אתם למעשה חיים בעולם הדמיון משום שאתם כמה חושבים , בין מאות אלפי שטחיים , אז מה ובשביל מה אתם חושבים ומשקיעים אלפי שעות של מחשבה , ושבסופו של דבר אני משליך את כל המחשבות ואת כל החקירות השכליות המוגבלות שלי ותופס כוס יי"ש ושר את ניגון הגעגועים "שאמיל" והעולם פתאום נראה מובן מתמיד ,
גם ווטו1 וחבר מרעיו לא יכלו לענות לי למה הרבש"ע צריך אותנו , אחרי כל החקירות , מגיעות עוד חקירות ללא הכרעות החלטיות ולעולם , לא תהיה הדת מדע , אלא תשאר דת ,
מה חושבים אתם הרי הקב"ה נתן לנו, הגיון שכלי , שהוא אומר( עכ"פ לי) שההגיון הוא לא ממש הגיוני ,
ובכן המסקנה המתבקשת היא שאין מסקנות
ובכלל זה אתם חיים בעולם הדמיון , מבחוץ הנכם בעיני ההמון , משוגעים , מטורפים , וכאן בפורום , אתם ממילא דמויות ווירטואליות , אז יוצא למעשה שהנכם בכלל לא קיימים .
נשלח ב-14/5/2004 02:28
אוי זאגסטו גוט .
אבל האם זה לא התכלית של כל עבוה"ש להגיע לביטול היש ולא להיות קיים ?
נשלח ב-14/5/2004 02:37
מציץ
האם היית מתאבד לולא האיסור ההלכתי ,או שמא אוהב אתה את החיים ,
מה הפשט ב " ומשביע לכל חי רצון " מה פירושו של מלה זו .
שמעתי פעם מהרב זכריה שפרונג שליט"א שהשי"ת נותן רצון לכל חי לחיות ,,
אבל אני מתקשה כל פעם בהבנת המלה "רצון " ובפרט שזה הוא הפסוק היחיד שבד"כ בכלל מכוונים .
נשלח ב-14/5/2004 07:28
מצו"נ,
כנראה שגם בגליציה מסוגלים לדמיין שהלא דמיון הוא דמיון!
באבאב,
לולא עולם הדמיון היינו משותקים מאחר ואנו פועלים לפי הדמיון שהעתיד יהיה כעבר.
לגבי הערתך "למה הקב"ה צריך אותנו", תלוי מאד מה כוונתך ב"הקב"ה". אך ממ"נ אם איננו חלק ממנו [ח"ו כביכול וכו'] אז מה פתאום שהוא "צריך"? ועוד שהרי אם הוא "צריך" אינו אלוקים מאחר והוא משועבד לצרכים! מאידך, אם מבינים שגם אנו חלק ממנו ית' כלל לא שייך גם בדמיון נידון של צורך, כי הוא הוא וזה המוחלט.
נשלח ב-14/5/2004 09:16
.
אשריך באבאב, שהעולם כה פשוט ונהיר עבורך.
אשריך שניגון ומשקה מסבירים לך היטב את העולם.
אך אני, שטרם זכיתי להיות במדרגתך, מה אעשה לנפשי ?
נשלח ב-14/5/2004 10:11
מואדיב
לפי תפיסת העולם של בובוב - כפי שעולה מכתלי דבריו - נראה לי שכדי שתשיג את השלמות האנושית עליך לשתות כוס הגונה של יי"ש. ואם זה לא יעזור, כנראה שעליך לשתות עוד כוס של יי"ש, וחוזר חלילה עד שבסופו של דבר תזכה להגיע גם למדרגתו של בובוב.
[=חסיד שמגיע להתפשטות הגשמיות ודבקות בה' על ידי שתית יי"ש]
נשלח ב-14/5/2004 10:46
רב צעיר, מואדיב
איני סבור שראוי לדחות את בובוב בצורה כזו.
לדעתי, ניתן להבין את טענותיו של בובוב במספר רמות.
א. הוא הקשה מה הטעם בדיון פילוסופי שאינו מוביל לתוצאות מעשיות, ומתנהל באופן וירטואלי.
אני סבור שהתשובה לזה היא שבמשך השנתיים ויותר של הפורום, נוצר כאן בית מדרש וירטואלי, לדיון בנושאים תורניים, פילוסופיים ומחקריים. אני אישית מפיק ממנו תועלת מרובה - ברמות שונות (ראו באשכול על אנוסי התבונה). אני משער שאיני היחיד.
ב. מה שיותר מעניין ופורה:
הוא גם שאל האם אי אפשר להגיע ליותר אמונה ותחושה של שלימות עם ניגון, או אפילו כוס יי"ש. או בדומה לזה.
אפשר להתייחס לכך כשאלה ליצנית, או שאלת איש ההמון שאינו מכיר את חדוות האינטלקט.
אך בסך הכל זו שאלה עם עומק. והיא מזקיקה אותנו להשתמש בכושר הניתוח ולהבהיר באילו תיאוריות אנו חפצים להשתמש.
הנגינה היא כוח עצום. והיא מסייעת להגיע למצב שבפי המחקר ייקרא אקסטטי, ובתולדות עמנו הוא יכול להחשב לנבואי.
והרי נאמר: ויהי כנגן המנגן ותנח עליו רוח ה' (מצוטט מהזיכרון).
כמו כן, לפעמים גורמים חיצוניים יכולים לתרום להגיע למצב זה. אולי גם יי"ש...
איני בא לומר שבובוב מציע דרך לאקסטזה - או לנבואה. אך אני בהחלט בא לומר שיש עוד מחוזות בנפשנו פרט למחוז השכלי. וזו טענה קבילה מבחינה פילוסופית לטעון לפילוסוף: איני זקוק לפילוסופיה שלך. די לי ברגש החי של דבקות באלקים שאני משיגו על ידי ניגון, או אפילו על ידי שתיית "לחיים". יש גם לזכור שאין מדובר רק בשימוש בחומר משכר, אלא גם בהקשר שבו השתיה נעשית, שהוא למעשה כעין מצוה בתפיסה הסוציולוגית.
אמנם הפילוסוף יוכל לבקש דין וחשבון על מהותה של דבקות זו, אך זה אינו הופך את הטענה לפחות טובה ומעניינת, גם אם בעליה אינו מוכן בכלל לדון בה מבחינה פילוסופית.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
נשלח ב-14/5/2004 14:05
מיימוני
אני גם רואה בטענת בובוב טענה. אני אף חושב שהצדק איתו. באופן אישי, איני חושב שדרך החקירה מביאה את האדם אל האמת (אם כי היא בהחלט מרחיקה אותו משקרים מסויימים). היא פשוט נטייה טבעית. זה כמו לשאול מה התכלית בלאכול עוד ועוד אם בסוף נהיה שוב רעבים, מבחינתי. התשובה היא כי אני רעב והאוכל ערב לחיכי.
וכדברי מאיר איראל נ"ע :"...כל פעם חוזרים לאותה נקודה. איך שלא יהיה, המים זורמים". ואכמ"ל ודו"ק.
נשלח ב-14/5/2004 14:47
מימוני
חוששני שלא הבנת את הביקורת שלי כלפי בובוב. אין לי שום דבר אישי נגד אקזיסטנציאליזם דתי, ואדרבה אני מאוד נהנה ללמוד את הגותם של רוזנצויג, קירקגור ואחרים. אני בהחלט חושב שאין די בגישה האידיאליסטית, אם כי אני מסתייג מהשלילה המוחלטת של הזרם האקזיסטנציאליסטי כלפיו. לדעתי יש לומר על זרמים אלה: " טוֹב אֲשֶׁר תֶּאֱחֹז בָּזֶה, וְגַם-מִזֶּה אַל-תַּנַּח אֶת-יָדֶךָ: כִּי-יְרֵא אֱלֹהִים, יֵצֵא אֶת-כֻּלָּם." (קהלת ז,יח).
כל כל פנים, כאמור לא זה מה שהפריע לי בדברי בובוב, אלא מה שהוא כתב בסוף דבריו:
מבחוץ הנכם בעיני ההמון , משוגעים , מטורפים , וכאן בפורום , אתם ממילא דמויות ווירטואליות , אז יוצא למעשה שהנכם בכלל לא קיימים.
מה אומר, כאשר אנשים מדברים אלי בטון כזה, אינני רואה שום צורך להתייחס אל אומר הדברים בצורה רצינית כלשהי.
תוקן על ידי - רב_צעיר - 14/05/2004 14:49:52
נשלח ב-14/5/2004 14:57
ממללא אשרי שזכיתי ליום בו מצטטים את מאיר אריאל בעכ"ח...
נשלח ב-14/5/2004 15:03
רב צעיר
האין זו מחמאה להיות מטורף 'בעיני ההמון'? כבר קדם לנו דוד המלך המפזז ומכרכר!
נשלח ב-14/5/2004 15:08
הידיעה העצמית שיש לי שאני נחשב למטורף בעיני ההמון היא מחמאה, ברם האמירה שבאה מאדם זר שאומר לי שאני מטורף - הינה גסות רוח.
משל למה הדבר דומה ? לְמה שהאריכו ספרי המוסר והחסידות בגודל המעלה של קבלת בזיונות, ועד כמה דבר זה מצרף ומברר את האדם. אולם מוסכם על דעת הכול שאותו אדם שמבזה את חבירו - אין לו חלק לעולם הבא. (זה נהנה וזה חסר)
נשלח ב-14/5/2004 15:12
רב"צ
אבל גם באבאב לא אמר אלא שהכותבים כאן מטורפים בעיני ההמון , ולא שהוא עצמו חושב כך .
נשלח ב-14/5/2004 15:14
מצו"נ
ומניין לך שבובוב אינו חלק מן ההמון ? הרי לא מסתבר כל כך לומר שהוא רואה את עצמו כאחד מאתנו.
נשלח ב-14/5/2004 15:19
באבאב אינו מההמון , שכן גם לו יש 'מחשבות וחקריות שכליות' אלא שהוא משליכם על ידי כוס יי"ש .
(ואל תזלזל ביי"ש , השותה אותה רואה את העולם מכל הצדדים )
נשלח ב-14/5/2004 15:27
בובוב
מקווה שאינך חוגג פורים למניינם, היום הארבע עשרה.. לא?
עכ"פ, לגופו של עניין, אם לא שהאדם יחשוב, הוא ידרס על ידי מכונית, יחתך על ידי המספריים, והכי גרוע יפגע על ידי עצמו.
כשם שלנהוג במכונית יש ללמוד ובהחלט לחשוב, וידוע מה כוס י"ש יגרום לנהיגה, כך כ"ש בן בנו של ק"ו לנהוג בחיים. אם לא תשקיע מחשבה חייך ימותו בחייך, הטוב יהא לרע והרע לעוד יותר גרוע. ללא מחשבה לא תוכל לראות נחת מבניך, וכמובן לא חיי שמחה עם אשתך.
אולי בשפה כזו אתה מבין את צרכה של המחשבה?
בדיוק כמו שם, אנשים אחרים רואים סבל שמרוב הרגלך לא תחוש בו עוד, אתה מוכף "מחייבים" שאינך מסוגל להעלות על הדעת שתוכל לנהוג אחרת, אתה מוקף הרגלי חיים אפורים, במקום חיים אמיתיים, אלא שזאת לא תכיר ותראה ללא מחשבה, ויחסית לתוצאה ההשקעה כדאית.