|
|
| נשלח ב-6/5/2004 18:28 |
|
| |
נדמה לי שאתה יכול לפנות קודם כל להצגות פורים המסורתיות שהיו נעשות בחצרות החסידים לפני השואה ובישיבות החסידיות באמריקה מדובר לפעמים בהצגות מושקעות מאוד שהיו מיוחדות בטיבם , ובמקורם לכאורה נעשו למען העלות ולו בת צחוק קטנה על שפתיו של האדמור הרבי הנושא על כתפיו את עול הציבור וצרותיו , מי לנו גדול מר ' הרשלי מאוסטרופול [ היה או לא היה ? ] שהניח לנו הרבה כת"י.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2004 18:52 |
|
| |
.
"מעשה ברבן גמליאל שהיה רוחץ בבית המרחץ של אפרודיטה בעכו... "
על ה"תאטרון" שבימינו, נוכל לומר כי לא אנחנו באנו בתחומו, אלא הוא בא בתחומנו.
האם ניתן להשוות תיאטראות וגמנסיאות דהתקופה ההלניסטית, על כל הסכנה התרבותית הנוראית, אם הקורה בתקופתינו?
מבחינות מסויימות כן, ומבחינות אחרות – בודאי שלא.
לא יעלה על דעתנו לטעון כי בחדר כושר בו מתאמנים גברים בלבד בהדרכת מדריך כושר, ופועלים למען בריאות גופם, מתנהלת פעילות אסורה. חז"ל נבעתו מפני פעילות דומה שהתרחשה בפוליס היווני, ואף בירושלים, לא משום שהתעמלות היא פעילות אסורה, אלא בשל כל המכלול, ההקשרים, והתוספים. התעמלות בעירום מלא, השתתפות בתרבות הפאגאנית ההלניסטית, לבוא בתחומם – זה בודאי אסור.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2004 12:57 |
|
| |
סתם הערה שולית ,
א"א להתיר לו את הנדר הזה ? (למצוא פתח בסגנון "אם היית יודע שהפורום ה"הוא" מהווה בית מדרש וירטואלי , האם היית נודר כך" ? או משהו כזה )
לעצם הענין כל הנושא הבין תרבותי , והיחס לתרבות שלא משויכת ישירות לדת , הוא נושא מודרני , שנוגע ליסודות הפילוסופים מחשבתים של היהדות/תורה (שהם מעולם לא הוגדרו באופן מלא להבנתי ) ולכן הם אכן נושאים שמצריכים לימוד של "פשטות המתחדשות בכל יום" ביחס לזמן הזה .
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2008 08:58 |
|
| |
גילוי נאות
לפני כמה שנים למדתי משחק,וכתוצאה מזה יצא לי לכתוב מונולוג שאני מתחזה לאלוקים
"ולשחק אותו",כתוצאה מזה הייתה לי התגלות של אלוקים אמיתית והחריד את כל עצמותיי.(לעניות דעתי ההתגלות נבעה מתוך זה)
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|