| נשלח ב-18/4/2004 14:14 |
|
| |
אוביקטיבי פינוי אדם מביתו בכפייה זהו פשע
מה עושה מעשה חמור כל כך לרלוננטי ומותר
האם זה מעשה מותר ??? האם אין זה דומה לנאומו של ה'מלך'[ר' הידוע,יהודי קאפו ששיתף פעולה עם הגרמנים ונשלח גם הוא בסופו של דבר למשרפות] הידוע לשימצה בגטו לודז' ששיתף פעולה עם הגרמנים ושיכנע מטעמם את היהודים שכל אקציה סלקציה ורצח נוסף זה פשוט כריתת אבר אחד להצלת כל הגוף ???
מה אם כן עושה מעשה אכזרי כל כך ל'מותר' ? האם יש בכלל אפשרות כזאת ?
אינני דן לגופו של האיש [ אתם יודעים המחלקה היהודית בשב"כ וכו ] אלא לגופו של מעשה האסור!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2004 14:41 |
|
| |
פאסט נישט
חוששני שלא הבנתי לא את השאלה ולא את הדימוי לנאומו של פלוני בימי השואה.
א. שאלת אם מותר להוציא אדם מביתו. למי מותר? ומה היה הטעם להרחקה זו?
האם מדובר בכך שסילקוהו כדי למכור את הבית ולסלק את חובותיו?
האם מדובר שהרחיקוהו ממשפחתו כי, למשל, אשתו האשימה אותו באלימות? ואם כן, האם הסיפור הוא אמיתי?
אני משער שכוונתך לברר מה קובעת ההלכה לגבי מקרים אלו.
וזה אכן דבר מסובך וקשה, ולפעמים זה תלוי מאד בנסיבות, עד שאי אפשר לתת תשובה עקרונית אלא רק תשובה פרטית.
ב. הסיפור על הנאום שבו הצדיק הנואם הסגרת יהודים לידי הנאצים אינו מוכר לי כלל.
עד כמה שאני יכול לשפוט על האירוע מתוך דבריך, יש לבחון היטב מה היה הרקע לדברים.
האם באמת זו היתה הדרך היחידה להציל חיי יהודים? או שהנואם רק רצה להיטיב עם עצמו ולהרגיע את הנידונים?
בכל אופן, אסור להסגיר יהודים, אפילו מיעוט, לידי רודף, אפילו כדי להציל רוב. מותר רק למסור יהודי שממילא חייב מיתה כדי להציל יהודים אחרים מיד רודף. וגם זו, לפי הגמרא, אינה "משנת חסידים". וכתבתי כאן תשובה כללית מאד לנושא קשה ביותר.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2004 16:13 |
|
| |
מיימוני,
המקרה של גטו לודז' מתייחס ליהודי שניהל את הגטו, רומקובסקי שמו. אותו יהודי עשה מאמץ עצום להפוך את הגטו לפרודוקטיבי ככל האפשר עבור הנאצים, כדי שהם ישאירו את היהודים בחיים זמן רב ככל האפשר; כדי להשיג מטרה זו הוא היה מוכן אף לשתף פעולה עם הנאצים בארגון משלוחם של יהודים, בתקווה להציל את היתר. הוא לא בחל גם בשילוחם של מתנגדיו כדי לוודא את המשך שלטונו. בסופו של דבר, חוסל הגטו שבועות ספורים לפני שהצבא האדום הגיע ללודז', כאשר רעמי התותחים כבר נשמעו, וגם אותו רומקובסקי מצא את מותו. הסיפור לא קל, והערכתו היא מורכבת; דמותו של רומקובסקי היתה נראית בעינינו אחרת לגמרי אילו שינה הצבא האדום את מסלול תקיפתו והיה משחרר את 60,000 היהודים (כמדומני) שהיו בגטו עד אותו זמן.
הרמיזה העבה של פאסט-נישט לפוליטיקה היום בארץ, מעבר להיותה חסרת שחר לחלוטין, היא מכוערת ודוחה; למרבה השמחה, החשש שלו מפני המחלקה היהודית מונע ממנו לבזות שוב את הפורום בהשוואת מנהיגי המדינה לנאצים - רק בשביל זה כבר שווה לי לתרום את החלק מהמיסים שאני משלם למחלקה היהודית.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2004 16:26 |
|
| |
ואיידי דאתא לידן , פאסט_נישט , מה בין זה להריסת ביתו של איש שקרוב משפחתו ביצע פשע ?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2004 16:39 |
|
| |
.
מצו"נ
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2004 16:55 |
|
| |
אין צורך להיתמם ...
מדובר בגירוש המוני של אנשים שבנו את ביתם כחק .
גם אם פוליטית אפשר למצוא לזה הצדקה . (וגם בזה אני מסופק...)
מוסרית זה מריח רע , רע מאד .
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2004 17:13 |
|
| |
גם וגם
תודה. לא ידעתי.
זה באמת מעניין מאד וכואב יותר ממה שזה מעניין.
לכל השאר
אני מתחיל להבין.
מדובר ב... פוליטיקה!
ובכן, זה כבר לא נוגע לפורום.
אני משאיר את האשכול פתוח כדי שאפשר יהיה לדון בסיפור של רומקובסקי ובהלכות הנוגעות לזה.
כל השאר, פינוי מתנחלים, הריסת בתי מחבלים ועוד - אינו מעניינו של הפורום.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2004 17:15 |
|
| |
.
ירמיהו פרק כ"ב פסוק י' .
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2004 17:25 |
|
| |
רב מיימוני ,
שאלות מוסריות הנוגעות לסדר היום אינם קשורות לפורום ???
זה חידוש בשבילי ...
מקוה שמשהו לקוי בהבנה שלי .
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2004 17:37 |
|
| |
מיימוני
לענין זה אני מצטרף לאישציפ . מה ערך בלימוד אם אינו על מנת לעשות ?
אלא שכדברי מואדיב יש בעיה של מדרון חלקלק . אבל הפתרון לכך הוא ,לדעתי , התערבות נמרצת מצד ההנהלה למניעת התדרדרות הדיון לחילופי השמצות ולא חסימה מוחלטת של הדיון בנושאים חשובים שכאלו . אולי שווה לנסות ?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2004 17:40 |
|
| |
מוסר לחוד - ופוליטיקה לחוד.
אם אפשר לדון בשאלות כמו
פינוי מתנחלים
הרס בתי מחבלים
בלי פוליטיקה, בבקשה.
בעיני אין כאן שום דבר קשה ומוקשה. אבל אם אתה רוצה לדון בכך, בבקשה.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2004 17:45 |
|
| |
אובייקטיבי חייב לכלול גם הקשרים רחבים. אובייקטיבי להוציא אדם מביתו בכפיה בשעה שיש אש שאינו מודע לה [ואולי גם כשיודע מהאש אך לא ממשמעות העניין באופן אוביק'].
על כן יש לדון לגוף העניין, שזהו נושא פוליטי מובהק ויש צורך בנתונים רבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2004 17:51 |
|
| |
יהוסף,
יש משהו בדבריך , אלא שהדברים תלוים בסברה .
בסופו של דבר , אין שום סכנה ממשית לאנשים היושבים שם , ואפשר להגן עליהם , המחלוקת היא בסברה האם טוב לעם ו/או למדינה היהודית להיות שם או לא .
בזה אפשר לחלוק , אבל מחלוקת בסברה , לא מתירה לטעמי פינוי של אלפי משפחות מבתיהם .
אני מתבסס על הגיון תלמודי פשוט , סברה לא יכולה לעקור מציאות קיימת , גוש קטיף הוא מקום קיים , ולכן לחסל אותו מכח סברה הוא אקט בלתי מוסרי בעליל , לענ"ד.
בברכה .
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2004 17:55 |
|
| |
השאלה הבסיסית, מבחינה מוסרית, היא שאלת זכות היחיד לעומת צורך הרבים (השאלה האם במקרה דנן יש צורך רבים היא שאלה פוליטית ולא אעסוק בה). ליחיד (ולדעתי, אין כאן חילוק בין יחיד אחד לבין מאה או אלף יחידים) יש זכות להמשיך לגור בביתו; השאלה מה קורה כאשר לציבור עלול להיגרם נזק מהמשך מגוריו של היחיד, או יכולה לצמוח תועלת רבה לציבור; שאלה נוספת היא האם יש לחלק בין תועלת כלכלית לבין תועלת בטחונית (כלומר פיקוח נפש) של הציבור. מלך פורץ גדר, כלומר מפקיע שטחים, למען צורכי הציבור - עשיית דרך - ואין מוחין בידו. האם מותר למלך להפקיע גם את ביתו של אדם? האם התשובה לשאלה זו תלויה בפיצוי שהמלך מוכן לתת, או לא?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2004 18:07 |
|
| |
גם וגם יפה שאתה יודע גם להתקיף בחוסר ענין וגם לדון לגופו של עניין , אכן יש וישנם קישורים בין ציונות ועסקניה לראשי הנאצים ראה אשכול קסטנר המשוקץ
וכמש"כ אין יראת אלקים במקום הזה - והרגוני
לא מישוואה עם נעלמים זה אימרה פשוטה ומוכחת
ואני ממליץ שתקרא את הספר על השואה וזוועות אחרות
|
|
|
|
|