בית פורומים אחרדים-אלעד

ש"ס מפולגת, שום דבר לא סופי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/4/2004 11:39 לינק ישיר 

כמה הסברים:
1. הרב מלכה בתיאום (כך לפחות היה אמור להיות) עם הרב גרוסמן סיכמו שעד פסח לא מביעים דיעה בכל הקשור לבחירות כדי לא לעורר את החמץ....
2. בשל כך לא הסכים הרב מלכה להיפגש עם שום מועמד, או מועמד להיות מועמד.
3.לבנתיים צביקה כהן הציג את עצמו כמוסכם על כולם ולמרות שלא בטוח שיש מי שמתנגד לו מה שבטוח שהסכמה הוא לא קיבל...
4.הרב מלכה תיאם עוד לפני החג מפגש גבאי בתי כנסת ליום אחר החג כדי לשמוע את דעתם ולשתף אותם בהליך בחירת מועמד, הרב מלכה לא רצה לקבוע על דעת עצמו אלא רצה לכנס את כל הדיעות והשמות ולעלות עם הסיכומים לגר"ע יוסף שיכריע.
5.לביתו של הרב מלכה הגיעו שליחים המזוהים עם פלגים נוספים בעיר ובשרו לו שתמיכת רב כזה או אחר בצביקה כהן כלל לא החלטית וסופית ואפ' היו עם מועמד אחר אצל ר' ניסים קרליץ והר' שטיינמן ובקשו וקבלו את תמיכתם בו כמוסכם על כל הציבור ולמרות שהוא ספרדי.
6. מעולם לא שמע אדם את הרב מלכה יוצא נגד הגר"ע יוסף שהוא מורו ורבו, ההיפך הוא הנכון הרב מלכה קיבל לביתו טלפון מהר' שלום כהן חבר המועצת ששאל אותו האם אכן נתן הסכמתו לצביקה כהן והרב מלכה השיב שמעולם לא פגש או דיבר עם צביקה כהן בנושא הזה, והרב כהן הבטיח שהדבר יעלה שוב בישיבת המועצת וחמור מאוד שצביקה כהן הטעה אותם באומרו שקיבל את הסכמת הרב מלכה.
7. ולסיכום: הרב מלכה לא בעד או נגד כל אחד מהמועמדים אלא מקבץ את כל השמות וכתלמיד בפני רבו יעלה לבית הרב ויקבל את החלטתו, ולדוגמא, למרות שצוריאל לא מועמד מועדף אצל הרב מלכה בכל זאת הכניס את שמו לרשימת המועמדים שבינהם יחליט הגר"ע יוסף ועד אז הרב מלכה לא מחפש רכבות לטפס עליהם, הרב מלכה ח"ו לא נגד הגר"ע יוסף שהוא מורו ורבו, הרב מלכה רק שליח הציבור להציג בפני הגר"ע יוסף את דעת הקהל ולקבל את החלטתו.
ומן הראוי להיזהר בדברים נגד רבנים תלמידי חכמים וכבר היו הרבה מקרים שאנשים שהרב מלכה הקפיד עליהם באו לבקש ממנו מחילה לאחר שהבחינו שקפידה של הרב אפ' שמחל להם הזיקה להם... לא כדאי לקחת סיכונים....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2004 11:50 לינק ישיר 

מסקנה אחת:
קריספל לוקח את הבחירות והכול בתיאום עם הרב מלכה .
כ"כ הוא סוגר עם החסידים, תימנים , דת"ל וכו' .
מעניין !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2004 12:45 לינק ישיר 

קצת סדר בעובדות כפי שאני יודע אותם ממקור ראשון;הרב עובדיה-נחרץ בדעתו לתמוך בצביקה כהן
והדבר מתבטא בהחלטה כתובה של מועצת חכמי התורה.
הרב התבטא כי נגרם חילול ה' שלא שמעו בקול אלי ישי בפעם הקודמת. לגבי הרב מלכה אמר הרב שאין צורך להתחשב בדעתו מאחר ובגללו פעם קודמת בחרו בקריספל וכעבור מספר חודשים בא הרב מלכה עצמו להודות בטעותו. כשנשאל הרב מה תהא תגובתו עם קריספל יתמודד באופן עצמאי, ענה הרב -אני ירד לעיר אלעד ויאמר את דעתי בצורה ברורה ופומבית.
שס מאוחדת בנושא ולאחרונה התקיימה פגישה של צביקה כהן ביחד עם פנחסי ואלי ישי אצל הרב עובדיה ודנו בפרטים הקשורים להתנהלות ש"ס באלעד.
הרב שטינמן- תומך באופן ברור בצביקה כהן אשר שמע זאת משליח נאמן של הרב שטינמן,כמו"כ התקימה שיחה בין ר' ניסים קרליץ לרב שטינמן בה הם קיבלו את ההחלטה.
אמת-נכונות השמועות שיש הסכם בין גדולי ישראל האשכנזיים לרב עובדיה על המועמדות המוסכמת של צביקה כהן.ראיתי עותק של הסכם זה ונדהמתי מהסעיפים השונים שיש בו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2004 12:54 לינק ישיר 

מונייא היקר !
כידוע הינך בטח אחד האברכים של הרב גרוסמן שפועלים בכל האמצעים על מנת להוריד את צביקה הרבסט מרעיון ההתמודדות שלו ואת צביקה שנקר מרעיון המפלגה .
אתם מנסים ליצור אוירה כאילו הכול סגור עם צביקה כהן , בו בזמן שהכול כ"כ פתוח ונזיל, אף מועמד היום לא מרגיש שיש לו סיכוי של 80% אפילו בבחירות הקרובות .
לכן אל תשלו את עצמכם ואותנו בכל השטויות האלו .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2004 13:21 לינק ישיר 

יוזר נכבד. לא הבנתי מהזה כידוע הנך בטח.הקשר שלי לנושא הוא לא מהצד האשכנזי ובטח לא דרך הרב גרוסמן.אבל לגופו של ענין אני יכול להוכיח את כל העובדות הנ"ל ולא אמרתי שצביקה כהן כעת כבר מוסכם על כולם אלא הבאתי עובדות לאשורן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2004 15:02 לינק ישיר 

למר איכפתי הנכבד, עפ"י נימת הדברים וסגנונם אתה באמת עושה רושם מכובד ורציני.

ובכל אופן:

לגבי סיכום או סיכום לכאורה שהיה לרב מלכה ולכאורה הופר, למעשה אתה אומר שהרב מלכה הוטעה.

זה שהרב מלכה סירב להיפגש ולשמוע, שוב פעם טעות, ועכשיו מה לך כי תלין ?

כנס הגבאים "הענק" שהיה, למעשה הוא היה הטעיה של גבאים שסיפרו להם על מטרות אחרות לכנס ולכן גם היו שהסכימו להגיע. וזאת אני יודע ממקור ראשון פשוט שוחחתי עם חלקם.

גם אם זה נכון שהגיעו משלחות לרב מלכה לומר לו כמה מועמד זה לא טוב להם, וגם אם למיטב ידיעותיו שלצערינו הן היו מעט מאוד, שלכאורה ההחלטה בנושא צביקה לא היתה תקינה.
הייתי מצפה מאישיות רבנית מכובדת לעלות לבדוק את הדברים בצורה מכובדת ולא להשתלח בכל העולם כאילו הטעו רימו את הרב עובדיה, בפרט שערב קודם מצוטט יו"ר תנועת ש"ס שאומר כי קיימת החלטה כזו ויש לה בסיס רחב ואיתן.

לסיכומם של דברים:

א. כנראה שהרב מלכה עצמו הוטעה ע"י אנשיו ולא הרב עובדיה.

ב. ציבור שחונך להשמע לדעת גדולי ישראל, לא מוכן לשמוע שיש תנאים וסייגים לכך.

ג. אני יכול לומר בודאות מוחלטת שהציבור הספרדי מאוד מאוד אוהב את המרא דאתרא, והתקרית האחרונה רק גרמה צער וכאב לקהילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2004 16:12 לינק ישיר 

אכפתי,

אם כבודו כל כך מקורב להרב מלכה אולי יענה לנו:
1. מדוע הרב עובדיה מסרב לקבל את הרב מלכה.

2. מדוע לא כולם מסכימים לחתום על עצומה שראש העיר צריך להיות כפוף לרב העיר?

3. מדוע הרב עובדיה אמר לאלו ששאלו אותו על העצומה, לא לחתום (בעצם עניתי לשאלה הקודמת).

4. בבחירות הקודמות הרב עובדיה והמועצת שמעו לדעת הרב מלכה וכולנו רואים את התוצאות העגומות והראשון שהתחרט ונלחם בכל עוזו נגד מועמד שלו, זה הרב מלכה עצמו. אז מי ערב לנו שגם הפעם לא היה כך .
הרי כל מועמד שיומלץ על ידו, ברגע שיפסיק להסחט ע"י הרב מלכה, הרב ילחם נגדו.

5. ממתי השמעות לדעת תורה של הרב עובדיה מותנה בתנאים? כך מחנכים את הציבור בעיר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2004 17:04 לינק ישיר 

איפה זה אלעד??? באירן או בערב הסעודית

קראתי את כל האשכול ונראה לי יותר באירן.
כי עד עכשיו חשבתי שבמדינת ישראל הדמוקרטית מותר לחשוב אחרת מאחרים (במיוחד מאחרים בעלי אינטרסים כלכלים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2004 18:30 לינק ישיר 

יוסי

nik_elad אלעדניקית...
גם לנשים יש מה לומר!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2004 20:21 לינק ישיר 

לידיעתכם כל הנשים שכאילו גגולשות פה, הם בוודאות גברים ולא נשים, תבדקו תראו טעויות לשוניות רבות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2004 23:55 לינק ישיר 

אני מתלבט אם יש צורך בכלל לחשוף פרטים שיחשפו בימים הקרובים אבל אודה וגם אבוש שיצר התחרות גבר גם עלי הפעם ולא כנגד מועמד כזה או בעד מועמד אחר אלא התחרות עם יכולתי לתת לכם להמתין יומיים אבל כנראה שלא..
אז ככה
1.אתמול היתה פגישה אצל אלי ישי יחד עם הרב מלכה, בה סוכם כי הדבר ידון שוב במועצת כי כנראה גם אלי ישי לא קיבל מידע אמין אותו הציג בפני המועצת שתדון כנראה מחר יום ג' מחדש בכל המועמדים,
2.אני מדגיש וכנגד כל אילו שאומרים אחרת אני שוב חוזר ומדגיש , אין אחד ואפ' אחד ששמע שהרב מלכה בעד מישהוא או כנגדו,הרב שומר ומצניע את דעתו האישית ומותיר לגר"ע יוסף להכריע בסוגיא הכוללת גם את צביקה כהןשכשלעצמו הנו אדם הגון וישר ובוודאי אם יבחר בו מרן הרי שהוא ראוי.
3.לגבי הפגישה שהיתה אמורה להיות לרב מלכה עם הגר"ע יוסף להלן העובדות:
לרב מלכה נקבעה פגישה עם מרן לסוף שבוע זה, מאחר והדברים בערו והאש התלקחה החליט הרב מלכה ליזום פגישה מחוץ לסדר היום ועלה להתפלל מנחה בבית הרב, לאחר התפילה ביקש הרב לדבר עם הגר"ע יוסף שמיהר לשיעור ואף אמר לו כי יש לשבת על הדברים בכובד ראש ולא בקוצר רוח ובקש ממנו להקדים ולבוא מחר, הגר"ע יוסף מוקיר ומכבד את הרב מלכה ואת תורתו ואף חזר מס' פעמים שלא יעשה שום צעד ואין ההלכה מתירה לשום אדם לעשות כנגד רבני המקום הנושאים בעול במשך כל ימות השנה.
לסיכום אחי הקוראים הבה ונביט ונתגאה איך כולנו אחוזים בדיבוק ובשרעפים למוצא פיו של הגר"ע יוסף שליט"א.
נחכה כמה ימים ונדע בכתב ובע"פ מה דעתו ובא לציון גואל.. ותמו שאלות השואל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2004 00:10 לינק ישיר 

המעוררים

תתעורר!!!

nik_elad אלעדניקית...
גם לנשים יש מה לומר!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2004 13:19 לינק ישיר 

איכפתי,

על זה נאמר :

"חכם לא מטפס על עץ שצריך פיקח להוריד אותו משם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2004 23:08 לינק ישיר 

עיינו בלינק שלהלן, ותראו מעט אור בפרשת צביקה כהן!!!

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=903836

תודה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2004 00:40 לינק ישיר 

אולי מאן דהוא יאיר את עינינו?!

מדוע עד כה נמנע כבוד הרב יוסף להביע את דעתו בפומבי, קרי בלווין?

האין זה מעיד כי הרב לא הכריע בסוגיא זו???

הכל פתוח!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > ש"ס מפולגת, שום דבר לא סופי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.