|
|
| נשלח ב-26/10/2010 08:55 |
|
| |
אם מתכוין השואל לפליטה של חומר ששכיח בחלק מהנשים, אין לחומר זה דבר עם זרע והזרעה, אלא רק מטבעי הגוף, לא מיועד לשום בנין ושום יצירת חיים, ולכן אין בו שום אפשרות של בטלה או אי בטלה, אפילו יבואו כמה אנשים יחדיו ויגרמו לפליטה זו אין משמעות או תקרה מעצמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 09:25 |
|
| |
לא שייך לחומר הזה בכלל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 10:32 |
|
| |
ארתח
המשך לתקוף את השליח.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 10:49 |
|
| |
| dfl כתב: |  | במחכ"ת, אלה דברי הבאי. מדוע עלי להביא פירוש טוב יותר, כתנאי לכך שאודיעך שמה שכתבת לא מחזיק מים? ייתכן שיש טעם טוב לדברי חז"ל וייתכן שלא, אבל לבטח אין שחר לרעיון ששז"ל מפריע בהכרח להולדת ילדים. האם חבלי העולם שבהם האוננות אינה אסורה, ניכרים באוכלוסיה מופחתת? |
|
גם אני שואל שאלה זו, ובהסברי אני טוען שחז"ל הניחו שאכן כך, וזה טעם איסורם.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 10:58 |
|
| |
שבח-
למה לך להניח משהו בדעת חז"ל כדי לומר בצעד הבא שהם טעו כי כעת מוכח שזה לא כך. הלא לפי זה אתה מניח מראש משהו על חז"ל עצמם (שהם מט....) וזה כבר לא משחק הוגן. דווקא דפל אומר לך נכון- על תעמיס את השטויות שלך על כתפי חז"ל.
החתם סופר אמר פעם לתלמידיו- לא איכפת לי שתאמרו את החידושים שלי בשמכם אבל איכפת לי מאד שלא תאמרו את החידושים שלכם בשמי...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 11:06 |
|
| |
לא אני מניח משהו בדעת חז"ל, אלא אני טוען שכך חז"ל הניחו, ואת זה אני מסיק מתוך דבריהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 11:21 |
|
| |
טוב, סליחה, לא עקבתי אחרי כל המהלך שלך. מה בדברי חז"ל גורם לך להסיק כך, אם תוכל לעדכן אותי בקצרה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 11:30 |
|
| |
[שבח,
מדוע דוקא כך אתה חושב שהם הניחו? אם אתה מנסה ללמוד הנחה זו מתוך תפיסה מסויימת לפיה שז"ל = רצח, האם לא יותר פשוט להניח שבעלי עמדה זו חשבו שהזרע עצמו הוא מעין אדם קטן, ואם אינו מניח לו להגיע אל רחם האישה הרי הוא מת?
(לא שהנחה זו נכונה יותר בעיני מהקודמת, היא פשוט נראית לי פשוטה יותר מתוך הטקסטים הנמצאים בידינו)]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 11:34 |
|
| |
אמשלום-
לא ראיתי את המקורות שהביאו, אבל הכוונה כמו שאמרת, כלומר ההזדמנות שהוחמצה בפעולה זו. אגב, צע"ג הרי ידוע שיש שם מיליונים ורק אחד שניים נתפסים- מה עם כל השאר ?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 11:36 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [שבח,
מדוע דוקא כך אתה חושב שהם הניחו?
אם אתה מנסה ללמוד הנחה זו מתוך תפיסה מסויימת לפיה שז"ל = רצח, האם לא יותר פשוט להניח שבעלי עמדה זו חשבו שהזרע עצמו הוא מעין אדם קטן, ואם אינו מניח לו להגיע אל רחם האישה הרי הוא מת?
(לא שהנחה זו נכונה יותר בעיני מהקודמת, היא פשוט נראית לי פשוטה יותר מתוך הטקסטים הנמצאים בידינו)]
|
|
אמשלום:
אם היו חושבים כך היו אוסרים יחסים מותרים, כלומר רק בליל הטבילה מותר והשאר אסור לא בזמן הריונה ולא בזמן שמניקה וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 11:41 |
|
| |
[מקסמן,
אני חושבת שאכן יש עמדות הגורסות כדבריך, ובהגיון פנימי מסויים (גם אם בטירוף הנפש, לדעתי).
שותףסוד,
בודאי שצע"ג! אבל יש לזכור שידיעותינו הרפואיות (בודאי בכל הנוגע להתרחשויות מיקרוסקופיות) גדולות ורבות מאלה שהיו להם.]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 11:45 |
|
| |
מקס ראיתי בספר- לא זוכר את שמו- כי אם תיקח ש"ז ותניח אותו תחת מיקרוסקוף- שם השם היה שונה- תגלה דמויות של אנשים בתוך הש"ז. מכאן קבע הספר שהמוציא ש"ז לשווא, הוא רוצח, אין דין המקיים יחסים עם אשתו אפילו לא בשעת ביוצה דומה.
אדם לא חייב לדעת- ובאמת בזמנו לא ידעו- מתי זה יצליח ומתי לא, ידעו מתי אשה מזריע ויוצא בן זכר- אבל לא ידעו מתי היא מזריע ומתי לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 11:49 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | בודאי שצע"ג! אבל יש לזכור שידיעותינו הרפואיות (בודאי בכל הנוגע להתרחשויות מיקרוסקופיות) גדולות ורבות מאלה שהיו להם.]
|
|
כאן אנחנו כבר לא מסכימים. אני הקטן סובר שכל תופעה שהיתה (אם היתה) הם הכירו "מבפנים" גם בלי המיקרוסקופ, וזה כבר שייך לסוגיה של חכמת ישראל מול חכמת יון (חנוכה בפתח). אני מעדיף להמשיך את ניתוח העולם ע"פ הסברה הזאת. כמובן שאני מבין את מי שאינו סובר זאת, ובצדק מבחינתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 11:56 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס
ראיתי בספר- לא זוכר את שמו- כי אם תיקח ש"ז ותניח אותו תחת מיקרוסקוף- שם השם היה שונה- תגלה דמויות של אנשים בתוך הש"ז.
מכאן קבע הספר שהמוציא ש"ז לשווא, הוא רוצח, אין דין המקיים יחסים עם אשתו אפילו לא בשעת ביוצה דומה.
אדם לא חייב לדעת- ובאמת בזמנו לא ידעו- מתי זה יצליח ומתי לא, ידעו מתי אשה מזריע ויוצא בן זכר- אבל לא ידעו מתי היא מזריע ומתי לא. |
|
ירוחם:
קודם כל ראיתי ואין שם דמויות זה נראה כמו ציפורן (תבלין) והם זזים, לא דמות ולא כלום שטויות במיץ,
בזמן הריונה בוודאי זה רצח, או בזמן שמניקה,
אמשלום:
יש לשיטה עוד טעות והיא שמערכת הזרע מחליפה ומיצר כל שלשה ימים מחדש, אז בלי לעשות כלום הם נרצחים,
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 12:13 |
|
| |
הטיעונים האלו מוזרים. הרי יש מליוני תאים ורק אחד מהם מפרה, האם מותר להרוג מליונים בשביל אחד?
|
|
|
|
|