בית פורומים עצור כאן חושבים

למה אין בתורה עונש חמור יותר על אונס?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/7/2008 17:13 לינק ישיר 

מורה נבוך

למה לא? דעה אחת מתקבלת- דעה שניה לא. האם זה לא מקובל בגמרא?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2008 18:14 לינק ישיר 

לא עיינתי בכל התגובות. אך מעיון בחלקם ראיתי שלא ניתן תשובה ענינית.

המעניין הוא, שבאונס רווקה, אין כמעט עונש וכדלעיל. ואליו בנערה המאורסה, יש עונש מוות.

מה שנראה הוא, שסבלה של הנערה על אונסה, או אובדן בתוליה, אינם מהווים סיבה לעונש.
ואילו בגידתה בגבר, בעל כורחה, או בהסכמתה, הינה כרצח לכל דבר.

מה שמחזק את העובדה, שעל פי השקפת התורה, נערה היא אובייקט מין של גבר, ועל ציר זה נע העונש.

מעניין.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2008 22:26 לינק ישיר 

העונש שהתורה מטילה על האנס הוא עונש, לא קל. הוא חייב לשאת אותה לאשה, ואסור לו לגרשה לעולם,
מידה כנגד מידה, האונס אימלל את הנערה. העונש הזה יכול לאמלל מאד מאד לאמלל את הגבר.

במקרה של הנערה המאורסה, האופציה הזו לעונש, של לשאת אותה לאשה לא קיימת, ולכן התורה בעונש המות שגוזר עליו, מעבירה מסר,- כי בעצם לכל אנס , היה מגיע עונש מוות, אלה  המוות מוחלף בכופר שאדם  נותן  במקום למות,
האלטרנטיבה שלו, להיות מת כל החיים, והחיים  שיהיו לו, או לא יהיו, תלויים- באשה שהוא אנס.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2008 03:37 לינק ישיר 

"למה צריך להיות איסור על אונס מעבר לאיסורי הנזיקין הרגילים?"

לא צריך. אני בעד התיחסות שכזו. כנראה לא היה ברור. אצל חז"ל אינוס בתולה שוה לשאר ניזקין, מה שאין כן בתורה עצמה.

אבל, חז"ל לא השתחררו מהתורה מספיק כדי להגדיר כל מעשה אנס כמעשה פשע, הם רק החליפו את המושג של גניבת בתולים (רכוש) לניזק בתולים.

עד כמה שזכור לי כל התשלומים נתפשים (צער, פגם במקום נזק וכו) כתשלום לבתולים. יוצא שאין עונש לאונס אשה רווקה או גרושה שאיננה בתולה. כבר עברו שנים מאז למדתי את הסוגיה הזאת, חיפשתי אתמול לא מצאתי, אנא תקנו אותי אם אני טועה, אני מקווה שכן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2008 03:43 לינק ישיר 

דוקא בתורה שבכתב כתוב בכל הפרשיות בין של אונס ובין של מפתה ובין של נערה מאורסה שצריך שתהיה נערה בתולה מאורסה.   צריך יותר מעזות כדי להשתחרר ממושג זה.

לא הבנתי למה את חושבת שפש"מ הוא גניבת בתולים ולא נזקם. פרשי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2008 03:55 לינק ישיר 

מורה נבוך

איני יודע למה כוונתך.

עונשם  של האנסים הבאים:

אונס נערה בתולה פנויה נקנס,

הקנס הוא לאביה, מפני שאונס זה נחשב לעבירה של בין אדם לחבירו.

אונס זקנה סנילית בת 90 שיש לה בעל סנילי בן מאה שאותו לא ראתה זה 80 שנה?

הוא  נהרג, מפני שאונס זה נחשב לעבירה של בן אדם למקום.

מהו עונשו  של אונס ילדה  בבין השמשות של היום שלאחריו תהיתה בת 3?

מהו עונשו של אונס נערה  פנויה שאינה בתולה?

מהו עונשו של אונס אשה גרושה?

תוקן על ידי נישטאיך ב- 29/07/2008 4:02:03

עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2008 04:09 לינק ישיר 

מורה נבוך- זה אינו עזות.... המורה אולי נרדם בזמן קריאת התורה? קרא שוב!

עכשו לדין תורה- בפשוטו של מקרא אין תשלומי נזק בכלל. יש "עין תחת עין" ו"כאשר עשה כן יעשה בו" וכדומה. חז"ל פרשו כתשלומים.

יורםח
"העונש שהתורה מטילה על האנס הוא עונש, לא קל. הוא חייב לשאת אותה לאשה, ואסור לו לגרשה לעולם,
מידה כנגד מידה, האונס אימלל את הנערה. העונש הזה יכול לאמלל מאד מאד לאמלל את הגבר. "

קשה לי להבין את זה כענש. ואם ענש, בטוח לא לאנס. שהרי מלחתכילה, מי רצה את מי, ומי לא????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2008 09:29 לינק ישיר 

כי שרית

<"הוא חייב לשאת אותה לאשה, ואסור לו לגרשה לעולם, מידה כנגד מידה, האונס אימלל את הנערה. העונש הזה יכול לאמלל מאד מאד לאמלל את הגבר">

באמת?

בחברה שבה מותר לבעל לשאת מאה נשים, מה עונש יש כאן ?

איך ניתן לצפות מאשה שתחיה כאשתו של  גבר שאנס אותה?

עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2008 09:46 לינק ישיר 

כי שריתא
ממש קשה לי אם הקשה שלך,

אדם לא אונס אשה, בגלל תכונותיה ואופיה, אדם אונס בגלל הבהמיות , שהוא לא יכול לרסן,- אני לא מדבר על אנסים סדרתיים- 

בדרך כלל לאחר מעשה האונס, האדם שונא את הנאנסת,- ראי מעשה אמנון ותמר- היא תמיד מזכירה לו את הכשל שלו, את קטנותו.

החיים אתה יהיו  בשבילו לבלתי נסבלים, איך הגמרא אומרת- אין רעה כאשה רעה. וקהלת-... מצאתי מר ממות את האשה,

את מכירה עונש גדול יותר- מאשר לחיות עם אדם- לא אהוב- אולי -ודאי- שנוא תחת קורת גג אחד,
 עשרים וארבע שעות כל יום.

והוא לא יכול להתפטר ממנה לעולם.מאסר עולם בלי אפשרות של חנינה.- ואם האשה הנאנסת גם  רוצה להתנקם, אם לא מיד אז בהמשך- זה מאסר עולם עם עבודת פרך.         ותחשבי על זה!

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2008 13:59 לינק ישיר 

"את מכירה עונש גדול יותר- מאשר לחיות עם אדם- לא אהוב- אולי -ודאי- שנוא תחת קורת גג אחד,
 עשרים וארבע שעות כל יום. ":

מדובר באנס או בנאנסת? ועוד היא חייבת לשכב אתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2008 14:36 לינק ישיר 

הוא חייב לשאת אותה לאשה- רק אם היא רוצה ומסכימה. אם היא לא רוצה הוא משלם פיצויים כספיים,
רגש הנקמה היא לפעמים חזקה יותר מכל פיצוי.

היום לעומת זאת- מה יש לנאנסת- הוא הולך לחמש שנים לכלא, והיא? מה?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2008 21:52 לינק ישיר 

בחברה בה משלמים על בתולה פי שנים, מתחתנים עם מאה נשים, והבעל מעסיק את אשתו בצמר כדי שלא תתבטל, מי בכלל יהיה מוכן להסתכל על נאנסת? נתנו לה פרס וסידרו אותה עם גבר שצריך לפרנס אותה כל החיים. הרגשות שלה? אם אני לא טועה רק במאה הרביעית לספירה החליטה הכנסייה שלאשה יש בכלל נשמה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2008 23:39 לינק ישיר 

רק במאה הרביעית לספירה ניסחו הנוצרים את עיקרי אמונתם בצורה ברורה ורשמית, כך שאין לראייתך משקל גדול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2008 00:11 לינק ישיר 

אה, תענוג.
בין לאדן כמלומד קתולי. איפה הfbi?

מורה נבוך

א. מניין לך שלא היו בתי כלא מלאים בתקופת המקרא? התורה מדברת על עונשים מוחלטים, אך היו מטילים גם עונשים חברתיים על פי שיקול דעת של בית הדין.

ב. אתה מביא ראיה מכך שהיום הפוסקים מתירים לחלל שבת בשביל בריאות נפש, שהתורה הכירה במושג זה?
כיום, שמקובל שאדם חולה נפש הוא שבר כלי, דנו הפוסקים לדמותו למחוסר אבר או יותר. איך זה מלמד על מה שהיה מוכר או לא מוכר אז?

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2008 01:12 לינק ישיר 

כבר כתב הרב הרצוג, שבתורה חסר כל הקודקס הפלילי (ענישה על עבירות נגד החברה). לדבריו התחום הזה נמסר למשפט המלוכה, וכפי שניתן לראות בענישה הפלילית בתנ"ך. למשל: "בן מוות האיש העושה זאת, ואת הכבשה ישלם ארבעתים" (שמואל יב, ה-ו).

דברי הבבלי סנהדרין מו, ע"א: "אמר ר' אליעזר בן יעקב שמעתי שבית דין מכין ועונשין שלא מן התורה", וכן  הגמרא שם  נח ע"ב "רב הונא קץ ידא", עושים שימוש בסמכות של המלך, שבהיעדרו עברה לידי הציבור (דוקטרינה דומה מצויה בתשובות הרב א"י קוק, לגבי שלטון דמוקרטי). וכן כתב ר"מ פיינשטיין בתשובה למושל מדינת ניו יורק, בדבר עונש מוות.

העונש המופיע בתורה הוא הענישה האזרחית, הכולל קנס וחמישה דברים של נזק.

עדיין ניתן להסיק ממנו, שהמעשה יכול להיעשות על ידי אדם נורמטיבי, שכדאי להינשא לו, שיקבל עליו את מצות התורה ולו תהיה לאשה לא יוכל לשלחה כל ימיו, וינהג באשתו באופן שהיא לא תבקש להיפרד ממנו.
על כך כתב משה זילברג באחד מפסה"ד שלו, איננו יכולים ללמוד מחברה שהיתה גן עדן מבחינת רמת העבריינות שבה, לחברה שהיא גן עדן לעבריינים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > למה אין בתורה עונש חמור יותר על אונס?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.