|
|
| נשלח ב-5/5/2005 21:48 |
|
| |
ישראליקו,
כעין זה כתב הרב חיים קניבסקי. עיין בספר "קריינא דאיגרתא" ושם מובא ש"גם לא התעסק בעונשו או תיקונו":". ע"ש
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2005 22:21 |
|
| |
כשמואדיב כאן חזר המצב לאית דית ואית דיין!
(דו"ד קרא את דברי מואדיב ותבין את דברי.)
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2005 02:00 |
|
| |
למואדיב ולקעלמער,
אני חושב שזה מזיק בכמה אופנים לכתוב באופן גורף שכזה שאין אפשרות לעמוד בזה.
אני הרגשתי חוב לתורה, לאמת ולכל מי שאמירות כאלו עלולות להחליש אותו, לספר על הנסיון שלי בענין.
האינכם חושבים שצדקתי?
לישראליקו,
האינך חושב שיותר פשוט לתלות את הענין, לא באכילה נכונה, אלא בכך שגדלתי בבית בלי טלויזיה?
- דו"ד
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2005 02:41 |
|
| |
דין ודיין
זה בסדר,
אתה רק מוכיח עד כמה הבעיה חמורה והעמיקה.והגיעה עד למצב של הכחשה מלאה.
ימשיך כבודו
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2005 03:08 |
|
| |
דין
אל תדאג אם רק תנסה תצליח.
emotion
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2005 14:48 |
|
| |
הדיון בנושא בין די"וד ואחרים מצחיק
צד א' טוען איני יכול להפסיק
צד ב' _ דין ודברים ) טוען מעולם לא הייתי בעניין
אין פה אם כן שאלה כמו , לדוגמא ,האם לאכול חזיר מותר או לא , אלא על מאפיין של התנהגות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2006 14:45 |
|
| |
עברתי על כל החומר בעיון רב. זה נראה כי יש אנשים מבין העונים המחפשים היתר, ולא משנה ממי, בכדי שהםלא יקראו חוטאים שאין להם חלק לעוה"ב. אבל ככל הידוע לי (מי יביא את המקור?) האיסור מתחיל לפני הוצאת שז"ל. האיסור מתחיל בקישוי שעליו נאמר בגמ' מביא מבול לעולם (מבול=לאו דוקא במובן המקובל). אז אם כך, מהו כל הדיון. הדיון היה אמור להיות לגבי הקשוי האסור בגמרא.
אם אין אני לי מי לי? וכשאני לעצמי מה אני? ואם לא עכשיו אימתי?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2006 20:28 |
|
| |
בקושי התירו....
נכתב באישור מיימוני
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2006 20:38 |
|
| |
נאך
זה כולל את האיפור הגורם?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2006 17:10 |
|
| |
מי אני ומה אני?
אני לעמעך וזה הכל
אבל איני מבין מה האיסור חמור כאילו שופך דם. נניח וזה פשוט שהדבר כרוך בעריות ואם אדם שטוף בה המח שלו אדוק ומחשבתו בזימה,אבל איני רואה שום חילוק באיש צדיק הזהיר במעשיו שיש לו יותר בנים מאיש פגום העושה כל מה שרוצה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2007 08:57 |
|
| |
הדעה הכי מתרנית שאני ראיתי לגבי הוצאת ז"ל, היא של אחד מגדולי הראשונים רבי ישעיה דטראני ה"תוספות רי"ד" (יתכן שמישהו ציין עליו, ולא שמתי לב).
הוא מדבר על הגמ' (יבמות יב ב) לגבי "שלש נשים משמשות במוך". ושם הוא שואל "ואי קשיא האיך התירו חכמים להוציא זרעו לעשות כמעשה ער ואונן" באותן שלש נשים. ותירץ "תשובה: איזה הוא מעשה ער ואונן שאסרה תורה, כל שכוונתו שלא תתעבר כדי שלא יכחיש יופיה ואינו רוצה לקיים פרו ורבו ממנה. אבל אם כוונתו לתאות יצרו ואינו מתכוין שלא תתעבר מותר". עיין בדבריו שהאריך להוכיח את דעתו בזה.
ואכן גם על פי פשוטו של מקרא הוא כך, כמו שנאמר "וידע אונן כי לא לו יהיה הזרע והיה אם בא אל אשת אחיו ושחת ארצה לבלתי נתן זרע לאחיו. וירע בעיני ה' אשר עשה וימת גם אתו" (בראשית לח ט-י). כלומר שהוא שיחת ארצה במטרה שלא תתעבר, כדי שלא לתת זרע לאחיו.
|
|