מאמן מכבי תל אביב בכדורסל, פיני גרשון, עומד להוביל פרויקט שיקום בתי כנסת בגוש דן. כך עולה מראיון שנערך עימו בעלון "מעייני הישועה", שחולק בשבת האחרונה בבתי הכנסת בארץ.
עיתון "תל אביב" מביא בפניכם את הראיון המלא, כפי שפורסם במדור "סיפורים מהדוכן":
פיני, אתה מודע לכך שהדברים נשמעים לפעמים כגימיק? האם כך אתה חושב תמיד, או שאלה התפרצויות שמחה וניצחון?
"אני אדם מאמין - נקודה. הקשר שלי עם אלוהים לא מסתכם מול המצלמות. אני מתפלל, מניח תפילין. כרגע אני במקום ובתפקיד שבהם אני לא מצליח לשמור שבת, ואם הייתי יכול... האמונה היא חלק מחיי. לפני כמה משחקים, כשהפסדנו, שמחתי שהדבר הראשון שאמרתי היה שגם ההפסדים הם מאלוהים. אני מקבל באהבה גם את הדברים שאינם מוצאים חן בעיני".
"התוצאות לא תלויות בנו"
אתה מאמן עם ניסיון רב, הישגים מרשימים, יש לך קבוצה עם כסף, שחקנים טובים, כימיה בקבוצה - למה אתה בוחר לייחס הכל לקדוש ברוך הוא?
"עולם הכדורגל והכדורסל מלא דוגמאות של קבוצות עם הנתונים הכי טובים שלא מצליחות. התוצאות לא תלויות בנו! אדם מפוכח וכן יודע זאת. ודאי שאם אין שחקנים טובים, כסף ומאמן אי אפשר להצליח. עלינו מוטל להיות טובים ככל האפשר, אבל את התוצאה אלוהים קובע".
יש כאלה שמלגלגים?
"ודאי, אבל אני חי את אמונתי. המשחק האחרון, לדוגמה, לגבי הסל שעשה את התיקו, אתה עומד מול מראיין והוא מתעקש לשמוע איזשהו תכנון מהלך שלי. וזה לא! מאמן אחר יכול היה לייחס את זה לעצמו. אני אומר בצורה ברורה - אלוהים. מי שרוצה, שילגלג".
פיני, בהירות כזו של אמונה שהרבה דתיים היו רוצים, מאין קיבלת את זה?
"לדעתי, הבית הוא המקור הכי חשוב. אני נולדתי למשפחה מסורתית - אמי שומרת שבת. הדלקת נרות, קידוש, בית כנסת - אלה דברים שאני שומר אצלי בתודעה ובחיי היום יום. אין ספק שהשמירה על המסורת בבית נתנה לי הרבה כלים".
בגליל לימדת את אוהדי הקבוצה לשיר "משיח משיח", בתל אביב אתה מזכיר בלי הפסקה את אלוהים, מאדם פרטי הפכת לאדם המשפיע על אחרים - יכול להיות שאתה שליח?
"אני לא רוצה להעמיד את עצמי במקום שאני לא אמור להיות, אלוהים מכוון. השנה לא הייתי אמור לאמן והוא כיוון לכך שאני שוב מאמן השנה. בגליל עליון, לדוגמה, היה לי יותר קשה בנושא זה. האוכלוסיה היא של קיבוצניקים שמאוד מרוחקים מהיהדות, והנה, ישנם כמה קיבוצניקים שעזרתי להם בכך שיתחילו להניח תפילין. אולי זו שליחות, אף אחד לא מגיע לשום מקום סתם".
"בלי אמונה אין תקווה"
סיפרנו לפיני על פעילות הדוכנים של מעייני הישועה (דוכנים בהם עומדים מתנדבים ומזמינים עוברים ושבים להניח תפילין ולקבל מידע נוסף על היהדות - י.פ) ושאלנו אותו מה הוא אומר עליה.
"אתם צריכים לתת דגש על ההמשך. זה שאדם ברגעי פחד, לפני טיסה או במחלה, מניח תפילין, עם כל הכבוד זה לא הכל. צריך לנסות לראות איך ממשיכים הלאה, זה מה שנקרא מבחן התוצאה".
לקראת יום העצמאות, תן לנו את דברך.
"להוסיף אמונה. זה נושא שאפשר קצת לראות אצל דתות אחרות. בלי אמונה אין תקווה. צריך להשפיע טוב בקטן, לא לחפש השפעה על מיליונים".
בסוף הראיון נכתב בנוסף: "לאחר השיחה התקשר פיני גרשון למעייני הישועה, וביקש לטכס עצה על נושא הקרוב ללבו. פיני סיפר שיוצא לו להסתובב בכל מיני בתי כנסת בתל אביב והסביבה, והמראה המוזנח של בתי כנסת רבים שננטשו והוזנחו, מכאיב לו מאוד.
"בעצה אחת סיכמנו שפיני יוביל יחד עם מעייני הישועה פרויקט 'שיקום בתי כנסת'. כל מי שרואה עצמו מסוגל לקדם פרויקט זה, מתבקש ליצור קשר עם המערכת".
פיני גרשון מסר לעיתון "תל אביב" בתגובה לידיעה: "הכל נכון. אני מקווה שהעניין יקרום עור וגידים בקרוב".
תל אביב
 |
|
|