|
|
| נשלח ב-14/5/2004 15:55 |
|
| |
רב צעיר
אני מסכים שהניסוח שלו יכול להיות יותר מאופק.
אך אני תוהה למה התכוון.
האם זה חדש לך שמחוץ לפורום הזה אנו נחשבים ליוצאי דופן, ואנו זוכים ל"מחמאות"? איפה לינקזצער שיפנה לאשכול של דוד חיים ושל פנטון?
אני משער שכוונתו היתה שאם אנו צודקים, אז אנו ודאי רוצים להשפיע, ואם אנו רוצים להשפיע, אז מה עוזר שכותבים באופן וירטואלי אם לא יוצאים החוצה, לעולם, וחורגים מן הוירטואליה.
שוב, אפשר היה לנסח את הדברים אחרת, אך מדוע שלא ננסה להבין מה הוא רצה לומר. ולענות לו ולעצמנו?
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2004 16:06 |
|
| |
מימוני
אני מוריד בפניך את הכובע, הלוואי שגם אני הייתי מסוגל כך לדון את כל האדם לכך זכות.

|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2004 01:05 |
|
| |
מה שנכון נכון
"שאמיל" ניגון חב"די נפלא ..
שאמיל, מתאר למיטב זכרוני את ראש חבורת הקוזקים שנתפס ע"י השלטונות.
הוא יושב בחדרו בבית המאסר, מביט על האור המבצבץ מחלון תאו הקטן, נזכר במרחבים ומייחל לחופש.
ואז מנגן שאמיל את ניגון הגעגועים הנפלא הקרוי על שמו.
הנמשל המקובל בחב"ד הוא על הנשמה שכלואה בגוף ומייחלת להתפשט מגשמיותה ולהתדבק בבוראה.
ואולי הנמשל הזה באמת גם מתאים לפורום.
מה שברור הוא שהניגונים (תרתי משמע ותלתי משמע) הכי יפים נולדים מנשמות כלואות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2004 04:02 |
|
| |
לפני שהאשכול ישתייך להיסטוריה , הקפצתי אותו ונתתי לו חמצן לעוד יום יומיים ... הסליחה עם הגולשים
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2004 08:20 |
|
| |
באבוב,למרות המשקה והניגון,אתה בכל זאת מקיים "משכהו לבית המדרש הוירטואלי".אני רואה בכך אישור לדיברי יהוסף[סוף דף 1].כנראה,שגם מעיניך,לא נעלם,ההיבט של ה"בריחה" שיש במשקה ובניגון,ואמנם,טוב שלפעמים,ישנן ערי מקלט שכאלה,לנוס אליהן.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2004 10:16 |
|
| |
אשכול כזה לא ראיתי הרבה זמן .
חייכתי ארוכות .
לעצם הענין עקרונית אני מסכים עם רב"צ , צריך שיתוף בין השכל והחויה הדתית-קיומית (מקוה שלא סילפתי את דבריך...)
בכל מקרה , אני חושב שכדי לענות לשאלות של באבוב באמת צריך עיון יותר רציני , ו"חפירה" ביסודות של טענתו (בהנחה שיש לא יסודות , גם אם הוא אינו מודע להם כ"כ... האמנם ?)
בכל מקרה תמיד בית המדרש היה עולם בזעיר אנפין (מיקרוקוסמוס בלע"ז) שקצת מנותק מהוויות העולם , ו...שואף להשפיע במובן זה או אחר על העולם .
מה נשתנה עכ"ח , מכל בית מדרש אחר , שעוסק בשור שנגח את הפרה , או הלכות גיטין וקידושין , טומאות וטהרות וכיו"ב . נבצר מבינתי להבין .
אולי מרנן ורבנן (בובוב ???)
יאירו עיני .
נ.ב. אמשלום , טוב שממללא לא ציטט לנו את ארול בהקשר לאשכול הזה , והמ"י ואכמ"ל . 
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2004 11:15 |
|
| |
אי"צ,מה נשתנה?-פשוט,כאן עוסקים ביער ולא בעצים ,במאקרו ולא במיקרו[ולכן גם נזהרים שלא לעבור על "ולא תתורו".
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2004 11:22 |
|
| |
אישציפור, לצטט את ארול? הוא אינו אומר דבר בשיר, לכל היותר חושב שאם ממילא וכו'...
ואם כבר הזכרנו את מאיר אריאל, נכבד גם אותך, אישציפור, ונביא מאהוד בנאי ציטוט בנושא האשכול: "יש גבול למציאות, אין גבול לחלום" - הווה אומר, אנשים שחיים בעולם שהמציאות שלו מגבילה אותם, עדיין יכולים ללכת לעולם של דמיון או וירטואליה, ושם להצביע על המציאות כפי שהם רוצים שתהיה. לכן אין רע בכך שהפורום יהיה עולם של הרצוי ולאו דווקא המצוי; כוח הדמיון הוא זה המאפשר הצעה של אלטרנטיבות למציאות הקיימת, ומכאן שהוא המפתח לכל שינוי לטובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2004 18:31 |
|
| |
גו"ג ,
לזה התכונתי , שכל בית מדרש ראוי לשמו לא חי בדיוק את המציאות "כמות שהיא" וטוב שכך , אחרת לא היה צריך אותו .
ספרן ,
לא הבנתי את טענתך על "ולא תתורו" , הסבר .
חוץ מזה אף פעם לא שמעתי שיש חילוק מהותי בין המיקרו והמקרו , או שמשהו שייך למציאות ו/או לתורה , או שלא .
בברכה .
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2004 18:46 |
|
| |
אי"צ,
עיין הייטב בלשון הרמב"ם,הלכ' עבודת כוכבים פרק ב' הלכ' ג',ותבין ממה על המשתתפים להזהר,שהרי כאן עוסקים ב"יסודי התורה" ממש, ולא רק בפרטי הלכה המצויים ב"תוך המסגרת"
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2004 02:00 |
|
| |
כמה מלים בענייני דיון רציונלי, מיסטיקה ויי"ש:
"ואנו נדון בתורה ובמצוות כבדברים שבקדושה, שמוצאם ומשמעותם ותכליתם הם טרנסצנדנטיים; ואעפ"כ נדון בהם דיון רציונלי בלבד. דיון זה אינו חוסם את הדרך לא בפני תפיסה מדעית ולא בפני תפיסה דתית. דיון רציונלי עלול להביא אף לידי הכרה מיסטית: הרציונליזם של הרמב"ם מסתיים בשיאו במיסטיקה עמוקה ביותר, שבה נפתחים תהומות של דברים שאי אפשר להביעם עוד בלשונה של המחשבה הדיסקורסיבית. טעות היא לחשוב שמן המיסטיקה בהכרח נודף ריח של יי"ש של סעודה שלישית וטעם של שיריים של דג מלוח הנחטף משולחן הרבי. מיסטיקה עלולה להיות נובעת מהסתכלות מתוך הבחינה הרציונלית הדקה ביותר."
- ישעיהו ליבוביץ', תורה ומצוות בזמן הזה, עמ' 10.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2004 08:10 |
|
| |
.. ובהגעה לכך תחדול מלהיקרא מיסטיקה ולהריח מיי"ש וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 23:50 |
|
| |
ווטו ,
אם כך , מה משמעות המושג מיסטיקה בכלל ???
לדעתי יש להודות , שאין לו משמעות של ממש ...
דבר לא ראציונלי יכול לייצג ולבאר את המציאות באר היטב , ויכול לא לעשות כך וכן לחילופין תיאור ראציונלי יכול לבאר ולייצג את המציאות ויכול לא לעשות כך נמצא שאין שחילוק רציו/מיסטי כלום .(או לפחות לא כ"כ הרבה כמו שרוצים להעמיס עליו)
הלא כן ?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 23:52 |
|
| |
אישציפי
יש בכל זאת חילוק . תיאור רציונלי הוא רציונלי , בעוד שתיאור לא רציונלי הוא לא רציונלי (טאוטולוגיה... אבל זה בעצם אומר הכל, ויש עוד להאריך בזה).
|
|
|
|
|