|
|
| נשלח ב-17/9/2005 23:21 |
|
| |
אין לי בעיה אם תמשיך לטעון שאתה מסתמך אך ורק על דעת תורה (אותה דעת תורה שקובעת שמנהג שפשט איסורו מחייב לא פחות מתקנות חז"ל). אבל ברגע שתעלה את הטיעון המופרך שהאיסור על פוליגמיה אחראית לזנות ופדופיליה , אהיה כאן להצביע על טעותך.
איני יודע אם יש טעם לחזור על כך , אבל מי שטוען שגברים נכשלים בזנות ופדופילה בגלל שאישה אחת לא מספיק להם , חייב להודות שהם ייכשלו בכך אם אפילו אישה אחת לא תהיה להם. מכיוון שגידול בתופעת הפוליגמיה מביאה באופן בלתי נמנע לגידול בתופעת הרווקים שאינם מצליחים למצוא אפילו אישה אחת , הרי שלפי אותו הגיון שאתה ונעכג מפעילים, פוליגמיה דוקא תביא לריבוי בתופעות הנ"ל ולא לצמצומם. יש מבין?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2005 23:28 |
|
| |
אור חושך,
על ההיגיון שבדברי חז"ל סנהדרין י"א, שמעת? "אבר קטן יש באדם, משביעו-רעב, ומרעיבו- שבע"
או על היוצא מדברי הרמב"ם בהלכות דעות פ"ה הלכה ד- שהאידיאל שיהא אדם מצוי אצל אשתו "מליל שבת לליל שבת" - ואם יהיו לאדם שתי נשים הכיצד יספק להן עונתן?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2005 23:28 |
|
| |
1-מי שנהג מדעת ל"החמיר" על עצמו ולא לשאת כמה נשים,ע"פ הוראתרבותיו,שימשיך כך.מתחילה לא טענתי אלא כלפי מנהג עדות המזרח שהקילו ורק כאן נאלצו להכנע לכח הזרוע של הממשל .בזה נפלה טענתך הראשונה.ויש עוד מילין בזה.
2-לגבי טענתך כי פוליגמיה תביא לריבוי רווקים ולזנות.
א-איך לא חשבה על זה התורה וחז"ל,וכל ה"שותפים לפשע" שהתירו לשאת 2 נשים? נורא ואיום!!!
ב-האם בחנת את השינוי במציאות החברתית שתביא הוראה זו? אתה משליך מציאות קיימת על מציאות אחרת-זו טעותך.
ג-לא טענתי שמונוגמיה גורמת לחולניות (פדופיליה) אלא לריבוי זנות.יש הבדל.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2005 23:30 |
|
| |
ריב,
1-הרצון בנשיאת כמה נשים מונע מכמה סיבותלאו דווקא מיניות אלא בין היתר.
2 על ההגיון של הרמב"ם במו"נ שלא כלאדם יכול להיות "פרוש" שמעת?
3 אותו רמב"ם התיר לאדם לשאת כמה נשים שירצה.
4 על עניין העונה-לכן המליצו חז"ל לא יותר מ4.המלצה בלבד.ואם אכן לא יעמוד במטלותיו-חייב לגרש.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2005 23:37 |
|
| |
אכן, לא כל אדם מסוגל להיות "פרוש", אך אם אדם אינו מסוגל להיבדל מהתרנגול, הוא גם אינו ראוי להיקרא אדם.
תוקן על ידי - riv - 17/09/2005 23:38:27
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2005 23:40 |
|
| |
ריב,
לפי ההגיון שלך ,לכוין על אלקנה אבי שמואל,בברכת "הנותן לשכוי בינה",או על דוד ושלמה?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2005 23:49 |
|
| |
מי אני שאכוון? דוד בעצמו הודה:
"גליה וידיעא קמך דאי בעיא למכפיי, ליצרי הוה כייפינא" (= גלוי וידוע לפניך שאילו רציתי לכפות את יצרי הייתי כופה)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2005 23:52 |
|
| |
מה שמחזק את טענתי.יש רצוי,ויש מצוי.(וכל זה רק מההיבט המיני שבחרת להתמקד בו)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2005 23:54 |
|
| |
האם יש כאן בעיה בהבנת הנקרא ? או שאינך זוכר בסיפא את מה שאתה כותב ברישא? אנסה להוסיף קוים תחתיים שאולי יועילו.
אני לא אומר שפוליגמיה מביאה לריבוי זנות (למרות שאני חושב שסביר להניח שכן) . אני גם לא טוען שאם פוליגמיה מביאה לריבוי זנות , זה כשלעצמו סיבה מספיקה לאסור אותה. אתה הוא זה שטוען שזה שאדם יש לו רק אישה אחת זהו משהו שמביא ריבוי זנות. לשיטתך אין ספק שקך וחומר שאם יהיו הרבה אנשים שלא תהיה להם אפילו אישה אחת, זה יביא לריבוי זנות. אתה הוא זה שטוען שבגלל ריבוי הזנות שמונוגמיה מביאה מן הראוי לבטל אותה. אני רק אומר שטענה זו בטלה ומבוטלת, על סמך השיקול הנ"ל.
אם אתה רוצה לטעון רק שבני עדות המזרח שאצלם לא פשט האיסור , אינם אסורים בפוליגמיה מן הדין, יתכן שאתה צודק (מצד שני יתכן שאתה טועה , כי אולי כבר פשט האיסור גם אצלם). אבל אתה כל הזמן ממשיך ללגלג על איסור הפוליגמיה הנוהג אצל האשכנזים , לטעון שזה הוא משהו נוצרי (ולא תקנה של רבינו גרשם מאור הגולה, שהתקבלה על כל קהילות האשכנזים וממילא מחייבת , לא כחומרא אלא כהלכה מחייבת וכמו שנפסק בשולחן ערוך) ואף להעיז פנים ולתלות את השואה בכך.
ועוד זאת יש להוסיף שמלבד השאלה ההלכתית , יש בהחלט מקום לדון אם אין ראוי שבני עדות המזרח יוסיפו איסור על איסורי תורה משיקולים אחרים , בדיוק כמו שעשה רבינו גרשם שתיקן תקנה כזאת עבור בני אשכנז. חלק מהדיון בכך, בהחלט מבוסס על שיקולים מוסריים . הטענה האוילית , למה התורה לא אסרה זאת, ניתן לטעון נגד כל תקנות חז"ל ונגד כל התקנות והמנהגים שהתחדשו מימיהם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2005 00:01 |
|
| |
אור חושך
"הזנות שבעקבותיה באה האנדרלמוסיה לעולם" - היא היא התמקדות בנושא המיני - ובין הרצוי(= פרוש) למצוי(=תרנגול) אפשר להתפשר על משהו באמצע, לא?
אם לא מליל שבת לליל שבת , אז לפחות עם אשה אחת אהובה שלוש פעמים בשבוע?
תוקן על ידי - riv - 18/09/2005 0:02:18
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2005 00:03 |
|
| |
מציץ,
אם ישנה בעיה בהבנת הנקרא היא אך ורק נחלתך הבלעדית כאן.
אתה מערבב,מסלף כטוב בעיניך,ובא שש ושמח ומקשה עליי.לך נא קרא שוב את כל הודעותי.(ולא את של נעגככ?).דומה שנתערבה אצלך שמחה בשמחה.
טעמי החרם נזכרו בפוסקים-אחד מהם הוא אכן השפעה נוצרית.דעתי האישית כי כן היא האמת,אינך חייב לקבל.תפוס לך את שאר הטעמים.כלכליים וכולי.
אני לא מלגלג על הנוהגים בחרם זה.אני מלגלג על המסלפים את התורה.המקורית.הטהורה בטענות שווא.
ושוב,אילו היה בפוליגמיה משהו בלתי מוסרי או הרסני לחברה (כטענתך),לא היו חז"ל והפוסקים ההולכים בעקבותיהם נמנעים מלהודיענו.לכן,לא ניתן לטעון טענה זו על שאר תקנות חז"ל.אתה בטח מבין.אם לא,אחזור שוב.אני כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2005 00:04 |
|
| |
ריב,
בהחלט נכון,אלא שכאן פתחת מעגל,שהרי אם יבוא עלאישתו 3 פעמים בשבוע הרי שיצא מגדר אדם ונכנס לכנפי התרנגול,ובשעת נידתי יקשה עליו להוריד על עצמו שוב צלםאנוש ויחפש לו אישה נוספת. 
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2005 00:13 |
|
| |
אור חושך
על כגון אלה שיקשה עליהם שעת נידתה, נאמר : שאין ספק שימותו מהתקף 'לב' קודם שיחצו ימיהם (ז"א מקסימום בגיל 32 )
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2005 00:19 |
|
| |
ועל זאת אנחנו מתפללים באלול "אל תזכור לנו עוונות ראשונים"
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2005 07:57 |
|
| |
תשומת לב לכל המפנטזים להכניס אשה שניה לביתכם:
1. האין צריך לבקש את רשות בעלת הבית?
2. כמה מכם מסוגלים לספק שתי נשים? במיוחד לאלה שאפילו לא מצליחים למלא את חובתכם כלפי האשה שיש לכם כבר, על מה אתם חושבים בכלל להוסיף עול על עולכם?
|
|
|
|
|