|
|
| נשלח ב-19/3/2004 16:56 |
|
| |
קבלו הבטחה: אם המעורר או אוכל הנבילות מביאים שם אחד לרפואה, אני מתחייב ללכת בגאולה בצהרי יום שישי, חמוש בחולצת טריקו על כרסי המשתפלת שעליה הכיתוב: אבישי בן חיים - קוקו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2004 20:39 |
|
| |
אולי יש משהו בתהליך שעבר אבישי עם השנים...
אבל אחרי הכל, הוא גם היום, הרבה הרבה הרבה יותר הוגן ואמיתי מאחרים שקדמו לו והמקבילים שלו בתחום.
אבישי, אתה כל כך הגון, תראה איפה תפסו אותך...
הינו רוצים שהרבה כתבים יחטאו בחטאים של אבישי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2004 20:46 |
|
| |
מה שאני לא מבין זה רק בשביל מה צריך כתב לענייני חרדים במעריב , אפשר פשוט להעתיק כל שבוע את האשכול הנבחר מח"ח ? איפה הימים שדב אלבוים היה מתגנב למקוה בבתי אונגרין כדי לאסוף מקוה נייעס
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2004 20:54 |
|
| |
דומני,שבפורום המקורי שאלתי את השאלה ולא התקבלה תשובה!
מניין לפנטון הסיפורים האלה,למה אחרים לא ידעו עליהם,האם הוא משמש סרסור?
או מתווך לעת מצוא?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2004 21:55 |
|
| |
אבישי בן חיים לוקח את רוב הכתבות שלו מכאן. זה כבר ברור.
נגמר עידן העיתונאי החוקר המתחקר, הרודף סקופים. כל מה שנשאר היום לעיתונאי המסקר את הציבור החרדי זה להיכנס לפורום בחדרי חרדים, יום יומיים לפני שצריך להגיש את החומר למערכת, לעשות העתק הדבק. לפעמים לתת קרדיט ולפעמים לא, ויש טור.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2004 23:16 |
|
| |
דוד5, אני מסכים איתך. אבישי הוא, עדיין, הגון יותר מרבים אחרים.
ואף על פי כן.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2004 00:51 |
|
| |
מושלה,
אכן נראה שפנטון "בדק" את דבריו בעצמו.
אולי נכנס תחת שמות שונים לדבר עם נשים או גברים והמציא את מסקנותיו כך.
קל להיות אבישי רביב וחפרפרת לעת מצוא למי שאין "שיויתי ה'" מול ליבו.
See no evil
Hear no evil
Speak no evil
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2004 00:58 |
|
| |
zivonit, עם כל הכבוד לתשובתך המנומקת אבל אני חושב שעדיין זה לא מספק את השאלה של מושהלה, כי אם פנטון בחר כל מיני ניקים של גברים ונשים כדי לשגע את המין השני, זה עדיין לא אומר "שיש משפחות שנהרסו, והילדים צועקים איה אבא..."
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2004 13:10 |
|
| |
לאור ההתקפות הרבות על ידידינו "פנטון" והיחסות מזלזלת בכל הנושא הכאוב. עושה רושם כאילו, מדובר כאן באיזו הגזמה, או סיפורים מצוצים מן האצבע.
כל מי שעיניו בראשו, רואה ומבין, שאין חממה טובה יותר לגידול פנטזיות, כמו המקום הק' הזה.
אבל משום מה יש מספר חברים שעדיין לא הפנימו את מה שנאמר כאן. או יותר נכון, אינם מוכנים להפנים ומשתמשים בנשק הידוע - כשאין מה לענות - מלגלגים!!!
במצב כזה, אולי עדיף לקיים את מה שאמרו חז"ל: "כשם שמצוה לומר דבר הנשמע כך מצוה שלא לומר דבר שאינו נשמע".
אך מי שבכל זאת מעונין לדעת, האמנם כצעקתה?
מתכבד לעיין שוב, במבחר ציטוטים של חברי הפורום:
קלף:
היה צריך לאמר את זה מזמן וחבל שרק עכשיו נזכרים
לא לחינם האדמורים נלחמים באינטרנט
השייח
אפשר לצחוק על פנטון כפי שניסו לעשות קודמי,
אפשר להאמין ואפשר לא להאמין.
מה שכן מגיע לו על האומץ להגיד את הדברים. גם אם רק10% מדבריו נכונים, זה מראה על בעיה חמורה שמחייבת חשבון נפש.
רחלושית
פנטון העלה נקודה אמיתית וכואבת.
אתם סתם חפיפניקים. או נאיביים. או סתם בת יענה שטומנת את ראשה בחול.
שידור
פנטון ישר כח!
העלתה בעיה חמורה שרובה אינה מתרחשת לדעתי בפורום שלנו אבל מה צריך לעשות לדעתך?
לחשוף ניקים? לעשות עצרת התעוררות ? להתנתק מהאינטרנט הארור? או לפרוש מחדרי חרדים.
יתכן והפורום משמש כמסייע לאנשים מסויימים לפעול לא בדרך התורה , אבל מה עלינו לעשות !
ג'ינג'ית
זה כל כך נכון פנטון. כל כך נכון. השאלה היא, מתי מפסיקים לדבר על זה ומתי מתחילים לעשות משהו בנדון. אני ניסיתי להוציא כמה אנשים שחשוב היה לי שלא יתקלקלו, ולא הצלחתי. למה אתה חושב שמאמר אחד כזה ממך ישנה משהו?
מיימוני
כל מי שבא לכאן צריך לדעת שזה מסוכן. שעליו להישמר מפני קשרים אישיים מדי מסוג מסויים עוד יותר ממה שהוא היה נשמר מאיסור ייחוד.
למשל, להיזהר מביטויים לא צנועים, מקרבה יתרה וירטואלית, ועוד.
ויישר כוח לפנטון על העלאת הנושא.
שמוליקיפוד
מה שהאינטרנט תורם בנושא הזה, זה העדר הבושה.
שכבר אמרו חז"ל "כל המתביש אינו חוטא".
אברך חרדי או אשה חרדית לא ינהלו שיחות נפש קרובות עם המין האחר ברחוב או במכולת, אבל באינטרנט לא רואים זה את זו ולכן יש פוטנציאל עצום להתקרבות שמביאה להמשך.
אני אישית לא מכיר אף אחד מהפורום הזה או פורום חרדי אחר שזה מה שקרה לו, אבל כן מכיר מפורומים או צ'אטים חילונים.
Ast4
פנטון
יש"כ על כל הדברים אני בזכותך היתחזקתי בענין ואפילו שזה היה ידוע לי מזמן אך דחיתי את זה לאחור וע"ז אין מזרזין אלא למזורזים ודרך אגב לשאלים על אמיתות הסיפורים אני מכיר אישית סיפר על אבך לפני כ5 שנים היה ראש כולל (לא כולל גדול) אך פתאום שנתגל לפניו עולם האיטרנט הוא נמשך ונמשך והיום הוא לא נמצא בלילה כלל בבית אלא אם האינטרנט באיזה מקום והיום הוא בתהליך גירושין הוא אב לעשרה ילדים
והכל התחיל עי קשר מהפורמים החרדים (כך ע"פ לשונו) וגם לכל אלה שניסו לצחוק שכמו שברכב נהרגים ואנו ממשיכם ליסוע זה וודאי לא קשור ורוב רובם של הגולשים לאנטרנט וודאי שלא חייבים את זה משא"כ ברכב וכן גם מי שצריך זה וודאי לא לפורומים וודאי לא לדברים האחרים היותר גרועים שעליהם כלל לא דובר משום פשיטותם
וחוץ מזה לגברים שבנו אשר לומדים זה הרי ביטול תורה נטו וכולם יודו שז מושך הרבה יותר ממה שמתחננים בהתחלה
התבהרות
יישר כח על העלאת הנושא.
באחד העשכולות שלי בנושא הגלשדוס העליתי ברמזים עבים נושאים אלו.
בתיבה האישית זכיתי לקיטונות של רותחין.
אבל לעניננו.
הנט מפתה.
לפחות כמו שהרחוב מפתה.
הנט מאפשר .
מאפשר הרבה יותר מאשר הרחוב.
ברחוב לא אדבר עם שום גבר ,
בנט יש אפשרות לשוחח בחופשיות עם בני המן השני . וכו' וכו'
אוהב ישראל
האינטרנט משחית. נקודה.
ולוואי ויכולתי להיפטר ממנו.
Giti_g
פנטון, רחלושית, גינגית וכל אלה ששכחתי להזכירם, צודקים במאה אחוז.
אני, בתור אישה, מקבלת מסרים מכל מיני סוטים המסתובבים פה בפורומים החרדיים.
ב"ה לא התפתיתי, אבל, אין אפוטרופוס לעריות. וידועים לי כמה מקרים של הכרויות פה בפורומים, שהתפתחו דרך המסנגר , הקשר התחיל בקשר וירטואלי, התקדם לקשר טלפוני, והגיע עד לשאול תחתית.
זה שאינכם יודעים, אינכם יכולים להכחיש.
קשה אולי להאמין, אבל זו המציאות המרה!
כל מילה של פנטון היא נכונה!
מיימוני
נחום איש
לא שמעתי בדברי פנטון ביקורת על מישהו.
שמעתי רק זעזוע וצער, שאני שותף להם אם המידע שלו נכון.
ושמעתי רצון להזהיר את כולנו, כי זה שאין אפוטרופוס לעריות אומר ש-כ-ו-ל-נ-ו בסכנה.
סליחה.
לא היתה לי רשות לדבר על "כולנו".
שאני בסכנה. ופנטון. ומי יודע מי עוד.
בעצם
פנטון העלה נושא חשוב ואמיתי
תודה רבה
אריה66
פנטון אתה צודק
אבל יש לך בעיה לא קטנה
כל פעם אתה נסחף באחוזים
נפש יהודי
מדברי פנטון ומכל האמור ע"י החברים
ניתן ללמוד דבר אחד חשוב,את גדולתם של גדולי ישראל שראו את הנולד ואת הסכנה הגדולה
באינטרנט והזהירו על כך בריש גלי.
יתירא מזאת,מעבר לצ'יטוט עם בני המין השני
שמעתי בשם הרב קרליץ',כמדומני , שהשימוש באינטרנט גם באופן המותר (פרנסה וכד') צריך להיות ע"פ כל דיני ייחוד וד"ל.
שלמהחכם
פנטון,
יישר כח גדול.
לא נראה לי שייך להגיב, משום שכמות העיוורון, השוחד העצמי, עקימות המחשבה כדי להגיע לתוצאה הרצויה תוך התעלמות מוחלטת מן הנראה צלול וברור, וכו', בולטת עד מאד באשכול זה ומצווה שלא לומר את שלא ישמע החרש.
לכן, אסתפק ביישר כח גדול, והלוואי ונזכה.
בת שיח
יש לי פתרון והוא אפילו פשוט למדיי.
לכל הניקים בפלטפורמה "מסורת"- אין תיבה אישית.
אין...אין....אין....אין ממש כלום בכלל.
וכך הכל גלוי וידוע לכל העמים,
ואין אפשרות ליצרית קשר של "מעבר".לצאט לא רבים נכנסים ממילא.
בואו נראה את ההנעלה מרימה את הכפפה.
חרדלניק
יענקלה פופ
כן, אני אישית מכיר 2 מקרים כאלו.
יתכן ופנטון הגזים בהיקף, אבל בטח לא במהות ובמציאות.
פה גדול
השאלה שלך, הגם שהיא נכונה אינה תשובה למציאות אמתית ועגומה.
מושהלה
ומי יקבע מה עדיף?
אתה? אני? או גדולי ישראל?
אקדמאי
לא נראה לי שצריך ךקחת זאת אישי.
ורגע, אולי יש כאלו שכן.
Moty777
קראתי בעיון רב את האשכול מתחילתו.
פנטון קבל
כמו תמיד יש דעות לכאן ולכאן, רק כדאי שכל אחד מאיתנו יבדוק את האמת שלו בכל הסיפור הזה.
דבר אחד הפריע לי בחלק מהתגובות של המתנגדים לפנטון.
ל י צ נ ו ת
אם יש תשובה ניצחת לטענה שהועלתה כאן, אז בבקשה, רק לא ליצנות.
אני קיבלתי באשכול הזה הרבה חומר למחשבה.
טוב5
לייפציג היקר
אולי פנטון הציג זאת בריגוש גדול ובדראמה סוחפת. אולי אתה חושב שמה שנכתב מסלף את המציאות. אבל - יש כאלו המעידים על יצירת קשרים בין שני המינים בגלל המדיה הזו.
אם בחיי היום יום יש מספיק ריחוק בין שני המינים במסגרת החרדית, וקשה ליצור קשר שאינו הגון, ישר ונכון. הרי בא הפורום הזה ובמיוחד הפורום החברתי הקלוקל שאיני רוצה להזכיר את שמו בפירוש, ופישט הליכים. אם במציאות בחיי המעשה, דרך משפטים תמימים של "מה השעה" או "כיצד להגיע" יש אפשרות להתחיל שיחה עם תמימים או תמימות, הרי מעל גבי דפי הפורומים עברת את הגשר-קשר הראשוני בצורה מהירה ביותר. ובמיוחד שאתה כבר מכיר את הכותב או הכותבת ואת הדעות.
לא בקשו להפשיט את האנשים מהיראת שמיים שלהם אלא להעיר ולתת תשומת לב לנושא זה, ויפה לכל מבין ורגיש לקחת את הדברים לתשומת לב.
אתה לא חושב שכדאי להתעורר?
בעצם
לדעתי אין שום פתרון מעשי
במישור הציבורי. כמדומה שנעשה הכל
איסורים חרמות וכו'
מה שנשאר. מודעות לבעיה.
ופירסומה במסגרת הנט
תזכורת לעצמינו.
לתמימים
ולמדחיקים
ועל זה יבורך פנטון
שמוליק _נ
פנטון היקר!
מזדהה אני עם כל דבריך מתחילה ועד סוף וכו' וכו'
יוסי 111
אני חושב שדשו כבר בכל הענין מכל הכוונים, אין מה להוסיף יותר.
מה שצריך עכשיו זה לעבור לחלק של הפקת לקחים והסקת מסקנות.
סתם דשדוש נוסף, פרט לניפוח האשכול, לא יתרום כלום.
אבידר
צבעונית, הלואי והצדק היה עימך.
הלואי והכל היה מדומיין.
אילו הדברים לא היו נכונים, נראה לך שרחלושית היתה לוקחת כ"כ ללב, עד להתנתקות מאינפוזיה שהיתה צמודה לה תקופת זמן ארוכה?
זה שאת לא יודעת ולא מודעת, אשריך, אבל לא אומר שאנחנו קבוצת בדיינים מדומיינים.
חפץ בעילום
פנטון צודק במליון אחוזים הבעיה היא לא הייד פארק הבעיה המרכזית היא האינטרנט ולא יעזרו תירוצים מתירוצים שונים, האנטרנט היא בעיה קשה במיוחד שכל העולם פתוח לפניך ואין שום בעיה לכל אדם באשר הוא לשרוף שעות.
מאז הכרותי עם הייד פארק אני גם מפסיד מידי יום זמן נכבד של עבודה או זמן נוסף עם ילדי ומשפחתי ואם עד עתה קראתי עיתון, עכשיו נוסף עוד דבר כחלק מחיי היום יום. וגם אם לפני שנתוודעתי לבח"ח לא היתה לי סיבה לעלות לאינטרנט אבל עכשיו לעלות לבח"ח אם כבר מחוברים למה לא לגלוש עוד קצת.
פנטון ללא ספק הביא נורמה חדשה של ביקורת עצמית, שמגיעה מעומק הלב וממחשבה מרובה, אני הייתי מציע שלפני שמגיבים לבדוק כאו"א כמה זמן הנך שורף על האינטרנט, בחנו זאת פעם אחת ביום אחד ותראו זה פשוט מחלה שיש להתנתק הימנה.
אורחת
ההתלבטות אם לכתוב כאן ברצינות (כן, צבעונית, קודם רק ניסיתי לצנן מעט את האווירה :)))
הוכרעה, אבל אעשה זאת בקיצור:
מה טעם בטחינת דברים אם אין פתרונות?
יש לי שתיים, ואולי יצא מהן טוב לבסוף (אם תתקבלנה, כמובן):
א. אולי אם האשכול יהיה אשכול עוגן וידגדג לאנשים בראש בכל פעם שהם נכנסים לפורום - תהיה יותר זהירות.
ב. אולי אם כל מי שמטרידים אותה תתלונן - באישי של מנהלי הפורום ,כמובן -והמטריד ייחסם לאלתר הדברים ייראו אחרת.
לא יודעת מה עוד אפשר לומר על כך, אלא:
אם אין יראת אלוקים - אין כלום.
איצאלע
מאחר שזה זמן לא ביקרתי בפורום - קראתי כעת בעיון את האשכול המלא, יחד עם כל התגובות.
אין מנוס מלעמוד מול האמת הכואבת ולומר, שאכן - פנטון צודק...
ורק אתייחס לנקודה מסויימת - שלא כ"כ הדגישו אותה.
המעשים אותם תיאר פנטון, יכולים להתרחש רק בין כותלי פורום "חרדי". בין כותלי הפורום החילוני, לא יעז שום אברך חרדי, או אישה חרדית - לשוחח, ולו שיח נימוסין - עם אדם לא דתי, או אשה לא דתייה. ישנו הריחוק הטבעי - שמונע ומרתיע מלעשות זאת.
Sammy
באמת שאני לא מבין מה הלינץ הזה שעושים כאן לפנטון.
אני (ועוד כמה מידידי כאן בפארק) יודע על כמה מכשולות שהיו כאן בסביבה, וד"ל.
פנטון בסך הכל הטיח לנו את האמת בפרצוף ,דבר שטבעי שאנשים לא יאהבו את זה. והוא הזכיר לנו שאנחנו צריכים להיזהר לא להגיע לידי נסיון ולמכשולות, נו? מאי כל הרעש?
פנטון כל הכבוד לך על האומץ להעלות את הנושא הזה, בלי להתבייש ולעשות חשבונות של מה יאמרו המעליגים.
ולמזהיר ולנזהר שלומים תן כמי נהר!
פרישער
פאנטון
חיילך לאורייתא
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2004 14:51 |
|
| |
דוד10 - לעניות דעתי יש להוסיף לחוקת הפורום תנאי נוסף לכתיבה:
על בעל האשכול שנפתח לחזות מראש אם אשכולו עלול להיות מצוטט בעיתונים חילוניים ולגרום לפי חלק מדעות הפוסקים שבאתר לחילול ה'.
פותח אשכול שלא יעמוד בתנאים הללו - ייחסם!
כמובן שאז יישאר לנו רק להחליף בינינו מתכוני קמח מצות לפסח...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2004 14:55 |
|
| |
אדם_פיין, אני מעריך בכנות את המאמץ שעשית בליקוט התגובות.
מכיוון שאני חש שדברי באשכול זה ובאשכול אחר לא הובנו כהלכה, אוסיף כאן משהו: לרגע לא עלה על דעתי שהדברים שכתב 'פנטון' מצוצים מן האצבע. די לנו בעדות-ברי שלו ושל כותבים אחרים כדי להאמין שהתופעה אכן קיימת. היא גם לא בגדר "חזקה אין גולש מתפתה לדבר עבירה" - ניתן בהחלט להבין את התהליך שעברו אלו שנכשלו, בזדון או מבלי-דעת.
אולם, כשכתבתי שהדברים היו מוגזמים לדעת מרבית הכותבים, גם אלו שהסכימו עם דבריו, צדקתי. קל לראות זאת, גם ברשימה שהבאת.
האם יש מישהו שסבור שהדברים הם ממש כפי שהציג אותם 'פנטון' בתחילת האשכול שלו? ברור שלא. גם לא הוא עצמו.
מטבע הדברים, הגזמה גוררת ליצנות. לא נראה לי שמי שהגיב בליצנות לדברים של 'פנטון' חשב שזו תשובה לעצם הטענות, אך זו בהחלט תשובה לצורת ההגשה. גם בחיים, כשאדם מספר דבר בצורה חריגה, הוא זוכה לאותה תגובה בדיוק.
הפרזה, בכל נושא, היא בעצמה צורה מסוימת של ליצנות. שימוש במטבעות-לשון מפליגות הוא תרגיל ידוע של פרובוקטיבים, המעוניינים להשיג מטרה הפוכה. כשאדם רוצה לפוצץ בלון, הוא מנפח אותו מעבר לפרופורציות. ממילא, אין לו לכותב להלין אלא על עצמו, בכל הקשור לתגובות שהוא זכה להן.
מלבד זאת, יסכים איתי כל סטטיסטיקן חובב בכך שעשרות גולשים חרדים מתוך האלפים שסובבו כאן ובפורומים אחרים, במשך שלוש השנים האחרונות, הם מדגם מייצג כמעט לגמרי של החיים האמיתיים: בקבוצת אוכלוסיה חרדית מוגדרת, + נתונים נוספים (למשל - גלישה באינטרנט כמאפיין חברתי, לא כסיבה), שכיחים כך וכך אחוזי בגידה. עם הפורומים ובלעדיהם. לפיכך, אני עודני סבור כי מדובר, אמנם, בסקופ מרעיש, אך כזה שבמבט שני אינו אמור לגרום לרעידה יתירה.
עם זאת, מספיק לכאורה מקרה אחד של בגידה שבאה כתוצאה מהאינטרנט החרדי, כדי לחייב חשבון נפש שאותו עלינו לעשות מבלי כל קשר לצורה בו סופר לנו אותו מקרה. בוודאי אם מדובר בכמה מקרים.
אבל, וכאן אני נדרש לחלק השני של דעתי בנידון, למרות שהדברים אירעו, אין בהם כדי לשנות. מסיבה זו, פתחתי בזמנו את האשכול שציין יתרונות בפורומים החרדיים. ביקשתי לומר: הפורומים הם חלק מאורח-חיים של אנשים רבים. אורח-חיים חדש, לא מוכר, ומעט מפחיד. אבל, כדאי ללמוד אותו.
כמו כל דבר חדש, הוא מזמן התמודדויות חדשות. כבר הטיב 'מרכא כפולה' להסביר מה מוטל על ההורים בעידן האינטרנט. פרקטיקה חינוכית היא ענין חוצה יבשות: גם חילונים וגם ניו-זילנדים מבקשים לדעת כיצד יגנו על ילדיהם מפני הסכנות של הרשת.
אשר לאדם עצמו, הוא צריך לאמוד את יכולתו לעמוד בפני הפיתויים של האינטרנט. אם היכולת שלו דלה מאד או כלל לא קיימת, וחשוב לו לשמור על רמה-דתית מסוימת, הוא צריך לתכנן מחדש את אופני-השימוש שלו במשאב הזה.
האינטרנט, לענין זה, הוא בדיוק כמו החשמל, הוידאו, הטלפון הסלולרי וחידושים טכנולוגיים או חברתיים אחרים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2004 16:01 |
|
| |
חצקאל - במשפט האחרון שכתבת (כתבת יפה - אין עליך) נעלמה ה"טלויזיה". למה?
אולי בגלל שכל הגדולים ידעו שרובה כמעט ככולה - טומאה וכולנו היום מבינים גם מדוע?
ואולי הדברים אמורים גם לגבי האינטרנט. כל הגדולים אומרים שהדבר מסוכן. יבוא יום ונדע גם מדוע.
לא צריכים להתגרש ולבגוד כדי להתקלקל.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2004 16:32 |
|
| |
ישנו הבדל גדול מאד בין הטלוויזיה לבין האינטרנט.
המלחמה נגד הטלוויזיה היא מלחמה שאפשר לנצח בה, אף אחד לא "חייב" טלוויזיה.
המלחמה נגד האינטרנט היא מלחמה אבודה מראש שרק אמורה למזער נזקים, כל אותם שאסרו מסכימים כי ישנם שימושים מסויימים באינטרנט שהינם מותרים ומועילים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2004 16:47 |
|
| |
אדם פיין,
שכויח גדול על ההשקעה. רואים שזה כואב לך.
רק כדי לסחוט את "הבהרה" מחזקל היה שווה.
אתה בהחלט אדם פיין.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2004 16:55 |
|
| |
צודק אלי, וחוצמזה, טלויזיה עם כל הקלקול הנורא שיש בזה (שמירת העניים וכו') אבל עדיין אני לא חושב שאפשר להכיר/להתכתב/או סתם לרעות בשדות זרים, ולהגיע לפירוק הבית "בשל כך".
כך שעדיין לדעתי האינטרנט מקבל אוסקר בקטגוריית "המכשיר הטכנולוגי ההרסני ביותר"
|
|
|
|
|