בית פורומים עצור כאן חושבים

מטרת בית המדרש התוצאותיו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/4/2004 13:34 לינק ישיר 

הלבן

מטרתי כאן היא לשמור על הפן החיובי של היהדות וזה דורש שיקום ההלכה. המניעה הגדולה לכך היא העצלות להתמודד והתחפרות בת היענה של המסוגלים לגדול ולחשוב, כדי לחיות בחממת ההמונים וההרגלים. לכן הסגנון שלי מכוון יותר לפן השלילי של ההלאכע המאובנת.

יש הרבה חיובי בהלכה. אני מקוה שיזדמן לי לבדוק הלכה הלכה ולברור בין החיובי והשלילי ולכתוב את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2004 14:19 לינק ישיר 

אז לסיכום, האם אתה מסכים אתי שזוהי מטרת הפורום (קירות בית המדרש), למצוא בכל הלכה והלכה, בכל מנהג ומנהג, בכל מסורה ומסורה, את השלילי שבו - מנקודת עיני הכותב, וגם ללעוג על המגינים על המסורת!?
כיון שהגענו לידי כך, אבקשך להבהיר ביתר בהירות, את ההפרש התהומי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/4/2004 14:31 לינק ישיר 

הלבן

אני מבין שאתה מגיע לפורום כדי להגן על המסורת.

גם אני מגיע לפורום כדי להגן על המסורת - מפני מה שנראה לי כשיבושים שעלו בה כקוצים וקמשונים.

יש לנו אי הסכמה מה הם השיבושים האלו, וכיצד יש לבררם.

אך בוודאי אין מטרתי, ומטרת רוב הכותבים כאן, ללעוג למי שמנסה, לפי כוחו, לברר את האמת.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2004 14:51 לינק ישיר 

אז לסיכום, האם אתה מסכים אתי שזוהי מטרתך בפורום (קירות בית המדרש), למצוא בכל דיון ודיון , מחשבה ומחשבה , עיון ועיון את השלילי שבו - מנקודת עיני הכותב, וגם ללעוג על אלה שמנסים לברר את האמת על פי שכלם!?

כיון שהגענו לידי כך, אבקשך להבהיר ביתר בהירות, את ההפרש התהומי...

בחייאת , האם אתה מושיב אותנו כאן על ספסל הנאשמים ? אתה לוקח לעצמך את תפקיד הקטיגור שמנסה למצוא מתחת לאדמה את ההוכחה הנחרצת לאשמה הקדמונית , למניעים הלא טהורים , למזימה השפלה .

אבל , חביבי , האם לא חבל על האנרגיה ? הלא הכל כתוב כאן גלוי וידוע לכל העמים .

אני מרשה לעצמי להכריז בשם הנאשמים שאנו מודים בעובדות אבל כופרים באשמה .

מכיוון שחסכנו ממך את חלקה המייגע של עבודתך אתה יכול להתפנות לחלק העיקרי והחשוב . אולי סוף סוף נזכה לשמוע ממך דברים של טעם שיסבירו לנו מה , לכל הרוחות , רע בכך שאדם משתמש בשכלו ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2004 16:01 לינק ישיר 

מיימוני
תאמין לי מקרב לב, שאיני חושד בך מאומה מכל מה שכתבתי לאיש מסויים ולחוג מסויים מאד בפורום הזה. ברור לי שאותו חוב מבין אותי נכון.
ואולי הייתי צריך להתנסח בצורה בהירה יותר. אעשה זאת אם כן כעת בידים רועדות:

בוגי
אז לסיכום: האם מטרת בואך לכאן היא לבירור נושאים יסודיים, או למטרות סמויות של מלחמה במסורת.
ואם לדעתך אלו הן קירות בית המדרש הזה, אזי אבקש שוב להבהיר מהו ההפרש התהומי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/4/2004 16:04 לינק ישיר 

הלבן

מענין איך שאהבת ישראל שלך מוגבלת רק לאלה שלוקחים אותם מהרחוב חצי לבושים וחצי מהולים, מביאים אותם לביתן ומלבישים עליהם זוג תפילין.

אני לא קבעתי את מטרות הפורום לכן גם לו הייתי מסכים לדברי ההסתה שלך נוטפי הארס, זה לא היה אומר את מה שאתה כה מחכה לומר על הפורום. את מטרת הפורום קבעו מיימוני ווטו בזמנו (והמנהלים החדשים לא סטו מזה). הם ניסחו את זה בצורה קצרה וקולעת ביותר: 'יושר אינטלקטואלי עם יראת שמים'.

זה בדיוק ההבדל התהומי. לא רק בין הפורום הזה לארגוני המוציאים לשאלה שאתה ב....תך מנסה להשוותו אליהם, אלא גם ההבדל בין הפורום הזה ובינך. אתה כמו דעת אמת מכור לדעות שלך שהחלטת או עם ההתחנכות שלך או במעבר חד פעמי לאמץ אותן. (מענין אותי מה יקרה אם אלוהים יגלה לך שאדמורך לא כיון לדעתו, אחר מי תלך, אחר האלוהים או אחר אדמורך?)

לולא היית מסית היה אפשר לחשוב שזה השמים שלך, זו יראת השמים שלך וזה היושר האינטלקטואלי שלך. אבל מהתרגילים שלך רואים אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2004 16:12 לינק ישיר 

לבן

עכשיו אתה מנסה את איסטרטגיית הפרד ומשול ? לא ילך לך .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2004 16:29 לינק ישיר 

.

כמדומני שהגענו עדי המדרון החלקלק .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2004 16:43 לינק ישיר 

עצור! - כאן חושבים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2004 17:00 לינק ישיר 

מואדיב

הייתי כותב: איתך לאורך כל הדרך, אבל זה לא הולך טוב עם המשפט האחרון שלך...

הלבן

תודה שהנחת דעתי.

בוגי והלבן

כל אחד מכם משוכנע שהוא צודק.

לא אבוא לדון בתוכן המחלוקת, אלא במתודולוגיה של הויכוח.

הלא כל אחד מכם מאמין בצדקת דרכו.

האם מישהו מכם סבור שעל ידי ביקורת עד כדי העלבת הזולת יושג משהו?

או שהעוקבים מן הצד אחרי הויכוח יתרשמו יותר מחדות הלשון והביטוי?

היכן כאן "את והב בסופה"? חז"ל הבטיחונו, שהחיפוש אחרי האמת, גם אם הוא מעורר מחלוקות וניצוח, מוביל לאהבה בין הניצים, מפני שכוונתם לאמת.

הבה ונשתדל שזה יתקיים בנו.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2004 17:00 לינק ישיר 

דומני שהאשכול מיצה את עצמו, ובכן הגיע הזמן לעצור, ולחשוב בדברים אחרים. תודה לכולם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/4/2004 17:43 לינק ישיר 

אכן מיצה,
נותרה רק תהייה אחת, כיצד אחדים מאלה שכביכול אמונים יותר מכל גורם אחר בעם ישראל על אהבת ישראל, הם ודווקא הם אלה שמקפידים פה על זריעת איבה והשלטת שיח של טרור מילולי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2004 21:55 לינק ישיר 

שחרית,

ראיתי שדברייך כאן צוטטו באשכול "מאורות הפורום" כאסמכתא לטרוניה על ידידינו החבדיים!

נראה שדווקא האהבת ישראל והנטיה להתעמק בפנימיות התורה להן מחנכים בחב"ד, הן שני נתונים הגורמים לתגובות הנראות אגריסיביות לכיוון הפורום. מפאת ההערכה לחשיבה מעמיקה ומתוך איכפתיות ליהדותם של בני ישראל, ניתן להיתסכל מהפורום הזה העושה צעד בפתיחות, אל מעבר למה שלדעתם ראוי ליהדות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2004 08:01 לינק ישיר 

ווטו,

א - אין לי דבר וחצי דבר נגד החסידות הזו. אדרבה, דווקא הערכה לפועלם של אנשיה גרמה לי לפליאה.

ב - אין ספק שאהבת ישראל צרופה ובקשת אמת בלתי מתפשרת, הם שהנחו את מסתברא ב"קמפיין" שלו (כפי שכינה זאת בוגי) באשכול המצוין מטה, שגרם להקפצת אשכול זה:
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=7&topic_id=425071

תוקן על ידי - שחרית - 03/06/2004 8:05:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2004 12:31 לינק ישיר 

שחרית ווטו
אולי דוקא פורום החושבים עלול להבין יותר שאין כל סתירה בין מלחמת חב"ד הבלתי מתפשרת נגד גיור הרפורמי לבין קירוב כל אדם, בכל מצב שיהיה, שהרי כולנו אחים שוה בשוה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מטרת בית המדרש התוצאותיו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.