|
|
| נשלח ב-4/12/2011 10:49 |
|
| |
ידידי 1.שטוף אתה בשנאה איומה לת"ח (שכידוע רובם שייכים לכת הנ"ל)עליך לקשוט עצמך! 2.לא חטאו ישראל בע"ז אלא כדי להתיר לעצמן עריות , את זה חז"ל אמרו ולא אני,(אנחנו לא מדברים על פרחחים בני 16)כל החוטאים באים עם בסיס אידיאולוגי כלשהוא. כזכור מנדלסון וחבר מריעיו לא התחילו עם חטאים אלא עם השכלה בלבד, לא השכלה למען חיותו בעולם אלא השכלה למען השכלה גרידא שכביכול אדם ת"ח אינו משכיל מספיק,וכך לאט לאט קם בסיס לזלזול בת"ח והתוצאה=תנועת ההכלה והמשכה תנועת הציונות
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2011 11:04 |
|
| |
בנוגע לאיסור עצמו הבה והבהיר את דעתי שקיבלתי לכך הסכמה 3 ת"ח (שניים מכת ההשקפה ואחד מכת החסידות ) יש במקורות הסבר ברור
1."אלוקיהם של אלו(עם ישראל) שונא זימה " כך יעץ בלעם הרשע לבלק,
גם המן הרשע ידע את הסוד הזה, "אלוקיהם של אלו שונא זימה" אמר המן לאחשוורוש כשביקש להשמידם, "בוא נחטיא אותם בזימה, נעשה להם סעודה בה נושיב גם נשים, ואז נוכל להם" ורבותינו מספרים שכך באמת היה,מרגע שנכנסו לסעודה המעורבת שמונה עשרה אלף וחמש מאות וארבעים וארבע איש מיד החליט הקב"ה לכלות את כל העם כולו, ואף על פי שאליהו הנביא היה עומד בשמים וצועק "היאך אפשר? והלא עם ישראל מוסרים נפשם על עזר, התורה לבשה בגדי אלמנות ובכתה,שמש וירח חגרו שק, רץ אליהו לאבות העולם, "האם יש אדם אחד צדיק למטה בארץ?" "כן" השיב אליהו, "מרדכי"מאשר לא נכנס לסעודה,"אם כן שיש יהודי קדוש למטה אזש סיכוי" אחד,שנישאר דבק בקב"ה, רק עזר להסיר הגזירה, ולא זו בלבד אלא שאף לא יהודי אחד נפגע, ונהפוך הוא, אשר שלטו היהודים המה בשונאיהם . (הרב אברהם ארבל)
כל נושא המין כשנעשה לצורך פרו ורבו או חיבור בין איש לאשתו גם שלא לצורך פרו ורבו או כדי להרגיע את היצא הרי זה מבורך,
אך כל אופן אחר הרי זה "זימה" ואלוקים שונא את זה.. בעבר היו מתחתנים בבר מצווה כדי שלא יחטאו בשז"ל..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2011 11:06 |
|
| |
ויש להוסיף שמופיע בפירוש בתורה על יעקב אבינו בברכו את ראובן "כוחי וראשית אוני וגו'"
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2011 11:39 |
|
| |
"כל נושא המין כשנעשה לצורך פרו ורבו או חיבור בין איש לאשתו גם שלא לצורך פרו ורבו או כדי להרגיע את היצא הרי זה מבורך,
אך כל אופן אחר הרי זה "זימה" ואלוקים שונא את זה.."
למה זו זימה?תשים לב שמצד אחד אתה מדבר על הרגעת יצר ומצד שני טוען שזו זימה
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2011 11:54 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  | ידידי
1.שטוף אתה בשנאה איומה לת"ח (שכידוע רובם שייכים לכת הנ"ל)עליך לקשוט עצמך!
אני אוהב רק תלמידי חכמים וצדיקים ולא עםארצים ובורים שגולשים לאינטרנט, אני כל ימי בין תלמידי חכמים,
רוב תלמידי החכמים באמת לא שייכים לכת ההשקפה, נכון כתלמידי חכמים הם לא רבים עם בעלי הזרוע, אבל ידוע מה קורה מי שלא מוחה בעוון הדור נתפס בעוון הדור ולכן גם התלמידי החכמים מפסידים את בניהם לטובה ההתבוללות,
2.לא חטאו ישראל בע"ז אלא כדי להתיר לעצמן עריות , את זה חז"ל אמרו ולא אני,(אנחנו לא מדברים על פרחחים בני 16)כל החוטאים באים עם בסיס אידיאולוגי כלשהוא.
אין חוטאים על בסיס אידיאולוגי, כל חוטא יודע שהוא חוטא, הדיון כאן היא
1,האם מי שאונן חייב מיתה חברתית על כך הוא וזרעו לעולמים או לא,
2, מה עומד לפני מה, האם יש חשש נידה מול חשש אונן, מה עדיף הלכתית,
יש כאן דיון הלכתי של תלמידי חכמים, אתה רוצה לחלוק תחלוק אבל בלי דמגוגיות זולות,
כזכור מנדלסון וחבר מריעיו לא התחילו עם חטאים אלא עם השכלה בלבד, לא השכלה למען חיותו בעולם אלא השכלה למען השכלה גרידא שכביכול אדם ת"ח אינו משכיל מספיק,וכך לאט לאט קם בסיס לזלזול בת"ח והתוצאה=תנועת ההכלה והמשכה תנועת הציונות
אני לא מבין מה אתה רוצה, מנדלסון ושאר 90% מהאומה שהפסדנו לטובת ההתבוללת אשמים בכך כת ההשקפה, וזה כבר הסברתי אלף פעם, גבר שלו מצליח להחזיק את אשתו איתו אז הוא לא אדם, אבא שלא מצליח להחזיק את בניו אז הוא לא אבא, קהילה של מצליחה להחזיק את בני הקהילה בקהילה אז הם לא קהילה, אומה שלא מצליחה להחזיק את בניה בתוך האומה אז היא עובדת אלוהים אחרים כנראה, אז זה הבטיחו כל הנביאים,
מה אתה אומר לי מנדלסון ושאר הדמגוגיות, אם כל כך נכון כת ההשקפה אז למה אנו לא מצליחים להחזיק דור אחד או שנים ??
כת ההשקפה הם עםארצים גמורים ובורים אמיתיים, והם ממשיכים לגרור את האומה עמוק עמוק לתהום,
כל דור מקימים מחדש את הקהילות של כת ההשקפה, ובכל דור מפסידים אותם לטובת ההשכלה וההתבוללות,
מה אתה מקשקש לי פוליטיקה ישנה מינדלסון ושאר הזיבולי שכל של מפגרי מאה שערים,
מה איתך מה עם ילדיך ועם שכינך מה עם צאצאיך, ??? כל אלה יש להם סיכוי לעבור דור אחד ??
נווו באמת הויכוח היא מי אשם אז ? אתה צריך לדאוג לעצמך וצאצאיך לעולם, יש לך סיכוי או אין לך סיכוי ?
|
|
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2011 12:12 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  | בנוגע לאיסור עצמו הבה והבהיר את דעתי שקיבלתי לכך הסכמה 3 ת"ח (שניים מכת ההשקפה ואחד מכת החסידות )
כאן בפורום מעניין אותנו את דעתך ולא דעת X שלא נמצא כאן ואי אפשר לשאול אותו,
יש במקורות הסבר ברור
1."אלוקיהם של אלו(עם ישראל) שונא זימה " כך יעץ בלעם הרשע לבלק,
היית לי משגיח שאמר לשתות פחית קולה היא זימה כי זה מזכיר את הבנות החילוניות כי הם הרי דור הקולה,
מה הקשר בין זימה לבין לאונן, ומה הקשר בין מליצת חכמים להלכה,
גם המן הרשע ידע את הסוד הזה, "אלוקיהם של אלו שונא זימה" אמר המן לאחשוורוש כשביקש להשמידם, "בוא נחטיא אותם בזימה, נעשה להם סעודה בה נושיב גם נשים, ואז נוכל להם"
שוב מה הקשר בין הגדה לבין הלכה,
ורבותינו מספרים שכך באמת היה,מרגע שנכנסו לסעודה המעורבת שמונה עשרה אלף וחמש מאות וארבעים וארבע איש מיד החליט הקב"ה לכלות את כל העם כולו, ואף על פי שאליהו הנביא היה עומד בשמים וצועק "היאך אפשר? והלא עם ישראל מוסרים נפשם על עזר, התורה לבשה בגדי אלמנות ובכתה,שמש וירח חגרו שק, רץ אליהו לאבות העולם, "האם יש אדם אחד צדיק למטה בארץ?" "כן" השיב אליהו, "מרדכי"מאשר לא נכנס לסעודה,"אם כן שיש יהודי קדוש למטה אזש סיכוי" אחד,שנישאר דבק בקב"ה, רק עזר להסיר הגזירה, ולא זו בלבד אלא שאף לא יהודי אחד נפגע, ונהפוך הוא, אשר שלטו היהודים המה בשונאיהם .
(הרב אברהם ארבל)
מה הקשר בין הגדה לבין הלכה ??
כל נושא המין כשנעשה לצורך פרו ורבו או חיבור בין איש לאשתו גם שלא לצורך פרו ורבו או כדי להרגיע את היצא הרי זה מבורך,
על זה מדברים, מה הגדרים ומה אסור ומה מותר, מה כל זה קשור למוסר של המשגיח ??
אך כל אופן אחר הרי זה "זימה" ואלוקים שונא את זה..
בעבר היו מתחתנים בבר מצווה כדי שלא יחטאו בשז"ל..
כל מי שנושא אישה לשם זנות וכו' וכו'
זה היית רק תירוץ טוב, התחתנו בגיל כזה כי ההורים עשו מה שרצו איתנו, לפעמים זה היית בגלל הגויים שלא יקחו את הבנות שהגיעו לגיל,
|
|
תוקן על ידי maxmen ב- 04/12/2011 12:20:18
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2011 12:18 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  | | ויש להוסיף שמופיע בפירוש בתורה על יעקב אבינו בברכו את ראובן "כוחי וראשית אוני וגו'" |
|
שוב אתה מערב דרש לבין פשט,
אתה רוצה לומר שיעקב אבינו היה חולה עד גיל 83, זה יכול להיות הסבר טוב למה לא התחתן לפני כן,
אבל אני חושב שיכול להיות שאונן ולכן לא התחתן כל כך מהר,
וזה הסיבה שהחכמים אסרו לאונן, כי זה מביא מבול לעולם, יעקב לקח ריזיקה בגיל כזה להתחתן ?!
זה היית דוגמא איך אפשר לדרוש,
בפעם הבא תבוא עם טיעונים רציניים יותר ולא עם דרשות,
דרשות היא לשון חכמים למוסר ולחינוך, זה לא קשור להלכה ולדיון באשכול כאן,
תוקן על ידי maxmen ב- 04/12/2011 12:21:31
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2011 07:21 |
|
| |
מעשה באחד מתלמידי החזו"א שלאחר נשואיו היה צריך ליסוע כל יום באוטובוס בין נשים, והיה בא לידי הרהור ,ושאל לחזו"א מה יעשה והוא מרגיש שיצרו מתגבר עליו? ענהו החזו"א יעסוק בתורה. אמר לו אעפ"כ? ענהו החזו"א תהרהר באשתך, אמר לו והרי אני מתקשה, ענהו החזו"א באשתך מותר .והיה ליבו נוקפו ובירר הסוגיות בש"ס בענין זה ושלח לחזו"א מכתב ארוך וחזו"א השיבו שלוכט"ס יקרתך הגיעני במועדו אבל לא נחלצתי להשיב עד עכשיו ואין לי לחדש דבר כי כבר הבאת לדין הטוש"ע כי הכל מותר והכל מצוה כי האהבה והריעות רצוי' לפניו ית' וכן תכן היוצר ב"ה תבל ולא אמרו איסור הקישוי והרהור אלא בדבר עבירה ,ואם רשאי לישות מעשה רשאי לפרוש והנני חותם ברכה הדוש"ת אי"ש אמנם קישוי בימי טומאתה נראה דאסור , והנאת ראי' מש"ל בלא קישוי
פרישה בקישוי מבואר בגמ' דמותר אף שמטפטף בהכרח. וראיתי כתבו בשם האר"י שלא לפרושוי, ומ"מ מטפטף
יש בידי צילום מכתב זה אבל איני יודע האיך להעלות צילומים
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2011 07:53 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2011 08:13 |
|
| |
אחר שעלתה לי במכתב החזו"א להתיר לנשוי באשתו המותרת הנני מצרף גם מכתב מהסטייפלר ז"ל להרגיע בחור מהעוון השז"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2011 08:13 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2011 11:27 |
|
| |
מהעבר ייש"כ האם פורסם מכתב של הסטייפלר או שזה פרסום ראשון ? ולא הבנתי מה דכתב החזו"א דקישוי בימי טומאתה דאסור אם זה בגדר סייג או שזה כמו הרהור וקישוי לדבר עבירה דהרי אע"פ שעכשיו אסורה לו מ"מ כיון דהרהור וקישוי מותרת באשתו - ואין הקישוי צריך להביא לידי מעשה - אמאי אסרינן גם שהיא אסורה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2011 23:05 |
|
| |
לכא' הקישוי צריך להיות למעשה המותר וכיון שעכשיו היא אסורה אסור (אבל זה לא כתב החזו"א דרך וודאי --אלא ונראה ) עוד אפשר לומר שהקישוי והרהור באשתו מותרת כמו שביאתה מותרת ומצוה שהכל הוא בכלל מצות פרו ורבו וכן תכן יוצר תבל אבל כשאסורה הכל אסור
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2011 17:01 |
|
| |
וואו, איזה וויכוחים. עכשיו יש לי שאלה בעקבות היכרותי עם מכון פוע"ה ועם הפסיקות ההלכתיות בנושא. הרבנים הנ"ל מתעסקים עם זוגות שרוצים להביא ילדים, ולא הולך להם בדרך הרגילה. אז התהליך הרפואי הוא: בדיקות קלות (זרע ודם) בדיקות מורכבות ופולשניות (רחם) ואז אפשר לדבר על טיפולים, שגם הם כוללים הוצאת זרע שלא לתוך האישה. כל הרבנים ללא יוצא מן הכלל ולא משנה איזה זרם, מתייחסים בחומרה רבה לעניין הזרע, ומדובר בתהליך שמטרתו פרו ורבו! מילא על ענין בדיקת זרע שמחמירים לעשותו רק אחרי הבדיקות הפולשניות לאישה, אבל ההזרעות וההפריה החוץ גופית הן- הן- אלו שיביא את הילד המיוחל, וגם להם נדרש היתר, וזמן לחכות, ועוד הרבה קשיים. מה גם שהדרך לכל זה היא לא כמו חילונים אלא עם האישה באמצעות קונדום הלכתי- סטרילי שאותו לוקחים למעבדה. ובאתר של מכון פועה כותבים שאיסור שז"ל הוא בפני עצמו ללא קשר לפרו ורבו, כי אם היה קשור לפרו ורבו אז אדרבה לזוג המתקשה להביא ילדים יש מצווה רק בהפריית מבחנה ולא בתשמיש המיטה. אשמח לתובנות
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2011 17:17 |
|
| |
| yakovkov כתב: |  | וואו, איזה וויכוחים.
עכשיו יש לי שאלה בעקבות היכרותי עם מכון פוע"ה ועם הפסיקות ההלכתיות בנושא.
הרבנים הנ"ל מתעסקים עם זוגות שרוצים להביא ילדים, ולא הולך להם בדרך הרגילה. אז התהליך הרפואי הוא:
בדיקות קלות (זרע ודם)
בדיקות מורכבות ופולשניות (רחם)
ואז אפשר לדבר על טיפולים, שגם הם כוללים הוצאת זרע שלא לתוך האישה.
כל הרבנים ללא יוצא מן הכלל ולא משנה איזה זרם, מתייחסים בחומרה רבה לעניין הזרע, ומדובר בתהליך שמטרתו פרו ורבו!
מילא על ענין בדיקת זרע שמחמירים לעשותו רק אחרי הבדיקות הפולשניות לאישה, אבל ההזרעות וההפריה החוץ גופית הן- הן- אלו שיביא את הילד המיוחל, וגם להם נדרש היתר, וזמן לחכות, ועוד הרבה קשיים. מה גם שהדרך לכל זה היא לא כמו חילונים אלא עם האישה באמצעות קונדום הלכתי- סטרילי שאותו לוקחים למעבדה.
ובאתר של מכון פועה כותבים שאיסור שז"ל הוא בפני עצמו ללא קשר לפרו ורבו, כי אם היה קשור לפרו ורבו אז אדרבה לזוג המתקשה להביא ילדים יש מצווה רק בהפריית מבחנה ולא בתשמיש המיטה.
אשמח לתובנות |
|
מצד שני מתירים תשמיש באמצע ולאור היום, כי רק אז המעבדות פתוחות, אז מה יותר חשוב ?
מותר וחייבים בעונה, במילא הזרע לבטלה היא לא ממש מעשה רע, כי אם לצורך פינוק האישה מותר ?! אז למה לצורך רפואי לא ?
ממעשה הרבנים בעניינך היא לא ראיה כי איפה שאפשר לקיים את כל החומרות למה בעצם לא ?
|
|
|
|
|