|
|
| נשלח ב-17/11/2008 12:56 |
|
| |
ירוחם
למזלי, אני חיה היום. כי בימים קדומים יותר, גם אם מערכת חוקי התורה מאד לא היתה נראית לי, כדבריך, לא היתה לי שום 'זכות' להתקומם, או אפילו להביע את דעתי. אם הייתי חיה לפני 1500 שנה מערכת החוקים התורנית לא היתה מגנה עלי מפני מעשה אונס. היא מקסימום היתה מפצה את אבי בסכום כסף על אובדן המוהר שיקבל מנישואיי ומציעה לי באדיבות להינשא לאנס.
אם זה נראה לך מוסרי, או שמיימי, או אלוהי, אז כנראה שלעולם לא נגיע להסכמה בתחום מהותי זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2008 13:39 |
|
| |
אמבר
אני מסכים עם מסקנתך, וכבר כתבתי על כך, אין קשר בין חוקי התורה ובין המוסר, מוסר זה מוסכמות אנושיות וחברתיות.
תורה כך אנו מאמינים היא מהשמיים, לאדם המודרני, יש באמת בעיה עם ציווי התורה, ולאו תמיד בהכרח על רקע מוסרי.
יש מחלוקת בין הראשונים אם יש טעם למצוות? אלו הגורסים שאין טעם למצוות, גורסים מהסיבה הזו ,יבטל הטעם תיבטל המצווה.
אבל כאמור זו כבר בעיה אחרת, אם המוסר של התורה שבו התגאו חכמי ישראל, בעידן זה המוסר הזה לא בתוקף.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2008 13:54 |
|
| |
ירוחמשם,
צודק הנך. אין קשר בין מוסר ובין תורה. תורה נכתבה במקור באש לבנה על אש שחורה. ומה לנו לבני אנוש לנסות להשיג עניינים אלו בכלל? נעשה ונשמע? חלילה. נעשה ונעשה.
אכן יש שמיים בתורה ותורה בשמיים וכו' וכו' וכו'
תודה לה' יתברך שברא אותי היום ולא בזמן שלטון הטאליבן.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2008 14:38 |
|
| |
נא לא לשכוח שלפי שיטות רבות, בימות המשיח נחיה כולנו תחת שלטון ההלכה, כך שהדינים התורניים אמורים לחול עלינו בהחלט. ולא עוד אלא שעלינו להתפלל ולשאוף לכך בכל מאודנו, שכן זהו הטוב המוחלט.
נשים יקרות, נצלו את השנים הללו כי הן ספורות. החופש אי"ה לא יארך זמן רב ושוב נחזור למעמדנו האמיתי המוכתב על פי התורה הקדושה, האמת הנצחית והאינסופית. המוסר הקלוקל של היום שנותן לכן זכות להצביע בבחירות, להחליט למי להינשא, לדרוש מונוגמיה ולהכניס את האנסים לכלא, יסתיים במהרה בימינו אמן. והיתה לירוחםשמ הרווחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2008 15:17 |
|
| |
אמבר.
בעולם העסקים ידוע, כי אדם המדבר על המשיח- שמשיח צריך לבא. מצבו לא טוב
כשמשיח יבא יהיה לכל גבר כמה נשים, שישרתו אותו, ויקיימו אתו את עונתם, וכך לא יאנסו את הנשים הפנויות.
לא יהיו בחירות, משיח צדקנו ימלוך לעולם ועד, הנשים לא יצטרכו לשבור את הראש עם מי להתחתן, יביאו את החתן יגידו לה תלכי עם האשי הזה!- ולא התלכי?
אם כך הבנת את דברי? אז כנראה לא יהיה לי, אז רווחה, היום יש לי ב"ה!
אחד משנו צריך ללכת לקורס, אני להסברת הנכתב, או- את להבנת הנקרא
לעוף ברוח
אני מוכן לעוף אתך ברוח וכנגד הרוח, הסכמתי לכל מה, שכתבתן, אבל לא יכלתי להסכים להתקיף מטרה, דמיונית,
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2008 15:35 |
|
| |
ירוחםשמ,
את העובדות לא אני קובעת. אני רק מביאה שחור על גבי לבן מה שכתוב בתורה - אין איזכור בכתב שאסור לאנוס נשים פנויות, ואין כל עונש על מעשה זה. זהו. זו לא הבעת דעה. אם אני טועה, אנא תקן אותי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2008 16:12 |
|
| |
לעוף
המקסימום שלי, -שאולי היתי במעמד הר סיני,- בקבלת בתורה-, בשום פנים ואופן לא טענתי, כי היתי בין העורכים, ובין המלאכים.
אגלה לך סוד, לא נראים לי הרבה יותר דברים מאשר, שאין איסור מפורש לאנוס נשים, אגב אין גם איסור לירוק בפרצופיהם של אנשים.
לי יותר מפריע לפעמים מה שכתוב שאסור, מאשר מה שלא כתוב שאסור, אבל זו התורה, שקבלתי על עצמי לקיים, לטוב ולרע.
כאמור לא אני כתבתי אותה, אלא אלוקים, איני מרגיש את עצמי, מספיק מקורב אליו, שערער על מה שכתב.
ולכן יש את חוקי החברה ואת המוסר , המתחדש מדי יום ביומו, המשלימים את מה שלא כתוב בתורה,
רבנו ניסים הר"ן- אחד מהראשונים- כותב כי אי אפשר לקיים חיים חברתיים ומדיניים רק לפי חוקי התורה, ולכן יש דיני מלכות וחוקי המדינה, שהם המחייבים .
אמבר!!!
אכתוב לך לאט לאט. אני לא מסכים או מאשר כל עוול הנעשה לאדם אחר, ובעיקר לא לנשים וילדים, ובכללם אונס,- התורה מתיחסת לאונס אשה מאורסת כאל רצח וכך גם אני.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2008 16:31 |
|
| |
ירוחם, אתה לא מדייק.
התורה מתייחסת לאונס כרצח לעניין פטירת הקרבן מעונש ("ולנערה לא תעשה דבר"), ממש לא לעניין החטא עצמו.
האונס נענש מדין ניאוף, באותו העונש של נואף מרצון.
לראיה הוא האונס בעיר, שאז לנערה יש משפט מוות על כך ש"לא צעקה".
היינו הפקטור של האונס הוא רק לגבי דינה של הנערה, לגבי התוקף ועונשו זה נונ-פקטור.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2008 16:51 |
|
| |
מישאחזו
אני דברתי על נערה מאורסה
סנהדרין דף עג .הקישא הוא, +דברים כ"ב+ כי כאשר יקום איש על רעהו ורצחו נפש, וכי מה למדנו מרוצח? מעתה, הרי זה בא ללמד ונמצא למד, מקיש רוצח לנערה המאורסה: מה נערה מאורסה ניתן להצילה בנפשו - אף רוצח ניתן להצילו בנפשו
דברים פרק כב פסוק כו
לַנּעֲרָ לֹא תַעֲשׂה דָבָר אֵין לַנּעֲרָ חֵטְא מָוֶת כּי כּאֲשׁר יָקוּם אִישׁ עַל רֵעֵהוּ וּרְצָחוֹ נֶפֶשׁ כּן הַדּבָר הַזּה
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 17/11/2008 16:55:47
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2008 17:13 |
|
| |
[ירוחם,
הפסוק הזה אכן נוגע ללב ומרגש בעוצמתו, אבל הוא מדבר - כפי שכתבת בעצמך - על נערה מאורסה בלבד ולא על פנויה. כפי שכתבה לע"ב - בתורה אין איסור על אונס אישה פנויה.]
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2008 18:46 |
|
| |
לרב הצעיר
בגמרות משמע שקניית עבד לא הייתה עולה כל כך יקר היות שקנה עבד קנה אדון לעצמו וכדו אלא מחיר די נמוך והעבד בעיקר הרויח מעצם זה שגר על חשבון מישהו
לדעתי וכתשובה גם לישרן התורה בכוונה תחילה הגבילה את הסכום למועט על מנת שלא יקרה מצב שהאדם יגיד לעצמו כפרתי על עצמי בממון אלא הסכום סימלי אך האשמה עמוקה כך יותר.
|
| נשלח ב-17/11/2008 19:52 |
|
| |
אםשלום
אין דבר כזה- שמותר לאנוס אשב פנויה, אסור לאנוס, לא ארוסה ,לא פנויה ולא נשואה, התורה לא צריכה לכסות את כל האפשריות, של מצבם של הנשים, גם אלמנה אסור לאנוס, ולא יבמה וכ'
התורה נלמדת בשלש עשרה מידות, ואפילו אם את לא חושבת שכך צריך ללמוד,
גם לפי ההגיון וגם לפי המקובל במשפט האזרחי, לומדים דבר מתוך דבר, מקרה מתוך מקרה, בעלי דמיון,
גם המחוקק האזרחי לא נותן את דעתו , או לא חייב לכתוב את כל האפשריות, בשביל זה יש שופטים המפרשים את רוח החוק,
תני את הקרדית לתורה, שגם היא נהגה כך, כשהתורה מדמה אונס לרצח במקרה אחד, יש להניח הגיונית שגם במקרים אחרים של אונס, ההקבלה קימת.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2008 20:25 |
|
| |
ירוחמשם,
ברור לכל בר דעת שאין היתר לאנוס. אם לבעל אסור לאנוס אפילו את אשתו, קל וחומר אישה זרה. הדברים גם נוגדים את רוח ההלכה. השאלה היא מדוע התורה ו/או חכמים שותקים במקרה זה. חכמים הרחיבו מאוד בדברים אחרים (לכאורה שוליים בעינינו) ולא מצאו לנכון להרחיב בנושא זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2008 20:52 |
|
| |
ירוחם
תן לי מקור אחד מהתורה מהמשנה או מהגמרא שיש איסור לאנוס פנויה.
אני חושב שעיון במקורות, ואפילו מאוחרים יותר עשוי מאוד לאכזב אותך.
אפילו בשולחן ערוך לגבי אשתו, הוא לא נוקט בלשון איסור אלא בלשון פושרת מאוד בעניין.
"לא יבעול אלא מרצונה, ואם אינה מרוצה יפייסנה עד שתתרצה".
כשהשולחן ערוך רוצה לכתוב אסור באיסור חמור, הוא יודע לעשות זאת טוב מאוד.
הייתי שמח לומר אחרת אבל אי אפשר לטשטש את האמת, מקורותיה הקדומים של היהדות , התייחסו לאונס בקונטקסט שהתייחסה אליהם הסביבה באותה תקופה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2008 21:45 |
|
| |
ירוחם,
כפי שכתבו לפני, לא טענתי ש"מותר לאנוס פנויה" בתורה. רק כתבתי שלא כתוב שאסור, ואני חושבת שאסור להתעלם מן השתיקה הזו. באופן אישי, אני שמחה מאוד שבעיניך זה טריוויאלי שאסור, אבל המסקנה שלך שזו הסיבה לחיסרון האיסור בתורה היא פרשנות דרשנית, ואפשרית כמו כל פרשנות דרשנית אחרת (וכמוהן גם היא יכולה להיסתר, למשל באמצעות ההגיון שמציעה לע"ב לעיל).]
|
|
|
|
|