בית פורומים עצור כאן חושבים

סידור ארץ ישראל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/5/2004 18:22 לינק ישיר 

מה בנוגע לפסיקת הלכה כירושלמי?

אתה אומר שהרב דוד בר חיים הוא רבך,ושמעתי שהוא סובר שיש לפסוק הלכה כירושלמי תוכל להרחיב בנידון?
(אפשר גם באישי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2004 21:10 לינק ישיר 

העובדות לגבי פסיקה כירושלמי במסורת ישראל.

היו שני מרכזי תורה בבבל ובארץ ישראל שהיה ביניהם קשר והשפעה הדדית. לאט לאט המרכז בארץ ישראל ירד מדרגתו אבל כל עוד שהיה קיים (מאות שנים אחרי חתימת התלמוד הבבלי) נהגו בני ארץ ישראל כתלמוד הירושלמי כמופיע בחילוק המנהגים בגניזות השונות ועוד. בנוסף הרמב"ם התחשב בירושלמי, היו גאונים שאמרו לנהוג כירושלמי כשאינו חולק על הבבלי. ועל כל זאת האשכנזים שומרים מסורות ארץ ישראליות. לפי כל זה ברור לי שחלק נכבד מהפסיקה המקובלת בימינו מושפעת ממנהגי ארץ ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2004 21:19 לינק ישיר 

אפשר להוסיף, כיום לומדים יותר ויותר בכל החוגים ירושלמי. בעזרת ה' לא ירחק היום שיצאו פירושים טובים על הירושלמי והוא יהיה נחלת הכל. אין ספק כשזה יהיה יתחשבו בו בהלכה. תהליך זה כבר קרה כנראה לרב גורן.
(אם נקח חכם בבלי וחכם ירושלמי אינני בטוח שהפסיקה שלנו קרובה יותר לבבבלי מאשר לירושלמי צאו ובדקו!!)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2004 21:19 לינק ישיר 

כן
את זה אני יודע

מה דעת רבך בנידון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2004 01:27 לינק ישיר 

יאיר

כך פשוט החלטנו לכתוב נוסח תפילה חדש לעם ישראל.

אנחנו מספר חכמים יודעי ספר החלטנו לקחת את עם ישראל לידים ולנהל אותו ולפתור את בעיותיו הנובעות מנוסח תפילה לא רלוונטי ומשיטות פסיקה שאבד עליהם הקלח...

איזה אומץ

אני לא יודע אם להצדיע או לצחוק
-------

אריק אני מחכה לתגובתך

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/5/2004 08:39 לינק ישיר 

אשר
את תגובתי שלחתי באישי מפני הכבוד.
אומר רק שאני אוהב חדשנים ומרדנים אך מאד מפחד מאנשים שיודעים את הכל. לדוגמא אנחנו עושים סלט ביצים בשבת כמו שאמר ר' שלמה זלמן שזה מותר מפני שהאמא והסבתא שלו עשו זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2004 09:35 לינק ישיר 

גם הצדוקים ניסו לחזור ליהדות המקורית וגם השומרונים והקראים והרפורמים למיניהם (הרי גייגר טען שהפרושים היו מהפכנים). כל היהדות היא מסורה וכל מי שחושב שהוא יותר חכם מרבותינו ז"ל הראשונים והאחרונים מוציא עצמו מן הכלל וד"ל. אני לא מתכוון להעליב--אדרבא, כוונתם רצוי' ואני מאוד מעריך את האומץ אבל לא זו הדרך להביא את גאולתנו בב"א.

אשכילה בדרך תמים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2004 14:14 לינק ישיר 

משכיל,
אחרי שיאיר גילה את עיני והסביר מהי דרכו המושכלת לגאולה, אנא, האר אתה את דרכי - מהי הדרך הנכונה לגאולה, ע"פ שיטתך?

[יש אנשים שאוספים "פרסים" או מכוניות צעצוע, אני "אוספת" דרכים נכונות לגאולה. את ממצאי אציג בע"ה בביהמ"ק השלישי]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2004 15:00 לינק ישיר 

הדרך הישרה לקרב את הגאולה היא ע"י הוספה בתומ"צ בכלל ובלימוד עניני גאולה ומשיח בפרט.
-הוראת הרבי מליובאוויטש

אשכילה בדרך תמים...

תוקן על ידי - משכיל - 07/05/2004 15:13:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2004 00:26 לינק ישיר 

אמשלום

מה דעתך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2004 07:52 לינק ישיר 

מה דעתכם לחזור לסיום התורה אחת לשלוש שנים?
כך יש סכוי שנצליח לעבור על פרשת שבוע עם מגוון פרשנים גלותיים כגון רמב"ן ואבן עזרא ועם המדרש הארץ ישראלי וכמובן עם פיוטי ינאי, ר' שמואל השלישי בר' הושענא, ר' יוסף בן ניסן וכו'. כיום בקושי אני מספיק חומש עם רש"י.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2004 08:55 לינק ישיר 

אני סובר שאין לשנות את המנהגים בשביל רעיון לאומיות או שאר רעיונות שאינם נובעים מההלכה הטהורה.

אבל מכל מקום אני רוצה להעיר שיש מנהגים שמקורם בחוץ לארץ וכשחזרו לא"י שמרו על מנהגיהם אע"פ שאינם מתאימים לא"י. א' מהם הוא מה שבחו"ל בשמיני עצרת התפללו על הגשם והיה יום רציני ולמחרתו ביום שמחת תורה סיימו התורה והיה יום שמחה. המנהג המקורי בא"י היה שאמרו גשם בשמיני עצרת וסיימו התורה אחת לשלש שנים באמצע השנה. וכשחזרו מחו"ל לא"י מזגו יחד שני הימים יחד ובוכים ושמחים בבת אחת.

אבל למעשה כאמור אין לשנות את המנהג.

תוקן על ידי - חוקר77 - 09/05/2004 8:59:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2004 09:33 לינק ישיר 

חוקר

אחדות עם ישראל לא מספיק חשובה כדי שנשנה בשבילה מ"המנהג"?

לא הבנתי מה הבעיה לחזור למנהג הא"י הקדום?את אותה טענה
ש"אין משנים מהמנהג" אתה יכול להפנות כלפי אלו ששינו ממנהג א"י למנהגים אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2004 09:56 לינק ישיר 

.

ב"ת:

הגדר בבקשה, מהו מנהג ישראל הקדום?

דוגמאות למתן התשובה:

ס"ת: על שני עמודי עץ-חיים, או בתוך תיבת עץ?

הגבהה: לפני או אחרי קריאת התורה?

קמץ נהגה A או O ?

והרי מנהגים שונים קיימים היו גם בא"י. האם לומר "סיבולת" במקום שיבולת, זו חזרה למנהג בני אפרים הקדום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2004 10:09 לינק ישיר 

מן הראוי שקודם תענה לי אתה על השאלה ששאלתי אותך

(אני לא מדבר כעת מנהגים ספציפיים אלא על הרעיון בכללותו)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > סידור ארץ ישראל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.