בית פורומים עצור כאן חושבים

מי עמד ולמה? מי לא עמד ולמה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/4/2007 15:40 לינק ישיר 

אישציפור

מצוות צריכות כוונה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2007 15:54 לינק ישיר 

אישציפור
ר' חסדאי קרשקש הצעה לאור ה', מקשה על הרמב"ם שמנה את האמונה למצוה, וטוען שהאמונה תנאי קודם למצוות.

ירוחם,

אף אם אישית אני חושב כדבריך אין לי די ראיות.
לכן יש עלה הספק במלחמות שהטענה הרשמית שלהן היא טענה טריטוריאלית חילונית (מלחמת סיני ויום כיפור, הסכסוך עם אש"ף הכולל את מלחמת לבנון והאינטיפאדה הראשונות) -  אם הן בכלל קיה"ש.
ועוד שגם מ"ש בסעיף 2 על מלחמת השמדה אינו אלא ק"ו שבדיתי מליבי ולא יודע לו סימוכין, ולפי"ז יצא כרגע דליכא קיה"ש ודאי אלא באופן של סעיף 1 של מלחמת לבנון האחרונה ובחיילים מודעים.  

תוקן על ידי לבהעיברי ב- 24/04/2007 16:03:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2007 16:05 לינק ישיר 

מיכה,
זה שצריכות כוונה לא אומר שבלא כוונה אין מצוה. (מבלי להיכנס למורכבות שיש בנושא)

לב,
והלכה כמותו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2007 16:08 לינק ישיר 

מיכה
זה עדיין במחלוקת הפוסקים, הפוסקים האשכנזים לא פוסקים כמוך,

והיות שפוסק אתה, שאלה אדם -המטייל לתומו ברחוב- ואין בדעתו לקיים כל מצווה שהיא, אלא ליהנות מהטיול. והנה  כדרך אגב בצורה טבעית עוזר לאדם זקן, לחצות את הכביש. הוא לא חשב על מצווה ולא חלם על מצווה. השאלה היא האם קיים מצווה???

איש ציפור
מחר אי"ה אביא לך מקור.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2007 19:37 לינק ישיר 

ירוחם ואיש ציפור (התשובה אליך מובנת מתוך התשובה אליו)

אם הוא מאמין, קיים מצווה. אם חצי מאמין, מסופק וכדומה - קיים חצי מצוה, יצא יד"ח מספק וכדומה. ואם אינו מאמין - קיים מצוה, אבל לא זאת שכתובה בתורה.

וכדי שתבין זאת אשאלך שאלה: העם היוצא ממצרים - כלום רוצחים היו?  כלום נואפים היו? כלום גנבים היו? ולמה המצוות האלה מהוות 30% מהמצוות שנאמרו בהתגלות שהיא היא היסוד ל"וגם בך יאמינו לעולם"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2007 20:17 לינק ישיר 

קישור לסרט שהוזכר על ידי מיכי, שהוקרן בערוץ הראשון בערב יום הזיכרון. מומלץ (אני לא יודע עד מתי הוא יהיה זמין):

http://switch5.castup.net/frames/20040704_IBA_Popup/iba_video.asp?ai=31&ar=11_1_2007-04-23_082000

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2007 11:17 לינק ישיר 

מיכה
שתהיה לי בריא, ותזכה למצוות. באשמתך נאלצתי ללמוד השבת שוב את פרק חלק בירושלמי.
בירושלמי שלי אין דפ נ, אצלך יש? בירושלמי מציינים הלכות ולא דפים. אבל מיילה מצאתי בסוף, וצדקת, אבל את הזמן שהקדשתי לזה כל המצווה עליך.

לענין הספרי מינים שבש"ס שלך כתוב צדוקים, עיינתי בכמה ספרים ובהוצאות שונות ובכולן נאמר מינים, אבל שוב לא ויתרתי - ורציתי לבדוק מהיכן נלקח השינוי לצדוקים, הראש והריף סוברים כך.
למרות שהגיונית והיסתורית, הסכנה באותה תקופה היתה מהמינים כלומר הנוצרים, מכתבי ישו
שתפסו תאוצה בימי המשנה והפילה חללים רבים מבני עמנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2007 11:31 לינק ישיר 

.

לפי המהדורה של מכון ממרא, אכןיש גירסה כזו

ראו כאן:

http://www.mechon-mamre.org/b/l/l44.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2007 13:45 לינק ישיר 

בכלל אין לי ירושלמי, אני העתקתי אות באות את המראה מקום. בעצם את כל המקורות דלעיל לא למדתים בעצמי אלא העתקתים מספר מסויים, שלא אומר את שמו כדי לא לחשוף את עצמי. ואני מקווה שאינך מקפיד על כך, תודה. על כל פנים עכשיו לשנינו יש חלק בירושלמי חלק השלם שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מי עמד ולמה? מי לא עמד ולמה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.