בימים אלו קיבלו עשרות רבות של משפחות באלעד דרישות תשלום ע"י עורכי-דין עבור שכר לימוד של הורים שלא שולם למוסדות דרך המלך בראשות המרא דאתרא הספרדי הרב מלכה שליט"א..
למי שרוצה עוד דרך לקימחא דפסחא לקאת החג.
השלב הבא יהיה כנראה מעקלים גברתנים הפורצים לתוך בתיהם של אלו שלא שילמו.
נשלח ב-18/3/2004 13:33
אני מסתייג מלשון הרע שנזרק פה על המנהל ההוא
למרות שהצעד שננקט חמור כשלעצמו ולא מוסיף כבוד לאף אחד בלשון המטה. כל העיר גועשת ורועשת על זה. אבל בכל זאת לא מלכלכים על אדם.
ומענין ששמו בישראל גם ח. אוטמזגין.
צירוף מקרים?!
נשלח ב-18/3/2004 13:52
השייח,
אני מצטרף למחאתך לגבי התגובה של אוטומזגין.
אין לי מושג מי עומד מאחורי היוזמה "הברוכה" והחדשנית הזו וזה ממש לא מעניין.
מה שכן מעניין ומאוד מעניין מי הם אלו שידעו על כך ולא עצרו את המהלך הטיפשי וחסר האחריות הזה.
נשלח ב-18/3/2004 14:52
אני עוקב בדריכות אחר מסע יזום ומגמתי של הכפשה שנעשית על ידי אותו אדם כל פעם בשם אחר ובינהים שמו של חיים אוטמזגין,
מאחר ואני מכיר אותו כבחור רציני מאוד הרמתי עליו טלפון ושאלתי אותו על התלונות המיוחסות לו.
ואילו הפרטים:
אוטמזגין נכנס לעבוד בדרך המלך בשל כישוריו ומה לעשות שגילה שיש חובות של הורים למוסדות בסכום העולה על 300,000 ש"ח (למעלה מרבע מליון ש"ח, כולנו יודעים מה מצבם של מוסדות התורה כיום ובוודאי שחוב שכזה מעיק מאוד בלשון המעטה,שלח אוטמזגין מכתב יפה להורים החייבים, ולא נענו. שלח מכתב שני, וגם לא נענו, הרים טלפונים אישית וקיבל הבטחות אבל החוב נשאר חוב.
מה נשאר....? מה אתה הייתה עושה צדיק יר"ש גדול שכמותך...
אז כן נשלחו מכתבים להורים להסדיר את חובם ואף שמעתי מכמה הורים שפנו איליו בעקבות המכתב, והוא מאוד התחשב במצבם וצמצם להם את החוב, ככה מנהלים נכון מוסד זה לא שטיבל וכל מוסד המכבד את עצמו כולל הישיבות הכי מפורסמות בארץ אז בוודאי שלא הוגן להתייחס בזלזול לאדם שעושה תפקידו נאמנה.
בקשתי ממנו שיעלה ויגיב ותשובתו היתה הנעלבים ואינם עולבים וכו' אולי הוא נאיבי אבל זה בטח מעיד על אופיו ובפרט ששמו הולך לפניו בעשיה ציבורית לשם שמים.
אגב מה הקשר בין עבודתו בדרך המלך לבין העובדות הלא נכונות שכתבתה עליו, בפ"ת הוא מאוד רצוי ואף מונה מטעם מי שכתבת שהעיף אותו לחבר בוועדת חינוך וחבר בוועדת בריאות , והוא ממשיך לתפקד כעוזר לראש אגף רווחה(אמנם פחות שעות בגלל עבודתו החדשה אבל ממשיך כמעט כרגיל).
אם להתבונן בכל מה שכתבת נראה שיש לך משהוא אישי נגדו שכן אתה משתמש בשמו וכותב נגדו תוך כדי ציון שמו מקום עבודתו ייחוסו המשפחתי, ומי יודע אם לא נעלמו לך הטענות העניניות בחרת בדרך שכנראה מאפיינת את אישיותך בהשמצות שממש מביישות את החרדים באלעד, וכפי שציינת ישפוט הקהל...אם לא תימחק ההודעה הזאת.
אגב ממעקב אחר ההודעות הנכתבות בשמך (ורואים שאתה משתמש ב2 שמות אחד כדי לכתוב את השטויות ואחד כדי להגיב על אותם שטויות שאתה עצמך כתבת) נראה כי הרבה לשון הרע עובר תחת אוזנך ידו בכל ויד כל בו...ישפוט הקהל
נשלח ב-18/3/2004 16:45
אני לא מכיר את זה שכותב בשם אוטמזגין חיים אבל אני יודע ועוד הרבה אנשים כי אותו אדם אשר פונה לערכאות ללא היתר מבית דין הוא עצמו מוסר.
אני יודע שאותו אחד שחייב כסף לאנשים על איזה קורס שהוא פתח ועדין לא החזיר להם הוא גנב.
אני יודע שאדם שלא רואה אנשים ממטר ושם על כולם אפס יפול ומפלה היא בדרך לשלוח אותו מעירית פ"ת ששם עבד מטעם ש"ס.
הרי כולם יודעים שמוסדות דרך המלך הם המתחרים הכי גדולים של ש"ס באלעד ולא נשכח את כל המריבות הגדולות אשר היו בתחילת השנה על הגנים בבן זכאי למעלה.
אז איך יתן לעוזר שלו לנהל משהו נגדו בעיר אחרת זה סיפורים מצוצים מהאצבע.
כולם הרי יודעים שבעקבות כל החילולי ה' שהוא עשה ובעיקר בגלל אותו הקורס אוגוס 2003 שפתח ללא אישור מה אמר עליו הרב של ארגון הצלה כי חייבים לזרוק אותו מהצלה ושהוא עשה אך ורק חילול ה'. ולכן הוא כרגע מנצל את האופנוע של ארגון זק"א לנסיעותיו הפרטיות לעבודה ועוד.
זה ידוע לכולם כי אחרי שהוא קיבל את הבעיטה מהצלה ירקון הוא פנה לחברים שלו ואמר להם שכך אתם עושים לי אז הם אנו לו כי זה העונש על מי שמצפצף על כולם כל הזמן.
לא מובן איך אדם כזה אשר לא ראה ישיבה בחיים שלו ומגיל 17 הסתובב במד"א ובכל מני ארגונים (ממש כמו שבבניק) יבוא ויתן שיעור בהלכות ותשובות בהלכות בפורום 101 והוא זה שמחליט מתי ניגשים לערכאות.
אני מזמין אותכם אנשים יקרים תסתובבו בעיר אלעד אין בית כנסת אשר לא מדברים על זה היום.
ובשיחות פרטיות שהתנהלו היום עם המרא דאתרא הרב מלכה שליט"א הוא אמר כי אומנם זה אחין שלו אבל הוא באמת חושב לומר לו שילך.
מכיון שסוללה של הורים טענו בפניו שהם את ילדם לא ישלחו למוסודות דרך המלך לשנה הבאה.
אז באמת באו ותשמעו את השיחות בעיר ואז תשפטו ובאמת כל אותם אנשים שמצדיקים דבר זה מענין באיזה מוסד או בית ספר זה קורה.
וכל אותם הכותבים הם חברים של אותו אחד או הוא עצמו.
וסתם כך ברגעים אלה קיבלתי טלפון מהמרא דאתרא הרב גרוסמן שהוא מחזק את דבריו ואומר שאותו אחד שעשה את זה יש לו ממש דין מוסר ומי שמע כזה דבר בזמן שעם ישראל מקבל קמחא דפסחא שולחים להם כאלה דברים והרי כולם יודעים את המצב הכספי של האנשיםפ היום ואת המצב הכספי של האברכים בפרט
נשלח ב-18/3/2004 17:17
סתם הערה ששכחתי לומר,
אף אדם לא נתבע בערכאות, ומכתב מעורך דין לא שונה ממכתב של מחלקת הנהלת חשבונות בכל מוסד.
ב. למה אתם לא שולטים בלשונכם, היכן מצאתם היתר לדבר לשון הרע בפרט שאין 2 צדדים טוענים כי אם אחד שמכפיש .
אני מבין את היצר שיש בזה אבל אתה לא חושב שהגזמת, עד שאתה מתלבט ומחפש חיזוקים מרב כזה או אחר על אדם שגובה את חובו שאין עוררין שזה כסף שמגיע לו ואין עוררין שעשה הכול לפני שנקט בדרך חריפה יותר, מה תאמר ביום הדין כשכידוע האומר לשון הרע על חבירו כל זכויותיו עוברות לזה שנאמר עליו לשון הרע וכל חובותיו של המוכפש עוברות לדובר. מה תאמר על תוס' בסוטה דף י ע"א שכותב שמלבין חבירו ברבים הוא אחד מהדברים שיהרג ועל יעבור הלכה למעשה,מה תאמר שהמלבין חבירו ברבים אין לו חלק לעולם הבא, האם יש רב שהתיר לך את הדברים.
אגב האם בדקת אם אותו הרב כשהתעסק עם דירות לא הזדקק לבית משפט?
היכן היה אותו רב כשהגישו בגצים...וטענו שהרב התיר להם...
אני שם לב שאני נגרר אז אסתפק בזה כדי שאשאר בגדר הוכח תוכיח, ולא תשא עליו חטא.
אגב ע"פ ההלכה עליך לבקש ממנו סליחה ברבים כפי שביזית את שמו אבל את זה אני משאיר למצפונך שלא נראה שהוא משהוא ייחודי...
נשלח ב-18/3/2004 17:29
ועוד משהוא...
הבחור למד עד גיל 23 בישיבה- עובדה.
בגיל 26 הוציא סמיכה לרבנות(במקרה אני יודע את זה, הוא משתדל מאוד לא לפרסם את זה)האם בחנת אותו פעם בלימוד, האם ראית פעם חבורות שכתב בנושאים מגוונים ופורסמו בעבר, האם שמעת פעם ממנו שיעור.
לעומת זאת אם אתה למדת בישיבה ובוודאי אם אתה אברך איך אתה דורך על הלכות ברורות של בן אדם לחבירומה התועלת בכל התורה אם יש בך ...
נשלח ב-18/3/2004 17:46
ICPATI זהו אותו אחד שמגן על עצמו בשם חיים אוטמזגין.
נשלח ב-18/3/2004 21:29
איכפתי,
די להתלהמות חסרת כל בסיס הגיוני וודאי לא יהודי, אני כבר מדמיין אותך עומד במרכז הבמה בבית הכנסת וזועק את זעקת הקוזק הנגזל.
ולעצם העניין,
אף אחד לא בא בטענה לאף אדם מסויים כזה או אחר.
הטענה היא כלפי עצם הרעיון חסר הרגישות וזאת מבלי להכנס לדיון עקרוני על עצם החוב.....
אז אנא מכם לא לחפש את השין גימל התורן- הבעיה היא הרבה יותר יסודית ומהותית.
נשלח ב-21/3/2004 14:22
גיועעלד,
כל מילה זהב!.
תתיחסו לעצם הבעיה ולא השמצות אישיות על עברו של מאן דהוא!
נשלח ב-22/3/2004 23:40
לכל הצוות בפורום האם מישהו שאל את עצמו על מה ולמה ? ומדוע? הגיעו בכלל למצב הזה, והאם בכלל מוצדק לגבות סכומים כאלו מאנשים קשי יום, מחד ולבכות ולגלגל עיניים לשמיים שעושים לשם שמים (והשמיים כיסי) מחד
למיטב ידיעתי כלל המוסדות בעיר די מרופדים על ידי המועצה הן בקבלת מבנים ללא תמורה,ולו שכירות בשקל, כ"כ המוסדות מאובזרים מכף רגל ועד הראש במיטב הציוד המודרני והמשוכלל הקיים בשוק, וכן סכום חודשי לא מבוטל פ'ר ראש לכל תלמיד, שלא לדבר על אחזקה שוטפת של המערכת על ידי חב' אחזקות, שמטפלת בכל הלקויים אם יש כאלה,
תנאים אלו ללא ספק יכלו להיות חלום וורוד של על מוסד חרדי בעיר אחרת, ואני מדבר מנסיון של אחד שמכיר מה קורה במודות חינוך בערים חרדיות אחרות , ובכמה כסף זה מתבטא, שלא לדבר על תתי"ם בערים חילוניות
אם כך יקיריי, על מה המהומה ועל מה הגביה המוגזמת הזו והאם לא הגיע הזמן לעשות סדר בבית?
נשלח ב-24/3/2004 13:57
אוטמזגין
השנאה שלך מעבירה אותך על דעתך עד כדי כך שאתה טועה בעובדות:
חשמל, מים - יש ועוד איך. רק מארנונה פטורים.
משכורות- לא הכל משולם ממשה"ח. כ"כ על לימודי אחה"צ משה"ח לא משלם.
זה עדיין לא אומר שהם מסכנים ולא עושים "קופה"
אבל צריך לדייק בעובדות.
נשלח ב-30/3/2004 10:22
אוטמזגין ואיכפתי - אולי תפסיקו להתחבא כמו שפנים מאחורי כינויים שונים ומשונים ותגידו מה הקרבה שלכם לעניין ? שהרי ברור ששניכם מעורים בנושא יותר מאשר סתם רכילות ושמועות !