בית פורומים בחדרי חרדים

עיתון מעריב על "בחדרי חרדים"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/3/2004 17:00 לינק ישיר 

ויעוי' במה שכתב ר"ש פינקוס בספרו על חינוך שהאינטרנט זה בבחינת "בורא רע" כי רק הקב"ה יכל לברו בריאה הרסנית ומזיקה כ"כ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2004 17:09 לינק ישיר 

א. נחמד להווכח, בהודעה המושקעת של אדם פיין, בחבר'ה בעלי ניק כפול, מגיבים פעם לצד הזה ופעם לצד ההוא. פעם בתור 'איש', פעם בתור אישה... וד"ל.

ב. אני יודעת על שני מקרים, שארעו דרך האתר. לא ידוע לי על הפורום הזה, בחדרי חרדים, ספיצפית.

ג. פנטון לא המציא את הדברים. הוא אולי הגזים, כמו שאמר חרדלניק. התופעה קיימת בכל מיני פורמים. אבל על כל דבר שקורה בהייד פארק אומרים "בחדרי חרדים"...

ד. טפשי לדעתי, להאשים את הפורום. מן הסיבה הפשוטה: מי שמחפש לעשות עבירות ושטויות - לא היה זקוק דווקא לפורום או לאינטרנט, כדי 'לכסות' את עצמו. מי שחפש את זה קודם לכן - היה מגיע לכך, גם בלי להתחבר לרשת.
מי שראשו לא נמצא שם - לא יגיע לזה, גם אם יהיה מחובר 24 שעות ביממה.

לגבי הקטע של הפרסום במעריב, על ידי אבישי:
בציניות, אפשר לומר, שהוא - לכל הפחות - ציטט מהפורום. ידידיו העיתונאים, יודעים להמציא את הדברים יותר טוב ממנו.

חדשות לבקרים, אנחנו נתקלים בכתבות 'בלעדיות' בעיתונים לאנשים חושבים, בהם תענוג לקרוא על השבט המוזר והשונה, ששוכן בעומק בני ברק.

את עצמי - אני אף פעם לא מצליחה לזהות שם. מה רע לקרוא סיפורי עלי באבא, על הבוקר?!

מי שמתייחס לכך ברצינות, זה רק מי שלא מכיר.

[ע"ע תגובתי באשכול על הכתבה בבקהילה. גם שם, מי שמתייחס ברצינות - זה דווקא מי שלא בדיוק מכיר...]

חאלאס. תסגרו הבאסטה ותעשו רק מצוות ומעשים טובים.

תוקן על ידי - חגית11 - 21/03/2004 17:48:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2004 01:04 לינק ישיר 

חצקל,

אני שמח שהבהרת מעט את הדברים והדברים נהירים לפחות ברמה של מי נגד מי?

אבל... הצלחת לקומם אותי בצורת ההתיחסות שלך האדישה לכל הנושא.

ועכשיו התייחסותי לגופם של דברים בתגובתך:

א. אולי הדברים יותר חמורים ממה שאנחנו יודעים? הרי אין אחד מאיתנו שיודע את האמת, מה באמת קורה כאן מאחורי התיבה האישית?
האם בנושא שכזה אנו מסוגלים לשפוט, אך ורק לפי ראות עינינו?

ב. הליצנות המופגנת, אינה אלא בריחה ממציאות שאינה נוחה לאף אחד, ודאי שלא לבעלי הניקים המחובקים.

ג. כולי עלמא מודו, שמקום, כמו פורום חרדי , מזמין דיאולוגים משותפים שבחיים לא היו מתקיימים, אילמלא האנונימיות שבשיטוט הוירטואלי.
האם יש מקום יותר נח המאפשר רקימת קשרי ידידות מופלאים מפורום חרדי?
אז על סמך מה קבעת קביעת כל הסטטיסטקנים: "עשרות מתוך אלפים" ?

ד. אתה מדבר על אורח חיים חדש, לא מוכר ומעט מפחיד – אבל כדאי ללמוד אותו, וכמו כל דבר הוא מזמין התמודדיות חדשות.
חצקל! כאילו לא די לנו בנסיונות הרחוב השוטפות אותנו מכל עבר, ובחומריות הנוצצת המלטפת אותנו באהבה רבה, אנו מזמינים לעצמינו נסיונות חדשים??? אפשר לחשוב שעם כל השאר התמודדנו, ובהצלחה רבה.
אוי רבש"ע! האם לא על כך אנו מתפללים כל בוקר: "ולא לידי נסיון"?

ה. יש לי הרגשה, שאנחנו "היהודים החדשים" קבענו לעצמינו קודי התנהגות חדשים המחייבים אותנו אך ורק לפי יכולתינו – "היה יהודי כפי יכולתך!" קשה לך להתמודד? זו בעיה שלך!

ו. אהבתי (כבר אין לי כח להתעצבן) את המשפט , שמגדיר את החרדי החדש של שנות 2004: "אשר לאדם עצמו, הוא צריך לאמוד את יכולתו לעמוד בפני הפיתויים של האינטרנט. אם היכולת שלו דלה מאד או כלל לא קיימת, וחשוב לו לשמור על רמה-דתית מסוימת, הוא צריך לתכנן מחדש את אופני-השימוש שלו במשאב הזה. האינטרנט, לענין זה, הוא בדיוק כמו החשמל, הוידאו, הטלפון הסלולרי וחידושים טכנולוגיים או חברתיים אחרים".

לאמוד את יכולתו בפני הפיתויים?
אל תכעס עלי, אבל נגמרו לי המלים!!!

חגית,

א. זה הרבה יותר מגניב ומגרה לשוטט בפורום חרדי משלנו, לדעת שההיא גם מרגישה – רע ומתוק מצפונית!
היא קרובה יותר ללבטים שלך, היא גם מכירה היטב את עולמך, היא יודעת עם מה אתה מתמודד, היא מבחינה במטרות האמיתיות שלך, אבל אינה מסוגלת לעצור, עד שההמשך נעשה יותר ויותר משותף.
לעומת זאת בפורום חילוני, השפה זרה, עולם המושגים שונה - לרוב המגזר החרדי.
בשביל להצליח בפורומים החילוניים אתה חייב להיות מעורה היטב בנעשה בחברה החילונית , להפגין ידע ויכולת קומניקטיבית, על מנת לתקשר נכון.

ב. לגבי הניקים הכפולים, צריך לפתוח דיון מעמיק - האם ע"פ הלכה חל עליהם איסור ייחוד עם עצמם – כל זמן שהם בעלי ניקים כפולים של זכר ונקבה?
(אבישי! כדאי לך לצטט את ההלכה הזאת, תפגין עוד קצת בורות, מה יש?)

תוקן על ידי - אדם_פיין - 22/03/2004 1:17:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2004 01:24 לינק ישיר 

אדם_פיין, כל פעם שאני קורא הודעה שלך אני מחייך, לא ח"ו מלגלוג על הדברים, פשוט אני נהנה לראות איך יש לך את הסבלנות (אפי' שבסוף כבר נשבר לך...) לענות על כל יציאה/הברקה/בדיחידה וכו' של כל כותב, יפה לך תמשיך כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2004 09:12 לינק ישיר 

קריתספרניק,

אין לי סבלנות,
ובאמת שנשבר לי.

אך מה לעשות? "כשם שפרצופיהם אינם שווים, כך דעותיהם".

כנראה שלא כל מה שאני רואה כמסוכן ועקב אכילס של הפורום, רואים כך עין בעין שאר החברים.

חייבים לומר שהם עשויים מחומר פחות יצרי ממני, או ייתכן, שטוב ליבם ביין, והקשקשת הזו רק הורסת להם את החגיגה.

תוקן על ידי - אדם_פיין - 22/03/2004 9:13:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2004 12:44 לינק ישיר 

הענין הוא לא האם פנטון צודק או לא.
הענין הוא האם זה היה צריך להיות מועלה בפורום, והתשובה היא לא! מהסיבה הפשוטה שזה לא שינה את ההתנהגות של אף אחד, לא של הסוטים ולא של המוסטים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2004 23:07 לינק ישיר 

למרות שאני בדרך כלל חולק לחלוטין ולגמרי על כל הגזמותיו הפראיות של פנטון (ויסלח לי על הביטוי שנראה לי מדויק להפליא ע"ע אוצר החכמה), אני בודאי מסתייג עמוקות מההתנפלות על ה"מבשר".

בפרט ההודעה האחרונה של smart, שזה כבר ממש smart ass. חביבי! נכון שהבעיה לא בבוגדים אלא באלה שמספרים על כך???!!!

ולסיום, כבעל ניק נקבי, קיבלתי לפני כשנה הצעה לא נקיה מניק שבירור קצר העלה שהוא כותב בפורומים לא נקיים מאותו סוג. הסתבר שפעם אחת כתב אצל פורומית שכנה. הערתי לה על כך והוא נחסם.

זו היתה הפעם האחת והיחידה שקיבלתי מסר כזה.

למען הגילוי הנאות אציין, שרוב רובם של הכותבים - בודאי הותיקים - יודעים שאני גבר. (ולכן, גם אם כוונות זדון בליבם, יודעים שלא לפנות אלי).

הצדיקים הטהורים
אינם קובלים על החושך, אלא מוסיפים אור,
אינם קובלים על הרשעה, אלא מוסיפים צדק,
אינם קובלים על הכפירה, אלא מוסיפים אמונה,
אינם קובלים על הבערות, אלא מוסיפים חכמה.
(הראי"ה, ערפלי טוהר)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > עיתון מעריב על "בחדרי חרדים"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.