בית פורומים עצור כאן חושבים

מה רוצים מזבדיה?-פניה לצדיקים ולמלאכים ושמותיהם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/7/2009 23:17 לינק ישיר 

תגיד אור- עליון מי מלעיט אותך בהבלים האלא. מה הגיבוב הזה של שמות,  למה זה טוב, ואת מי זה משכנע?

נשחק את המשחק שלך- נניח שזה נכון ,(זה לא) , אבל נניח, אז מה אתה מוכיח, שהרבי שלך צאצאה של המהר"ל, נניח, למהר"ל כידוע יש היום בישראל עשרות אלפי אנשים שיש להם ספר יוחסין  למהר"ל, נו אז עקב כך כולם כולם בחזקת משיח?

אין לך כל ביקורת עצמית, אתה בולע כל שטות, צא ותתחיל לחשוב לבד, הרבי שלך, מת קברו אותו, וזה בכלל לא מענין עכשיו אם היה "בחזקת", כנראה שלא, אחרת לא היה מת. הוא לא בהעלם הוא מת קבור באדמות נכר מעבר הים, יש לו גם בעיה לעתיד לבא בתחיית המתים איך הוא יגיע במחילות מתחת לים.? בעיה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2009 09:27 לינק ישיר 

ב"ה.

ושםהאחר,

תגובתך מכילה טענות שהועלו ונלעסו כבר ע"י רבים אחרים (אולי בצורה קצת יותר בוטה), כך שטענתך לאור_עליון מופנית לכאורה גם אליך: "אין לך כל ביקורת עצמית, אתה בולע כל שטות, צא ותתחיל לחשוב לבד!"

גם אני מבקר את דרכו של אור_עליון במאמציו לשבר את אוזני כל העולם, אבל אם תקרא את דבריו תיווכח לדעת כי שושלת היחס היא פרט אחד במכלול, על פרט זה נטען כי אינו מבוסס, והוא מביא דבר שלדעתו מהווה בסיס. מה כאן (בתגובה ספציפית זו) לא בסדר? אני חושב שדוקא תגובה זו היא אחת המוצלחות שלו, אם כי ודאי ניתן לטעון כי המקור שלו אינו אמין דיו, אך כשעושים זאת כדאי גם לנמק! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2009 10:30 לינק ישיר 

אור,

ככל שאני יודע, ענני בן אליועיני הוא הנצר האחרון לבית דוד המוזכר בתנ"ך. בדבה"א פרק ג' כתובה רשימת יחוסי שלמה, והיא מסתיימת בענני זה. משלם בן  זרובבל הוא דוד של סבא של ענני.

מה המקור שלך להמשך הרשימה?

[אגב, רשימה זו מאפשרת לקבוע די במדויק את מועד כתיבת (או חתימת) דברי הימים, שכן סביר להניח שאם היו דורות נוספים, הם היו מצוינים, שכן אין לספר סיום ברור שמנע הוספת דורות נוספים, אם היו כאלה בזמן כתיבתו. להבדיל, למשל, מספר רות, שם לא היה ענין להוסיף דורות אחרי דוד, גם אם נכתב שנים רבות אחרי דורו].

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2009 11:54 לינק ישיר 

בס"ד

ירמיהו,

"אני חושב שדוקא תגובה זו היא אחת המוצלחות שלו, אם כי ודאי ניתן לטעון כי המקור שלו אינו אמין דיו"...

אם היית יודע מיהו המחבר, חסיד לעלוב דגול, שפעל וחקר מרבית ימיו בין השאר בגורלם של עשרת השבטים, ועל קשריו האדוקים ומכתביו עם הרבי מליובאוויטש, אני בספק אם היית מתבטא כך.

השכן,

"מה המקור שלך להמשך הרשימה?"...

ישנם מקורות ומסורות בכתב. עכ"פ, הספר "תפארת בית דוד" לרב הגאון המקובל ר' משה יאיר ויינשטוק זצ"ל, הוא ספר ידוע וזמין גם באינטרנט ("אוצר החכמה המקוון"). מדוע שלא תעיין בו? תוכל גם לעיין בעשרות כרכים שחיבר בשם "סידור הגאונים המקובלים". אני בטוח שעיון מעמיק בספר תפארת בית דוד יספקו מענה לשאלותיך.

בברכת הצלחה,
בשורות טובות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2009 12:13 לינק ישיר 

ב"ה.

אור_עליון,

כנראה לא הסברתי עצמי היטב, ומכאן נובעת אי הבנתך את דבריי.

אין אני טוען שהמקור אינו אמין, ואף אינני טוען שהוא אמין.

אני טוען שבתגובתך ענית כהלכה על שאלה שנשאלת לעניין.
אני טוען כי הרוצה להתוכח עם תשובתך, צריך לעשות זאת עניינית (כפי שעשה 'השכן'). כלומר אפשר לטעון, אם יש סיבה וסברה המבססת את הטענה, כי אין מקור זה אמין (דיו, לפחות).
אני טוען כי בתגובה לדבריך אין מקום לטענות דוגמת זו של 'ושםהאחר'.

מקווה שהפעם הצלחתי להסביר את עצמי טוב יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2009 12:14 לינק ישיר 

בס"ד

נישטאיך

"רבי אלעזר חשש להדא שמועתא ומצמית ליה פריטין ואכיל בהון מכל מילה חדא בשעתא".

באם היית מעיין בירושלמי ומפרשיו, לא היית טוען שהרואה ואינו אוכל עתיד לתת את הדין  מפני שאינו עושה "בירורים"....

מעיון מעמיק במפרשים יוצא שדברי שטות והבל הם דווקא שלך. רבי אלעזר חשש לענין והלך וצבר מעות כדי לקנות פירות חדשים כדי לברך "שהחיינו". מברכת שהחיינו הוא חשש, לא חשש ודאג למלאות כרסו ולמלאות תאוותו. חוץ מזה, מדוע הוא הלך וחיפש לאכול מכל פרי ופרי כדי לברך שהחיינו? הרי רק מה שרואה עינו הוא חייב לתת את הדין. ומה שלא ראת עינו לא נותן את הדין.

וכבר אמרתי בהודעתי הקודמת שע"י ברכה ראשונה ואחרונה (בכלל, וגם שהחיינו) מעלים את רפ"ח הניצוצות. אבל מה לך ולנסתרות? לך אכול גלידה בתאווה בוקר צהריים וערב והעיקר שתהיה כמו ר' אלעזר!!!!

בברכת הצלחה,
בשורות טובות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2009 12:29 לינק ישיר 

בס"ד

ירוחם

"והנה טוב  זה יצר טוב, מאד - זה יצר הרע , וכי יצר הרע טוב מאד? אלא אילולי יצר הרע לא בנה אדם בית ולא נשא אשה ולא הוליד בן ולא נשא ונתן"...

שוב, אותה טעות. גם כאן וגם בר' אלעזר בירושלמי אין הכוונה (רק) במעשה הגשמי אלא גם (ובעיקר) הכוונה הרוחנית. וכמו שאמרו חז"ל, ועכשיו אני חוזר על זה בפעם העשירית -  "כל מעשיך יהיו לשם שמיים!!!

לעצם הדבר בילקוט שמעוני, הרי ניתן לשאול ממה נפשך? אם היצר הרע הוא רע אז מדוע הוא טוב מאוד? ואם הוא טוב מאוד שבגללו אתה מוליד ילדים ונושא ונותן מדוע הוא מעיקרו רע?

התשובה לכך פשוטה. הכל תלוי באדם. אם הוא פועל והולך בדרכי חז"ל ועושה הכל לשם שמיים, אזי דווקא הדברים הפשוטים השייכים לגשמיות העולם הם בבחינת טוב מאוד. אבל אם עושה כל הנ"ל למלאות תאוותו ועניניו הפרטיים אזי הם בבחינת רע גמור.

כפיש? ירד האסימון?

בברכת הצלחה,
בשורות טובות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2009 12:43 לינק ישיר 

בס"ד

אמשלום,

כתבת: "ר"ע, מתוך ייסוריו וכאבו במוות הצפוי לו, מברך על המבחן הסופי לאהבת ה' שלו"...

המבחן הסופי הוא אכן המיתה ועליו ר' עקיבא מברך. ברכות ס"א ע"ב: כל ימי הייתי מצטער על פסוק זה בכל נפשך אפילו נוטל את נשמתך, אמרתי מתי יבוא לידי ואקיימנו? ועכשיו שבא לידי לא אקיימנו?!...

מדבריו של ר' עקיבא ניתן לראות שלמות על קידוש השם הוא דבר חיובי שצריך לקיים אותו. מהמחלוקת בספרי אין בדברי ר' עקיבא שום סתירה לנאמר בגמרא.

בברכת הצלחה,
בשורות טובות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2009 08:32 לינק ישיר 

<"מעיון מעמיק במפרשים יוצא שדברי שטות והבל הם דווקא שלך. רבי אלעזר חשש לענין והלך וצבר מעות כדי לקנות פירות חדשים כדי לברך "שהחיינו". מברכת שהחיינו הוא חשש, לא חשש ודאג למלאות כרסו ולמלאות תאוותו. חוץ מזה, מדוע הוא הלך וחיפש לאכול מכל פרי ופרי כדי לברך שהחיינו? הרי רק מה שרואה עינו הוא חייב לתת את הדין. ומה שלא ראת עינו לא נותן את הדין. וכבר אמרתי בהודעתי הקודמת שע"י ברכה ראשונה ואחרונה (בכלל, וגם שהחיינו) מעלים את רפ"ח הניצוצות. אבל מה לך ולנסתרות? לך אכול גלידה בתאווה בוקר צהריים וערב והעיקר שתהיה כמו ר' אלעזר!!!! ''>

היית צריך להעמיק, כי לא רצית לראות את פירושי הפ"מ והק"ע שם, המפרשים את המאמר ללא בירורים ובירבורים .

"מאשר חטא על הנפש, וכי באיזה נפש חטא זה? אלא שציער עצמו מן היין, והלא דברים קל וחומר: ומה זה שלא ציער עצמו אלא מן היין נקרא חוטא, המצער עצמו מכל דבר ודבר - על אחת כמה וכמה''. (תענית דף יא עמוד א).

שמעתי סיפור על חסיד "גדול" שהשמין לא מהסעודות הרבות שהוא היה מרביץ, אלא מהניצוצות הרבות שהוא היה מעלה באכילתן, ומהברכות שהוא היה מברך עליהן. (ברכה ראשונה, אחרונה וגם שהחיינו).

תוקן על ידי נישטאיך ב- 16/07/2009 8:34:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2009 12:12 לינק ישיר 

[אור,

צר לי, אבל לענ"ד אתה טועה. מה רצה ר"ע כל ימיו לקיים? הוא רצה לקיים את אהבת ה' גם כשהוא מכאיב לו, גם כשהוא הורג אותו. זו כוונת דבריו בספרי, וזו גם הכוונה בסיפור בברכות. הוא לא ביקש כל חייו למות, הוא ביקש כל חייו לעמוד במבחן האהבה לא-להים - האם אצליח לאהוב אותו גם כשהוא גורם לי צער, ואפילו מוות?
זה לא מוות על קידוש השם. אפילו לא דומה.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2009 12:42 לינק ישיר 

אםשלום

הרעיון המעוות הזה, כי רבי עקיבא יחל כל חייו למות על קידוש ה', לא עולה על הדעת גם הגיונית,

כי הרי- באם זו שאיפה חיובית ומצווה, ואדם צריך לשאוף אליה, הרי זה מבטל את  קיום כל מצוות  אחרות.

אם אדם בגיל 20, יקיים את מצוות העשה האולטימטיבית הזו, זו תהיה באמת המצוה האולטימתית שלו.

ושוב הרי לא יוכל לקיים  מצוות אחרות, שאמור היה לקיים עד גיל 120 שנת מותו של ר"ע.

כך- לומדים בחוגים מסוימים וכך גם לומדים לסלף את הרמב"ם על חזקתו של הרבי ל היות משיח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2009 13:55 לינק ישיר 

הרעיון המעוות הזה, כי רבי עקיבא יחל כל חייו למות על קידוש ה', אינו נכון גם מבחינה הלכתית, המעיין ברמב"ם בהלכות העוסקות בהלכות קידוש השם, (יסודי התורה פרק ה) יראה ברור, אף ללא ירידה לעומק, שהיא חובה ומצווה כשההלכה מחייבה פעולה זו, והתאבדות כשאין ההלכה מחייבת את מסירות הנפש, שאיפתו של ר"ע היתה שהוא יוכל לעמוד בנסיון, ולא יחפש הסברים הלכתיים מדוע אין ההלכה מחייבת אותו למות, וכפי שעשו מסיבות שונות (רוב או רבים מ) יהודי ספרד בזמן הגירוש
.
סיפורי להמן אינם אלא סיפורי "יתד" ולא היסטוריה.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 16/07/2009 14:19:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2009 14:51 לינק ישיר 

ועכשיו, אחרי שאמשלום שיכנעה את ירוחם ששיכנע את נישטאיך, נראה את שלושתכם יחד משכנעים את אור_עליון...

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/7/2009 02:04 לינק ישיר 

השכן

<"ועכשיו, אחרי שאמשלום שיכנעה את ירוחם ששיכנע את נישטאיך, נראה את שלושתכם יחד משכנעים את אור_עליון..">

ראיתי אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2009 10:49 לינק ישיר 

אשכול זה עסק מתחילה בעניני מלאכים, אך התגלגל לו לעיסוק במשיחיותו של הרבי מליובוויטש. שמא ראוי היה שנפריד בין הדיונים ונפנה כל ענין לאשכול הראוי לו?

עד אז, הנה מאמר של תומר פרסיקו באתר תכלת, בענין משיחיותו של הרבי והמשיחיות בחב"ד.

[את ההפניה ראיתי בהודעה של "יוסי" בבח"ח]

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה רוצים מזבדיה?-פניה לצדיקים ולמלאכים ושמותיהם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 15 16 17 לדף הבא סך הכל 17 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.