|
|
| נשלח ב-14/4/2009 14:46 |
|
| |
נדמה כי באחד האשכולות כתבו שדנים על לאסור לברך את ברכת המוציא לחם על המצות (שהרי ניתן לבטל מצוות לשם עשית גדר). הלואי שבסוף יפעל הכל כבומרנג ויקפידו רק על חמץ, מחמצת ושאור ולא על דברים שהקשר שלהם לחמץ הוא רק מתוך שרשרת הקשרים שחלקם עברו כבר מן העולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2009 16:32 |
|
| |
קל להלעיג על "קולא שאין הציבור יכול לעמוד בה" אבל כמה מהאשכנזים בפורום יגישו אורז בליל הסדר אם יבואו כל פוסקי הדור ויפסקו שמותר?
באופן אישי אני אוכל שרויה, מתעלם מהאיסורים החדשים על ליפתית ותאורטית מוכן לאכול תירס בפסח. יותר מכך, אני חושב שבדברי רבנו ירוחם היה טעם ואכמ"ל.
ועדיין, לאכול אורז בפסח???! אצלנו לא אוכלים את זה!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2009 16:47 |
|
| |
מודה ומתוודה מספר סדרים אכלתי מצות רכות (ספרדיות) למרות מוצאי העדתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2009 20:58 |
|
| |
תרשו לי תיאוריית קונספירציה: כל החידוש של הרב שרלו נועד לקדם מהלך שבו תחזור סמכות החקיקה לחחכמי ישראל, שיורשו לגזור גזירות ולתקן תקנות, לחומרא וגם לקולא. (וזה, כמובן, כחלק מן החזון של תחיית התורה בארץ ישראל המתחדשת וכו' וכו').
אני בטוח שחוש הריח המפותח של הרבנים החרדיים כבר זיהה את המוקש. (גם אני לא זכיתי בו אלא מכח 19 שנות מגוריי בעיה"ק בני ברק...).
א"ג
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2009 22:07 |
|
| |
לאידך גיסא
"חחכמי ישראל"
כך כתבת.
הח' הנוספת היא מכוונת או טעות פרוידיסטית?.....
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2009 23:08 |
|
| |
אידך גיסא
אם כוונתך כפירוש הראשון של צענע - אזי אני מתעלם.
ואם לא - אזי אני מגיב ואומר, שגם לדעתי זה הרווח העיקרי שהרב שרלו רוצה, אם כי דווקא משום המבט ההגיוני שלו, ייתכן שהוא באמת איננו רוצה בעוגות שנעשו מקמח מצה, שזה דמוי עוגת חמץ לכל דבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2009 23:32 |
|
| |
אולי אני קצת כבד, אבל לא ממש הבנתי מה יכול להיות פרוידיאני בהכפלת הח', שהיא תוצאת המקלדת המעצבנת שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2009 23:51 |
|
| |
מיכה,
"שזה דמוי עוגת חמץ לכל דבר" - זה עיקר השאלה. אז מה??
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2009 05:17 |
|
| |
השכן
מבחינה הלכתית זה באמת לא מהווה בעיה, אבל אנו הרי מחפשים את 'רוח החוק' לא כן? אבל אז נשאלת שאלה אחרת - מה בכלל הבעיה בחמץ, שלפיה נדע מהו 'רוח החוק'? יהיה עלינו לחקור מה מהות איסור החמץ, וע"פ זה נוכל לדון הלאה. שלושים יום לפני פסח הבא...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2009 11:57 |
|
| |
מי מחפש את רוח החוק? מי קובע את רוח החוק? אם כבר, רוח החוק היא "עשות משפט ואהבת חסד והצנע לכת עם אלהיך", וכלל הדרשות בהקשר הזה. אבל חמץ-מצה זה רוח של משהו? קטניות? עוגה שדומה [בעיני המתבונן!] לעוגה אחרת?
צא וראה - האם 'רוח החוק' היא שאוסרת מלאכות מסוימות בשבת ומתירה אחרות? מתירה שחוטה מצואר ואוסרת שחוטה מהעורף? אין להלכה ולרוח החוק מאומה.
ההלכה ראתה בעצמה - מאז ימי המשנה! מערכת חוקים ופרטי חוקים בלעדית. כך יש לעשות, וכך אין לעשות. הבדלה גמורה הבדילו חכמי ההלכה בין איסור והיתר ובין אמונות ודעות.
אמנם יש הסברים שונים, ובעיקר משונים, לפרטי המצוות. מאז מדרשי התנאים הקדומים, עבור לנותני טעם במצוות, דרך הקבלה על ענפיה ועד ווטו שלנו, יש הסבר מפולפל לכל תג ותג. מעבר להסברים רטרוספקטיביים, מאולצים, מתנצלים ולא עקביים אין בכך כלום.
תוקן על ידי השכן ב- 16/04/2009 12:27:56
אוי לשכן
ואוי לשכנו
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2009 12:12 |
|
| |
בעוד שלגבי עוגות ארוזות נראה לי מגוחך לאסור אריזות דומות (מעבר אולי להגדלת האותיות של "כשר לפסח"כדי שגם קצרי רואי יוכלו לראות){או לחילופין לצרף משקפיים לכל אריזה}הרי שלגבי לחמניות מקמח מצה או קמח תפוחי אדמה ראוי לאסור כי כאן אכן יש פתח לערבוב בין חמץ למצה
.http://bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2608638&forum_id=771
(הלחמניות שם היו כשרות כפי שמסתבר)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2009 12:29 |
|
| |
צענע,
כפי שכבר כתבתי לעיל, "דומה" הוא בעיני המתבונן. בעיניך עטיפת עוגה מספיק לה כיתוב, ואילו לחמניות יש לאסור. בעיני אחרים, עוגה דווקא היא ב"בל יראה", ואילו לחמניות מקרטופלאך אינן דומות ואינן מבלבלות.
יותר פשוט היה לקבוע כלל - "חמץ אסור, ונא לבדוק היטב את כל השאר", - הלא כך?
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2009 13:04 |
|
| |
השכן
"יותר פשוט היה לקבוע כלל - "חמץ אסור, ונא לבדוק היטב את כל השאר", - הלא כך? "
זה לא כל כך פשוט.
הקריטריון לדעתי צריך להיות -מיכלים ארוזים וכיתוב על גבי האריזה.
לעומת זאת לחמניות מפוזרות בכל מכולת במיכלים פתוחים זה נראה לי ממש לא סביר אפילו בגלל העובדה הפשוטה שכל עובר ושב יוכל לגעת בהן בידיים שאכלו קודם פיתות מהפריזר .
{ראיתי לפני החג בשוק עוגיות קוקוס וכד' שהוצגו ונמכרו בשוק ללא אריזה וזה היה נראה לי ממש לא סביר שהן נמכרו כאשר בדוכן סמוך עדיין נמכרו לחמניות חמץ}
|
|
|
|
|