|
|
| נשלח ב-13/9/2005 08:32 |
|
| |
צורתו של הבית היהודי המוכר לנו ושכל כך חביבה על דרשנים למיניהם מבוססת על חרמות רבנו גרשם שלא לישא שתי נשים ולא לגרש אשה בעל כרחה.
ומכאן קריאה גדולה לכל הדרשנים שליט"א, אנא הכינו לכם מלאי דרשות על הבית היהודי המקורי, כיצד יראה בית ובו שתי נשים ואיזה כיף זה להיות צרה ולהיות כל רגע תלוי ביכולתו הכספית של הבעל לפרוע כתובה.
חבצלת
מה שיקרה בבית שבו שתי נשים, זה שכל אחת תתחרה על תשומת לבו של הבעל ודל פמיניסטיות מהכא.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2005 08:47 |
|
| |
חה חה חה.
מאמר מגמתי ומסולף.
בכל תפוצות ישראל,מזרח ומערב,צפון ודרום. נשאו כמה נשים.והדבר ידוע ומפורסם.כולל גאוני ארץ.ומי שמחפש מחקרים היסטוריים ימצא גם כן עדויות לזה.
גם בזמן ר"ג,לא כולם צייתו לחרם ואט אט הוא התפשט.
כיום החרם הנ"ל ספק אם הוא בתורת חרם באמת (שזה ספק דאורייתא ספק דרבנן)או רק מנהג.
אם הרבנות בארץ ישראל,לא היתה נשלטת ע"י אשכנזים בייסודה,לא היה כאן חרם כלל,כמאז שנות דור ודור שתמיד נשאו שתי נשים בארץ ישראל.
הממסד הרבני האשכנזי ורבניהם,כפו על כל באי הארץ את מנהגם,בצורה אלימה ובלתי מתחשבת,תוך שיתוף פעולה עם החוק המנדטורי,והתעלמו ממסורת הספרדים ועדות המזרח כאילו אינה.
כיום בדורינו שהזנות והפורנוגרפיה בכל פינה,לא רק שמותר לשאת כמה נשים,אלא אף למצוה יחשב(והשוה תשובת הגאון יעב"ץ בעניין הפלגש-דברי יושר ואמת בעניין מצב הדור!).וכל המרבה ירבה חיים ברכה ושלום.כדת של תורה.בדיוק בשביל דורות כמו שלנו,התירה התורה נשיאת כמה נשים.
זהו המנהג העתיק ביותר בעם ישראל.זו התורה המקורית!
וכל מי שמורה הפך זה,לספרדים ולעדות המזרח,מסלף את התורה.
(חזרתי בי מכ למה שכתבתי עד היום,ותיקנתי טעויות בהקלדה )
תוקן על ידי - אור_חושך - 13/09/2005 8:48:01
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2005 08:55 |
|
| |
אור-חושך,
כיום יש בעיה של רווקות, להצעתך תהיה בעיה לא פחות קשה של רווקים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2005 09:06 |
|
| |
אני לא צריך לדאוג יותר ממה שדאגה התורה וחז"ל.הם הכירו את הדינמיקה החברתית היטב .כולל היחס המספרי בין זכרים רווקים לנקבות וההפך.וכן את ההשלכות של הוראה כזו אף באופן תיאורטי.
אני יכול להצביע על יתרונות רבים-חברתיים ומוסריים-שינבעו מהוראה כזו (בין היתר צמצום דרשות הקשקשת של עושי "שלום בית" למיניהם, ויועצי נישואין לכל דיכפין)
אך למה לנו לחפש טעמים נוספים לפני שהסכמנו על האמת התורנית וההיסטורית!
קודם כל יש להורות כפי דעת התורה וחז"ל.מותר לשאת כמה נשים!
אחר כך לחפש טעמים יפים.לטוב ולמוטב.
(ובשיא החוצפה עוד לטעון שמנהג נשיאת שתי נשים לא נהגו בו חכמים???- אישית שמעתי-מפי נכדתו- על דיין במרוקו שהיו לו יותר משתי נשים,צעירות ונאות.לבריאות!)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2005 09:28 |
|
| |
אור-חושך
אנא שלח לי תמונה של אשתך הנוכחית בעת שאתה מוסר לה הזמנה לנישואיך השניים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2005 09:31 |
|
| |
אריק,אל תתחכם חביבי.
את נשותינו הממסד כבר הרס.
בו נדאג לבנינו חמי המזג בדור הבא ,ההולך ומתדרדר.
מעבר לזה-אתה תופתע!
תוקן על ידי - אור_חושך - 13/09/2005 9:33:39
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2005 10:05 |
|
| |
באשכול אחר שעסק בענין דנו טענתי, שלא יכולה להיות תופעה של ריבוי נשים, בין היתר (כפי שנרמז גם לעיל), בשל ההכרח למצוא פתרון למאות גברים חסרי אשה, שיסתובבו ברחובות ו--- (ומה? לא יודע. מנזרים?).
איני יודע למצוא כעת את האשכול (לינקזעצער).
מכל מקום, האם יכול מי ממצדדי התופעה להצביע על חכמי ישראל, ושאר מפורסמים מהעבר, שידוע עליהם שנשאו יותר מאשה אחת?
אני חושב שזה יכול לתת תמונה סטטיסטית מינימלית, כמה היתה התופעה נפוצה.
לצורך המחקר הסטטיסטי יתקבלו גם תשובות משותי"ם בענין זה, איזכורים הלכתיים לבעיות שוטפות בחיי נישואין פוליגמיים וכו'.
הכתיבה ככה-ככה,
החתימה טובה!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2005 10:11 |
|
| |
השכן,
למה לנבור בחינם בספרות.הנח זאת לאלו שמאגרי מידע לפניהם.
אתה יכול לבחון בעצמך:
עשה סקר אקראי,או מדעי,ושאל שאלה פשוטה :
"אילו היה מותר לשאת כמה נשים שתרצה,בין מבחינת הדת ובין מבחינת החוק הכללי,והמצב החברתי היה מוכן,האם היית שוקל לשאת עוד אישה?"
כעת,צמצם כמה שתרצה,אבל מובטח לך שתראה נפלאות!
(מומלץ לא לשאול חתנים בשנה הראשונה )
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2005 10:13 |
|
| |
אור_חושך
את המשיבים חיובית הייתי ממליץ לשלוח לטיפול זוגי.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2005 10:19 |
|
| |
אריק,
בהנחה שיש מישהי שמוכנה להצטרף לזוג, טיפול זוגי אינו הפתרון. צריך טיפול משולש.
אור,
אינך יכול להתחמק בדרך זו. האם יש מקורות לתופעה של פוליגמיות?
הכתיבה ככה-ככה,
החתימה טובה!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2005 10:28 |
|
| |
אריק,
את המשיבים בשלילה הייתי שולח לקורס מודעות עצמית!
השכן,
אף אחד לא מתחמק ידידי,הדבר כה מפורסם אצל הספרדים וידוע,עד שגם אם לא תמצא אף בדיל רמז בספרות,זה לא ישנה דבר.שאל כל מרוקאי זקן,או תימני.ותשמע סיפורים מכאן ועד הודעה חדשה,זו תופעה טבעית-חברתית רגילה שאינה יוצאתמהכלל.ואין צורך להיות מופתע ממנה ולציין "יו פלוני נשא 2 נשים"
אגב,דומני שהשל"ה היה נשוי לשתי נשים בירושלים,עם היותו אשכנזי.
גם זכורני שקראתי פעם מחקר הסטורי (בנט),ובדרך אגב מציין שהיו מצויים נישואי 2 נשים בקרב היהודים.
אחד הטיעונים-ולדעתי העיקרי-לחדר"ג,הוא זה שלא יקנאו הנוצרים ביהודים,וינקמו בהם.(מופיע בפוסקים)
נשמע אולי פשטני מדי,אבל זה בהחלט הגיוני.
כשרצה האפיפיור הקודם ,שר"י זצ"ל יש"ו שיל"ו,להזהיר מפני השתלטות איסלמית,טיעון ראשון שלו היה כי המוסלמים מתנהגים אחרת בכל הקשור לדיני אישות! (אולי ניתן למצוא בנט,אני קראתי זאת בעיתון)
לו היו כאן הדורות הקודמים,הרי שהם היו דורשים ממך מקורות,על כך שנשאו רק אישה אחת.ולא ההפך.וכי למה יאסר אם יש צורך? עדיף לגלוש בנט ולשוחח עם בנות?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2005 10:53 |
|
| |
אור,
איני יודע מה פגם מצאת בגלישה בנט ושיחה עם בנות, אך זה לא הנושא.
זה שכל מרוקאי זקן יודע, וכל תימני זקן מכיר, זה יופי.
באופן אישי הכרתי רק אדם אחד שנשא שתי נשים בהיתר, והוא אשכנזי טהור, וכן פגשתי זמר מפורסם שנשא שתי נשים והורשע על כך בפלילים (לרכילאים בינינו - פגשתי אותו בעת הקראת גזר דינו על כך...).
אבל לכל אלה אין משקל לשאלה שנשאלה כאן, לגבי היקף התופעה.
את זה מודדים לא לפי מספר הזקנים הסנילים שלא זוכרים כמה נשים היו להם בחייהם, אלא לפי כלים אמפיריים.
הצעתי לבדוק אנשים ידועים בהסטוריה, או לבדוק את ה"עיתונות" של אותם ימים - שותי"ם.
סיפורי סבתא (או סבא ושתי סבתות) אינם נחשבים.
הכתיבה ככה-ככה,
החתימה טובה!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2005 11:04 |
|
| |
השכן,
למה סנילים? הם היו בעלי זיכרון מופלג ועדותם נאמנת.
אני שמעתי זאת מכמה זקנים,בסיטואציות שונות,וכולם מעידים בפה מלא שכך היה נהוג ללא עוררין מקדמת דנא.האם אמינותם גרועה מעיתונים?
רוצה מקורות היסטוריים?
תתחיל מהתנ"ך.יעקב,משה?,אלקנה,דוד,שלמה,רבי עקיבא?,ועוד.תחפש תמצא.
חבל לי על בזבוז הזמן.לנבור על דבר פשוט.הדברים המפורסמים באומה אין צורך להודיעם על ספר (השוה רמב"ם פיה"מ מנחות)
מותר לשאת כמה נשים.כמו שמותר לאכול בשר.לך תבדוק סטיסטית כמה אכלו בשר בעם ישראל במרוצת הדורות.
למה כל כך קשה לך להאמין?
לגבי שיחות עם בנות,זה דבר נפלא.אחלה.ככה זה כשאין לך עוד 8 נשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2005 12:02 |
|
| |
אור_חושך:
א) רבי עקיבא? אפילו עם אישה אחת היה לו קשה מדי...
ב) לשאת שתי נשים זה בדיוק כמו לאכול בשר (נד' כ.): אמר רבי יוחנן בן דהבאי, ד' דברים סחו לי מלאכי השרת: חיגרין מפני מה הויין? מפני שהופכים את שולחנם, אילמים מפני מה הויין? מפני שמנשקים על אותו מקום, חרשים מפני מה הויין? מפני שמספרים בשעת תשמיש, סומין מפני מה הויין? מפני שמסתכלים באותו מקום. ורמינהו, שאלו את אימא שלום: מפני מה בניך יפיפין ביותר? אמרה להן: אינו מספר עמי לא בתחלת הלילה ולא בסוף הלילה אלא בחצות הלילה, וכשהוא מספר מגלה טפח ומכסה טפח, ודומה עליו כמי שכפאו שד; ואמרתי לו: מה טעם? ואמר לי: כדי שלא אתן את עיני באשה אחרת, ונמצאו בניו באין לידי ממזרות! לא קשיא: הא במילי דתשמיש, הא במילי אחרנייתא. א"ר יוחנן: זו דברי יוחנן בן דהבאי, אבל אמרו חכמים! אין הלכה כיוחנן בן דהבאי, אלא כל מה שאדם רוצה לעשות באשתו עושה; משל לבשר הבא מבית הטבח, רצה לאכלו במלח - אוכלו, צלי - אוכלו, מבושל - אוכלו, שלוק - אוכלו; וכן דג הבא מבית הצייד
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2005 12:06 |
|
| |
רב ניק,
רבי עקיבא-ראה גמרא נדרים (דף נו?).ואף שחי 120 שנה (דומני ב"ספרי") קשה להניח שכולן מתו על פניו תוך 80 שנה.וראה גישתו על אהבת איש ואישה בסוף גיטין.
|
|
|
|
|