בית פורומים עצור כאן חושבים

איסור הוצאת זרע לבטלה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/2/2005 08:21 לינק ישיר 

לממבדש.

"כִּי נִאֵפוּ וְדָם בִּידֵיהֶן וְאֶת גִּלּוּלֵיהֶן נִאֵפוּ וְגַם אֶת בְּנֵיהֶן אֲשֶׁר יָלְדוּ לִי הֶעֱבִירוּ לָהֶם לְאָכְלָה". (יחזקאל פרק כג, לז)

וברש"י:

"וגם את בניהן וגו' - וזהו שפיכות הדם שבידיהם, (כלומר שהוציאו זרע לבטלה בידיהם ולא עשו תשובה)".

במלבי"ם וברד"ק, ש''גם את בניהם העבירו''=למולך.

באיזה הוצאה נוסף הפירוש שבסוגריים, והאם תאמר שההוספה היתה בהשפעה.

וד"ל

תוקן על ידי - נישטאיך - 15/02/2005 8:30:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2005 14:12 לינק ישיר 

מרנן חברי הפורום, בוגי, זריחת עץ וכ"ו

האם נעלמו מכם לפ"ש דברי התו"ס רי"ד ליבמות (יב: ד"ה תני) האומר במפורש את הפשט של בוגי, או שלא עברתי על האשכול בעיון כל הצורך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2005 12:33 לינק ישיר 

לדעתי בענין הוצאת זרע הדבר גורם להרבה רגשי אשם ולמשקעים בחיים וכשאדם בא לשאלה בנושא זה ולא יכול להפסיק (כך הוא בדרך כלל), צריך להוראות לו שבמצב שלו הדבר מותר ויודה לה' על ההנאה שנתן לו כמו שאדם מודה אחרי כל הנאה שקבל מה', ולא ללחם בתאוה זו בכלל ולא לעשות עניין מדבר זה.

ישראל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2005 04:03 לינק ישיר 

בס"ד
ידוע חומרת איסור הוצאת זרע לבטלה מדברי רז"ל וראוי לכל אדם לקרוא את התיקון הכללי שגילה רבנו אור האורות האמיתי מוהר"ן מברסלב זצ"ל והם עשרה פרקי תהלים ,גם טוב לקרוא את תיקון מ"ח בראשית תמן ומופיע בסידור "איש מצליח" ועבודת ה',יש גם ספר יסוד המערבי שכתב שם תיקון לחטא חמור זה,ומה שכתוב בזהר במקום אחד שלעוון זרע לבטלה אין תיקון כתב על זה בעל התניא בשם הראשית-חכמה שהמדובר
הוא על תשובה תתאה אבל ע"י תשובה עלאה ניתן לתקן חטא זה.
כלומר ע"י תשובה שאדם עושה ע"י דבקות וידיעת ה' בדחו"ר שכליים יכול לתקן חטא זה ,ותשובה עלאה היא כנגד הבינה
ותשובה תתאה היא כנגד המלכות כי ידוע מה שהזהר הק' אומר כי תשובה אותיות תשוב ה' שהיא המלכות כידוע ליודעי ח"ן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2005 08:49 לינק ישיר 

בענין מה שכתב הנ"ל תיקון לה"ז ע"י תשובה עלאה וכו' לא הבנתי מה זה תשובה עלאה ובמציאות זה לא רלוונטי כמעט לאף אחד מאתנו.
וגם כל התיקונים שנאמרו אם הם נעשים באבססיות (מדי הרבה פעמים) הפסדנו במערכה עצם העיסוק בדבר הוא הבעיה אני פגום מה לעשות אני ירוץ למקוה יאמר תיקון הכללי הרגשת רגשי אשם ליד רבנים וכו כל אחד יודע.
הרי אנו מדברים באנשים שמוציאים זרע מפעם לפעם, פעם ביופ או ביומים וכו' וכל פעם מחליטים פעם הבא זה לא יקרה והדברים חוזרים על עצמם מחדש שנים.
ופתרונם הוא לא לעשות ענין מזה וכשבא להם יעשו מה שרוצים בהנאה בלי שום מלחמה ואפשר להודות לה' על ההנאה הגדולה הזו, וכשהמלחמה תפסיק המאבק אסור מותר יפסיק יתכן שיגיע זמן שאדם יקבל איזון והדבר יפסק מעצמו.
וקורא שורות אלו שמזדהה עם התיאור שכתבתי יוכל להודות שהדברים נכונים.

ישראל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2005 09:48 לינק ישיר 

למה ישנה הנחה כי אי פשר לעמוד מול איסור זה על פי התורה?

הרי לפי התורה,כבר בגיל מוקדם היו מתחתנים.נניח 13,14.והיו תקופות שאכן כך נהגו.ועל פי רוב (ואני לא רופא ולא זוכר,צריך לבדוק) באותה תקופה רק מתחילים ההורמונים להשתולל.

כלומר,שמייד בסמוך לבגרות המינית,כבר היהודי מתחתן.וניצל מעבירה.

אלא שאין בזה תשובה במצבים שונים:

אם הבחורצ'יק חם.או שאישתו אסורה לו למשך הרבה ימים, או שהדור פרוץ.

ואז מה נעשה?

-אין בעיה! שייקח עוד אישה נחמדה.הרי לפי התורה המעולה שלנו,מותר לקחת כמה נשים,ויחגוג עם נשותיו.

(מומלץ לא יותר מ4-מקובל עליי בשעת הדחק)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2005 15:59 לינק ישיר 

אמר רב חסדא: האי דעדיפנא מחבראי - דנסיבנא בשיתסר, ואי הוה נסיבנא בארביסר, הוה אמינא לשטן גירא בעיניך . (קידושין סוף כ"ט: ותחילת ל'.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2005 16:06 לינק ישיר 

השקעתי באשכול הזה, ועברתי על כל 12 העמודים שלו (אמנם בקטעים של הדיון על קבלה והרמב"ם שהיה בהתחלה רק רפרפתי).

ברצוני להעיר כמה הערות.

בנוגע לשאלה שעלתה בסוף - האם יתכן לא לחטוא בזה - הרי שאני יכול לספר מנסיוני האישי שלא חטאתי בזה מעולם, ואני בכלל לא חושב שאינני בריא.

שאלה דומה עלתה בהתחלה - האם מי שכבר התחיל עם זה מסוגל להפסיק לפני החתונה - אשמח לדעת אם למישהו יש תשובה בנושא.

אני רוצה לדון כאן דוקא מתוך זה שאני לא נוגע בעניין - אין לי שום בעיה בנושא הזה, ואין לי גם משקעי עבר.

השאלה שהכי מפריעה לי היא שאלתו של הרב של לא-יודע-כלום: האם יש סיבה להניח שכוונת הגמרא היא לאיסור הלכתי מדאורייתא או מדרבנן - או שכוונתה כהבנתה הפשוטה רק להדרכה מוסרית/סגולתית/קבלית/אגדתית/מחשבתית/מידותית. הרי הפסוקים נראים מאוד כאסמכתאות, וכל הדיון בכלל לא נראה כדיון בתקנה מדרבנן.

האם מישהו יכול להביא סיכום של מה שיוצא מדברי הראשונים בקשר לשאלה זו?

אם באמת הההבנה הנכונה היא שהכוונה היא לכך שזו רק הדרכה ולא הלכה, אז ברצוני לשאול - האם יש הסבר משכנע למה שעומד בבסיס ההדרכה הזו? האם יש הבדל מידותי ממשי בין הוז"ל לבין ריבוי של סיפוק בתאווה לנשים?

אותה שאלה צריכה להשאל גם אם זה איסור מדרבנן - מדוע הם אסרו זאת?

ועוד יש לשאול - האם אפשר להצביע על סיבה לאיסור שיכול להיות שחז"ל התכוונו אליה, אך בימינו היא כבר לא שייכת, או שהוכח שהיא איננה נכונה?

- דו"ד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2005 16:17 לינק ישיר 

לית דין ולית דיין!

תוקן על ידי - קעלעמר - 05/05/2005 16:18:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2005 19:25 לינק ישיר 

קעלמער,

???

אני דוקא משוכנע שיש דין ויש דיין.

אבל אני לא חושב שכאן המקום לדון על זה... בטח יש על זה כבר אשכול אחר

- דו"ד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2005 19:49 לינק ישיר 

בעניין העונשים שנאמרו במוציא זרע לבטלה והפחדים שנוצרים עקב כך, בא ונשאל שאלה פשוטה בנושא "ביטול תורה" ישנו ספר הקרוי "בנין עולם" המאריך בחומרת "הביטול תורה" שמאכילים אותו גחלי רתמים ועובר על מוות עשה של "ודברת בם" וכו'.
אני זוכר כשהייתי בחור למדתי בספר זה וניסיתי להקפיד בזה וכל רגע שהתבטלתי היה לי רגשי אשם איך יתכן שעברתי כאילו איסורים חמורים ולפעמים נכנסתי לדיכאון וכו' עד שלמזלי קלטתי שהספר הנ"ל "טעון גניזה" כיון שהוא מכנים אנשים לדיכאון ואנו לא ברמה שכתובה בו.
זה לא אומר שמה שכתוב בספר הוא לא נכון, זה בסך הכל אומר שהספר הנ"ל לא רלוונטי (מעשי) בשבילנו לפי דרגתנו ואסור לנו לקרא בספר שמחליש אותנו וגורם הפוך ממטרתו.
וא"כ איך נתייחס לעניין של "ביטול תורה" אנו נלמד בשמחה ולא נעשה עניין מזה שאנו מדברים באמצע או שמתבטלים וכו' ומה שפחות נעשה עניין מזה ולא נלחם בטבענו נראה שהדברים יסתדרו מעצמם במשך הזמן. וקשה לבאר דברים אלו בכתב. והוא הדין בשאר אסורים כל אחד מכיר את הרמה שלו והדברים שמעבר לרמה שלו שגורמים לו למאבק שמסתיים בכישלון בדרך כלל, ולהתנהג כנ"ל.
וה"ה לעניין הוצאת זרע העיסוק בעונש לא מביא לשום תוצאות אלא הפוך לדיכאון וחזרה על הדברים מחדש, ונשאל שאלה מה ה' רוצה שנהיה בדיכאון אחרי המעשה ונרוץ למקווה וכל היום נהיה עסוקים בזה שאנו פגומים ונהיה מלאים רגשי אשם, והתוצאות לא כ"כ משמחות אנו חוזרים מחדש על אותם טעויות, או שלא נעשה עניין מהנושא, נקום בבקר שמחים וטובי לב נתפלל כרגיל ונלמד כרגיל לא נחשוב על הנושא במשך היום וכו', הרי כל מטרת היצר בעקר למה שקורא אח"כ.

ישראל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2005 20:03 לינק ישיר 

לדו"ד
שלום
אתה מספר שאין לך בעיות בהוצאת זרע, ברור שיש עוד אנשים כמוך וזה מראה על איון אנרגתי בענין הנ"ל.
אני הכרתי בחורים בהישיבה שהוציאו ולא יכלו להפסיק זה מאד קשה להפסיק ואני חושב שרוב האוכלסיה מוציאים זרע ולא יודעים איך לאכול את זה.
וכמובן שהדבר נובע מאי איזון אנרגתי כמו שקיים בהרבה דברים ככון אכילת אוכל שאינו בריא, אם היינו מאוזנים אל היה לנו חשק לאכל אוכל לא בריא, ויש בענין זה אריכות גדולה.

ישראל

תוקן על ידי - ישראליקו - 05/05/2005 20:05:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2005 20:42 לינק ישיר 

.

מכובדי הדנים לבטלה בשז"ל רח"ל:

מאחר והדיון הולך ותופש נופך של דו-שיח, והואיל ודו-שיח מתאפיין, באופן כללי וגם כאן, במאפיינים אישיים משהו, הרי שסבורני כי ייטב לכולם אם תמשיכו לנהל ביניכם את הדיון, אולי בלווית מובאות לאישוש עמדתכם הנובעות מנסיונכם האישי - בדוא"ל, בפרטיות.

נאום
אלמואדיב אלג'וזיר

הקטן באלפי ישמעאל (אך המוציא את המחק מנדנו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2005 21:23 לינק ישיר 

ממדבש,

אז מדוע שלא תקנו משהו כנגד הקראים דוגמתhttp://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1364648

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2005 21:33 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > איסור הוצאת זרע לבטלה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 ... 35 36 37 לדף הבא סך הכל 37 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.