בית פורומים אחרדים-אלעד

מהומות בסניף של שפסי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/7/2005 13:41 לינק ישיר 

מה הולך פה השתגעתם????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2005 13:58 לינק ישיר 

נראה לך שאת הבן שלי יקבלו אי פעם לכולל יחוה דעת? אתה יודע שבחיים לא. ולמה? כי הוא לא מתאים, כי הוא "שכנזי".

זה ברור ופשוט שכל אחד אוחז את מנהג אבותיו בידיו איש על מחנהו ואיש על דגלו.

זאת לא גזענות אלא בדלנות והבדלנות הזאת והייחודיות הזאת של כל עדה ועדה לטוב ולרע זאת עובדה קיימת.

ולכן אין שום סיבה לקבל בחור ספרדי לישיבה אשכנזית ובפרט שהרבה פעמים אותם בחורים רק גורמים למתחים ויוצרים שנאה בינם לבין הבחורים האשכנזים.

לא סתם מרן רבי עובדיה יוסף זועק על זה שהולכים ומתרפסים לפני ראשי הישיבות האשכנזים ולא סתם ר' אריה דרעי פנה בקריאה נרגשת למנהלי הסימנרים הספרדיים שלא יקבלו אף תלמידה ספרדיה.

כי יש סתבים שחושבים שהם מבינים יותר ממרן הגר"ע יוסף. הם יתקנו את העולם. הם יאחדו בין כל העולמות. ובפועל הם רק גורמים לשנאה והם בעצמם רק מתרפסים ומלקקים ולפעמים מתחרים ביניהם מי ידבר בשפה בוטה יותר נגד גדולי הדור הספרדיים ובפרט נגד מרן הגר"ע יוסף ולא פעם הבחורים האשכנזים בעצמם נדהמים מגסות הרוח של בחורים סבתים שמרשים לעצמם להתבטא בשפה גסה נגד מרן הגר"ע.

ולכן צריך להבין שבמצב היום אין מה להתרפס, יש ישיבות ספרדיות לא פחות טובות מהאשכנזיות וכמו שבחור ליטאי לא ינסה להדחף בכוח לישיבה של גור וגם אם תתפוס אותו רוח שטות והוא ינסה הוא לא ירגיש נחיתי מכך שבגור לא יקבלו אותו כי פשוט וברור שהוא לא מתאים, כך צריך להרגיש בחור ספרדי.

הלכתחילה שבלכתחילה של בחור ואברך ספרדי צריך להיות מוסד ספרדי.

אם אתם לא תהיו גאים בעצמכם אף אחד לא יעשה את זה במקומכם.

תרימו את הראש. יש לכם ישיבות וכוללים לתפארת. יש לכם מנהיג. אין לכם שום סיבה להגרר אחרי חבורת סבתים מתוסבכים ונחיתיים.

זאת דעתי ואם זאת גזענות, אז אני גזען גאה!

תוקן על ידי - הגרשז - 24/07/2005 14:03:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2005 01:18 לינק ישיר 

הגרשז

הסרחון של הגזענות שלך נודף לכל עבר.

מה אתה מקשקש?

חסר אברכים אשכנזים מעולים שלומדים בכוללים ספרדים?

הדוגמה הכי טובה היא כולל "אור דוד" של מורינו ורבינו הגאון האדיר רבי יוסף שליט"א.

הרי מדובר בכולל הכי טוב בעיר שטובי האברכים האשכנזים בעיר משחרים לפתחו.

אותם אברכים אשכנזים מעידים ששיעורים כמו שיעורי מורינו ראש הכולל שליט"א הם לא זכו לשמוע בישיבות האשכנזיות שהם למדו.

וידוע בעולם התורה הליטאי והספרדי, שמורינו ראש הכולל שליט"א הוא אחד מעמודי התווך של עולם הכוללים בארץ עוד מהימים שהוא הקים את כולל "אור דוד" בירושלים שנחשב לכולל הטוב ביותר בירושלים עד כדי כך שהגרש"ז אוריבעך היה מתקשר בעצמו כדי להמליץ על אברכים ובמקרה מסויים שהגרש"ז ניסה לשכנע את מורינו להשאיר בכולל אברך שהתעסק בין הסדרים בענייני רפואה וחסד ענה לו מורינו ראש הכולל שהוא מאוד היה רוצה לשמוע בקולו של גדול הדור אבל הוא לא יכול כי "הכולל שלנו הוא כולל של בני עליה ששקועים בתורה ורק בתורה" וכששמע הגרש"ז אוריבעך את התשובה התרגש כולו וענה "אשריך שזכית לכך".

ואם מדברים על מורינו ראש הכולל, אין צורך להזכיר את אביו, רבינו הגדול הגאון הצדיק רבי אליעזר בן דוד שליט"א שיצק מים על ידי גאוני ישראל החזו"א והסטייפלר זצוק"ל שהתייחסו אליו כבר אז כאל גדול בתורה.

אז מה אתה מקשקש?

התורה של כולנו היא אותה תורה תורת אמת, וחיי עולם נטע בתוכינו זה אותם חיים, חיים של תורה ולא חיים של גזענות!

לא משנה מי אתה אשכנזי או ספרדי. אם יש בך תורה ויר"ש בבחינת בור מלא מים אתה שווה, אבל אם הבור ריק אין בו מים אלא רק נחשים ועקרבים, בכזה מצב מתחיל הגזען הקטן לחפש את יתרון צבע העור.

וכשרואים את דברי ההבכל שאתה כותב אפשר להודות לקב"ה ולומר: מודה אני לפניך... ששמת חלקינו מיושבי ביהמ"ד ולא שמת חלקינו מיושבי "הסניף"...

תוקן על ידי - לוחם_חופש - 25/07/2005 1:26:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2005 13:36 לינק ישיר 

לוחם חופש,

עשה לי טובה, ידברו על המשיח ואתה תערב את הרב בן דוד שלך.

תתקו אותי אם אני טועה.... האם הרב בן דוד בעצמו לא עשה "אשכנזים-ריין" והעיף את כל האברכים האשנזים מכולל הגאונים "אור דוד"?

מעניין, מאוד מעניין.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2005 15:01 לינק ישיר 

אתה טועה ומטעה.

כולל "אור דוד" של מורינו הגאון האדיר רבי יוסף שליט"א מפוצץ באשכנזים שלומדים בו ובעוד מאות שמנסים כל תחילת זמן להתקבל.

הכולל שניפו בו חלק מהאברכים (גם אשכנזים וגם ספרדים) הוא כולל "אור האמת" בראשות הרב בן זאב שליט"א והרב אסחייק שליט"א (אח של הרב יחזקאל המשב"ק של הרב שך) אבל שם ניפו את האברכים בגלל סיבות של חוסר התאמה (הם לא הסכימו לקבל על עצמם את מרותו של מורינו הגדול ולשלוח את ילדיהם למוסדותיו וטבעי שבכזה מצב איש לא מחוייב להם).

למרות שהכולל נסגר ולכולל החדש שנפתח הם לא התאימו, למרות זאת מורינו הגדול רבי אליעזר שליט"א דאג אישית לכל אברך ואברך וסידר את כולם בכוללים ועשה את כל זה למרות שהוא לא היה מחוייב להם כלום.

אז של נעליך מעל רגליך כשאתה מדבר על אחד מגדולי הדור שזכינו כולנו תושבי אלעד להסתופף בצילו.

ודרך אגב, ראש כולל אור האמת הרב בן זאב בעצמו הוא אחד מהתלמידי חכמים "האשכנזים" הגדולים בעיר.

הוא אחד מרבני ישיבת הר"ן שפכטר נשמע לדעתו ובנוסף הוא הרב האחראי על ועדות הקבלה של עץ הדעת וקהילות יעקב.

וראה זה פלא, למרות שהוא אשכנזי הוא לא זז צעד אחד בלי להתייעץ ולקבל את מרותו של מורינו הגדול רבי אליעזר שליט"א.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2005 17:35 לינק ישיר 

לוחם חופש,

ניכר מדבריך שאתה אוהב מאוד את הרב בן דוד וחפץ בטובתו, ואולי כמו שרמזו כאן לא פעם אתה גם קרוב משפחתו...

גם אני וכמדומני שגם צורם כתבנו לך בשעתו שכחפץ בטובתו של הרב המאוד מוערך הזה, הדבר הטוב ביותר שאתה יכול לעשות בשבילו זה להפסיק לדברר אותו.

ואם כבר רבנים, הרב בן דוד הוא דוגמה טובה לרב שלא חי כעלוקה על חשבון משלם המיסים ולא מיחצן את עצמו כל הזמן כמו אידיוט.

חבל שאתה במוי ידיך הורס לו את התדמית הזאת.

לא לא לא תנתקו אותי

לא תנתקו אותי כל כך מהר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2005 18:33 לינק ישיר 

על זה אמרה המשוררת:

"שמור אותי מאוהבי"...

אוחחחח

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/7/2005 19:41 לינק ישיר 

עובד מועצה

אני חותם על כל מילה שכתבת בקשר לרב בן דוד.

אני לא קרוב משפחה אני בסה"כ תלמיד מובהק למורינו הגאון האדיר ראש הכולל שליט"א.

הכרתי את מו"ר הגאון שליט"א, איש צנוע ועניו גאון בתורה נוח לשמים ונוח לבריות ונשביתי בקיסמו.

אמת שמורינו הגאון האדיר ראש הכולל שליט"א ידוע כאיש שונא פרסום כבוד ושררה אבל אני כתלמיד מובהק לא יכולתי להבליג על דברי ההבל שכתב כאן הגרשז.

חופש-חירות-ניקיון כפיים!!!

נלחמים בשחיתות באלעד!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2005 19:54 לינק ישיר 

הדב שוב מרקד התרנגול שוב מקרקר והסובלים הם שוב תושבי שכונת רמת שלמה...

בהתערבות הדב המרקד מנסים שוב המודרנים להרוס את בית הכנסת אבל לא ילך להם.

ידוע לי שהדב המרקד מקבל עידכונים שוטפים מהפורום ולכן אני פונה לדב המרקד מעל גבי במה קדושה זו בפניה נרגשת... תפסיק להתערב בעניינים לא שלך...

מספיק סכסכת בין חברי הקהילה שלך ואין צורך לסכסך ולפלג גם במקומות אחרים.

אם אתה חושב שתושבי השכונה יסכימו להיות תרנגולים לכפרות אתה טועה!

תמשיך לרקוד בבקשה עם התרנגול הפרטי שלך תמשיך לסכסך ולריב בתוך בית הכנסת שלך ועזוב אותנו לנפשנו...

החותם בכאב,

תושב השכונה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2005 22:03 לינק ישיר 

הגרשז,

לתומי סברתי שחדלת "להסניף" זה מכבר...

ובכל מקרה, להבא, נא דייק בדבריך.

את "הכרעת החיתוך" קיבל בית-הדין.

"הדב המרקד" (מרקד וירקד, בין השאר, בחתונת בתו שתיערך השבוע במזל"ט), משמש בסה"כ כ"סנדק" (או שמא "מוהל") ב"ברית המילה"...

אוח אוח

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/11/2005 08:01 לינק ישיר 

הגרשז,

אין לך מושג כמה התגעגענו...

(אם כבר מדברים על להסניף, יש ג'וינט בשבילך, באשכול סמוך...)

בשעתו כתבו כאן על "גן הילדים" דרך החיים אבל לפי מה שזה נשמע אפשר לפתוח בשכונה שלכם "גן חיות"...

דב מרקד ותרנגול זה מספיק בשביל התחלה ואני בטוח שתמצאו עוד כמה בעלי חיים מעניינים שיסכימו להצטרף.

אוחחחחח

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/11/2005 09:06 לינק ישיר 

בבקשה תעדכנו את מי שלא יודע (אני למשל)

מי הם:
הדב? האם הרב רוזין?
ומי התרנגול?

כדי שגם נהיה בעניינים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2005 09:11 לינק ישיר 

אתה ותיק אתה?

http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1609577

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/11/2005 00:18 לינק ישיר 

פולי

תודה על העזרה

(גם לך מישהו היה צריך להסביר)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2005 09:02 לינק ישיר 

העיקר שעכשיו אתה "בענינים".

כשתשמע בעיר "קוקוריקו" תבין מאיפה זה בא...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > מהומות בסניף של שפסי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 59 60 61 לדף הבא סך הכל 61 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.