בית פורומים עצור כאן חושבים

חומרות חדשות לפסח. מחווה לאכיש מלך גת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/4/2012 11:22 לינק ישיר 

מאידך זה ענין לבית הדין הגדול כשיקום אני משוכנע שידע להבחין עיקר מטפל וכו' ולפתור את הבעיות האלו ודומיהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 11:37 לינק ישיר 

הלכות כלים:
א,י  [ט] כלי מתכות--אחד פשוטיהן כגון הסכינין והמספריים, או מקבליהן כגון היורות והקומקמוסין--הכול מקבלין טומאה:  שנאמר "כל דבר אשר יבוא באש" (במדבר לא,כג), בין מקבל בין פשוט.  אפילו תיבה או מגדל וכיוצא בהן של מתכת שהן מקבלין ארבעים סאה בלח או יתר--מקבלין טומאה, שנאמר "כל דבר".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2012 12:37 לינק ישיר 

והנה הבעיה שלי. קניתי תבניות לשם הכנת פשטידה. לאחר הפתיחה הסבר לי, שהתבניות אמנם כשרות בהידור לפסח, אבל המכסים לא. האם עלי לאכול את הפשטידה רק מלמטה? [החלק העליון הוא הכי טעים, קריספי כזה].

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/4/2012 08:58 לינק ישיר 

רבים מהיראים אינם אוכלים או שותים מוצרי חלב מבע"ח שאכלו חמץ ל' יום לפני החג.
ןתימה ההיתר שנהגו לעצמן המניקות לאכול חמץ ל' יום לפני הפסח, והוא ספינן בידים.
ויל"ע במעוברת בשביעי אם צריכה לחשוש שמא תילד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 18:20 לינק ישיר 

החומרות המנויות באשכול הזה (אלה שהספקתי לקראם ברחיפה על פני הדפים) רפים המה מבלי שיניים. האי שתא נתוודעתי לחומרה אכזרית במיוחד, והיא, שיש הנוהגים שלא לאכול שום תבשיל או מאפה שנתבשל או נאפה בעיצומו של חג הפסח, אלא יש להקדים הבישול והאפייה לפני פסח! זה אומר שאם השנה חלה שבת אחר החג, הרי שעל המזווים האלקטרוניים (מקררים בלע"ז) להכיל תבשילים לשמונה ימים! לא הצלחתי לברר שורשה של חומרה זו, אולם תודו שזאת חומרה - לא עם שיניים, אלא עם מלתעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 23:11 לינק ישיר 

אגב, הערה כללית לנושא האשכול. למיטב שיפוטי החומרות השטותיות הולכות ופוחתות בשנים האחרונות. יש הכשרים למוצרים שפעם לא היו חולמים לתת להם הכשר (עוגות וכדו'). בנוסף, לא מצאתי הכשרים על אקונומיקה וכדו'. בין היתר בזכות ביקורות כמו אלה שכאן.
כדאי שגם הביקורת תתעדכן עם השנים, ולא רק תדרוש מהאחרים להתעדכן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 00:59 לינק ישיר 

אוטודידאקט

שורש החומרא פשוט שחמץ לפני פסח בטל בששים משא"כ בפסח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 07:35 לינק ישיר 

שמעתי מיהודי בעל עמדה בכירה בבד"ץ העדה החרדית, שהייצרנים הם שבקשו את ההכשרים על אקונומיקה וכדו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 08:29 לינק ישיר 

ואני יודע אישית כי למוצרים מסויימים שעליהם סבור הבד"ץ כי אין אף סרך חומרה הוא מסרב לתת הכשר (איני יודע מה קורה אם המבקש טוען שיש לו הכשר אלטרנטיבי, אז זו תחרות עסקית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 10:52 לינק ישיר 

שנרב תודה, גם אני העליתי בדעתי שזהו השורש, אם כי לא הספקתי לברר מפי המחמירים בצורה מפורשת.

למיכי, מה מצב החומרות ה'הגיוניות' - כלומר, השטותיות בעיניך אולם הגיוניות בעיני המחמירים עצמם?

נדמה לי שדבריך נכונים כלפי כלל הציבור, שנקעה נפשו בחומרות חדשות מקרוב באו. אין החומרות החדשות מצליחות להכות שורש בכלל הציבור. אמנם עולם החומרות לכשעצמו מוסיף להתפתח ולהתעצם. ידי קבוצת המחמירים מלאות עבודה... ישנם כאלה המקפידים להוסיף בכל שנה לפחות חומרה חדשה אחת, אם לא יותר. עיקר מייבאי החומרות, אלו בחורי הישיבות אשר מתוודעים לחומרות וחצאי חומרות ומלקטים מכל הבא ליד ומכניסים אותן בבית הוריהם. אבל לא רק הם. אומר לי חבר, שאביו נוהג להוסיף בכל שנה חומרה חדשה, ואילו הוא עצמו - מה שקיבל מבית אביו עד לחתונתו, הוא נוהג בהן, ואילו החומרות שנוספו בבית אביו אחר חתונתו, הוא לא מקבל. שאלתיו, מה עם החומרה להוסיף חומרות - הרי היא היתה קיימת קודם לכן?...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 11:10 לינק ישיר 

סליחה על העיכוב

חג חומרות שמח לכולם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 11:13 לינק ישיר 

.

בסביבתי נוהגים להחמיר כל שנה לחפש חומרה מגוחכת אחרת ולגחך על הנוהגים אותה.

אם לא מוצאים חומרה כזו - המהדרים מחזרים אחריה, ואף ממציאים אותה.

השנה הזוכה בפרס היה מי שהחמיר על אשתו המינקת שבוע לפני הפסח שלא תטעם חמץ מקו"ח, שאם פרות הרפתות כן, קו"ח הפרה המשוגעת שבביתו, ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 11:17 לינק ישיר 

אני מדבר על חומרות נפוצות, שנוהגות על ידי גופי כשרות מוכרים וידועים, ולא על משיגעס של בחור כזה או אחר. האם מישהו מכיר חומרא שטותית (בעיניו) חדשה של הבד"ץ, או של גוף כשרות אחר שנולדה השנה? האם מישהו ראה אקונומיקה בהכשר לפסח (אם כי זה אינו חדש, אבל לדעתי זה נעלם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 11:26 לינק ישיר 

רבנו מיכי
אכן זו הבעיה של ירידת הדורות- אין חומרות ממוסדות חדשות- אבל לא אלמן ישראל, הרבה נחשונים ופנחסים הולכים לפננו,, בבני ברק מכרו השנה -סודה קאוסטיק- כשרה לפסח.
ועל האיסור הממוסד של הפיכת שמן הפשתן לקטניות גם לא שמעת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 11:36 לינק ישיר 

ירוחם,
זה לא נראה לי יותר שטותי מכל עניין הקטניות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חומרות חדשות לפסח. מחווה לאכיש מלך גת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 ... 16 17 18 לדף הבא סך הכל 18 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.