בית פורומים עצור כאן חושבים

סידור ארץ ישראל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/5/2004 14:03 לינק ישיר 

יאיר: "תִּתְגַּדֵּל וְתִתְקַדֵּשׁ" - הדלתי"ן בציר"ה דווקא? חשבתי שזהו חידוש אשכנזי. האין כל הנוסחאות העתיקות פותחות את הדלתי"ן?

(בוגי, גם אתה התחלת עם הטכיונים???)

אוי לשכן ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/5/2004 14:12 לינק ישיר 

.

השכן:

אנא הבחן בין המלה "יתגדל" כשהיא בתוך קדיש בארמית, לבין המלה "תתגדל" כשהיא בתוך קדושה - בעברית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2004 16:07 לינק ישיר 

יאיר,
אנא גלה את עיני, כיצד נוכל "להיות לעם אחד הפועל בצורה מושכלת לבנית המקדש והסנהדרין"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2004 16:20 לינק ישיר 

עולם התורה היום מפורד בגלל שאינו לוקח אחריות. האשכנזים נשארים אשכנזים והספרדים נשארים וכו' לכן אין עם מי לדבר.
לעומת זה אם נקח אחריות ונהיה מוכנים להתחדש נוכל להגיע לאחדות למרות המחלוקות שיווצרו כי תהיה הפריה הדדית.

לדוגמה: הנוסחאות השונות יוצרות פירוד כאילו כל אחד הוא עם אחר. לעומת זה אם נתחדש גם אם יהיו הבדלי נוסח זה לא יצור פירוד כי תהיה הפריה הדדית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2004 16:25 לינק ישיר 

יאיר100
האם אתם מתכוננים לקבל גם את שאר מנהגי ישראל המופיעים בחילוף מנהגים ביו בני א"י לבני בבל?
אולי כדאי גם לחזור ללוח של ר' אהרן בן מאיר, שנדחה מפני רס"ג הבבלי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2004 17:15 לינק ישיר 

לאריק, שאלה יפה.
שאלתך בנויה על הנחה לא נכונה. אנו לא מחפשים לחזור באופן אוטומטי לכל הפסיקות שהיו בארץ ישראל. אנו מעוניינים להשתחרר מהחשיבה הגלותית שמפריעה לנו לדון בשאלות הלכתיות עם אומץ וישרות.(כי אני אשכנזי או כי אני ספרדי).
לדוגמה: מורי ורבי הרב דוד בר חיים כתב קונטרס המוכיח שהדעה הסוברת בימינו להדליק נרות חנוכה בצאת הכוכבים של הגאונים הינה טעות ואין לה מקור בתנאים באמוראים ובראשונים כל אדם שילמד נושא זה יסכים שהוא צודק אבל כמעט שום ספרדי לא ישנה זאת. וכך עם קיטניות אצל האשכנזים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2004 17:22 לינק ישיר 

.

יאיר:

האם חשיבתם של בני יהונדב בן רכב היתה "גלותית" , משום שנהגו לאסור שתיית יין אע"פ שיין הותר בשתיה?

האם שגו בכך ששמרו על צוואת האב הקדמון שלא לגור בבתים של קבע, משום שצוואתו החמירה על ההלכה?

מאי שנא מנהגם ממנהגים שונים שפשטו והתקבעו בקרב עדות שונות?

האם גם את אמירת קבלת השבת נבטל?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2004 17:49 לינק ישיר 

היסוד במנהגים (לפחות במנהגי איסור) הוא מנהג מקום, מנהג הקטניות אינו מנהג המקום כאן וטעמו לא ברור או בטל והוא יוצר פירוד בעם מלבד איסור לא תתגודדו.

כל אדם ישר שאני מכיר חושב שמנהג הקיטניות "תקוע" כי אין לנו כוח לשנות זאת.
ראה http://www.tora.us.fm/tokxot/xmc/qtnyot.html

קבלת שבת זה מנהג יפה וטוב.

אין מטרה לשנות סתם דברים יש מטרה לדון ולקחת אחריות.

אני כיום לומד דף יומי מסכת חולין עם רב חרדי והוא אומר שבימינו כל הדינים הללו לא רלוונטיים כי בכל ספק קל נוהגים להטריף.
מה לדעתך נעשה בזמן המקדש כשלא נוכל להטריף סתם כך את הקורבנות? הרי יאמרו לנו אסור לשנות את המנהג?

למה רוב הרבנים לא עולים להר הבית?
ולמה חלק מהרבנים העולים להר הבית מבינים את הצורך בסידור ארץ ישראלי.

ראה לדוגמה: הקדמת סידור המקדש

ואלו דבריו "היוכל לעמוד בתפילה מול מקום המקדש באותה הרגשה שהייתה לו בגולה?
היוכל לומר אותן מילים-כפי שעמד לתפילה בהיותו בקצוי עולם מרוחק מעירו וממולדתו?"
דומה שאם אכן כך- אין לך תפילת קבע גדולה מזו!
נראה שהשינוי הכביר בחיי העם והארץ צריך למצוא את ביטויו בתפילה, ומכאן אותם שינויים קלים כפי שמוצעים בסידור המקדש שלפנינו".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2004 18:12 לינק ישיר 

אני מתנצל אם אני פוגע במישהו, אבל הייתי רוצה לדעת את רמתם הלמדנית של העומדים מאחורי הפרויקט היומרני הזה.
אני מכיר תלמידי חכמים גדולים שמחדשים הרבה חידושים, לא פחות מפליגים, אבל מודעים לכך שלעתים בנין צעירים סתירה.

אני אישית סובר שא"א לדלג על כל ההיסטוריה, היו נסיונות כאלו של התנועה הכנענית, של בן גוריון ושל להבדיל ת"ח מסוג מסוים. אני שומר שבת כפי שלמדני אבי ואיני מתחיל לבדוק כל דבר בשש"כ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2004 18:45 לינק ישיר 

אנו מודעים למורכבות של נושא זה.
התלמידי חכמים שפסקו בנושא הקיטניות (אם ראית את הקישור המצורף) שניים מהם היו דיינים בארצות הברית, וכתבו ספרים שונים בהלכה ופירוש המקרא.
שניים אחרים(מורי ורבי הרב דוד בר חיים,והרב אליצור סגל) היו חברותא שנים ארוכות, שניהם לימדו במקומות שונים ויש להם תלמידים השואלים אותם שאלות בהלכה ונוהגים על פיהם.
חלקם עוסקים במחקר של התלמוד הירושלמי שנים רבות.

בנוסף יש ת"ח נוספים בעלי מעמד ציבורי(שחלקם חרדים) המזדהים עם דרך זו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2004 18:55 לינק ישיר 

דבר נוסף, מה הקשר לדילוג על כל ההסטוריה? הרב עובדיה יוסף החזיר את מסורת הפסיקה של מרן השולחן ערוך שאבדה או כמעט אבדה בהשפעת הבן איש חי והאשכנזים. האם הוא דילג על ההסטוריה? והרב קאפח שפוסק כרמב"ם מדלג על ההסטוריה?
והנוהגים כגר"א מדלגים על ההסטוריה? אם אני רוצה לקיים מצוות תכלת אני מדלג על ההסטוריה?
אנו ממשיכים את חכמי ישראל לדורותם שרצו לקיים את התורה בשלימות!!! אנו ממשיכים את הנוהג של חידוש בנוסח התפילה שהייתה מאז ומעולם!!!

התורה שלנו מכילה בתוכה תנ"ך משנה גמרא ראשונים ואחרונים
ולא רק את הנוהג של הורינו
אם ננהג רק כהורינו לא נשמור מצוות התלויות בארץ, לא נלך לצבא, ולא נבנה את המקדש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2004 19:03 לינק ישיר 

יאיר,
מכיוון של קיבלתי תשובה, או לפחות לא הבנתי את זו שקיבלתי (), ומכיוון שאני רואה כי זה רעיון מרכזי בשיטה שאתה מציג כאן, אני אחזור על שאלתי - כיצד, לדעתך, ניתן לפעול בצורה מושכלת לבנית המקדש בימינו?

אשמח גם אם תוכל להרחיב בעניין הקשר בין הנושאים של חידוש התפילה והמקדש. לפחות עבורי, אין החיבור ביניהם טריוויאלי, ואודה על הסבריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2004 19:33 לינק ישיר 

אין לך בן חורין אלא מי שיושב ועוסק בתורה. כשלומדים תנ"ך ותלמוד (וראשונים מעטים ואחרונים עוד יותר מעטים) אנו פוגשים חשיבה תורנית שמחוברת לחיים. השכלת התורה מתחברת להשכלת החיים ומניעה אותם. חכמינו בלימודם שאלו את כל השאלות וענו תשובות אמיצות חדות כתער באמונה ובהלכה ללא משוא פנים ומתוך השתדלות לדו שיח בין כל החכמים. בימינו לעומת זה בעקבות הגלות והצרות הרבות ההלכה לא נקבעת על ידי התלמידי החכמים אלא על ידי המון העם. דוגמה קטנה לא מניחים היום תפילין בכל המועד כי הציבור פחד מהזוהר וכשהגיעו לארץ הנוהגים להניח הפסיקו גם הם. דוגמאות אחרות: רוב החומרות והקולות (המשנות את אופי ההלכה ואת מטרת התורה) נקבעות על ידי ציבור שאינו תלמיד חכם, והתלמידי חכמים מקבלים זאת בדיעבד מתוך תחושה שממילא אין לנו ודאות בלימודינו. כך נוצרה הפאה הנוכרית הטמאה וההיתר לטלטל ברשות הרבים ועוד ועוד
ובדומה כך נוצרו חומרות רבות.
(מי החליט לאשכנזים להפסיק להניח תפילין בחול המועד בגלל הנוהג בארץ כנגד מצוה מהתורה, ולא לבטל את מנהג הקטניות?)

אורח חיים זה יוצר תחושה פנימית שהתורה לא רלוונטית לחיים
ועלינו רק לשמור עליה אך לעולם לא נוכל לחיות אותה בתוכנו או להבינה כיאות. חשיבה זו נוטלת מאיתנו את היכולת לפעול במציאות.

מצוות ישוב ארץ ישראל הכל כך בסיסית בתורה לא ברורה לת"ח
והם צריכים לדון בה במאות ספרים! כל זה כנאמר באיכה-שריה בגויים אין תורה גם נביאה לא מצאו חזון מה'.

בשביל לשנות זאת עלינו להפסיק עם שמות הבעלים-אשכנזי ספרדי. ולחזור להיות לעם אחד וללמוד תורה ביושר ובמסירות ואז נגלה איך "אין תורה כתורת ארץ ישראל"

רעיונות אלו למדתי מהרב קוק המאריך בזה באופן התאורטי בכל ספריו.

וכך גם בסידור. נוסח התפילה משרה אוירה שאנו בגלות ושלא השתנה כלום ב 50 שנה האחרונות כדברי הרב ישראל אריאל שהבאתי. מלבד העדתיות והפירוד שהוא מקרין.

ולהיפך הנוסח שלנו מבטא חירות של ישראלי הנאמן לעמו ולאלקיו ומשתוקק לבנין המקדש והסנהדרין.

(מנהיגות יהודית בלי קשר ישיר אלינו מנסה לבצע את זה מהצד הפוליטי)

תוקן על ידי - יאיר100 - 05/05/2004 19:39:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2004 22:03 לינק ישיר 

אםשלום

אני מניח שהוא אמר את זה כיון שהוא סובר(כמוני)כתלמוד הירושלמי שקובע שביהמ"ק עתיד להבנות קודם לביאת המשיח(שלא כדעת הרמב"ם שסובר שביהמ"ק יבנה לאחר ביאת המשיח).
(כלומר אנחנו נבנה אותו ולא שירד מן השמיים-שלא כדעת רש"י והתוספות)

נו ובטח תשאלי מה עם הכדור המוזהב שעל הר הבית?
קצת דינמיט והכל יהיה בסדר...סתם סתם לא להתרגש!בע"ה כשנגיע לגשר נעבור אותו..ועוד חזון למועד...
את השאלה הזאת את יכולה להקשות גם על שיטת רש"י והתוספות.

הקשר בין שני הדברים(לפי מה שהבנתי)הוא שינוי מהותי ויסודי בהלכה(לא בסגנון הרפורמי-בלי להעליב!) שעלינו לבצע לאור שיבת עם ישראל לארצו וכדי לגרום לאיחוד העם.

מואדיב

תוכל להסביר את דעתך בנידון?
אתה מסכים שעלינו לבצע שינויים מסוימים בחלקם כדי לאחד את העם?

אריק
הרבנים שיאיר הזכיר שייכים ל"מכון הירושלמי"
ולפי מה שהתרשמתי יש להם רמה(ועוד איך)בנוסף התרשמתי שיש להם "כתפיים רחבות"...

בנוגע לפסקה השנייה שלך
חבל,כי הגיע הזמן לעשות את זה.אפשר לטמון את הראש באדמה
אבל זאת לא הדרך...

יאיר
אנא הסבר לי את דעתך,
האם אתם מתכוונים ליצור נוסח אחיד שיחליף את הנוסח הספרדי האשכנזי התימני ועוד?
האם זה כגון מה שהרב גורן עשה?
או שאתם רוצים להכניס חידושים ושינויים בכל הנוסחים
ולהשאיר אותם על כנם?

ו...ברוך הבא!
אני שמח למצוא פה אנשים כמוך שחושבים כמוני!

תוקן על ידי - הבאבא_תור - 05/05/2004 22:08:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2004 17:54 לינק ישיר 

אנו מתכוונים להציג נוסח שיחליף את הנוסחאות הקיימות. (כמובן זה לא יקח ביום אחד).

בקשר לרמב"ם, אין שום ראיה שרק המשיח יבנה את בית המקדש הרי תפקיד המשיח גם להביא יהודים לארץ ולהחזיר את מצוות התורה וכו' וחלק מזה יתקיים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > סידור ארץ ישראל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.