|
|
| נשלח ב-9/7/2009 22:53 |
|
| |
תאוות? אני משתעשע. אמונתם של אחרים לא מעלה אצלי ולא מורידה, ויכול אור עליון להאמין מצדי, שמפלצת ספגטי מעופפת בראה את העולם - אני אשן עם זה טוב בלילה.
ואם אליהו לא בא, יתכן ואֵלִיָּהוּ כְּבָר בָּא וְלֹא הִכִּירֻהוּ
[ההשוואה בין תורות המשיחיים על כל פלגיהם מרתקת, ובמיוחד מלמדת כי אין חדש תחת השמש]
תוקן על ידי השכן ב- 09/07/2009 22:51:54
אוי לשכן
ואוי לשכנו
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2009 06:02 |
|
| |
שמעתי את הדו שיח הבא בבית חב"ד מקומי בין אחד ה"שלוחים" ומטייל ישראלי:
שליח: אתה בא הלילה להתוועדות?
ישראלי: מה חוגגים?
שליח: היום הוא יום מיוחד!
ישראלי: מה מיוחד היום?
שליח: היום הוא מיוחד, כי קרו בו שני דברים מיוחדים, הוא היום שבו עמדה השמש ליהושע והוא גם היום שבו העיתונים הודיעו שהרבי נפטר!
ישראלי: מה מיוחד בהודעה עיתונאית זו ?
שליח: שהם הודיעו על פטירתו אף שהוא לא נפטר!
ישראלי: אז איפוא הוא?
שליח: הוא בהעלם!
ישראלי: אני לא מבין את מה שאתה אומר!
שליח: נסביר את הכל בהתוועדות.
ישראלי: איני יכול להיות שם, אני צריך ללכת לחברים הלילה.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 10/07/2009 6:02:23
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2009 06:03 |
|
| |
ירוחם,
אינני חושב שרק המאמינים באמונה פנאטית, מאמללים את חייהם, [אלא אם כן כל אדם שמאמין בדרכו הוא פאנט]
אנשים רבים, ודווקא אלו הנחשבים בהיסטוריה לגדולים נלחמו על דעותיהם, אני לא רואה את הרמב"ם כאומלל, גם לא את גלילאו, ואפי' לא את שפינוזה, אבל גם אם תחלוק עלי ותצהיר כימבחינתך הם אומללים.
האם לא היה שווה להם לשלם את המחיר? או
האם אתה לא היית עושה כמוהם, לו היית מאמין בעמדה מסויימת, בבטחון עז כשלהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2009 11:11 |
|
| |
אפשרי
הכל אפשרי- אם היתי פנאטי-והיתי- גם אני היתי נלחם עד כלות ,
גם אנשי הכוללים חיים בעוני איום מרצון,- מתוך אמונתם.
הרמב"ם לא היה פנאט, הוא היה הוגה דעות, וחיי חיים חומריים מקובלים, יש מחקר שהוא התאסלם לזמן קצר.
הוא עזב את ארץ ישראל,- בגלל בעיות חומריות- למרות שפסק- שאסור לעזבה,
הוא חי בארץ מצרים למרות שפסק -שאסור באיסור חמור לגור בה.
גלילאו- חיי חיי חומריים די סבירים. לעלות על מוקד, זו מסירות נפש של רגע, לחיות חיי רעב דוחק ונידוי, זו מסירות נפש.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2009 11:37 |
|
| |
אני עדיין אינני מבין, למה אתה מגדיר מסירות נפש ומאבק למען מטרה, כ"אומללות"
אגב, המחקר על התאסלמות הרמב"ם פחות או יותר הופרך.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2009 11:49 |
|
| |
אפשרי
המחקר על התאסלמות הרמב"ם פחות או יותר הופרך.
הכל אפשרי- אולי תוכל להשכילני מי הפריך את המחקר ומתי?,
המחקר מבוסס על עובדות ומקורות כתובים ממרשם התושבים של אותה תקופה,
אני מגדיר אומללות- כל דבר שבעיני היא אומללות.
אני בטוח שגם המשיחיסט וגם לומד הכויילל החי עם 12 ילדים, בדירה של שלשה חדרים קטנים,
בעיניהם אני הוא האומלל
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2009 13:36 |
|
| |
לגבי שאלת התאסלמותו של הרמב"ם, קראתי בעבר איזה מחקר, שטען כי אין לזה שום מקור, והמחקר נסב סביב השאלה "למה ומי ראה צורך להפיץ שמועות אלו?"
(אני מודה כי הייתי מעט קיצוני ופזיז, אגב אם הנושא מעולם לא עלה בפורום, אני חושב שצריך לדון בו באשכול נפרד)
לגבי שאלת האומללות והאומללים,כבר בתחלה הבנתי את דבריך כפי שאתה מציג אותם כעת, [שהרי אומללות היא הגדרה סובקייטיבית] כך שאף שאלותיי עליך היו במישור הסובייקטיבי.
"כיצד אתה יכול להחשיב את הנאבק למען מטרה המקודשת עבורו עד למוות כאומלל?"
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2009 15:50 |
|
| |
אפשרי,
ענין האומללות האוביקיבית- אין דבר כזה אומללות אוביקטיבית,
יש אנשים מאזוכיסתים- הם מאושרים כשכואב להם, יש שהידים מאושרים למות ולהתפוצץ לרסיסים
מה שמנחה אדם מאמין, זו ההלכה הכתובה בתורה, של -וחי בהם- חי ולא רק נשימת חמצן,
במשנה כתוב בעשרה מאמרות נברא העולם בא נמנה, יש רק תשע, תרוצים שונים נכתבו על כך.,
אחד מאדמור גור, נדמה לי שהחידושי הרי"ם כותב, הציווי העשירי הוא- ויצו ה' אלוקים על האדם מכל העץ בגן אכל תאכל,---
הציווי הוא כפול-- אכל -תאכל- לא רק אכילה סתם, החיונית לגופנו, כי גם תאכל -אכילת הנאה.
חז"ל מסבירים את קרבן החטאת של הנזיר- לא דייך מה שאסרה עליך התורה? ואתה מוסיף איסורים עליה?
ולכן לדעתי כל אומללות בלבוש אידיולוגי- מסירות נפש- היא שלילית כלפי האומלל כלפי הסביבה וכלפי אחרים.
עד כמה יכולה חברה מסודרת להרשות סטייות שליליות- מהמקובל . בשם מסירות נפש ודתות נפסדות, נרצחו בעולם מיליוני אנשים,
הרבה יותר מכל המלחמות החומריות גם יחד.
|
|
| נשלח ב-12/7/2009 08:20 |
|
| |
ישנה דילמה:
כיצד יש לנהוג עם אדם שהחליט שהוא המשיח, האם לשכנעו שהוא חולה נפש ולנסות להוציא לו את השגעון, ועי"כ לגרום לו צער, או לשכנעו שהוא המשיח ועי"ז לגרום לו שמחה.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 12/07/2009 8:21:04
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2009 09:08 |
|
| |
נישטאיך:
אדם שמראה סימני שיגעון בפרט אחד מחייו, הרי שגם שאר הפרטים מושפעים. אדם ששכנע את עצמו שהוא המשיח, סביר להניח, שהוא סובל מעוד הזיות ומבעיות אחרות. אשר על כן הדבר הנכון הוא לשלוח אותו לטיפול מקיף שיטפל באישיות שלו כאדם שלם, ולא רק יתמקד בבטוי אחד של הבעיה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2009 09:49 |
|
| |
היה ברור לי שכל הזיה אינה אלא ביטוי (סימפטום) ולא סיבה, אך מה בין מי שחושב שהוא משיח, למי שחושב שה"הוא" הוא המשיח?
ראה שו"ת אגרות משה אבן העזר א סימן קכ.
האם ההבדל הוא, שהאחד הוא שגעון והשני הוא אמונה דתית?
תוקן על ידי נישטאיך ב- 12/07/2009 10:00:47
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2009 10:01 |
|
| |
נישט
השאלה המטרידה אותי מזמן- האם ה"הוא" חשב שהוא המשיח?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2009 11:13 |
|
| |
יש השואלים את השאלה הבאה
מחלת נפש,יש דבר כזה?(קישור לפליקס)
השאלה שצריכה להשאל לגביי הפסיכיאטריה,האם יתכן אדם ללא מחלה נפשית?
ולגביי הרמבמיסטים שאלה שאני שואל בעצמי
האם הרמב"ם,היה מצדד במענה פסיכיאטרי?
האם הרמב"ם היה מסכים לכך שלא יתכן ויהיה אדם שישאף לשלמות הנפש?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2009 14:30 |
|
| |
בס"ד
אמשלום
אם "לאכוף" יכול להתפרש כשכנוע בדרכי נועם, אז גם "נהרג" יכול להתפרש כמוות שאינו אלים דוקא...
לא אתווכח איתך. נתתי רק מושג רעיוני ששלימות האכיפה היא מתי שהיא פועלת גם בפנימיות ולא רק בחיצוניות. נהרג לא יכול להתפרש כאינו אלים היות והריגה היא אך ורק מגורם חיצוני.
אם הוא עתיד להיכסות לאחר שנגלה, זה לא אומר שהוא צריך להתגלות קודם? והרי אתה עצמך אמרת שהוא לא נגלה, אלא היה רק בפונציאל של משיח...
אולי הכוונה ב- לאחר שנגלה להיותו "בחזקת משיח"? מי אמר שהפירוש של לאחר שנגלה הוא דוקא "משיח ודאי"?
הרי יהודי שהוא בחזקת משיח באופן גלוי משכמו ומעלה גבוה מכל העם!
|
|
|
|