|
|
| נשלח ב-22/9/2005 20:31 |
|
| |
לכל המצדדים לכפות על עם ישראל "מונוגמיה" כגון sagefemme
, riv ,מציץ_ונפגע ,"רב"_ניק
אין לכם שום בסיס לטענותיכם אתם יוצאים מנקודת ההנחה שמה שקיים בארץ בתקופה שלנו זו היא דעת התורה
וזו לא דעת תורתינו הקדושה אלא סילוף דברי תורתינו הקדושה
לפי דעתי תקנות רבינו גרשום אפילו על האשכנזים לא חלות כל שכן שלא חלות על הספרדים ועובדה שהגאון מוילנא אמר שהוא היה מבטל תורה והולך לעשות שני דברים חשובים מאוד -1. לבטל את החרם של רבי גרשום 2. להנהיג ברכת כוהנים (מעשה רב השלם דף 276 )
כפיית ה"מונוגמיה" זה הנהגה מתועבת שהינהיגו הנוצרים ביניהם - והיא - כמו כל הנצרות - שקר גס כי בפועל אחוזים גבוהים מאוד מהנוצרים הם בפועל פוליגמיים - הולכים לזונות ו"בוגדים" עם נשים אחרות וכו'....
זה אולי יכול להתאים לגויים אבל לא לעם קודש עם ישראל
ואני לא נכנס לכל טענה וטענה שלכם כי הם הכל הבל וריק דברים שלא מבוססים על תורתינו הקדושה
תורתינו הקדושה אומרת לכבד את האישה יותר ממך
תורתינו הקדושה אומרת "והוא ימשול בך" האישה היא לא בעלת הבית (sagefemme)
תורתינו הקדושה לא אומרת באף מקום לכפות על כולם להיות מונוגמיים
היתר הפוליגמיה כלכך ברור שלא צריך לכתוב זאת
במפורש להיפך כתוב בהרבה מקומות שיהודים היו נשואים לכמה נשים ולא היה בזה שום דבר מגונה .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2005 20:36 |
|
| |
נעכג65487:
האם הגר"א נשא אישה שניה שלישית ורביעית? ואם אתה מאמין באמת ובתמים שכך מצווה עליך ההלכה (שהרי מובן מדבריך שאין זה רק היתר אלא מצוה ממש ואתה חוטא בכל רגע שאינך מנצל לקדש עוד אישה) מדוע אינך עושה זאת בעצמך? אתה מחכה לאישור שלי? יש לך. תגיד שהרב ניק התיר לך וגם התנדב לפתוח לכבודך אשכול ברכות מיוחד לרגל האירוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2005 20:28 |
|
| |
סליחה מראש אם אני חוזר על דברים שכבר נאמרו:
הרב ראובן מרגליות בספרו "מחקרים בדרכי התלמוד - עוללות - ו", מביא ראיות לכך שריבוי נשים היה מעולם תופעה נדירה בעם ישראל, ונהג בדרך-כלל רק במקרים נדירים כגון ייבום או עקרות (וראיתי מי שמוסיף: גם לאחר מלחמה, שבה נהרגים גברים רבים, ויש עודף של נשים).
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2006 10:37 |
|
| |
אראל גם בלי מלחמה יש ריבוי נשים, אמנם הרבה פחות מאשר לאחר מלחמה אבל ישנם פחות גברים מנשים. התופעה הזו קיימת בכל חברה בה קיים ריבוי טבעי, ונשים מתחתנות עם גברים מבוגרים מהם.
המשמעות לכך היא שסיפור הבת קול לא ממש מתפקד כיון שאכן ישנם סירים בלי מכסה.
ולכן ישנן נשים שלא משנה כמה יתאמצו יעבדו על מידות ישפרו הופעה חיצונית או כל שבר אחר פשוט אין גברים שיתחתנו איתן.
אני לא יודע מה היחס בין זה לבין ביגמיה, אבל בכל מקרה זה נתון שחשוב לדעת.
למי שורצה לדעת באנגלית התופעה נקראת marriage squeeze
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2007 22:24 |
|
| |
אולי מישהו יודע ויכול לעזור לי, מה מקור המנהג שהיינו משתמשות בו בבית הספר, כשהיינו שולחות פתקים "סודיים" אחת לשניה מתחת לשולחן, ולא רצינו שהמורה תקרא אותם, היינו כותבות עליהם "חדר"ג"? מה עניין איסור נשיאת שתי נשים אצל איסור קריאת פתקים סודיים?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2007 22:47 |
|
| |
צפיה,
ברוכה הבאה לפורום ובכלל לפארק!
רבנו גרשום לא הטיל חרם רק על נושא שתי נשים, אלא גם על גירושי אשה בעל כורחה ועל קריאת מכתבי הזולת ועל עוד דברים. בויקיפדיה יש פירוט ויש אריכות עוד באנציקלופדיה תלמודית ערך חרם דרבנו גרשום.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2007 01:38 |
|
| |
להפך, המקורות הנ"ל מוסכמים ומודעים על כאבן של הנשים שבענין.
כיום המניע העיקרי למתן הגט הנו הרצון להתחתן, כל המחליש כחו של חרם על שם רבינו גרשם מרבה עגונות בישראל.
את זה למדתי מאבי שליט"א, לא פמניסתי בכלל, אלא היה פעיל למען עגונות בצעירותו
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2010 21:42 |
|
| |
שבוע טוב !
רציתי לשאול, האם ידוע למישהו שחדר"ג הוארך במאה שעברה לפני קום המדינה ולפני "חרם ירושלים", בסביבות שנות ה 20 וה 30 ?
כמו כן, האם למישהו יש את תוכן "חרם ירושלים" המקורי ?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2010 17:43 |
|
| |
אור,חושך הורדת לעולם!!!1 הביגמיה היא אם כל חטאת והרס מוסד הנישואין עד היסוד. לא לחינם קוראת התורה ואחריה המשנה לאשה שניה "צרה" זוג נשוי אמור לחיות כזוג בערך כמו בשיר בשירים.... זה נראה לך יתכן עם ב נשים???? הטענה השקרית והמטופשת שאנשי התנ"ך נשאו 2 נשים הינה מלאה ברוע בורות וחוסר אינטלגנציה בסיסית אין!!! שתי נשים במקרא[אצל אבותינו] חוץ מאצל יעקב שהיה שם פשלה רצינית, הרי הוא רצה את רחל בלבד. ובאמת התורה הקדישה פרשות שלמות להסביר את הטעות של יעקב ואת התוצאות הנוראיות שאנו סובלים מהם עד היום. מכירת יוסף ומריבות יהודה- בנימין. אלקנה הוא באמת סיפור יוצא דופן, וגם שם הנביא ראה לנכון לכתוב לך שזה הביא לפיצוץ או מלכים, להם מאין נשים, אלא סוג של שפחות מין!! רבינו גרשם כנראה לאור התרופפות נושא זה, גזר בחכמה רבה על זה. אגב הספר מסע אל תום האלף הוא באמת יפה. למרות שיש שם קטעים של פמיניזם מוזר. אור חושך! תקרא את הספר המצוין "אלף שמשות זוהרות" של חאלד חוסייני ודבר איתי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2010 17:49 |
|
| |
איש דעה, להזכירך שדוד נשא יותר מאשה אחת טרם מלכוֹ!
תוקן על ידי שבח_גרונם ב- 25/07/2010 17:57:46
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2010 22:39 |
|
| |
עם זה, יש למישהו מענה על השאלות שלי ?
האם מישהו יודע לגבי הארכת החרם של הרבנות בא"י טרם לקום המדינה וטרם ל"חרם ירושלים" ?
האם יש למישהו את הטקסט של "חרם ירושלים" ?
|
|
|
|
|