|
|
| נשלח ב-30/4/2006 13:09 |
|
| |
מואדיב, מיכי
איקון ירוק גדול. (עם דגל כחול לבן).
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2006 13:13 |
|
| |
.
(אייקון מהנהן בראשו נמרצות בהסכמה לדברי ר' מיכי )
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2006 14:30 |
|
| |
בעל בעמיו. בשנותיה הראשונות של המדינה (שכה רבים מזכירים אותן בערגה) גזזו את הפאות של ילדי תימן ומרוקו. ניתקו ילדים מהוריהם הדתיים, ושלחו אותם לקיבוצי שמד. העמידו במושבים מדריכים חקלאים שבין היתר היו גם מדריכים רוחניים שכל תפקידם היה להעביר אותם מדתם. ומענין שבאותה תקופה תקנו אמירת הלל. ומחאת ההרדים לא הית כה רחבה וקולנית להוציא נטורי קרתא וסטמר וגם הרעיון הלאומי באותה תקופה לא היה מי יודע חזק כמו בימנו. נו מה? כמה שיותר טוב אתה מרגיש יות רעה ומבולבל? לתקן ודאי שצריכים אבל לפי השקפתו של אדם דתי.אם יש ח"ו חולה בבית לא מרפאים אותו על ידי כך שלא נותנים לו את התרופה. יש להתפלל עבור המדינה, הרבה להתפלל!
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2006 15:47 |
|
| |
צרות של דל"ים
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2006 16:38 |
|
| |
אשרי האנשים שאלו צרותיהם. האם עדיף להתלבט האם מותר לקרוא המודיע ויתד על אותו שולחן?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2006 16:55 |
|
| |
פצ יאץ כחרדי אשכנזי אתה ודאי יודע יידיש. בידיש שמך מעיד עליך
מודה ועוזב
(קל"מ)
תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 30/04/2006 18:52:12
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2006 18:07 |
|
| |
לכל המתלהבים ומהנהנים לדברי ר' מיכי:
מדוע ניקח על עצמנו את עוון השלכת המתנה? לא אנו השלכנו את מתנת השם הימה. אם אנו מאמינים בני מאמינים הרי שהוא הנותן והוא הלוקח, לא? מי שעשה ניסים לאבותינו והכניסנו לארץ ישראל באמצעות מפא"יניקים עוברי רצונו, בא ולקח לנו את הארץ באמצעות אותם שליחים (כמעט). אנשי אמונת 'כסא השם בעולם' אין להם אלא להודות כי בא בעל הכסא ונטל את כסאו. או לפחות הוא מצוי בתהליך כזה. אנשי גוש קטיף כבר מאחורי הטרגדיה, וכולנו - לפניה, זה כל ההבדל.
האשמח בחודש הזה? האם אהלל כאשר עשיתי זה כמה שנים? (ע"פ זכריה ז')
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2006 20:57 |
|
| |
ר' מיכי
איני מבין מדוע את הקמת המדינה אתה רואה כנס ומייחס לקב"ה ולא רק לנו, אך את עוולות השואה אתה מייחס רק לבני אדם. הרי בדיוננו שמה טענת שאין לך הכלים ופרמטרים לתרגם את המודלים וליישמם - וא"כ שתפני כאן לפי מה החלטת לעשות חילוק.
הרי דבר תימה - יצאו מדינות ערב להשמידינו - אילו היינו מפסידים ויוצאים לגלות מן הסתם היית טוען (כדוגמת טענתך על ה'שואה')- אלו מעשה בני אדם שהרעו לנו ואין ה' שותף / איני יודע באיזה מודל של רוע לבחור. אך משניצחנו ה' גרם ועשה לנו נס - ולא אנחנו. האין זאת קביעות שרירותיות לפי מה שנוח לך - וכאן אני חוזר לטענתי משם - מודלים לכשלעצמם מעידים על השרירותיות שבהם ובשימוש בהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2006 21:29 |
|
| |
כמתעסק,
על שאלה זו גופא ענה לך מיכי בתגובה האחרונה באשכול זה ואיני מבין מדוע לפתוח שוב כאן את הדיון הזה.
בקצרה(לא שאני מסכים לדברי מיכי מכמה וכמה טעמים אחרים), את הקמת מדינת ישראל הוא תולה בנס מכיון שכנראה בדרך הטבע היינו אמורים להפסיד.השואה מאידך, היתה טבעית הנאצים היו בעלי הכוח ולכן יכלו להפיק את זממם. למה הגיעו לידי רוע נורא כזה? על שאלה זו עונה מיכי שגם רוע כזה מקורו בבחירת האדם. (ראה הבאנליות של הרוע)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2006 21:43 |
|
| |
.
אברבנאל, בפירושו על הגדת פסח "זבח פסח" שואל שאלה, שדומני כי היא מכוונת ישירות לדבריו של ר' שלוימלע:
וכך שאל הרב:
" (שער עשירי) מה הרווחנו אנשי הגלות כמונו היום במה שיצאו אבותינו ממצרים כמו שאמר ואילו לא הוציא הקב"ה את אבותינו ממצרים עדיין אנו ובנינו ובני בנינו משועבדים היינו לפרעה במצרים, כי אפשר שהיינו יושבים שם בשלווה יותר מישיבתנו בגלות אדום וישמעאל, וכמו שאמרו אבותינו הלא טוב לנו עבוד את מצרים ממותנו במדבר העמים בתוך השמדות והגירושין, אשר לחרב לחרב ואשר לרעב לרעב ואשר לשבי לשבי, ובפרט היציאה מכלל הדת לתוקף הצרות? "
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2006 21:50 |
|
| |
קלמר
לצערי תשובתו של מיכי שם לא זכיתי להבינה, עד שאני מתפלא עליה, ואפשר שאגב שיטפיה לא דק, אך אני מקבל את הערתך. ואמשיך לדון עמו שם. אלא ששם חשבתי שהוא רק מציין זאת עקרונית וכאן נוכחתי לדעת שללא כל פרמטר משמעותי הוא אכן מיישם את המודלים - ועיין שם בהמשך הערב בלנ"ד תשובתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2006 22:19 |
|
| |
אדרבא, אמתין.
ואם יהיה לי משהו חכם ,או למצער לא טפשי, להוסיף, אוסיף שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2006 03:08 |
|
| |
אינני בטוח שאני מסכים עם הרב מיכי, אך נדמה לי שאוכל להגן על טענתו, מצד הגיונה הפנימי: בתהליכי הקמת המדינה ובהצלתה נראו דברים בלתי-רגילה הפותחים פתח רחב יותר לאפשרות לייחס אותם להתערבות על-טבעית; מנגד, בתהליכי החרבת המדינה נחזתה טפשות מן הסוג הסטנדרטי והטבעי ביותר.
אידך גיסא
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2006 08:07 |
|
| |
אידך,
מה שחכמה לזה - טפשות לזה. הקב"ה לא הוכיח סופית עם איזה צד הוא מזדהה, לא אז ולא היום. עיין ר' יואליש.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2006 08:55 |
|
| |
אוי, נו, באמת... לא על זה הדיון. אז תכתוב במקום זה: "חכמה סטנדרטית וטבעית". מה זה משנה? חוץ מזה, ברור שאני כותב מנקודת מבטי שלי (שהיא גם זו של הרב מיכי בעניין הנדון) ולא מנקודת מבטו של אחר. צריך להתנצל על זה??
אידך גיסא
|
|
|
|
|