בית פורומים עצור כאן חושבים

מה רוצים מזבדיה?-פניה לצדיקים ולמלאכים ושמותיהם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/5/2008 00:39 לינק ישיר 

טענות ענייניות כאלו לא קראתי כבר זמן רב..................
יש לך טענות - תטען, יש לך תשובה - תשיב,
התקפות אישיות אתה יכול לעשות באישי......

וכי 'מחקתי' את דעתו של הגר"ח?  בס"ה מדובר בשמועה קלוטה מן האויר משמו
ואנוכי איני מאמין לה מן הטעמים שביארתי, ואתה מה לך כי נזעקת כנשוך נחש?!
דרך אגב: וכי לא יותר לגיטימי לא להאמין לשמועה מאשר לייחס לגר"ח טעות קשה (בעיני, לפחות)?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2008 01:04 לינק ישיר 

שלחתי למיימוני באישי 

ראיתי בעבר שכתבת שאינך אומר ברכוני לשלום בליל שבת כמו שנהג הגר"א,

ובכן לא ראיתי דבר זה בשמו אלא בשם ר"ח מוולאזין ואין שמועה זו נראית בעיני,

שהרי אמר יעקב למלאך לא אשלחך כי אם ברכתני, [ ואין ספק שלא חלק הגר"ח על חז"ל שהיה זה מלאך ולא אדם וכמו שפשוטו של מקרא בודאי, כי אם אדם הוא מה טעם יבקש יעקב ברכה מליסטים כמותו וגם אין מובן לקריאת שמו ישראל ]

ולגופו של ענין:
אין סיבה שתהא בעיה לבקש ברכה ממלאך כשם שמותר לבקש מאדם ואך להתפלל לו אסור כשם שאסור להתפלל לאדם,
{ ויש עימי ביאור עמוק בביאור החילוק אלא שאן כאן מקומו }

נ.ב כתבתי בזמנו תגובה זו על דבריך בפורום ולא הגבת ע"כ כתבתי לך עתה בהיותי לומד כעת סוגיא זו. 

*--פרטים פה*
הוסף לרשימת חברים שלח הודעה אישית למשתמש הצג פרופיל כתובת חסויה
*--end tochen reply *

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2008 01:08 לינק ישיר 

וזו אשר השיבני

השב: ברכה ממלאך

שלום וברכה

מאד שמחתי לקבל את דבריך.

לגבי האשכול, איני יודע היכן הוא ויתכן מאד שלא ראיתי את תגובתך שם. אם תציין לינק אוכל לראות שם ולהגיב. (לפי הזמן, לצערי).

לגבי השאלה אם הדברים הם של הגר"א או הגר"ח תלמידו, איני זוכר. יתכן שאתה צודק. בוודאי שאני טועה לפעמים ואולי גם כאן.

לגבי החילוק בין בקשת ברכה לתפילה, אשמח לדעת מה החילוק שלך. עלינו לאפיין מהי תפילה ומהי בקשה לברכה, ולראות מה היסודות המשותפים והשונים ביניהם כפי שאנו משתמשים במילים אלו, ואז לקבוע אם המפריד או הדומה הופכים את הענין לאיסור או להיתר.

כמו כן צריך לברר מה כלול באיסור תפילה למלאך או לכל יש (או אפילו יש דמיוני) כפי שהבינו זאת חז"ל ומנלן כל זה.

כל זה ראוי מאד להיכתב באשכול ההוא כי זה נושא מרכזי ביותר.

לגבי השיחה בין יעקב למלאך, יש כמה תשובות אפשריות: מביניהן, מה דעתך על כך שיעקב דיבר לא אל המלאך כי אם אל ה'?

כלומר, "לא אשלחך, את המלאך שכאן, אלא אם ברכתני, אתה ה' ששלח אותו הלום".

ככלל, יש לעיין היטב בתפיסת המלאכים בחומש. הנושא אמנם לא ברור לי מספיק, אבל מה נעשה עם הפסוק המטריד עוד יותר, "המלאך הגואל אותי מכל רע יברך את הנערים?" זכורני שראיתי באיזה מקום כי הכוונה היא לה' עצמו, אם כי תמוה מדוע לכתוב זאת בלשון "מלאך", ואפשר שהתפיסה של יעקב ושל התורה ב"מלאך" היא מורכבת מכפי שזה נראה ממבט ראשון. והדברים צריכים לימוד רב אצלי.

כמובן תוכל לטעון בפשטות שגם בלי להיכנס לחילוקים אלו, מה שטוב לפי פשטות הפסוקים (ברכתני, יברך את הנערים) אינו צריך להאסר גם להמון העם.

ממילא אני שואל את עצמי מדוע לא לשנות. וייראה לי להוסיף טעם בדבר. אין מצבנו היום כמצב של האבות ושל חז"ל. היום אנו חיים בתקופה שבה הוסיפו בעלי הדמיון ישויות ישויות "למעלה". וחלקם אף מתפללים אליהם, ואני מקוה שאין צריך לפרט. בנסיבות כאלו, אולי האיסור משמעותי יותר?

זה מסביר את טעמי, אבל ודאי שאז אי אפשר לתלות את הדברים בר"ח או בגר"א, שהרי הם האמינו בקבלה בלב שלם. וממילא יש להבין את שיטתם ומה היו עונים על הראיה מיעקב והמלאכים שאליהם פנה. והדברים צריכים עיון רב.

יישר כוח גדול!
וראוי לפרסם את הדברים
להתראות

זה מסביר את טעמי, אבל ודאי שאז אי אפשר לתלות את הדברים בר"ח או בגר"א, שהרי הם האמינו בקבלה בלב שלם. וממילא יש להבין את שיטתם ומה היו עונים על הראיה מיעקב והמלאכים שאליהם פנה. והדברים צריכים עיון רב.יישר כוח גדול!וראוי לפרסם את הדבריםלהתראות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2008 01:17 לינק ישיר 

הערות על דבריו:

1] הפירוש  המיימוני על הפסוק לא אשלחך כי אם ברכתני רחוק מן הפשט בלשון המעטה...

גם מוקשה הוא מצד שלא הוזכרה שום ברכה שבירכו ה' אלא ברכת המלאך "ישראל יקרא שמך",

אמנם יתכן שדבריו נאמרו בשיטת הרמב"ם שדרכו בפרשנות היא לקבוע לפסוקים מה עליהם לומר עפ"י הבנתו הפילוסופית שלו ולא לנסות להבין מהם מה רצונם לומר [ ובפירוש אומר כן ר"א בן הרמב"ם ] .............!!!

2] בנוגע ל"מלאך הגואל אותי" אכן הרמב"ן מפרש שמלאך מתפרש כמידה זו של הנהגת הבורא בעולמו ולא ישות נבראת,
ודבר זה מבאר בכמה מקומות והרבה כתובים מתפרשים כמין חומר [ כגון פרשת הנני שולח מלאך המוקשית מאד ].
אמנם איני יודע אם יאהב מיימוני פירוש שיש בו ריח קבלה... [ אף שרמב"ן חולק בזה על המקובלים הסבורים שמטטרון מלאך נברא הוא ]

3] החילוק בין ברכה לתפילה הוא:
    תפילה = עבודה, דהיינו שהאדם מכפיף עצמו בפני האל בכדי לקבל הימנו שפע הנצרך לו, וע"כ אסור להתפלל לזולתו,
    ברכה =  ריבוי והשפעה כנודע, וברכת אדם או מלאך פירושה שהמברך פועל השפעה מאת האל ע"י רצונו.

תוקן על ידי חרפת_אדם ב- 01/08/2008 1:34:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2008 01:52 לינק ישיר 

(איפה ר"א בן הרמב"ם כותב את זה? זהו מקור חשוב ביותר. מכל כיוון שלא נסתכל עליו)

לגבי הפסוק "המלאך הגואל אותי" ביארתי בהודעתי הראשונה באשכול זה (בעמ' הקודם). שם ביארתי בקיצור. כעת אפרש ביתר בירור:

האלוקים זוהי פניה-קריאה לאלוקים.
איזה אלוקים -
אשר התהלכו אבותי לפניו אברהם ויצחק
ואלוקים זה הוא גם
האלוקים הרועה אותי מעודי עד היום הזה
עד כאן הפניה-קריאה לאלוקים (ויש בידי הסבר מדוע הפניה כוללת כ"כ הרבה, ואכ"מ, ובקיצור זה כעניין שלוש ברכות ראשונות בשמ"ע) ומכאן והלאה הבקשה. ומה הבקשה? הבקשה היא ש
המלאך הגואל אותי מכל רע
יעקב מניח - (בא לא נתווכח עם ההנחה הזאת כרגע) - יעקב מניח שהקב"ה לא שמר אותו מכל רע בכבודו ובעצמו, אלא שלח לצורך כך מלאך. ובכן - בתחילת בקשתו יעקב מתייחס לכך שהיה מלאך שגאל אותו מכל רע. ומה הוא רוצה מאותו מלאך? להדגיש! הבקשה איננה מהמלאך, אלא מ"האלוקים אשר התהלכו אבותי לפניו". מהאלוקים הוא מבקש - שכשם ששלח את המלאך לגאול אותו מכל רע - כך ישלח את המלאך לעשות את בקשתו העכשווית והיא - שהוא
יברך את הנערים
וגם
ויקרא בהם שמי ושם אבותי אברהם ויצחק
וגם
וידגו לרוב בקרב הארץ.

לסיכום: יעקב מבקש מה' שישלח מלאך - והמלאך יברך את הנערים. למעשה אנו רואים בבירור שהמלאך מברך. אבל עם זה בעצם אין בעיה, כי כמו שמלאך יכול לעשות כל דבר למשל לבשר על הולדת יצחק, אין שום סיבה שהוא לא יוכל ל"עשות" נתינת ברכה. אמנם כאן מדובר בפקודת ה', ואין זה אומר שמותר לנו לבקש מהמלאכים ברכה. עכ"פ זה גם לא נוגע לתפילה למלאך, כיוון שהתפילה פה מתייחסת לה' לבדו - שישלח את המלאך כשליח. ואדרבה, מפה ניתן לומר שיעקב האריך את דבריו - דווקא כדי לייחס את התפילה עצמה לה' ולא למלאך!

"חרפת אדם"

הפירוש של מיימוני אמנם רחוק מהפשט, אמנם לא התחקיתי אחר דרכו של הרמב"ם בעניין, אבל מהיכרותי עם פרשנים שונים כולל חז"ל - כולל פירושים הלכתיים - לא פעם ולא פעמיים נותנים פירושים שכ"כ לא יעלו על הדעת, שזה פשוט נורא לחשוב, שבן אדם כתב כזה פירוש על דברים של משה רבינו! אדם שבמקומות אחרים יצא חוצץ נגד פירושים שלא התיישבו על דעתו מכל מיני סיבות. ולפעמים כותבים כאלה פירושים אפילו לאחר דיון ארוך בפירוש הפסוק. מיימוני לא יותר גרוע מ********,******* [צונזר] ועוד הרבה פרשנים ידועים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2008 01:54 לינק ישיר 

(ברכת לסטים קלה בעיניך?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2008 11:25 לינק ישיר 

רבותי המלומדים-- מהיכן לקחתם את הליסטים? שהמלאך נדמה לו כליסטים??

חולין דף צא.

בראשית ל"ב+ בהאבקו עמו - כאדם שחובק את חבירו, וידו מגעת לכף ימינו של חבירו. רבי שמואל בר נחמני אמר: כעובד כוכבים נדמה לו, דאמר מר: ישראל שנטפל לו עובד כוכבים בדרך - טופלו לימינו. רב שמואל בר אחא קמיה דרב פפא משמיה דרבא בר עולא אמר: כת"ח נדמה לו

אולי אתם מפרשים את הת"ח כליסטים???
הבעיה באמירת--- בררכנו לשלום--- בשבת.  בשבת אסור לבקש  שום בקשות!!

בעניין המלאך- מלאך זה שליח- אלוקים שולח שליחים בני אדם, לרפא- הרופא. להושיע- הגביר.
להציל- מד"א ומכבי אש, וכו' כולם מלאכי ה'.
כשיעקב ביקש  מלאכים,- לילדים, -מורים, מחנכים ורופאים טובים הוא ביקש, -את הסולם עם המלאכים הוא ראה רק בחלום, במציאות הוא ידע בדיוק מה ומי זה המלאך.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2008 12:25 לינק ישיר 

אסור לבקש בקשות בשבת?

"רצה במנוחתנו, קדשנו במצוותיך ותן חלקנו בתורתך שבענו מטובך ושמחנו בישועתך וטהר לבנו לעבדך באמת"

"אלוקי נצור לשוני מרע"

"אב הרחמים"

"מי שברך... הוא יברך... "שבת היא מלזעוק ורפואה קרובה לבוא"..."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2008 13:48 לינק ישיר 

"שבת ----היא מלזעוק  זה בדיוק.       נישט קאין שבת דיגר  כרעט,

אין לבקש בשבת בקשות- פרנסה  רפואה וכד' עיין רמב"ם בית יוסף וגמרא

ילקוט שמעוני ישעיהו רמז תצו

ממצוא חפצך ודבר דבר. מכאן שאסור לו לאדם (לעשות)לבקש  חפציו בשבת . ר' זעירא בעא קמי ר' חייא בר אבא אילין דאמרין רוענו זוננו פרנסנו בשבת מהו, א"ל טופס ברכות כך הוא. ודבר דבר אימיה דרשב"י כד הות משתעיא מותר מיליא בשבתא הוה אמר לה אמי שבתא הוא והוות שתקא אז תתענג על ה'.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2008 14:34 לינק ישיר 

מה זאת אומרת "הוא יברך את החולה... שבת היא מלזעוק"
זה אותה בעיה כמו בהלכה ואין מורין כן.

עיין עוד ב"יהא שלמא" הספרדי. (בתקוה שאני מצטט נכון) "ורפואה ורוח והצלה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2008 16:35 לינק ישיר 

מיכה
אתה שואל על מנהגים ששורשם ושעושים אותם כנגד ההלכה,

אבל בכל זאת מקפידים להגיד שבת היא מלזעוק.

צא וראה איך משבשים גמרא. הגמרא בשבת אומרת המבקר את החולה בשבת- אומר שבת היא מלזעוק,
מפרש רש"י -זו  לשון שהוא פונה אל אנשי הבית, כאין אמירה- היום אסור לבקש- אבל הרפואה תבא בכל זאת. בלי הבקשה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2008 16:46 לינק ישיר 

שו"ת שיח יצחק סימן תיא ד"ה ועל פיוט

"וכ"ל ס' שערי רחמים בהנהגת הגר"ח מוואלאזין זלה"ה אות כ"ו, תמה על מה שהעולם נוהגים לומר בליל שבת בבואם לביתם ברכוני לשלום, וגם בסליחות מלאכי רחמים וכן כמה סליחות, וכך אמר, לא ידעתי הבקשה למלאכים, הלא אין להם כח מאומה, וכ' ואמר, שמיום עמדו על דעתו לא אמר ברכוני לשלום וכן מלאכי רחמים, אך לא רצה לגעור בהאומרים, עי"ש בארוכה"

שו"ת יביע אומר חלק א - או"ח סימן לה ד"ה (י) ומה

"וע' בס' מעשה רב בשאלתות (סי' קכח), שהגר"א היה תמה על מה שנוהגים לומר בסליחות מלאכי רחמים וכו', וכן בליל שבת ברכוני לשלום וכו', שהרי אין למלאכים שום כח, וגם אינם בעלי בחירה לשאול מהם מאומה שהכל אצלם בהכרח, ואף שכתוב אם יש עליו מלאך מליץ אחד מני אלף, הכל לפי מעשה האדם, שכאשר זוכה נברא מלאך מהמעשים טובים שלו ובהכרח שיהיה מליץ שלו. ואמר שמיום עמדו על דעתו לא אמר ברכוני לשלום בליל שבת, ולא תפלת מלאכי רחמים בסליחות. ע"ש"

תוקן על ידי mzohar ב- 01/08/2008 16:46:22

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2008 17:00 לינק ישיר 

מיכה

ולמה בעצם אסור בשבת לבקש בקשות  חומריות וגופניות?
בעשרת הדברות כתוב בשבת- ועשית כל מלאכת-ך,  מפרש רש"י שיה בשבת כאילו כל מלאכתו עשויה,

הגמרא אומרת על האבות שה' הנחילם עוה"ב -בעולם הזה שנאמר בהם בכל מכל כל.!!!???
נאמר- ואנו שרים את זה בליל שבת,- מעין עולם הבא יום שבת מנוחה-.

מה זה עולם הבא עדיין אנחנו לא יודעים? אז נדמה אותה לעולם הבא..???

כשאדם מגיע לעולם הבא, הוא לא זקוק כבר לכלום, הוא לא שואף לכלום, שום דבר כבר לא מציק לו, אין לו דרישות ובקשות יותר. כאילו מלאכתו כבא נעשתה.

כך צריך להיות בשבת, כאילו כל מלאכתו כבר נעשתה, ואין לו יותר דרישות ושום דבר לא מציק לו,

לו יצוייר ומישהו יגיע אל לאחר קבלת שבת ויציע לי עסקה ברווח של מיליון דולר, אני אדחה אותו מיד, כאילו המיליון הזה לא חשוב לי ואני לא צריך אותו.

(על עשרה מיליון יש התר של פיקוח נפש)

כך האבות להם היה, מה שהיה להם, אבל מה שהיה להם היה כל,

כשעשיו אומר ליעקב קח נא.. כי יש לי רב. עונה לו יעקב. כן לך יש רב אבל לי יש כל,

ובסוף מי לקח ממי? כי למי שיש כל לא חסר אפילו אם לוקחים ממנו..,

זה הרעיון של איסור הבקשה בשבת, כי אם תבקש-  סימן שלא כל מלאכתך נעשתה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2008 23:31 לינק ישיר 

ירוחם

על כל דבר יש לך תירוץ. כדי לא להסיט את האשכול ולהציק לו, אענה לך באשכול המשאלות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2008 14:00 לינק ישיר 

חרפת_אדם כתב:
וזו אשר השיבני

השב: ברכה ממלאך

שלום וברכה

מאד שמחתי לקבל את דבריך.

.

לגבי השיחה בין יעקב למלאך, יש כמה תשובות אפשריות: מביניהן, מה דעתך על כך שיעקב דיבר לא אל המלאך כי אם אל ה'?

כלומר, "לא אשלחך, את המלאך שכאן, אלא אם ברכתני, אתה ה' ששלח אותו הלום".

הפשעטל הזה שלך,מיימוני,מוזר בלשון המעטה.בטח זו שגגה שיצאה ממקלדתך.

וראיתו של חרפת_אדם ראיה טובה היא.

תוקן על ידי קעלעמר ב- 18/08/2008 14:10:37

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה רוצים מזבדיה?-פניה לצדיקים ולמלאכים ושמותיהם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 15 16 17 לדף הבא סך הכל 17 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.