בית פורומים עצור כאן חושבים

כתב אשורי מניין ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/5/2004 09:06 לינק ישיר 

השאלה הנשאלת איך כתב יכל להשכח הרי כל עם ישראל קראו בתורה כל שבוע וכתבו תפילין ומזוזות והורו הלכות מהתורה אז איך קורה שכתב נשכח ואם כתב "נשכח" בהחלט יכול להיות שיחד עם הכתב החדש הוסיפו וגרעו חלקים מהטכסט הקדום כי אין מי שידע לבדוק את אמינות הטכסט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2004 12:32 לינק ישיר 

לומד_מכולם:
זה בדיוק העניין של התקופה הפרסית. היתה זו תקופה שהתורה נשכחה על-ידי כמעט כל העם, כך שלא שאפילו לא ידעו על קיומו של חג סוכות.
מכל מקום, יש לשאול מאיזו סיבה החליט עזרא הסופר או אנשי הכנסת הגדולה באותה עת לשנות את הכתב? אין לכך שום סיבה הגיונית, ולכן אני נוטה לחשוב שהכתב מעולם לא השתנה. היה הרבה יותר הגיוני לשנות את הכתב לכתב עברי קדום או כתב יווני, על-מנת להקל על העם.

יש לציין שאכן נמצא טקסט קדוש כתוב מתקופת בית ראשון שבו הכתב היה כתב עברי קדום. מדובר בקמיע נחשת, שעליו מופיע ברכת הכהנים כפי שהיא כתובה בתורה. מכל מקום, אין מדובר בראיה מוחלטת מכיוון שלא מדובר על מנהג רשמי הלכתי של אותה תקופה, ולדעתי לא היה זה לרוח הנביאים. זאת מכיוון שגם קבורה בקבר חצוב אפיינה אוכלוסיה אליטיסטית בעם שהושפעה מתרבות זרה.
אפשר לומר שאותם אנשים שהסתובבו עם קמיעות כאלו:
א) לא ראו חשיבות בסוג הכתב.
ב) חשבו שמותר לכתוב ברכות מהתורה על קמיע רק בכתב חול.

יש לציין ששם ה' מופיע פעמים רבות על אוסטרקונים (מכתבים או טיוטות שנכתבו על שברי חרס).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2004 17:47 לינק ישיר 

אז לסיכום, כנראה לא ידוע לחברים כאן, אודות הכתב והשפה של תעודות ייב שהצגתי כאן קודם, והם מתקופת בניית בית המקדש השני.
ועדיין איני יודע אם זהו הכתב האשורי המקורי, שעליו נבנה הכתב האשורי היהודי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2004 18:12 לינק ישיר 

הערה קטנה בעניין סגנון של כתב - משורבט או בעל זוויות חדות וקווים ישרים: סוגי כתב התפתחו בהתאם לטכנולגיית הכתיבה שהיתה באותו איזור. במקום בו שיטת הכתיבה היתה חקיקה באבן, התפתחו צורות כתב המבוססות על קווי ישרים וזוויות חדות; במקום בו השתמשו בקולמוס, הרבה יותר טבעי היה להשתמש בקווים מתמשכים ומחברים אותיות, שאינם דווקא ישרים וזוויותיהם מעוגלות יותר.
זוהי, אגב, גם הסיבה לכך שהשפות השמיות נכתבות מימין לשמאל, בעוד היוונית והלטינית נכתבות משמאל לימין. את השפות השמיות החלו לכתוב בתקופה ובמקום בהם אופן הכתיבה היה חקיקה. טבעי לחקוק מימין לשמאל: אתה מחזיק את הפטיש ביד ימין, את האזמל בשמאל, ומתקדם שמאלה. לעומת זאת, הכתב היווני התפתח מאוחר יותר, כאשר הקולמוס והדיו כבר הפכו לשיטת כתיבה נפוצה. לכתוב בקולמוס קל יותר משמאל לימין, מאחר שאינך מורח את הדיו שבה כתבת זה עתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2004 00:54 לינק ישיר 

מצורף קובץ

הנה לפנינו עוד צילום של שטרות ייב, מתקופת בניית הבית השני, שנכתבו בכתב אשורי.
ומחמת הקושי לקרוא את כל הכתוב בו, נתתי כאן רק את תחלת השטר, כלומר התאריך, ופיענוחו.
וכעת בודאי יקל על הגולשים לבדוק בעצמם, אם זהו הכתב האשורי המקורי, ששרד באי ייב שבמצרים, מתקופת שלטון אשור במצרים.
וזהו פיענוח קטעי השטרות שאני נותן בזה:
א) ב20 לסיון.
ב) ב25 לתשרי.
ג) ב20 לאדר.
ד) ב24 למרחשון.
ה) ב7 לאלול.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/5/2004 03:25 לינק ישיר 

הלבן

תודה רבה על המאמץ, ומה ההוכחה על תאריך השטרות, מנין לך שזה מלפני אלפים שנה, ולא מאלף שנה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/5/2004 09:36 לינק ישיר 

הרשבא

האגרות האלו מתוארכים לשנותיהם של מלכי פרס (שנת כך וכך לדריוש וכו'). אם אין אתה חושד שהם מזוייפים מכל וכל אז ברור מתוך האגרות שהם נכתבו בתחילת זמן בית שני .

האם אתה חושש כאן לזיופא ? אז השאלה מי זייף ובאיזה אינטרס ? האם היה זיוף לפני אלף שנה במטרה לגרום לנו לחשוב שמדובר באגרות מלפני אלפיים שלוש מאות שנה או שמא מדובר בזיוף מודרני ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2004 09:46 לינק ישיר 

דרך אגב , הלבן , כיצד מיוצגים המספרים 20 , 25 וכו' ? באמצעות מלים , ספרות או אותיות ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2004 09:49 לינק ישיר 

אה , אני רואה עכשיו בעצמי.

מענין מתי התחיל הנוהג לציין מספרים באמצעות אותיות הא"ב ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2004 14:25 לינק ישיר 

מצורף קובץ

מצו"נ
א) בכל אחד מהשטרות האלו רשות התאריך: "שנת ... ארתחששתא מלכא". והוא היה בראשית הבית השני. בעצם כתוב שם "ארתחש[?]ש" ולא ברור לי מהי האות שבין שתי השי"נים.
ב) השטרות התגלו בחפירות ייב לפני כ50 שנים, ואינם זיופים.
ג) הספרות היחידות מצויינים כאן בקוים ישרים, והעשרות מצויינים בצורה מסויימת שנהגו בה, וכך נוצר המספר 38, כלומר ציור המספר 20 והמספר 10 ועוד שמונה קוים ישרים.
ד) עיקר הסיבה שהבאתי כל זאת כאן, היא בגלל שכתבו כאן כמה חברים, שמעולם לא היה כתב כזה באשור. וכתבו זאת בסגנון מדעי. והתפלאתי אם יש ממש בדבריהם או לא. אם נאמר שהוא כדבריהם, אזי בהכרח לומר שהכתב הזה הגיע למצרים מארץ ישראל, ששם התחילו לכתוב בכתב זה באותה תקופה ממש. וזה היה נראה לי דחוק, ולכן שאלתי. ועדיין מקוה אני שסוף סוף יודיע כאן מישהו דבר ברור.
וכעת הדוגמאות: שנת 38; שנת 28; שנת 31; שנת 3.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/5/2004 15:31 לינק ישיר 

א) אתה בטוח שאין שום תיארוך לדריוש ? זכור לי דבר כזה , אבל יתכן שהזכרון מטעה .

ג) מענין , לי היה נדמה משום מה שאני רואה 'כ' לסיון' , 'כ"ד לאדר' ו'כ"ד למרחשון' .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2004 15:45 לינק ישיר 

הנה לינק לאגרת מייב המתוארך לדריוש .

http://www.kchanson.com/ANCDOCS/westsem/templeauth.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2004 19:41 לינק ישיר 

.

דומני שאין עוררין על כך שהממצאים מייב אינם מזוייפים.

ומשהו קטן נוסף:

מהמדרש בגמרא האומר כי 'ס' ו'ם' (מם סופית) שבלוחות הברית, בנס עמדו, אנו רואים שבעל המדרש סבר כי בכתב אשורי נכתבו לוחות הברית, שכן בכתב הכנעני העתיק, לא היתה אף אות סגורה הדורשת ריחוף באויר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2004 19:57 לינק ישיר 

רק להבהרה : לא נתכוונתי להעלות חשש מזוייף לגבי האגרות , אמרתי שלשיטת הרשב"א שטוען שהאגרות נכתבו זמן רב אחר חוב"ש נצטרך לומר שיש כאן זיוף , שכן האגרות עצמם מעידים על עצמם שנכתבו בזמן דריוש או ארתחששתא .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2004 20:21 לינק ישיר 

גם אני לא נתכוונתי לחשש מזויף מתוכו,
לא ידעתי שנכתב תאריך על השטרות, וחשבתי שההוכחה רק מכח מה שנכתבו על פפירוס.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כתב אשורי מניין ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.