בית פורומים עצור כאן חושבים

מה זה רקיע?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/2/2006 09:06 לינק ישיר 

לרוח-דרומית
אין לי ויכוח עם הנחותיך, שבעים פנים לתורה ורציתי להאיר פן נוסף בנידון. מה גם שהעובדה שיש משמעויות רבות למילה אחת היא דבר אופיני ללשון הקודש, הפוך בה והפוך בה דכולה בה. __________________________ "תפילה לעני כי יעטוף ולפני ה ישפוך שיחו"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2006 10:18 לינק ישיר 

אישתמים, גם לי לא היה ויכוח איתך, זה רק היה נראה לי כמו אפשרות יותר סבירה (ונכונה)

לדעתי מה שאופייני ויפה בלשון הקודש הם דווקא הפשטות, העקביות, וחד המשמעיות שלה. 

תוקן על ידי - רוח_דרומית - 16/02/2006 10:16:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2006 12:05 לינק ישיר 

רוח דרומית
דוקא בנושא זה יש לי ויכוח אתך. ללא ספק בעברית לכל מילה יש משמעויות רבות. הדוגמאות רבות ולמשל המילה בית היא גם hause וגם home ומעבר לזה בסמיכויות שונות היא מקבלת משמעויות רבות כגון בית יד, בית מיחוש, ועוד. כמו כן, המילה יד היא גם ידו של הקב"ה וגם להבדיל ידו של האדם, וגם יד הכלי וכן הלאה, הכל על פי המישור במציאות שעליו מדברים. לשון הקודש כשמה כן היא, ולכל מילה בה רבדים רבים של עומק מהגשמי ועד לקדוש והנבדל. גם שמים יכולים להיות שם-מים או שממה במובן הפיזי ויכולים להיות  "שם"ים עד אינסוף של מרחב בחלל או של מציאות רוחנית. __________________________ "תפילה לעני כי יעטוף ולפני ה ישפוך שיחו"

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה זה רקיע?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.