בית פורומים עצור כאן חושבים

האם קם מתחרה לעולם הישיבות החרדיות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/5/2004 00:10 לינק ישיר 

אקדמאי,
הדוקטורט של ריינר על ר"ת כבר פורסם.

ממללא,
גם הספר של בן חיים על הרב שך כבר יצא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2004 01:47 לינק ישיר 

ממללא, דוקא טעית בנושא זהותם ורקעם הישיבתי של חוקרי התלמוד הנוכחיים.

בעוד שבדור הקודם חקרו את התלמוד חילונים מוצהרים, כיום אין להם דור המשך, וכל חוקרי התלמוד בדור הביניים והצעירים הינם בוגרי ישיבות.

ביניהם פרופסורים חובשי כיפות שחורות, מגבעות וחליפות, בוגרי הישיבות המפורסמות, שבניהם הינם מיושבי בית המדרש (ולאו דוקא המכון הגבוה לתורה שע"י אוני' בר אילן...).

תן לי יבנה וחכמיה

אצה - צמח חסר פרחים ופירות

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/5/2004 14:30 לינק ישיר 

אצת ים, לא טעיתי כלל וכלל.

לא טענתי שבוגרי ישיבות אינם הופכים להיות חוקרי תלמוד, אלא, שכשהם הופכים להיות חוקרי תלמוד (והם הופכים) הם נוטים לחקור בתחומים שהלימוד הישיבתי לא עוסק בהם (ובמידה מסויימת המחקר מהווה בשבילם מפלט מהלימוד הישיבתי הקלאסי), ויש לי כמה דוגמאות לכך.

לכן, כל עוד שילמדו בישיבות את ר' שמואל בעמקות, לא יקום חוקר שינסה לחקור את המתודה הזו. אולי אם אי פעם יעברו ללמוד תוספתא על הסדר, המצב ישתנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2004 15:05 לינק ישיר 

ממללא
עד כמה גדולה התופעה של בוגרי ישיבות חרדיות שנהפכו לחוקרי תלמוד ?

למה א"א לחקור את הלימוד מהסגנו של הגר"ש רוזובסקי
האם ההנחות שעומדת מאחורי דרך לימודו פחות מעניינת מחקר דרך לימודם של הראשונים
אולי באוניברסיטה פחות מתיחסים לדורות האחרונים אבל מבחינת חדשנות חשיבה שיטתו לא פחות מענינת
ראה מה שכתבתי בענין הזה באשכול חקר תת ההכרה של ההלכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2004 16:36 לינק ישיר 

"ומאיר בניהו מתעסקים בתקופות הראשונים המאוחרות"
(ציטוט מאקדמי)

מה יש ממאיר ביניהו? ספרו על הב"י וחכמי שלונקי ווינציה? זה יותר ליקוט חומר ביוגרופי מאשר מחקר כפשוט

תוקן על ידי - מסתברא - 05/05/2004 16:38:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2004 16:21 לינק ישיר 

יוני,

לא זכיתי לחבוש את ספסלי אחת המחלקות לתלמוד, ועל-כן איני מכיר את כל הדמויות העוסקות בתחום. יצא לי להיתקל בחיי במספר חוקרים במדעי היהדות שבאו מרקע חרדי, ואף נשארו בעלי חזות חרדית.

באשר לשאלתך -

נסה להבין מה מביא אדם להיות חוקר תלמוד. מדובר לרוב באנשים שהיכרותם עם התלמוד הייתה באקדמיה או כאלו שהיכרותם אותו הייתה בעולם הישיבות. באשר לאנשי הסוג השני, ניתן לאפיין אותם כאוהבי לימוד מחד, ומאידך כמי שלא רוו נחת בלימוד הישיבתי, והמפלט לגביהם הוא לימוד מעממיק אחר. כיוון שעולם הישיבות לומד בשיטות של גדולי ראשי הישיבות בדורות האחרונים, הרי שאלו שפונים לחקר התלמוד הם אלו ש'ברחו' מאותן שיטות, ולכן לא מסתבר שיבואו לחקור אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2004 19:11 לינק ישיר 

מסתברא,
היסטוריה זה לא מחקר?
וד"ש מהתיבה האישית.

ממללא,
אלו חוקרים פעילים היום שומרים על חזות חרדית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2004 20:26 לינק ישיר 

עפר,

מחקר רציני היינו הצגת מהלכי הלימוד התפתחיות רעיונית והיסטוריות, כחו של בניהו יותר בחשיפת מקורות עלומים, אך הוא אכן מנתח הדברים אך המקורות הם דובבים יותר מאשר תיאוריה.

חוקר חזות חרדית הוא בוודאי פרופ' ש. ז. הבלין ועוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2004 20:47 לינק ישיר 

חלק מרכזי בחקר ההיסטוריה, גם אצל חוקרים נחשבים, הוא תיאור העובדות על פי מקורות שונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2004 13:31 לינק ישיר 

עפר ואפר, בנוסף לפרופ' הבלין שהוזכר כאן אפשר לציין לפחות במחלקה לתלמוד בבר אילן את פרופ' ריבלין, ואת הרב שלמה פיק שהם חוקרים צעירים יחסית.

לא את כולם אני מכיר, אבל אני מניח שיש עוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2004 14:09 לינק ישיר 

פרופ' דניאל בויארין (!)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2004 15:58 לינק ישיר 

באמת??? אני קצת מופתע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2004 16:51 לינק ישיר 

ממללא,
סימן הקריאה בסוגריים, מסמל את הקדמת התרופה למכת ההפתעה שלך ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2004 17:08 לינק ישיר 

אם הזכרתם את בואירין כדאי להזכיר גם את ד"ר אדמיאל קוסמן
שכתב כמה כתבות יפות בהארץ על אגדות תלמודיות

אגב,מה דעתכם על הרבנים יהושע גפני ואוהד אזרחי
אם אני לא טועה שניהם למדו בישיבות חרדיות, והיום יש להם סגנון ייחודי (מוזר) של שילוב ניו אייג' עם חסידות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2004 17:22 לינק ישיר 

אוהד אזרחי מנסה להכליא יהדות ועבודה זרה בכפיפה אחת. קראתי פעם מאמר שלו בו הוא ביכר את דמותו של שלמה המלך, הפלורליסט האמוני, שנדחקה לצערו של אזרחי על-ידי היהדות הרבנית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם קם מתחרה לעולם הישיבות החרדיות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.