקצץ עוד לפני שנוגעים בכספי אברכים שכל שקל חשוב לקיומם בפרט בימים טרופים אלו.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2004 18:25 לינק ישיר 

אולי תוכל לכתוב מה התנאים לקבלת הנחה בארנונה ומה הם הטפסים שצריכים להביא....

תודה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2004 23:33 לינק ישיר 

ממידע שנמסר מלשכת ראש המועצה, וכן מהגזבר-
הם טוענים: כי כל נושא ההנחות בארנונה הוא שערורייתי, ואין שום הצדקה לתת לתושבים את מלוא ההנחה.

הם גם טוענים, שזה שכל ערי הארץ ללא יוצא מהכלל מחשבים את גובה תשלומי הארנונה לפי מבחן הכנסות לא מחייב אותם כלל, ואם לאברכים יש בעיה - אז שיצאו לעבוד...

וכמו ששגור על לשונם :

"האברכים בכל מקרה לא יצביעו עבורי- אז למה להקל עליהם"

ובהערת אגב:

כאן המקום אולי להעלות את השאלה:

האם באמת יש הצדקה לכך שראש מועצה, יתנהג כאילו הוא ראש המועצה רק של בוחריו.
או שהוא מחוייב להתנהג בממלכתיות ולהבין שהוא ראש מועצה של כלל תושבי היישוב גם אלו שלא בחרו בו, ולדאוג גם לרווחתם, ובודאי שלא להתנכל אליהם...

תוקן על ידי - ליפא - 15/03/2004 23:35:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2004 00:39 לינק ישיר 

ליפא, תפסיק לכתוב כאילו אתה יודע הכל מה בדיוק נמסר לך מהמשרד של הרב קריספל? קשקשן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2004 09:00 לינק ישיר 

ליפא,

א. הנחות מבחן ההכנסה הם הליך של משרד הפנים ולא טובה של הרשויות.

ב. על דא קבכינא שגזירתם של ראשי המועצה קשה ואכזרית יותר משל ראשי שינוי. הם פשוט שיכללו ושיפרו את הגזירות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2004 23:36 לינק ישיר 

פוקס מולד

אם אינך מאמין, הרי שאתה מוזמן לשאול את מבין עני.. (אופס) את צורי עצמו- הוא גאה בהחלטה המתועבת של שלילת ההנחה מאביוני אלעד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2004 23:51 לינק ישיר 

ללא ספק כל זכות הקיום של העיר הזו הם מוסדות התורה הקיימים בה ומעל כולם הם אברכי הכוללים שתורתם אומנותם והיא היא שאגוני מגנא ואצולי מצלא, הם הנטורי קרתא האמיתיים של העיר ועליהם גאוותה/גאוותנו

מה גם ההתנכלות האין סופית של ממשלת שרוןלעולם התורה והתכנית ה"קלוקלית" שלו "אהוב" עולם התורה בנימין נתניהו(מישהו זוכר את המנגינה של "לבנימין אמר" שהולחן לכבודו?)

תפקידה של המועצה הוא להקל על קשיי הקיום של האברכים, וחלפש כל דרך לסייע להם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2004 00:00 לינק ישיר 

מיבין- נאה דרשת !

אולי גם תקיים ותבטל את הגזירה שלך (אופס- של צוריאל קריספל), בדבר שלילת ההנחות מתושבי העיר.

אין עוד עיר בארץ ששללה לאביונים שבה את ההנחות ממסי הארנונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2004 00:12 לינק ישיר 

לליפא היקר

תודה על הכבוד שאתה מעניק לי אך אתה מחטיא הן את האמת והן את המטרה,

אני מנסה לעשות מעט סדר בבלאגן כאחד שמביט מהצד, ורואה עם מה העיר היפה הזו מתעסקת ומתבחבשת,

הגיע הזמן שתנו את סדר היום שלכם בעיר ובודאי את השיג והשיח, שלא מתקרב לשום דבר שאני מכיר בציבור שלנו,

חבל על העיר היפה שלכם, שמשום מה אף אחד לא מבין למה אתם רבים או לשם מה

מבין עניין ולא בעל עניין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2004 00:36 לינק ישיר 

מיבין...

אתה שם לב שאתה מתחמק !!!

למה באלעד שללו את ההנחה מהעניים ??? למה???

אין עוד מקום בארץ שעשו זאת- יש גבול לחוצפה של קריספל

והמבין- יבין (ואולי יחזור בתשובה ויבטל את הגזירה...)

תוקן על ידי - ליפא - 23/03/2004 0:38:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2004 09:15 לינק ישיר 

אוי, עוד לא הספקנו לעכל את שובך, מר מבין עניין ובעל ענין הכי גדול שיש, וכבר מוכיח שלא למדת כלום בחופשתך הארוכה (לפחות בניק זה).
הערכה לאברכים ובני תורה מליאת רגשות ממש עד כדי דמעות, אינה יכולה לסייע לצערינו אפי' לא לרכישת שקית חלב, בטח לא במחירי אלעד.

אבל בכל מקרה "ברוך שובך" !!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2004 10:58 לינק ישיר 

הייתי אתמול בקריית ספר .

מי שרוצה לראות מה קורה לעיר שבה כולם מקבלים הנחה בארנונה מוזמן להטריח את עצמו לקריית ספר.

מי שרוצה להמשיך ולהשתמש ולהנות מגנים ציבוריים ירוקים ומכבישים במצב תקין (למרות כל המשאיות שנוסעות לאתרי הבניה כל היום) ומשאר השירותים שמועצה נותנת לאזרחים חייב להשלים עם העובדה שצריך לשלם ארנונה .

לפיכך אני סבור שאם מישהו חושב שראש המועצה מושחת הוא צריך לפרסם זאת ולעשות הכל כדי שאותו ראש מועצה ( ואולי עוד חברים במועצה ) לא ייבחרו שנית ! אבל זה לא אומר שלא צריך לשלם ארנונה .

אני מקווה שאלעד ( שבעז"ה בשנה הבאה אני אהיה תושב שלה) תמשיך להיות מקום של אנשים שמשלמים ארנונה כדי שחלילה היא לא תהפך לקריית ספר 2 .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2004 17:30 לינק ישיר 

סליחה אדוני הנכבד, אני מסתובב בהרבה מאוד ערים בארץ ובכל עיר יש הנחות של ארנונה לבעלי הכנסות.
כל מה שהעיר אלעד נראת כך זה בגלל שאותו גנב לא נותן לאף אחד לעשות משהו בלי שהוא יסכים לזה ואין לזה שום קשר לארנונה.
וכלם הרי יודעים את המצב של האנשים היום שיש הרבה מאוד משפחות אשר אין להם כמעט הכנסות והם רוצים לעבוד ופשוט אין להם עבודה וזה שתלך ותוריד להם את ההנחות אשר מגיעות להם זה גנבה פשוט. ובכלל לא קשור למצב ולצורת העיר.

דבר נוסף ראש המועצה לוקח הרבה מאוד כסף מתחת השולחן לעצמו והוא לצרכיו ולמה שהוא חושב הוא מאוד פזרן ויודע לבזבז כסף והרי לכם כמה שאלות:
1) למה הנהג שלו מקבל כל כך הרבה כסף אז באו ונספר לכם הוא מקבל לעצמו את הש'ק המנופח ומחזיר לבוסו המסור חלק מהמשכורת.
2) לפני זמן לא רב התקימה נסיעה לצפון בקשר לנסיעה יצא מכרז והיו כמה הצעות אבל ההצעות לא היו לרוחו של ראש המועצה מכיון שהוא לא הרוויח כל כך הרבה.
מה עשה שלך את מנהל מחלקת תרבות הלוא הוא ידידו וזה שגרם שהוא יעלה לשלטון מר שטיגליץ והוא הוציא את האוטובס ואת הכסף שהאנשים שילמו 25 ש"ח לכל צד הוא לקח לעצמו.
3) מדוע אף קבלן לא יכול להכניס את הקונים שלו בזמן מישהו יודע. כן מכיון שמי שלא עובר דרך מתחת לשלוחן של ראש המועצה עם מזומנים גדולים לא יכול לקבל טופס 4.

אז זה לא קשור לארנונה.
הנחה בארנונה מגיע לכל מי שמגיע.
וכל המעשים שנעשים נעשים.
והצד שמרוויח הוא ראש המועצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2004 17:51 לינק ישיר 

מספר הערות למר "דאתרא" הנכבד.

1. ראש מועצה מושחת צריך ללכת הביתה .

2. אם אתה חושב שיש לך ראיות נגד ראש המועצה התכבד נא וגש ועשה משהו בנידון.

3. אני מסכים איתך שלמי שמגיע הנחה הוא צריך לקבל אותה, ואם תקרא שוב תראה שלא אמרתי מילה נגד אותם אנשים, מה שאמרתי ואני חוזר ואומר זה שאני מקווה שלא נגיע למצב שבו באלעד יהיה רוב של אלה שלא משלמים ארנונה (ודי לחכימא...).

4. מכיוון שאני עדיין לא גר באלעד אני לא מכיר את המקרים שעליהם כתבת אבל בנוגע להערה האחרונה שלך (3)יש לי בשבילך תיקון קל - הסיבה לעיכוב במסירת דירות נובע מכך שראש המועצה לא מוכן לאשר את הבניה לפני שהוא יקבל ממשרד השיכון את התקציב לכיתות שהיה אמור להגיע מזמן.
אני יודע את זה כי גם הקבלן שאני קניתי ממנו תקוע באמצע העבודה ולא יכול להמשיך בגלל זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2004 18:12 לינק ישיר 

במקרה אני מכיר עשרות משפחות מהפרויקטים שכבר כמעט גמורים כמו רמת מאיר חפציבה וכל הצד הימני אחרי הככר השני.
מה הם אשמים למה הם צריכים לשלם שכירות דירה במקום אחר.
ואם אתה גר במקום שלא שלך אתה יודע מה זה לגור בדירה שלא שלך אי אפשר להשקיע בדירה אי אפשר כלום.
אז את הבעיות שלו עם משרד השיכון שיפטור בדרכים אחרות מה אכפת למשרד השיכון מה עם הדירים החדשים.
חוץ מזה עם בעית החינוך אתה מדבר אז גם בזה יש דברי שחיתות גדולים:
1) מדוע לקחו את כל הילדים למרכז חינוך בסוף אלעד.
2) מי יממן להורים את ההסעות?
3) תראה מה קבלו דרך המלך כמה מבנים כמה מקומות בבן זכאי פינת טרפון שני הצדדים שלהם שלא לדבר על הגנים שליד (בנים בנות) ובסוף בן זכאי למעלה למעלה איזה בנין?
ומה קיבלו שאר המוסדות?
אז תעשה לי טובה כל הבעיות עם משרד השיכון זה עוד מוסד לרב מלכה בהנלתו של איש ההוצל"פ מר חיים אוטמזגין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2004 19:50 לינק ישיר 

שיקו, אתרא, וכל השאר, מבלי לגרוע כהוא זה מכל הטענות שהועלו כאן שהם דורשים דיון בפני עצמו.

אך באשכול זה העלנו בעיה לכאורה, פשוטה מאוד מצד אחד וחמורה מאוד עד כדי פשיעה מצד שני.

אנו מדברים על אלה שעמדו בכל הקריטריונים החמורים והנוקשים של משרד הפנים, עברו את כל מסלול היסורים של המועצה, ואכן אושרה להם בשעה טובה ומוצלחת הנחה מתאימה וחוקית.

וכאן בדיוק עצם העניין, המועצה לא נתנה את ההנחה המגיעה לאזרח וחייבה אותו בארנונה שלכאורה הוא לא חייב לשלם. במילים פשוטות גובה מהאזרח בניגוד לחוק או אולי אפי' גרוע מכך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > שערוריית ארנונה באלעד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext