| נשלח ב-16/4/2004 00:45 |
|
| |
למה אין בתורה עונש חמור יותר על אונס?
אני יודע שהעונש הוא 50 שקל לאבא שלה או לה וחיוב להתחתן איתה בעל כורחו אם תירצה. זה הכל???
אל תצל מפי דבר אמת
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2004 00:49 |
|
| |
יש גם צער בושת נזק ופגם , כמו בשאר נזיקין .
כל זה כמובן כשמדובר בנערה בתולה , אם מדובר במאורסה או נשואה , נכנסים כבר לעניני נפשות .
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2004 01:05 |
|
| |
בנשואה וארוסה זה מדין האשת איש ולא מדין האונס,לא?
אל תצל מפי דבר אמת
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2004 01:07 |
|
| |
ברור שכוונת השואל/ת חמורה מזה , לא רק שאין עונש על אונס אלא באופנים מסוימים מחייבים לשאת את הנערה .
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2004 01:10 |
|
| |
החיוב הוא על האנס! ומותנה בהסכמת הנאנסת! ההנחה היתה אז שיקשה מאד על הנאנסת למצוא חתן ולכן ניתנה אופציה זו.
אם הנערה ממאנת לישא את האנס, זוהי זכותה המלאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2004 01:13 |
|
| |
ישרן ,
אתה צודק .
שפנה ,
החיוב שלו לשאת אותה הוא בגדר עונש לו היא יכולה למאן אם היא רוצה . (הרעיון שיש לחשוש שנערה לא בתולה , לא ירצו לשאת , [לפחות בזמנו.] ולכן יתכן שהיא תעדיף להינשא לו , אי נמי אפקט שטוקהולם ...)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2004 01:40 |
|
| |
איש ציפור - עדין -כסף יכסה על הפגיעה הנפשית הזו? זה לא סתם סטירה שניתן לפצות בממון!
ולגבי העונש נישואין - אולי זה לחנך אותו שבדחפים כאלו מטפלים בצורה קבועה ולא ע"י ניצול רגעי ונגד הרצון של האשה אלא במסגרת מסודרת ורצונית.
ואולי סתם "אונסים " אותו בחזרה.
אל תצל מפי דבר אמת
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2004 09:18 |
|
| |
כשמדברים על חוק האונס במקרא, כדאי להבחין בין שני חוקים העוסקים בכך.
החוק בשמות כב, 15 - 16 (הנקרה גם "חוק המפתה", אך נראה כי עוסק באונס), מחייב את האנס לשאת את האשה, בתנאי שאביה אינו ממאן. החוק בדברים כב 28 - 29 אינו משאיר לאב את אפשרות המיאון. איני רוצה להרחיב בעניין הנישואין לאנס, שנראה לי כי מטרתם להגן על האשה מחיים של ערירות בלא ילדים ובלא מפרנס (וזה כמובן כמעט כל עניינן של נשים במקרא - להוליד בנים שיפרנסו אותן). ההשוואה בין החוקים מראה כי החוק בדברים מנסה לצמצם את סמכותו של האב בעניין ו"לעקוף" את רצונו או אי רצונו, ע"י חיוב גורף של האנס באמצעות חוק כללי. במובן זה, מזכיר חוק זה חוקים מקראיים נוספים שיש בהם כוונה לצמצם את סמכויות האב בחברה הפטריארכלית - בן סורר ומורה, אשה סוטה וכו'. חוקים אלה מתמודדים עם מציאות קיימת של שלטון מוחלט של האב-הבעל בבני ביתו (ובמיוחד בבנות ביתו), אך מנסים להגביל אותה (במקרה של בן סורר ומורה, למשל, האב אינו רשאי להורגו בעצמו - מה שאולי התאפשר לו במציאות הקיימת - אלא לשתף פעולה עם האם ולהעביר את הסמכויות לביצוע המשפט והעונש לידי הקהילה ודייניה; במקרה של אשה החשודה בניאוף, אין הבעל רשאי להכותה ולהורגה בהתקף זעם, אלא להביאה ל"דין תורה", למבחן אלהי, ואכמ"ל).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2004 10:12 |
|
| |
ישרן
אני לא מבין.
העונשים של בתי המשפט כיום יותר קשים?
כנראה שחוסר הפרופורציה בין הרעש שעושים מזה ארגוני הנשים לבין מה שבשיקול משםטי נקי נעשה לאשה הוא שהביא אותך לשאול את שאלתך,
אולי תסביר לי למה מי שגנב כסף הוא פחות גרוע ממי שבעל אשה ללא הסכמתה.
יש שממונם חביב עליהם מגופם ויש שגופם חביב עליהם מממונם.
----------------
אמשלום
ברי חמיש לא היה מנסח את זה יותר טוב ממך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2004 10:36 |
|
| |
אשר, ומי שחותך יד הוא גם כמו מי שלוקח כסף?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2004 10:40 |
|
| |
בוגי
על פי דיני התורה כן, הוא מתחייב בחמשה תשלומין נזק צער ריפוי שבת ובושת,
פחות מאנס שמתחייב גם בקנס של 50 שקלים ולשאת את הנאנסת כל ימיו,
ויותר מגנב שמשלם באם נתפס רק כפל ובאם היה זה שור או חמור וטבחו או מכרו שמשלם פי 4 או 5
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2004 10:58 |
|
| |
אשר,
אולי אל תהדס בין התורה לסברה כנוחיותך?
בוגי שאל על פנייתך הקודמת להגיונו של ישרן.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2004 11:10 |
|
| |
אלון
מה?
נראה לי שלא קראת את האשכול ואתה לא מבין בכלל על מה אתה מדבר.
השאלה הייתה לגבי העונש שהתורה נתנה לאונס, מה שאמרתי הוא שאונס הוא פשע אך לא כ"כ חמור בספר החוקים (החילוני), והוא אחד מבין שאר הפגיעות בגופו וברכושו של הזולת, ולכן נראה שגם בתורה היחס הוא כזה.
אני מקוה שהפעם הבנת.
תוקן על ידי - asher177 - 16/04/2004 11:14:51
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2004 11:54 |
|
| |
אחד מבין שאר פגיעות בגוף ונפש להוציא מה? פגיעה בגרביים?
סלח לי אבל דבריך מסמרי שיער, אם התייחסות לאשה בשר ודם כליטרת בשר שנועד לצלייה מכל הצדדים להספקת הנאה מינית רגעית, שמשאיר אותה שרוטה נפשית לכל החיים, היא בעיניך כמו גניבת מטבע נחושת. אתה ראוי לדראון עולם. כיוון שהשוואה בין גניבת כסף "לאחד שבעל אישה ללא הסכמתה" היא הקרקע לאנס הממוצע.
בית המשפט אינו מדד למוסריות אבל בכל אופן אנס ממוצע נשלח לעשרים שנה לכלא.
אסוף את הכנות לדמיין עצמך כאשה נאנסת לחצי דקה, אח"כ תגיד לארגוני הנשים מה לעשות, טוב?
תוקן על ידי - ahlon - 16/04/2004 11:54:14
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2004 12:03 |
|
| |
ההבדל בין התייחסות החוק הפלילי לאונס והתייחסות התורה אליו הוא שהחוק הפלילי אכן מתייחס לאונס כאל פגיעה פלילית בגוף הקרבן, סוג מסויים של תקיפה, אם תרצו (לא אכנס כאן לעונשים שהחוק קובע ולמדיניות הענישה של בתי המשפט, זה לא רלוונטי לעניין, וכן גם לזה שתקיפה היא גם עוולה על פי חוקי הנזיקין), ולעומת זאת התורה מתייחסת לאונס אישה כאל פגיעה ברכוש, בהיותה רכוש אביה ורכוש [לעתים פוטנציאלי] של בעלה. מעשה האינוס פוגע באיכות האישה כרכוש - לא ניתן יהיה להשיאה וכיוצ"ב, ואת זה התורה מנסה לפתור במתן פיצוי לאביה ובחיוב האנס לשאתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2004 12:04 |
|
| |
אני חושב שאנשים כאן מתעלמים מנקודה מאוד חשובה. אנחנו שואלים מדוע התורה "בסך הכל" חייבה את האנס לשלם חמישים שקלים עבור המעשה שהוא עשה, אולם האמנם מדובר על סכום כל כך קטן ?
בספר שמות אנו קוראים:
אִם-עֶבֶד יִגַּח הַשּׁוֹר, אוֹ אָמָה--כֶּסֶף שְׁלֹשִׁים שְׁקָלִים, יִתֵּן לַאדֹנָיו, וְהַשּׁוֹר, יִסָּקֵל. (שמות כא, לב)
כלומר, התורה מחייבת את מי ששורו הרג את העבד, או האמה, של אדם אחר - לשלם שלושים שקלים. בוודאי מדובר על סכום עצום, שהרי מדובר על פיצוי שוויו של עבד, ומן הסתם קניית עבד לא הייתה עניין זול. לעומת זאת, על מעשה של אונס אדם צריך לשלם חמישים שקלים, כלומר יותר מפי 1.5 מסכום זה. כך שסביר להניח שהעונש הכספי על מעשה זה היה מספיק כדי להרתיע ממעשי אונס.
תוקן על ידי - רב_צעיר - 16/04/2004 12:14:02
|
|
|
|
|