|
|
| נשלח ב-24/3/2004 08:05 |
|
| |
.
אם יורשה לי אך הפעם, במקום להרים אצבע ירוקה לדבריו של יהוסף, להסביר את דבריו באמצעות דוגמא מהחיים:
פעמים רבות נמצא כי המורה נוזפת בכתה, בשעה 8 בבקר בדיוק, על כי יש תלמידים המאחרים.
כלומר, היא נוזפת באלו שבאו בזמן על כך שחבריהם מאחרים.
וד"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2004 13:42 |
|
| |
אורן
הייתי מציע שבמקום להאשים אותנו בחוסר חשיבה, אולי פשוט תציין דוגמה קונקרטית של חוסר מחשבה מצדינו.
האם יש משהו שאיננו מודעים לו, או אולי איזו שאלה רצינית שאתה חושב שאנו נמנעים בכוונה מלהתמודד איתה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2008 04:48 |
|
| |
נראה שהתשובה תלויה באיך מנמקים את שמירת התורה. אם האדם כנה לעצמו וברור בנימוקיו, לא חייבת שמירת דרכי הדת לצמצם את מחשבתו. הצמצום מתחיל מזה שחושבים שהדת מחייבת איך לחשוב בעוד הנכון הוא שהיא רק מחייבת מה לעשות ומה לא לעשות ועל מה להצהיר ועל מה לא להצהיר אבל לגבי מחשבה שלא משנה את המעשה או את הדיבור אין מצוה לא חיובית ולא שלילית. גם הכלל שהחיצוניות מעוררת את הפנימיות שהמעשה והדיבור משפיעים על המחשבה, זה רק אם למחשבה אין דעה על הנימוקים למעשה ולדיבור אבל אם הנימוק ברור לאדם לכאורה לא יכול המעשה להשפיע מעבר לנימוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2008 13:20 |
|
| |
אם עומד ילד בכתה א' שאומרים לו ששנים ועוד שנים זה ארבע, הוא צריך לפתוח את הראש ולחשוב אולי לא?
אם פרופסר אומר לך שהתרופה שלך היא תרופה מסוימת אתה צריך לפתוח את הראש ולחשוב אולי לא?
כלומר אם אלוקים אומר לך לשמורתורה ומצוות ואתה חושב "אולי לא" זה פתיחות יותר מקצת משונה
נ.ב
כדי לדעת שיש אלוקים לא צריך להיות חכם גדול, כמו שאתה מבין שלא יתכן שמשפט נכתב מעצמו ובודאי לא ספר כך תבין שאדם שהוא דבר הרבה יותר מורכב ומסובך לא יכול להיוצר מעצמו
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2008 14:50 |
|
| |
קלוצמאך- כתב-שאדם שהוא דבר הרבה יותר מורכב ומסובך לא יכול להיוצר מעצמו .
ועוד איך אדם יכול לעשות דברים מורכבים ומסובכים" יצירת האדם היא הרבה יותר יפה ומורכבת מיצרתו של אלוקים!!!
ראה תנחומה פ' תזריע-ד,ה שאל טורנוס רופוס הרשע את רבי עקיבא
העובדה המוכחת היא שהאדם מתוכחם, רק הוא מסוגל, לדעת יותר טוב מאלוקים מה טוב ומה לא טוב, מה צריך לעשות ומתי, והוא שם בפי אלוקים ובמעשיו, דברים שאלוקים בכלל לא חשב עליהם
|
|
| נשלח ב-31/8/2008 16:01 |
|
| |
קודם כל אין בכוונתי להכליל בני עדות שונות בתגובה הבאה אני כתבתי בכלליות.
שנית אין לי כל כוונה להכליל בין אורן לחילונים שבתגובה.
אורן,
אני צעיר מאוד, עולה לט'.
אני דתי.
אני אומנם למדתי במוסדות דתיים, אך אני מבין אותך אם כי אינני מסכים איתך.
יש כמה רמות;
1)חילוניים - הכי "רחבי אופקים"
2)דתיים לאומיים - די פתוחים
3) חרדים אשר לטעמי סגורים בצורה קיצונית מידי
אם אתה מתכוון לחרדים אני מסכים איתך בהחלט.
אבל דתי לאומי פתוח ורחב אופקים כמעט כחילוני, הרי מה החילונים עושים שלא עושים הדתיים לאומיים?? (חוץ מדברים שעוברים על ההלכה)
אצל החרדים לא עושים דברים שמותרים לפי ההלכה, אצל הדתיים לאומיים זה ממש ממש שונה. אני שמעתי כמה וכמה הרצאות של חוזרים בתשובה שחשבו בדיוק כמוך והבינו שטעו. (אין לי כוונה לומר שטעית ח"ו) אותם אנשים שחזרו בתשובה יצאו מורווחים מזה בגדול!!!!!
היה להם טעם בחיים! (ככה הם אמרו)
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2008 18:40 |
|
| |
ירוחם:
1. לא דברתי על מה שאדם יוצר אלא על מי שיצר את האדם שזה לא היה יכול לקרות מעצמו.
2. דבריך על מה שיכול אדם לעשות דברים שהקב"ה "לא חשב עליהם" אינם מובנים אנא הסבר דבריך
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2008 21:22 |
|
| |
קלוצמך
אני מדבר על ההמצאות שאנשים ממציאים, ומפרשים את מה שקרה בעבר, ומה שיקרה בעתיד, כאילו אלוקים לחש להם את זה אישית באוזן.
אני מתכוון ל89% מהמצוות והמעשים שאנו מקיימים ועושים, בשכנוע עמוק ,שאלו הם רצונותיו של אלוקים,
ובעצם הם המצאותיו של האדם, שמעמיד את עצמו במקומו של אלוקים, יודע טוב ורע, ומה ראוי ומה לא,יותר טוב ממנו.
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 10:51 |
|
| |
קלוצמאך
אם המורה בכתה א' תגיד לך, ש 2+2=4
תגדל ותראה שחלקים רחבים ונאורים מהעולם מאמינים ש 2+2=5, האם לא תבדוק שוב אם מה שהמורה אמרה היה נכון?
אם הרופא נתן מרשם לתרופה, ואחר כך גילית שאחוז גדול מהאוכלוסיה חושב שהרופא הזה מבלבל את המוח, לא היית מתייעץ שוב?
אם אמרו לך שאלוקים נתן תורה משמים, ואחר כך אתה רואה שכל האקדמיה, כל הקהיליה המדעית וחלק עצום מהעולם המערבי חושבים שזה שטויות, לא תבדוק את הנושא שוב, הפעם בעינים פקוחות?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 11:56 |
|
| |
אמבר
אם לאחר בדיקה התברר שהם חושבים ש 2+2 = 5 היות והם לא למדו בבית ספר הוא לא הסתכל לכיוון.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 12:09 |
|
| |
דורש אמת
הדוגמא של המספרים כמובן טפשית, משום שכל העולם לומד את אותה מתמטיקה. קלוצמאך הוא שהביא אותה. באותה צורה יכול גם נוצרי, הינדי או אתאיסט לייחס את 2+2=4 לאמת שלו.
לכן הפרופסור שנתן את התרופה היא דוגמא עדיפה.
הכוונה, שדברי קלוצמאך על כך שיש דברים ברורים מאליהם, אינה נכונה. לא הכל ברור מאליו, ואם אחוזים גדולים מהעולם חושבים אחרת, יש מקום לחקור את הנחות היסוד שהאדם גדל עליהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 12:41 |
|
| |
אמבר
גם בדוגמא של הרופא אם התברר שאותו אחד המזלזל בתרופה לא למד רפואה אין להתחשב בדבריו , ובהשלכה למתן תורה , כל זמן שאילו הטוענים שלא היה מתן תורה אומרים זאת מחוסר לימוד ולא מעודף לימוד אין שום סיבה לפתוח את הראש ולבדוק מה הם לא למדו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 12:59 |
|
| |
דורש אמת
ישנם חוקרים רבים שלמדו את הנושא והעמיקו בו מכל ההיבטים האפשריים והגיעו למסקנה שהתורה לא ניתנה משמים אלא נכתבה על ידי אדם.
תמיד תוכל לבוא ולטעון שלא למדו מספיק את כל המפרשים ולא התפלפלו בגמרא מספיק שנים, אבל זו תהיה עצימת עיניים.
אם נחזור לדוגמא שלנו, אם הפרופסור שלנו נחשב על ידי רבים וטובים כבלתי מהימן, אני אוכל תמיד למצוא באותם אנשים חסר כלשהו בלימודי הרפואה על מנת לתרץ את אמוני הבלתי מעורער בפרופסור הנ"ל, ולהגיד: אבל המתנגדים לפרופסור לא מתמחים בדרמטלוגיה, או בנוירולוגיה, או במשהו ספציפי אחר.
אבל אם המתנגדים לפרופסור מומחים בתחום הרפואי הספציפי וטוענים כי אינו מהימן, אין להתעלם מדבריהם.
החוקרים שמערערים על אמינות תורה משמים, הינם מומחים בהסטוריה ובבלשנות, ובעוד תחומים שנוגעים ישירות לעניין.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 13:31 |
|
| |
לאמבר
" ואם אחוזים גדולים מהעולם חושבים אחרת, יש מקום לחקור את הנחות היסוד שהאדם גדל עליהם"
אחוזים גדולים מהעולם רואים בזמנם הפנוי תכניות כדוגמת "השרדות " עקרות בית נואשות" וה"יפה והחנון"
אחוזים מעטים מאד קוראים בזמנם הפנוי את ה"מורה נבוכים" את "כה אמר זרתוסטרא" או את ספר התניא.
אחוזים מעטים יותר עוסקים בזמנם הפנוי בהתנדבות אמת למען הזולת.
מה הסיבה לכך?
אנשים עושים את מה שקל ונוח,את מה שעונה לצרכים המיידיים,הייצריים שלהם.אנשים אוהבים להיות "חפשיים",
"חרדים לחופש".
אבל, כפי שנאמר,"טעמו וראו כי טוב ה'".מי שטעם את החופש המדומה ואת החופש האמיתי לא יבחר בחופש המדומה על אף שאחוזים גדולים בוחרים בו.
לפעמים דווקא המעטים צודקים.
אלפי בעלי תשובה שטעמו את טעם החופש המדומה הבינו שמה שאת קוראת חופש הוא בעצם שעבוד מוחלט .
בדורות קודמים עוד היתה איזו אשליה של יהדות ללא קיום מצוות עם הוגי דעות כמו ברל כצנלסון,אחד העם או ז'בוטינסקי. היום רואים כמה שהם טעו.
היום יש את נינט ואת השרדות ואת האגואיזם המוחלט.
אז האחוזים הגדולים לא צריכים להרשים אף אחד.
.
|
|
|
|
|