|
|
| נשלח ב-13/8/2012 09:51 |
|
| |
מה אתם אומרים על השיטה הזו?
שלום לחברי עצכ"ח!
אני כותב בשנית כי מקודם הקישור לא פעל-
מצאתי אתר בו מוצגת שיטה שהמחבר טוען שאפשר בעזרתה לאונן בלי להוציא זרע והוא טוען שהיא מותרת משום איסור הוצאת זרע לבטלה אך אסורה משום איסור הרהור. אני תוהה לעצמי אם גישה חינוכית שמציעה את השיטה הזו בדיעבד, כאשר הבחור כבר בכל מקרה עומד לחטוא, יכולה להפחית רגשי אשם ומשברי נפש שבאים ביחד עם ההתמודדות. ואם היא בכלל ראויה.
בהתחשב בכך שנפילות בשפיכת זרע לבטלה הן כל כך מרות השיטה יכולה להביא מרפא לנפש להמון נערים. אולי זו הרמה הבאה בהתמודדות עם פגם הברית..
אשמח לתגובות,
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2012 10:00 |
|
| |
הדבר מביא אותנו לשאלה כללית יותר: האם יש מקום להמליץ לאדם על אופן קל יותר לעבור איסור, או שמא אין להמליץ על איסורים כלל. אני נוטה לגישה השנייה. יש על כך כמה דיונים הלכתיים, של הרב עובדיה והנצי"ב ועוד, בעיניי חלקם לא מדוייקים (יש לדון על בסיס רבי אלעאי: ילך למקום רחוק, ילבש שחורים ויעשה מה שליבו חפץ. אמנם כתבו הרא"ש ורי"ף במו"ק שאין הלכה כמותו, אף שבתוס' מגילה כן נראה שפסקו כמותו). העניין התעורר אצלי בעקבות אגדה אורבנית על אדם שבא לרב ואמר לו שהוא נוהג לאכול כשר מר"ח אלול עד יו"כ, ושאל האם עליו להתחיל מא' דר"ח או מב' דר"ח. לכאורה יש לענות לו שיתחיל מא' דר"ח כדי להרוויח עוד יום של אכילת כשר. אבל אנוכי הק' סבור שאין לענות על זה כלל, אלא לומר לו שיש חובה לאכול כשר כל השנה. היה לי על כך ויכוח עם אביעזר רביצקי, שבעקבותיו כתבתי על זה מאמר ב'מידה טובה', תשס"ז, פ' חיי שרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2012 11:07 |
|
| |
ואולי צריך לחזור לשיטת הראשונים שצמצמו את האיסור.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2012 12:29 |
|
| |
יש טענה שלא משנה מה גבר יעשה אחת לתקופה מסוימת הוא יפלוט זרע כאשר הגוף לא יוכל להכיל את כמות הזרע שהוא יצר. האם האיסור הוא רק על הוצאה בגלל הרהור? האם היו מודעים לכך?
תוקן על ידי מטפחתספרים ב- 13/08/2012 12:47:36
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2012 12:45 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2012 12:49 |
|
| |
כך חשב היעב"ץ, תלוי בשאלה האם תכלית האשה היא להיות כלי קיבול כשר לזרע של הגבר וזו מטרת הנישואים או שיש לנשים עוד כמה מטרות ובנישואים יותר תוכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2012 13:00 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2012 13:39 |
|
| |
בחברה שיש בה ריבוי טבעי גבוה כמו בחברה החרדית - נראה לי שהריבוי הוא 4% לשנה - הבדל של 5 שנים בגיל הנישואים בין נשים לגברים יצור "עודף" של יותר מ-20% נשים
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2012 14:12 |
|
| |
וכבר היום יש עודף של נשים מפני שמקובל שהבחור מבוגר יותר מהבחורה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2012 14:47 |
|
| |
יופי, אולי חלקן יסכימו להיכנס להסדר פוליגמי........ מה עדיף, אמא חד הורית בגיל 37+ (הרב שרלו) או החזרת עטרה ליושנה - ריבוי נשים?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2012 14:55 |
|
| |
וכפי ששאלו באשכול הסמוך, אם כבר אז כבר, אם אשתך הנוכחית מסרבת לצרה, תגרש אותה בעל כורחה. אם מתירים חדר"ג אז עד הסוף. (וגם נשביע את סקרנותנו ונציץ במכתבים של אחרים).
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2012 15:46 |
|
| |
| מטפחתספרים כתב: |  | | כך חשב היעב"ץ, תלוי בשאלה האם תכלית האשה היא להיות כלי קיבול כשר לזרע של הגבר וזו מטרת הנישואים או שיש לנשים עוד כמה מטרות ובנישואים יותר תוכן. |
|
[מטפחת,
יש לי הרגשה שאיני מחדשת לך, ובכ"ז נראה לי חשוב לומר, שזו לא רק שאלה לנשים. כלומר, הבעייה בצירוף התשובה הספציפית ל"בעיה" הנדונה אינה קיימת רק בנקודת המבט הפוטנציאלית של נשים. אני מניחה שגם לגברים רבים מאוד יש מטרות נוספות בנישואין, מלבד מציאת כלי קיבול לזרעם, ואפילו מלבד מילוי מצוות פו"ר.
בע"ב,
ביחס לאשכול ההוא מבח"ח - אני מצאתי זאת מפתיע, שמי שחש כי הוא בעל תשובה אינו מחשיב כלל את אופציית התשובה והתיקון כדרך לגיטימית להתמודדות עם משברים באמונה ובחיים הדתיים. לענ"ד, זה מראה על כשל מהותי למדי בתהליך האישי שעבר.]
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2012 18:47 |
|
| |
גלעזר
מלבד איסור הוצאת זרע הרי גם יש איסור ניאוף ,,ר משה פיינשטיין אסר מדאורייתא,
בעניין ריבוי נשים ,גם אם יבטל החרם באופן מעשי עדיין הנשואים כבר התחייבו לא לישא אשה על אישתו בתנאי כתובה,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2012 12:15 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | | בע"ב,ביחס לאשכול ההוא מבח"ח - אני מצאתי זאת מפתיע, שמי שחש כי הוא בעל תשובה אינו מחשיב כלל את אופציית התשובה והתיקון כדרך לגיטימית להתמודדות עם משברים באמונה ובחיים הדתיים. לענ"ד, זה מראה על כשל מהותי למדי בתהליך האישי שעבר.] |
|
שלום וברכה לכל החברים.
1. אמשלום האם התכוונת אלי?
2. איסור שז"ל איסור מוחלט באיזה רובד שלא נסתכל על זה בתורה הקדושה, פשט,רמז,דרש,וסוד. ולכן חובה על כל אדם לשמור ברית קודש.
3.ואם האדם נכשל שוב ושוב ושוב למרות שהוא מנסה לשמור אבל לא מצליח, אסור לו בתכלית האיסור להתייאש. אלא רק לזעוק ולבכות ולהרעיש שמים וארץ בתפילות עד ירחם עליו המרחם ויזכה לשמירת הברית.
4. מה שגלעזר מביא, זה איסור מוחלט וראוי לערוך את התגובה שלו או למחוק, למען לא להכשיל אף אחד. וזה לא מרפא אף אחד,רק מוציא את האדם מ 2 עולמות, ליהודי אסור בכלל לגעת בברית שלו. אפילו נגיעה בעלמה.
תוקן על ידי צדיק_האמת ב- 20/08/2012 13:01:22
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2012 12:28 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | בעניין ריבוי נשים ,גם אם יבטל החרם באופן מעשי עדיין הנשואים כבר התחייבו לא לישא אשה על אישתו בתנאי כתובה, |
|
ואם האישה מתירה לבעלה?
|
|
|
|
|