בית פורומים עצור כאן חושבים

איסור הוצאת זרע לבטלה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/10/2010 08:55 לינק ישיר 

אם מתכוין השואל לפליטה של חומר ששכיח בחלק מהנשים, אין לחומר זה דבר עם זרע והזרעה, אלא רק מטבעי הגוף, לא מיועד לשום בנין ושום יצירת חיים, ולכן אין בו שום אפשרות של בטלה או אי בטלה, אפילו יבואו כמה אנשים יחדיו ויגרמו לפליטה זו אין משמעות או תקרה מעצמה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 09:25 לינק ישיר 

לא שייך לחומר הזה בכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 10:32 לינק ישיר 

ארתח

המשך לתקוף את השליח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 10:49 לינק ישיר 

dfl כתב:

במחכ"ת, אלה דברי הבאי. מדוע עלי להביא פירוש טוב יותר, כתנאי לכך שאודיעך שמה שכתבת לא מחזיק מים? ייתכן שיש טעם טוב לדברי חז"ל וייתכן שלא, אבל לבטח אין שחר לרעיון ששז"ל מפריע בהכרח להולדת ילדים. האם חבלי העולם שבהם האוננות אינה אסורה, ניכרים באוכלוסיה מופחתת?

גם אני שואל שאלה זו, ובהסברי אני טוען שחז"ל הניחו שאכן כך, וזה טעם איסורם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 10:58 לינק ישיר 

שבח-

למה לך להניח משהו בדעת חז"ל כדי לומר בצעד הבא שהם טעו כי כעת מוכח שזה לא כך. הלא לפי זה אתה מניח מראש משהו על חז"ל עצמם (שהם מט....) וזה כבר לא משחק הוגן. דווקא דפל אומר לך נכון- על תעמיס את השטויות שלך על כתפי חז"ל.

החתם סופר אמר פעם לתלמידיו- לא איכפת לי שתאמרו את החידושים שלי בשמכם אבל איכפת לי מאד שלא תאמרו את החידושים שלכם בשמי... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 11:06 לינק ישיר 

לא אני מניח משהו בדעת חז"ל, אלא אני טוען שכך חז"ל הניחו, ואת זה אני מסיק מתוך דבריהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 11:21 לינק ישיר 

טוב, סליחה, לא עקבתי אחרי כל המהלך שלך. מה בדברי חז"ל גורם לך להסיק כך, אם תוכל לעדכן אותי בקצרה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 11:30 לינק ישיר 

[שבח,

מדוע דוקא כך אתה חושב שהם הניחו?
אם אתה מנסה ללמוד הנחה זו מתוך תפיסה מסויימת לפיה שז"ל = רצח, האם לא יותר פשוט להניח שבעלי עמדה זו חשבו שהזרע עצמו הוא מעין אדם קטן, ואם אינו מניח לו להגיע אל רחם האישה הרי הוא מת?

(לא שהנחה זו נכונה יותר בעיני מהקודמת, היא פשוט נראית לי פשוטה יותר מתוך הטקסטים הנמצאים בידינו)]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 11:34 לינק ישיר 

אמשלום-

לא ראיתי את המקורות שהביאו, אבל הכוונה כמו שאמרת, כלומר ההזדמנות שהוחמצה בפעולה זו. אגב, צע"ג הרי ידוע שיש שם מיליונים ורק אחד שניים נתפסים- מה עם כל השאר ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 11:36 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[שבח,

מדוע דוקא כך אתה חושב שהם הניחו?
אם אתה מנסה ללמוד הנחה זו מתוך תפיסה מסויימת לפיה שז"ל = רצח, האם לא יותר פשוט להניח שבעלי עמדה זו חשבו שהזרע עצמו הוא מעין אדם קטן, ואם אינו מניח לו להגיע אל רחם האישה הרי הוא מת?

(לא שהנחה זו נכונה יותר בעיני מהקודמת, היא פשוט נראית לי פשוטה יותר מתוך הטקסטים הנמצאים בידינו)]

אמשלום:
אם היו חושבים כך היו אוסרים יחסים מותרים, כלומר רק בליל הטבילה מותר והשאר אסור לא בזמן הריונה ולא בזמן שמניקה וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 11:41 לינק ישיר 

[מקסמן,

אני חושבת שאכן יש עמדות הגורסות כדבריך, ובהגיון פנימי מסויים (גם אם בטירוף הנפש, לדעתי).

שותףסוד,

בודאי שצע"ג! אבל יש לזכור שידיעותינו הרפואיות (בודאי בכל הנוגע להתרחשויות מיקרוסקופיות) גדולות ורבות מאלה שהיו להם.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 11:45 לינק ישיר 

מקס
ראיתי בספר- לא זוכר את שמו- כי אם תיקח ש"ז ותניח אותו תחת מיקרוסקוף- שם השם היה שונה- תגלה דמויות של אנשים בתוך הש"ז.
מכאן  קבע הספר שהמוציא ש"ז לשווא, הוא רוצח, אין דין המקיים יחסים עם אשתו אפילו לא בשעת ביוצה דומה.

אדם לא חייב לדעת- ובאמת בזמנו לא ידעו- מתי זה יצליח ומתי לא, ידעו  מתי אשה מזריע ויוצא בן זכר- אבל לא ידעו מתי היא מזריע ומתי לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 11:49 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
בודאי שצע"ג! אבל יש לזכור שידיעותינו הרפואיות (בודאי בכל הנוגע להתרחשויות מיקרוסקופיות) גדולות ורבות מאלה שהיו להם.]

כאן אנחנו כבר לא מסכימים. אני הקטן סובר שכל תופעה שהיתה (אם היתה) הם הכירו "מבפנים" גם בלי המיקרוסקופ, וזה כבר שייך לסוגיה של חכמת ישראל מול חכמת יון (חנוכה בפתח). אני מעדיף להמשיך את ניתוח העולם ע"פ הסברה הזאת. כמובן שאני מבין את מי שאינו סובר זאת, ובצדק מבחינתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 11:56 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס
ראיתי בספר- לא זוכר את שמו- כי אם תיקח ש"ז ותניח אותו תחת מיקרוסקוף- שם השם היה שונה- תגלה דמויות של אנשים בתוך הש"ז.
מכאן  קבע הספר שהמוציא ש"ז לשווא, הוא רוצח, אין דין המקיים יחסים עם אשתו אפילו לא בשעת ביוצה דומה.

אדם לא חייב לדעת- ובאמת בזמנו לא ידעו- מתי זה יצליח ומתי לא, ידעו  מתי אשה מזריע ויוצא בן זכר- אבל לא ידעו מתי היא מזריע ומתי לא.

ירוחם:
קודם כל ראיתי ואין שם דמויות זה נראה כמו ציפורן (תבלין) והם זזים, לא דמות ולא כלום שטויות במיץ,

בזמן הריונה בוודאי זה רצח, או בזמן שמניקה,

אמשלום:
יש לשיטה עוד טעות והיא שמערכת הזרע מחליפה ומיצר כל שלשה ימים מחדש, אז בלי לעשות כלום הם נרצחים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 12:13 לינק ישיר 

הטיעונים האלו מוזרים.
הרי יש מליוני תאים ורק אחד מהם מפרה, האם מותר להרוג מליונים בשביל אחד?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > איסור הוצאת זרע לבטלה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 20 21 22 ... 35 36 37 לדף הבא סך הכל 37 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.