|
|
| נשלח ב-2/9/2008 12:00 |
|
| |
צענערענע
ברור שנוצרי שהתגייר לא יתקבל בחיוב בסביבתו
מצחיק בעיני, (לא מצחיק, סליחה, אבסורדי) שאנשים המגדירים את עצמם 'חושבים' אינם רואים את חקירת אמיתות דתם שלהם בעין יפה, אבל המערערים על דתות אחרות מוערכים על ידיהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2008 12:13 |
|
| |
אמבר
כשאדם מאמין חלק מהאמונה היא באמת לא לשמוע על דתות אחרות , אבל האלוקים הטביע בנפש היהודית את תהכונה של האמונה שתתקבל על הלב ועל השכל , אבל בתנאי , והתנאי הוא שמירת מצוות , כלומר כשאדם מקיים את מצוות הבורא המצוות משפיעות על השכל להבין את אחדות הבורא , ולכן לפעמים קשה להסביר לאדם שאינו שומר מצוות את תחושת המאמין .
אחד המצוות המשפיעות מאוד על האמונה היא שמירת שבת , וכשרות המאכלים, ולכן ישנם דברים שהאדם חש אותם ומימלא מבין רק לאחר קיום מצוות.
את תקראי לזה שטיפת מח , אבל כנראה שזו היא מטרת המצוות שהמח יקבל שטיפה קדושה מהאור האלוקי ולא ישאל שאלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2008 12:19 |
|
| |
מיכה
הסיכום הוא שלך! לכתיבת מספרים אין כל ערך, ואין כל משמעות, חוץ מבזבוז זמן לכתיבתם.
ב2+2 הסיכום הוא 4 כשל4 יש ערך חדש, שהוא יותר מהערכים המרכיבים אותו.
ביום א +יום ב+ יוםג +יוםד הסיכום הוא לא 4 , הערך של יום ד, הוא לא ערך חדש. הוא לא יותר- מהימים שמרכיבים אותו.
צענע רענע
לא הנוצרי האדוק הוא קנה מידה ולא היהודי החרדי הוא קנה מידה, ןלא האדם המפחד מסביבתו הוא קנה מידה.
כל אדם שלא מוכן לשקול בפתיחות, רעיונות ומחקרים ותגליות חדשות, הוא האדם שלא מוכן ולא יכול ולא ילמד, לעולם דברים חדשים,
אבל הדברים הללו והספקות, תמיד יציקו לו, באיזו פינה שבמוחו,- כי הוא פחד להתמודד איתם, ווללבן סופית את אמיתות מחשבתו, או א הידיעות שהוא חיי לפיהם. ולגמור עם הספקות, עד שיגיעו הספקות החדשות.
|
|
| נשלח ב-2/9/2008 16:18 |
|
| |
"מצחיק בעיני, (לא מצחיק, סליחה, אבסורדי) שאנשים המגדירים את עצמם 'חושבים' אינם רואים את חקירת אמיתות דתם שלהם בעין יפה, אבל המערערים על דתות אחרות מוערכים על ידיהם."
אמבר
הרי הגעת לפורום שנקרא "עצור כאן חושבים" ויש כאו עשרות אנשים דתיים שחוקרים את אמיתות דתם .
בין חקירת אמיתות הדת לבין פריקת עול תורה ומצוות - ארוכה הדרך.
מצד שני אני מבינה בהחלט את העמדה החרדית הדוגלת בשיטה "תמים תהיה עם ה' אלוקיך" במובן הפשוט ביותר.
כי,לצערינו הרבה אנשים שחקרו ודרשו - התחילו לכפור בכל.
ארבעה נכנסו לפרדס
"תנו רבנן: ארבעה נכנסו בפרדס. ואלו הם: בן עזאי ובן זומא, אחר ורבי עקיבא. ... בן עזאי הציץ ומת ... בן זומא הציץ ונפגע... אחר קיצץ בנטיעות, רבי עקיבא יצא בשלום."
"פירוש נוסף שקיבל הכינוי "פרדס" הוא לימוד חכמות חיצוניות ובמיוחד פילוסופיה. פירוש זה מסתמך על דברי הרמב"ם שמזהיר ש"אין לו לאדם ליכנס בפרדס אלא אם כן מילא כרסו בבשר ויין". כוונת הדברים שאין לאדם להתעסק בעניינים אלה (המתחלקים למעשה בראשית ולמעשה מרכבה), עד שלא למד די ש"ס ופוסקים"
תוסיפי לכל זה את החשש של "העושה חור בספינה", שציטטתי קודם, ואז תביני את ההתנגדות.
וברור מאליו שכל נוצרי שמגלה את השקר באמונתו ואת האמת של היהדות מוסיף ל"גאוות היחידה" שלנו ולכן זה לא מפליא בכלל שאנחנו מעריכים גרי צדק שמערערים על יסודות דתם הקודמת.
לא מזמן קראתי דרוש על הפסוק :"תורת ה' תמימה משיבת נפש"
מתי תורת ה' משיבת נפש -רק כאשר היא תמימה.
התמימים-,אלה שמקיימים את המצוות בתמימות,בלי חקירה ודרישה-הם בודאי מאושרים יותר.
מודה ועוזב
קנה מידה למה?(ל שוואית)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2008 21:35 |
|
| |
אמבר
טוב ענית
דורש אמת
הבעיה שאמיתות התורה היא בעצמה אקסיומה, ואינני רואה שום קשר לשאלה האם יש לאקסיומת 2ועוד 2 שווה 4 יש מקור בתורה או לא.
ירוחם
"אדם משוחד הוא אדם, שאינו מתחשב במידע חדש שהוא מקבל"
זאת יכולים לעשות דתיים וחילוניים כאחד.
"מכח חינוך"
נכון הדבר כי דתיים עשויים להיות מחונכים יותר, אבל השאלה היא אם זה מתוך הישחדות או מתוך שהם מסכימים להיכנס למערכת המחנכת לצורך דבר חשוב שהם מכירים בו מעצמם. (ואל תשיבני שלא כולם מכירים, כי פעמים רבות אנשים מכירים. מה גם שרוב המצוות אינם שייכות למחשבה )
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2008 07:56 |
|
| |
מיכה
נכון שאמיתות התורה היא אקסיומה היות ואין אנו יכולים להשיג את מהותה.
האומר בשם אומרו מביא גאולה לעולם , הדברי חיים אמר שאם לא היה כתוב בתורה ש 1+1=2 הוא לא היה מקבל זאת.
כדי להסביר מיהו היה בקשר למדע ,הדברי חיים היה נשוי לביתו של הברוך טעם , הדברי חיים ראה את הספר מ"נ אצל הברוך טעם , והתחיל ללמוד בו , הברוך טעם ראה זאת וניסה למנוע את הלימוד בספר ממנו , והוא החביא את הספר כך היה כמה פעמים , עד שהברוך טעם החביא את הספר במקום שלא יעלה על דעתו לחפש , ובכל זאת הדברי חיים מצא את הספר , כשהברוך טעם גילה זאת , הוא אמר אני רואה שאתה מתאים ללמוד את הספר בא נלמד ביחד , והוא שלמד מ"נ אמר מה שאמר.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 03/09/2008 7:56:05
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2008 08:55 |
|
| |
דורש אמת
שטיפת מח קדושה - אכן , הגדרה מדוייקת.
והסיבה היחידה שאדם שפוי מוכן לשטיפות מח קדושות לסוגיהן - בין אם הן מטעם היהדות, הנצרות, הסיינטולוגיה או איסלאם - היא העובדה שנולד לתוך מציאות כזאת, או ששוכנע על ידי אדם כריזמטי לעבור 'שטיפת מח קדושה'. אחרי שמוחו נשטף - לא ניתן להאשים אותו בחשיבה מעוותת ואי ראיית המציאות, כי למרות היותו אדם חכם וחושב, מוחו נשטף. עיניו רואות את המציאות בצורה שונה.
בעצם קבלתך את המונח הזה, 'שטיפת מח', (גם אם היא רצונית), אתה שולל את החשיבה הביקורתית, ההגיונית וחסרת הפניות.
אתה יודע מה? כעת פתרת לעצמך את השאלה מדוע חוקרי המקרא החילוניים נחשבים בעיניי (ובעיניי רוב הקהיליה האקדמית) לאובייקטיביים יותר מן ה'חוקרים' המפרשים הדתיים. הם בחרו לא לעבור שטיפת מח קדושה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2008 09:09 |
|
| |
אמבר
גם חילוני עובר שטיפת מוח אבל הפוכה , הוא שטוף ברצונותיו , ובשיפותיו להינות מהעולם , אים אדם שלא עובר שאיפת מוח השאלה היא איזה שטיפה הוא עובר, ולכן עדיף השטיפה הקדושה , שמדמה את האדם לבוראו , מהשטיפה התאוותית שמורידה את האדם לרמה נחותה יותר.
גם אם שאיפותיו הם למטרות חיוביות , גם זה שטיפה.
למסקנא כולינו מנועים על ידי שטיפות מח והשאלה היא איזה שטיפה היא הטובה ביותר .
אם אני מאמין בחיי נצח אני ישאף לחיי נצח ואם לא אני ישאף לחיי שעה.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 03/09/2008 9:10:21
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2008 09:55 |
|
| |
דורש אמת
החילוני לא עובר שטיפת מח. הוא נולד כך ואלו הנתונים הטבעיים איתם הוא נולד. הוא לא 'שטוף' ברצונותיו. יש לו רצונות והוא משתדל לספק אותם.
הכניסה למערכת דתית או כת שחוקיה מכוונים לשטיפת מוחו של האדם ולשינוי כללי של הסתכלותו על העולם, היא בחירה שנעשית על ידי האדם הדתי או הוריו שבחרו לגדלו כך.
אני מקוה שאינך חושב שהסטוריון הבא מבית לא דתי ולא יהודי, מחליט לחקור את נושא התנ"ך בגלל רצונו להצדיק את אורח חייו ההולל ולהשמע לתאוותיו. בשביל זה הוא יכול ללכת לפאב.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2008 10:20 |
|
| |
אמבר
כל התנהגות של אדם בנויה על חינוכו מילדות , אם זה בית ספר צבא וכו'.
כל אדם בעומק ליבו מחפש להצדיק את דרכו , ואינו רוצה לחשוב שהתנהגותו נובעת משטיפה , לפעמים כדי להוכיח שההתנגות היא לא משטיפת מח הוא יעשה להיפך , אבל הוא לא מבין שהעשיה להיפך היא נובעת מלהוכיח היפך המחשה , והיא לא התנהגות אוביקטיבית.
אאדם בטבעו אינו יכול להיות אובייקטבי גם הוא יכריז על כך בכל במה , אדם נתון להשפעות מהרבה גורמים , שלפעמים הוא לא שם לה לגורמים המשפיעים עליו.
אני לא מבין למה שדתי מחנך זה שטיפת מח וכשחילוני מחנך זה לא שטיפת מח?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2008 11:19 |
|
| |
דורש אמת
אני בטוחה שאפילו בעיניך, אדם החבר בכת הסיינטולוגיה ומאמין שחייזרים מקיפים אותו ייראה בעיניך מעט יותר שטוף מח, מאשר אדם אתיאיסט שאינו מאמין בדת כלשהי.
גם בשטיפת מח יש דרגות - ועל מנת לבצע בחירה חופשית באמת, נדרש האדם בעיניי להיות כמה שיותר אובייקטיבי וכמה שפחות סובייקטיבי. כמה שפחות שטוף מח (כולל שטיפה 'קדושה').
אבל אם בעיניך אין זה כך, אזי מיותר להתווכח על כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2008 11:36 |
|
| |
דורש
ההבדל בין שטיפת המח החרדית והחילונית.
בספריה של הישיבות לא תמצאה ספרים שנכתבו על ידי יוצרים חילונים, העוסקים בשאלות מהותיות, של אמונה.
( בספריות חרדיות גם ספרי הרא"ה, מוחרמים, כולל כדבריך המורה נבוכים וכד')
בספריות החילוניות קרי האוניברסיטה בתי ספר תיכוניים וספריות ציבוריות בעיר ובכפר ובקיבוצים של השומר הצעיר,
אתה יכול מצא ספרות ענפה ורחבה של הוגים דתיים, שלא לדבר על התנ"ך משנה גמרא רמב"ם ויוצרים דתיים רבים,
אני כבר לא מדבר על הסיפריות הפרטיות במגזר החרדי, לעומת הספריות בבתים של חילוניים, משכילים שרוצים ללמוד ולחשוב.
בערים החרדיות גם העתונות היומית אסורה בקריאה- בצדק לדעתי-, אבל זו משטרת דעות ורעיונות. אי אפשר להכחיש.
|
|
| נשלח ב-3/9/2008 11:38 |
|
| |
ירוחם
ברור שיש הבדל בשטיפה , ואין חולק על כך .
טענתי היא שלהרשות כל דבר גם זו שטיפת מח שהכל מותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2008 12:13 |
|
| |
דורש
בימי חורפי- קראנו לחילוניים- חופשיים- כסברתך חשבנו שהם מלמדים שהכל מותר וחופשי- עבדי בהפקרא נייחה ליי.
אבל נער היתי וגם זקנתי, הוספתי חוכמה וגם מכאוב, וגיליתי- ששקר לימדוני רבותי, הם לא מחנכים שהכל מותר,
אולי הם מקילים במיים אחרונים, אבל ככלל החינוך החילוני הוא חינוך לערכים, ערכיים הומניים. אני לא מדבר על אלו שלא מתחנכים,
היום אני מתגורר בישוב מעורב, ונחשפתי לצדדים החיובים של ארץ ישראל היפה, היא יפה ואנשיה יפים,רוח ההתנבות, עזרה לזולת , טיפולים בזקנים וחולים, ועוד ועוד ועוד,ושמח ורחב לבבי.
יש גם עשבים שוטים, יש גם פירות באושים, אבל הם מעט- לעומת הרוב הערכי הטוב,- כלי התקשורת לא כותבים על כך, זה לא מעניין- זה לא פיקנטי, זה לא מושך רייטינג.
דעתי על הרפורמים היתה- גרועים מהחופשיים ומהגויים- למדחי להכיר כמה מהן- כאן בפורום, שקרים שקרים הכניסו לנו בראש, מתוך פחד? מתוך קטנות מוחין? מתוך צרות עין? אולי הם מפחדים מאנשים שהן משכמם ומעלה, או פשוט מבורות, וחסר רצון לראות את הטוב שבאדם.
|
|
| נשלח ב-3/9/2008 12:20 |
|
| |
ירוחם
אנני מתכוון שהכל מותר מבחינת עבדא בהפקירא ניחא לי'
אלא שחילוני עובר שטיפת מח שהדת היא כפיה חרדית ויהודי לא חייב לקיים מצוות זו גם שטיפת מח .
למה לשמור על חוקי המדינה איננה נקראת שטיפת מח ?
לחשוב שהשכל האנושי הוא זה שמחליט זו גם שטיפת מח .
הרי אנו רואים איך הורים כעסו על ילדם החילוני לאחר חזרה בתשובה , ולמה כעסו כל כך , הרי הם עצמם חינכו על ליברליות דתית , אלא ההורים ניזונו משטיפות מח עד שראו שבניהם החוזרים בתשובה אינם גרועים כפי שמוצגים בתקשורת.
|
|
|
|
|