בית פורומים עצור כאן חושבים

לשם ייחוד [מוקדש למיימוני]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/5/2004 14:51 לינק ישיר 

ביאור לשיר בר יוחאי בהערות ל"זמירות של שבת" מהדורת נפתלי בן מנחם קנב-קנז.קיים גם ספר שלם המוקדש לכך,של ריא"ז מרגליות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2004 17:35 לינק ישיר 

מענין לראות
שווטו פירש את המשפט הזה . כמעט מילה במילה , כפשוטו .

והוא זה שנחשב ל"מבריג" .

לעומת ה"מתנגדים" (לא במשמעות המקורית של המילה) שמיד קפצו להסביר שהכונה ה"אמיתית" וה"מקורית" היא ריבוי אלוקות וכיו"ב .

האמת , שמתמיה זה כבר מזמן לא ...
נו , מילא .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2004 17:37 לינק ישיר 

'ביקורת תהיה'!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2004 17:43 לינק ישיר 

איקה ???
רצית לספר לנו משהו ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2004 17:50 לינק ישיר 

חבל"ז...אם לא הבנת...

בסוף אחרי כל ההסברים תסכים על מחלוקת סמנטית...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2004 17:54 לינק ישיר 

טוב,
איך שבא לך .
כל טוב .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2004 17:56 לינק ישיר 

איש"צ,

ייש"כ!

אי הבנת כוונתי שכאילו המצאתי פירוש שלא התכוונו אליו מחברי מאמר, נראית מבוססת על ויכוחים אחרים לגבי מוחלטות הווה ומטרת המוסר [כולל כמובן את המתגלה בתורה] כ"התאמתנו להווה".

אם נבין שנקודה זו העומדת ביסוד דתנו ובנבכי הנפש העמוקים ביותר היא זעקת היהדות מראשית יצירת העם, הרי גם אם מחברי המאמר חשבו על מלאכים פורחים וכד', בכל זאת המכוון שלהם האינטואיטיבי היה לאחדות השלימה אלא שנזקקו לכלי עזר כמו שכאשר קשה להתמקד על המושג מלאך, מלבישים לו כנפיים [כלי עזר לשליחות וכפי שבואר במילון].

התפקיד של התפתחות השפה במשך הדורות [עדי תימלא הארץ דעה בשפה אחת מתוך הבנת שרשי האותיות ] הוא לעדן את המושגים דהיינו להוריד את הכנפיים המיותרות למי שכבר מבין בלעדיהם [כרעיון הורדת השלא לשמה כאשר הגיעו ללשמה].

שוב, כל טיעון אי-רציונלי מתבסס על נקודה רציונלית שהאי-רציונליות היא ניפוחה. שניים האוחזין לפנינו בטלית יש לכל אחד בעינינו נקודת בעלות מצד אחיזתו אלא שבטענותיהם הם מנפחים את הצד וכשופטים עלינו לפלל משפט מדויק שיסלק את ניפוחי הנקודה [ראה רש"ר על המלה "פלל" בדברו על תהליך השפה בפירושו לדור הפלגה].

גם בחינוך הדרך הטובה היא לחפש את הנקודה הרציונלית שבטיעון החניך במקום להתרגז על הטעויות שלו ולסלקו מעמנו מאחר וטיעוניו הם של ר' משה די-ליאון ולא של ר' שמעון בר-יוחאי [שהיום זכרונו]!

תוקן על ידי - ווטו1 - 09/05/2004 18:04:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2004 18:02 לינק ישיר 

אמת ,
אף אני הק' מצטרף לדבריך .
בברכה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2004 19:04 לינק ישיר 

ווטו1,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2004 20:11 לינק ישיר 

דוד,

תפענח עבורי את הההבדל בין שני הסמיילים.

הראשון מראה שביעת רצון ושמחה ואילו השני? בכיה מסטרא דא ושמחה מסטרא דא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2004 02:38 לינק ישיר 

שמעתי שמישהו שאל את הרה"ק מצאנז מתי יאמר תיקון רחל או תיקון לאה.

והשיבו אם להרחל והלאה שבתיקון עוד יש איזשהו שייכות להרחל ולאה שבשוק, זה לא בשבילך.

כל בר בי רב יודע שכל הדברים שבקבלה הם משלים, וזה הקושי בלימוד הקבלה לאלו שלא הטהרו, כי יגשמו את הדברים.

ולאלו החכמים בעיניהם ורוצים להצמיד את דברי הזוהר בענין זו"נ לפאגאניזם (ר"ל) תשובתם בצידם כי גם הנביאים גנבו מהפאגאניזם

כי בועליך עושייך אלקים צבקו"ת. וזיל קרי בי רב הוא .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/8/2006 18:53 לינק ישיר 

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2025138&whichpage=2#R_5 בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2006 19:01 לינק ישיר 

וטו

אני מתפעל, כרגיל מכוח הסברה שלך ומיכולתך ללמד זכות.

האם כוונתך לטעון שאלו שמדברים על ספירות וזיווגים מתכוונים רק לאיזה רעיון רחוק שבקושי נכנס במילים ובוודאי שאין מאחוריו שום מציאות שהוא אמור להצביע עליה? כאילו בעליונים יש מציאות מסויימת, נוקשה וקשיחה, שמתנהגת בדיוק לפי האמור בזוהר, בתיקונים ובכתבי האר"י?

אם זו כוונתך, הרי אתה ודאי מלמד זכות על מפורסמים בעם ישראל, ואני רואה מהתגובות שיש בין חכמי הפורום שנהנו מדבריך.

אבל בשם היושר האינטלקטואלי אני חושש שאינך צודק. ולא זו היתה כוונת הכותבים, ולא זו היתה כוונת רבים מהדורכים בדרך הזו.

וכמובן אפשר שאני טועה מכל וכל, ואשמח להתבדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2006 21:27 לינק ישיר 

מיימוני,

גם אני איני חושב שהיתה להם שפה ברורה וידע מילולי ברור שא"כ לא היו מחפשים שפה רחוקה ומשלית מדי. אך תחושת היושר יוצרת אידיאולוגיה שלא מדעת תת מילולית. לכן אם נניח שאותם בני אדם כתבו מתוך תחושת יושר ייתכן שאלה המילים שפותחו בזמנם.

גם על הצד שהם כיוונו לדברים אחרים, כל שלא ידוע ההפך הם משמשים אסמכתא נאה ולמה להפסיד את הפנינים שניתן למצוא בדבריהם שבע"כ הם חלק מהספריה התורנית.
ירוחםשם [בלינק שהביא לינקזצר],

טענת "כי הלשם יחוד מדבר על שתי רשויות המנהיגות את העולם". התוכל לפרט היכן ואם הנך מזהה כן גם לפירוש שבאשכול זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2006 00:12 לינק ישיר 

ווטו.
כששאלו את בעל חוות יאיר על פרוש הלשם יחוד הוא טען שאינו יודע. האמנם??.

בתרגום לעברית פשוטה אנו מבקשים  ליחד(לאחד) את הקדוש ברכו (זכר)
ושכינתה (נקבה) ולאחד את שני השמות  לאחד
מכלל זה אנו לומדים שיש שנים  זכר ונקבה.
איך זה מתישב בדיוק עם האמונה ביחודו של ה"??
אתה יכול ודאי להגיד שאני לא מבין.וכו.וכו. 
מראש אני אומר לך שאתה צודק. אני באמת לא מבין

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לשם ייחוד [מוקדש למיימוני]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.