בית פורומים עצור כאן חושבים

חומרות חדשות לפסח. מחווה לאכיש מלך גת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/3/2004 15:28 לינק ישיר 

כבוד הרב מימוני שליט"א

הפעם הרגת אותי.....

נ"ב איפה הרבי מקוצק אמר את זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2004 17:13 לינק ישיר 

אני רואה שאנשים כאן לקחו את מה שכתבתי ביותר מדי רצינות תהומית, ועל כך אני מוכרח להעיר כמה הערות:

1. מואדיב הוא זה ששאל אם כבר יש אנשים שמצווים להגעיל את האסלות, מדוע אף אחד לא העיר כלום על דבריו ורק נטפלו אלי ? (הייתכן שיש לכך קשר למה שכתבתי לגבי בה"מ ?)

2. האשימו אותי בכך שאני לועג לחכמים - לדעתי זה לא נכון כלל. אני צוחק רק על מי שממציא חומרות שאין להם שום מקור בהלכה, לדעתי אדם כזה לא ראוי בכלל לתואר "חכם". ובכלל, למיטב ידיעתי החומרות למיניהן לא באות מהפוסקים, אלא יותר מהמון העם שלא יודע בין ימינו לשמאלו.

3. האשימו אותי בכך שהשתמשתי בצורה הומוריסטית בעברית הרבנית. אני מבין שאנשים כאן מעולם לא נתקלו ב"מסכת פורים" וכיו"ב.

4. לכל מי שהזדעזע נפשית מכך שכתבתי על "צואה", ועוד ר"ל בלשון חז"לית, אז כדאי שידע שזוהי גישה פוריטנית נוצרית שאין מקומה ביהדות, ראו למשל את דברי הגמרא במסכת ברכות כה ע"א:

א"ר פפא פי חזיר כצואה עוברת דמי פשיטא לא צריכא אע"ג דסליק מנהרא א"ר יהודה ספק צואה אסורה ספק מי רגלים מותרים א"ד אמר רב יהודה ספק צואה בבית מותרת באשפה אסורה ספק מי רגלים אפילו באשפה נמי מותרין סבר לה כי הא דרב המנונא דאמר רב המנונא לא אסרה תורה אלא כנגד עמוד בלבד וכדרבי יונתן דר' יונתן רמי כתיב (דברים כג) ויד תהיה לך מחוץ למחנה ויצאת שמה חוץ וכתיב (דברים כג) ויתד תהיה לך וגו' וכסית את צאתך הא כיצד כאן בגדולים כאן בקטנים אלמא קטנים לא אסרה תורה אלא כנגד עמוד בלבד הא נפול לארעא שרי ורבנן הוא דגזרו בהו וכי גזרו בהו רבנן בודאן אבל בספקן לא גזור ובודאן עד כמה אמר רב יהודה אמר שמואל כל זמן שמטפיחין וכן אמר רבה בב"ח א"ר יוחנן כל זמן שמטפיחין וכן אמר עולא כל זמן שמטפיחין גניבא משמיה דרב אמר כל זמן שרשומן ניכר א"ר יוסף שרא ליה מריה לגניבא השתא צואה אמר רב יהודה אמר רב כיון שקרמו פניה מותר מי רגלים מיבעיא א"ל אביי מאי חזית דסמכת אהא סמוך אהא דאמר רבה בר רב הונא אמר רב צואה אפילו כחרס אסורה והיכי דמי צואה כחרס אמר רבה בב"ח א"ר יוחנן כל זמן שזורקה ואינה נפרכת וא"ד כל זמן שגוללה ואינה נפרכת אמר רבינא הוה קאימנא קמיה דרב יהודה מדפתי חזא צואה אמר לי עיין אי קרמו פניה אי לא א"ד הכי א"ל עיין אי מפלאי אפלויי מאי הוי עלה אתמר צואה כחרס אמימר אמר אסורה ומר זוטרא אמר מותרת אמר רבא הלכתא צואה כחרס אסורה ומי רגלים כל זמן שמטפיחין מיתיבי מי רגלים כל זמן שמטפיחין אסורין נבלעו או יבשו מותרים מאי לאו נבלעו דומיא דיבשו מה יבשו דאין רשומן ניכר אף נבלעו דאין רשומן ניכר הא רשומן ניכר אסור אע"ג דאין מטפיחין ולטעמיך אימא רישא כל זמן שמטפיחין הוא דאסור הא רשומן ניכר שרי אלא מהא ליכא למשמע מינה לימא כתנאי כלי שנשפכו ממנו מי רגלים אסור לקרות ק"ש כנגדו ומי רגלים עצמן שנשפכו נבלעו מותר לא נבלעו אסור ר' יוסי אומר כל זמן שמטפיחין מאי נבלעו ומאי לא נבלעו דקאמר ת"ק אילימא נבלעו דאין מטפיחין לא נבלעו דמטפיחין ואתא ר' יוסי למימר כ"ז שמטפיחין הוא דאסור הא רשומן ניכר שרי היינו ת"ק אלא נבלעו דאין רשומן ניכר לא נבלעו דרשומן ניכר ואתא ר' יוסי למימר כ"ז שמטפיחין הוא דאסור הא רשומן ניכר שרי לא דכ"ע כ"ז שמטפיחין הוא דאסור הא רשומן ניכר שרי והכא בטופח על מנת להטפיח איכא בינייהו

תוקן על ידי - רב_צעיר - 31/03/2004 17:15:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2004 17:47 לינק ישיר 

רב צעיר

אני מכיר את מסכתות פורים למיניהן, ואין צריך לומר, להבדיל, את הגמרא המדוברת. וכן, אני משער, רוב חברי הפורום.

עם זאת, הקטע שלך היה חריף במידה יוצאת דופן. או שמא זו רגישותי האישית?

והרי בוודאי ידעת כי גם על מסכתות פורים וספיחיהן יצאו עוררים...

ככל הנראה, יש כאלו שליצנות כזו לא תזיק להם, והם יתעלמו מהחלק הבעייתי שלה ויהנו מן הבדיחה. אני באמת סבור כי הטיפוס הלמדן, שאמון על גמרות מהסוג שהבאת, אכן מסוגל להתנתק ולהפריד בין המשל לבין הדיון התורני - והרי מצאנו בגמרא דיונים בנושאים רגישים עוד יותר, ולא אצטט.

רק אציין כי אפילו ביתד נאמן, אם זכרוני אינו מטעני, (או שמא היה זה "קול ברמה" המיוחד של רמת אלחנן, שמסוגל לכל...) סופר על שני נערים שלמדו סוגיא מאותן סוגיות בהתלהבות עצומה בליל שבועות, כהכנה למתן תורה, ולא ידעו מאי קאמרו רבנן. ושם גם ציטטו לה לאותה סוגיא.

אולם אנו, שמכירים ויודעים מה אנו אומרים, ויודעים כי לא רק למדנים כאלו מגיעים אל מעוננו, צריכים אולי לקיים בסוגיות כאלו את דברי רבי וכו' אף דברי תורה בסתר.

(ועתה יבואו כמה מנאמני היהדות הצרופה ויטענו נגדי שאני מקפיד על ביטויים כאלו ולא על פגיעה באושיות היהדות וקדושיה עם ביקורת על ר' חיים ויטאל ועל הקבלה, ועל בה"מ...).

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2004 18:45 לינק ישיר 

מיימוני יקר,

אני מצביע נגד המחיקה כי דברי רב צעיר כשלעצמם, אינם גרועים כפי שגירעו אותם כותבים שאחריו שדרכם לעשות "אקשן" גם בצורה שאינה הכי מבוגרת. אם כבר את ההודעות האלה היה ראוי למחוק, אך אין עתי איתי לאחרונה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2004 00:21 לינק ישיר 

מואדיב:
לא הבנתי את הקשר לאכיש מלך גת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2004 00:25 לינק ישיר 

צחי

צריך קצת להתאמץ כדי להבין את רמיזותיו של מואדיב.

ושוב, אני מגלה את הסוד.

אכיש אמר על דוד המלך שהתחפש למשוגע:

החסר משוגעים אנוכי?

לפיכך, החליט מואדיב לפתוח חלוקת פרס על שם אכיש, במקביל לפרס האוסקר, הנובל ואחרים.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2004 07:48 לינק ישיר 

עם האשכול מתברר כמין חומר דברי חז"ל הקדושים, שהלועג לדברי חכמים נידון בצואה רותחת.

וכל ימיי יגעתי לברר צואה רותחת על שם מה? אך כעת ניכר כמה גדולים דברי חז"ל חזו את ההתדרדרות לסוג ההומור שנקרא בלע"ז scatological humor

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2004 10:11 לינק ישיר 

כדאי לך להזהר מסתברא , אם תלעיג עלינו יותר מדאי זה עלול לקרות גם לך .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2004 11:12 לינק ישיר 

מה עובר עליכם?

אני לא מוצא בהודעה של רב צעיר שום לגלוג על דברי חכמים, אלא על בעלי הנערוין למיניהם ששוברים שיאים חדשים כל פעם.
אין בכלל מה להשוות את הקטע הזה של רב צעיר עם קטעים מושחזים הרבה יותר. למשל הקטע על סידור המיטה שהעמיד מראה מול פנינו בדרך (אולי ) התפתחות הלכות מסוימות.

ואם זאת אני מסתייג מהריח הנודף מהודעתו של רב צעיר .
מה שנקרא - כשר אבל מסריח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2004 11:46 לינק ישיר 

...

וכבר אמר החכם:

איש - לפי מהללו

...

(שלוש הנקודות, זה מה שנקרא "סופר-מואדיב...)

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2004 13:25 לינק ישיר 

אל כל צעירי הרע בנים למיניהם
התבוננתי בפלפול העמוק שבדבריהם, ואחר העיון נראה לי שבאמת צדק אותו גאון, להצריך הגעלה לאסלה של צואה, שהיא ראויה לאכילה לא רק לכלבים אלא גם לאנשים כערכם, כמפורש בגמרא: כל המלעיג על דברי חכמים נידון בצואה רותחת. ובודאי הכוונה לאכילה כפשוטה. ואף שלא נתנסינו בזה, הרי בודאי יש לנו כאן אצל מי לשאול ולברר, אלו שיודעים זאת מתוך הנסיון. ובודאי לא ימנעו טוב מבעליו, להודיע באיזה אופן נידונו ואם הוא ראוי לאכילה.

אינהו בדידהו ואנן בדידן: ונאכל שם מן הזבחים ומן הפסחים, במהרה בימינו אמן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/4/2004 14:00 לינק ישיר 

אמן ואמן הלבן, ויהי רצון שכמו כן נזכה לקיים מצוות נדירות שונות כגון: ואהבת לרעך כמוך, הווה דן את כל האדם לכף זכות, אל תלבין פני חברך ברבים וכו' (ואולי אכילת הזבחים והפסחים פוטרת אותנו מקיום מצוות שבין אדם לחבירו ? וצ"ע)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2004 14:24 לינק ישיר 

אמר רבי מנחם מנדל מקוצק:

"חסיד שוטה" - כיצד?
- הוא שהכריזו עליו מן השמיים להיות טיפש.
והלה עושה הרבה לפנים משורת הדין
לצאת ידי גזירת שמיים בטפשותו,
ומוסיף על טפשותו.

תוקן על ידי - איקה - 01/04/2004 14:29:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2004 15:12 לינק ישיר 

איך כתב קודם מיימוני:
רציתי למחוק את הבדיחה ... אבל הוא השקיע בה הרבה. והיא מצחיקה. ויש עוד הרבה בדיחות, אם כי פחות חריפות, מהסוג הזה. אז נקטתי - בינתיים - בשב ואל תעשה.

ואיך השיב לו מוטי:
כדאי להעתיק את ה"בדיחה" הזו לאתר של "דעת אמת" או "חופש" שמה יקבלו "בדיחה" זו באהבה רבה. וכן את יתר ההגיגים הנובעים מהמעיין הזך הזה (כדאי לנסות גם בדר שטרימר). חסר על מה להסתלבט? רק על יהודים תמימים? עזבו אותם בשקט. אני כאדם כמעט חילוני..מזדעזע מהלעג הזה.

רב צעיר ומציץ
למה לא לדון אותי לכף זכות, שפשוט רציתי להתבדח!?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/4/2004 15:15 לינק ישיר 

הלבן
וכי יש לך ספק ? כולנו רק מתבדחים כאן!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חומרות חדשות לפסח. מחווה לאכיש מלך גת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 16 17 18 לדף הבא סך הכל 18 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.