בית פורומים בחדרי חרדים

עיתון מעריב על "בחדרי חרדים"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/3/2004 11:01 לינק ישיר 
עיתון מעריב על "בחדרי חרדים"

בעקבות האשכול שהעלה אחד מחברי הפורום, על בגידות וכו' המגיעות דרך פורום זה
אבישי בן חיים עשה על זה כתבה במוסף שבת

http://images.maariv.co.il/cache/ART671100.html

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2004 11:21 לינק ישיר 

האשכול המקורי. (הובאה בו ההודעה הפותחת אשכול זה)
http://masoret.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=840981

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2004 11:27 לינק ישיר 

מזעזע
למה לתת נשק בידי שונאנו ?
זאת ההמחשה איך בלי להתכוון גורמים לחלול השם נורא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2004 11:38 לינק ישיר 

שוין,

היכונו למדור "ח"ח" במוספי מעריב.

יישר כוח עצום לאבישי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2004 12:53 לינק ישיר 

הסיוט של אבישי בן חיים

כשאבישי, בחור רגיש ונבון, קיבל את הצעת-העבודה הראשונה שלו בתחום העיתונות, הוא הבטיח לעצמו מן-הסתם שהוא יעשה את זה הכי טוב שאפשר. ההבטחה הזו לא היתה משוללת בסיס: במשך השנים הבאות, אבישי התקדם באופן מעורר הערכה בסולם הדרגות התקשורתי, ורכש במהירות שם של כותב איכותי ומעמיק. בין השאר, הוא הספיק לעסוק לחילופין כמראיין טלוויזיה וככתב בנושאים שונים, עד שהגיע למשרתו הנוכחית - כתב לענייני חרדים באחד העיתונים הגדולים במדינה.

בצעדים איטיים אך בטוחים, באופן מעורר הערכה, הוא התקדם יפה בתחומי עיסוקו, כשהוא מקפיד על מהוגנות אישית כמו גם מקצועיות ללא רבב.

אבישי הוא בחור אמפתי עם הרבה 'נשמה'. לא יהיה מוגזם כלל לקבוע, שלצד ההבטחה המקצועית שכמותה מבטיח לעצמו כל עובד בראשית דרכו, הוא גם נשבע ללא-מילים שאצלו זה יהיה אחרת. שהוא לעולם לא ירשה לעצמו לתת לעיסוק המקצועי לשנות במשהו את סולם הערכים שלו. ששום דבר בקריירה, לא יהפוך אותו ל'עיתונאי קטן שלי', הלהוט אחר סנסציות זולות ומוכן לפרסם ידיעה מסעירה מבלי שאומתה די-צרכה.

את הסימנים ל'שבועת הסופרים' האישית שלו, ניתן היה למצוא בקלות בדרך בה סיקר את הנושאים שבחר להעלות, ואת קשרי הידידות שרכש עם מרואייניו השונים. בנוף העיתונאי, הוא היה בהחלט חריג ולטובה : אנושי, כן, מבקש-אמת. אנשים קטנים, שהוא היה עבורם המשקפיים דרכם ראו לראשונה תקשורת בפעולה, הופתעו לגלות שיש עיתונאיעם לב, הגון ואנושי. אז אולי סתם הפחידו אותנו, חשבו.

אפילו התפקיד הכל-כך רגיש שבו הוא מחזיק, "כתב לענייני חרדים", לא גורם לו לסטות מדרכו, וגם כאן הוא משתדל להשיג מקסימום מידע במינימום נבזות.

הסיוט הגדול של אבישי, הוא הטרגדיה האישית האורבת לפתחם של עיתונאים רבים, בני-דמותו: ההפיכה לסוחרי-אשפה זולים, המשחיתים את אישיותם ואת מידותיהם בדרך לסקופ הבא. אבישי פוחד שהוא יהיה מחוספס, יתחיל לרמוס אנשים ולהתעלם מגורלו של נשוא-ידיעה שהוא מפרסם.

משום כך, אבישי נזהר מאד, ומקפיד לשמור על הנכסים היקרים ביותר שלו, קרי - הגינותו והכנות שהוא משדר.

אבל, לא לעולם חוסן. אי אפשר לרמות את הטבע לאורך זמן, ומדמנת התקשורת היא כור היתוך אכזרי, שמן הנמנע להצליח לשמור בו על עקרונות של הגינות אנושית. לאט לאט, מבלי משים ובאופן כלל לא מורגש, נסחף גם אבישי בזרם הבוצי הכללי, המוכר להבחיל. לאט לאט, החל גם הוא להצדיק את השם הרע שרכשו בני-אומנותו.

בפעמים הראשונות הוא באמת היה חסר-ברירה. זה היה הלחץ של העורך, השאיפה להישגיות, גילדה שהוא משתוקק לכבוש בה מקום של כבוד.

אבל אבישי נסחף...

היום, הוא כבר הרבה פחות נבהל מההשחתה שעשויה לבוא מעמדת-הכח בה הוא מצוי. כבר לא כל-כך מזעזע אותו להיות מוצץ-דם או להפריח ברווזונים עיתונאיים מכוערים. לא מכבר, למשל, הוא שיתף את קוראיו בסקופ שמצא באחד מאתרי האינטרנט, בו מתנהל פורום חרדי ידוע. כשהוא מדחיק את העובדה לפיה הדברים היו מוגזמים ומעט מופרכים, לדעת מרבית הכותבים, הוא ציטט אותם כלשונם, כשהוא מותיר לקורא את התחושה כי מדובר באמת צרופה. למרות הניסיון לשמור על 'נייטרליות', כביכול, בסיקור הידיעה, והצגת שני הצדדים בצורה שווה, קל לזהות כי הוענק משקל רב מדי לסנסציה שלא היתה מחזיקה מים בשום נושא אחר. במודע, אבישי שיתף פעולה עם כותב שהפריז באופן קיצוני בהצגת הדברים, ולמרות שאבישי עצמו מכיר היטב את הפורום ויודע לתת לכל כותב את המשקל המתאים לדבריו, בעיתונו הוא הציג אותם כאילו מדובר בחלוץ אמיץ הקורא "המלך עירום" ובחבר מתגוננים המנסים באופן טבעי לצנן את להט הדבים.

הסיוט של אבישי התגשם, והוא אפילו לא יודע את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2004 12:59 לינק ישיר 

חצקל,

אל תצפה שגם את התגובה הזאת אבישי יכניס למדור הבא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2004 13:04 לינק ישיר 

עיתון של כולם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2004 13:04 לינק ישיר 

חצקל

בתור אחד שמכיר את אבישי מילדות, אני מאשר את דבריך על אופיו ואישיותו של אבישי

אין לי קשר איתו כיום, אך אני עוקב אחרי כתיבתו ומזהה את התהליך אותו ציינת

יישר כח חזקל, נאה דרשת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2004 13:26 לינק ישיר 

חצקל, יפה מאד!
היה שווה אשכול חדש.

ולעניין פנטון, את חילול ה' שלו הוא כבר עשה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2004 13:45 לינק ישיר 

זה היה צפוי.

יש כאלה שאינם חושבים על הרגע שאחרי. קודם כל פרסומת לעצמם.

לו הדבר היה באמת מפריע להם, היו פועלים בחדרי חדרים ולא בחסות הפומביות של בחדרי חרדים, תחת עיניהם של אלה שמחכים לנו בסיבוב.

מה התועלת בפרסומם של ענינים כאלה בפומבי?

בושה וחרפה.

ואתה פנטון, איך תנקה את מה שטינפת??
מרגיש עם זה טוב? המטרה הושגה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2004 16:11 לינק ישיר 

לא נותר לי, רגע לפני שאני מנסח עצומה להשלכתו של הפנטון מהפורום, אלא לצטט את דברי קודשי מלפני כשבוע.

"האמת, שממש אין לי כח לפצוח כאן בדו קרב "היה או לא" עם המעורר הנסער, אך גם אם נניח וכל מילה מדבריו בסלע, קשה לי להבין את התועלת בפרסום הדברים ולמה, לעזאזל, התכוון המשורר. היחידים שחיים מסיפורי הכזב האלה הם אוכלי הנבילות לעניני חרדים, ואם הם אכן יפרסמו את הקשקשת הזו, אאלץ להסכים שאכן הפורום הזה הרסני".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2004 16:17 לינק ישיר 

חוששני שגם פנטון לא כיוון לחילול ה' בסדר גודל כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2004 16:19 לינק ישיר 

רגע. עוד משהו. לו הוא לא היה בדיאטה חריפה, הייתי שולח עוגת שמנת למרתפו של החצקל. שוב, כל מילה בסלע.

נכון, אבישי בן חיים מעולם לא היה בין המועמדים לבוא אלי לטשולנט, אך, מצד שני, תמיד חשבתי שהוא שונה, לפחות טיפהל'ה, משאר אוכלי הנבילות. אחרי הקשקשת הזו, הוא מקוטלג אצלי סופית בערימה אחת עם קולגותיו. היום הזה נהיית לעם. ברכות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2004 16:21 לינק ישיר 

מה זה הרגישות הזאת לכל מילה שמישהוא כותב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2004 16:28 לינק ישיר 

כעת נותר רק להחליט מי רכלאי צמרת נחשב יותר:

אבישי בן חיים או שרה דוידוביץ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2004 16:40 לינק ישיר 

לכל החוששים מה"חילול ה'" שהכתבה הזו יכולה לעשות, אתם מזכירים לי את התגובות לאשכולו הישן והטוב של *זיקית*: "פשוט נבלה בשוק".. גם אז קפצו כולם וחששו מהחילול ה'.. גם *זיקית* עזב את הפורום, כשגילה לאן הוביל אשכולו המצוין. מה קרה בסוף? בא זילברשלג והעלה את האשכול לעיתון 'בקהילה'. במילים אחרות: הפורום הזה בחלט משקף עמדה חשובה בציבור החרדי.

זה נכון בענין "היציאה לעבודה" וזה נכון בכל דבר אחר. מי שחושש מחילול ה' ובגלל זה ממליץ לנו לטמון את הראש בחול ולהמשיך את הסבל והעוולה, גורם לחילול ה' גדול יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > עיתון מעריב על "בחדרי חרדים"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext