בית פורומים עצור כאן חושבים

עצור כאן חושבים , הוא עולם הדמיון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/5/2004 00:07 לינק ישיר 

אמת ,
אבל מה החילוק הזה אומר ?
חוץ מהיותו אופן אחר של תיאור , אין שוני מהותי בין "אמיתות" טיעון מסוג א' (רציונלי נניח) לתיאור מוסג ב' . (מיסטי נניח)
זה פשוט שתי שפות שונות .
יתכן שמישהו מבין טוב יותר את שפה א' ומישהו אחר את שפה ב' , או ששפה א' עשירה יותר או מורכבת יותר או מתארת באופן שלם יותר את המציאות וכד', מאשר שפה ב' , אבל זו כבר שאלה של איכות השפה ולא של אמיתותה .
הלא כן ?

תוקן על ידי - אישציפור - 25/05/2004 0:32:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2004 00:27 לינק ישיר 

האמת שצריך להכנס לעומק השאלה מהי באמת המבחן להיותו של תהליך חשיבה כלשהו רציונלי ?

יש לומר בדרך אפשר , שרציונליות היא צורה מסויימת של קבלת החלטות המאופיינת בין השאר בהיעדר סתירות פנימיות .

כאשר אדם מקבל תיאוריה על סמך עדות הוא אינו נחשב לאירציונלי למרות שמישהו אחר דורש עדות יותר חזקה . אבל אם יש מצב של סתירה פנימית בין החלטותיו השונות בנוגע לשאלה על איזה עדות לסמוך לגבי נושאים הקשורים זה לזה בצורה מסויימת , הוא הופך להיות אי רציונלי .

(כתבתי בקצרה ועלי להסביר את עצמי , המושגים שאולים במדת מה מהתיאוריה המתמטית על תורת התועלת מיסודם של וון נוימן ומורגנשטרן)

תוקן על ידי - מציץ_ונפגע - 25/05/2004 0:31:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2004 00:33 לינק ישיר 

גם הפעם צדקת ,
דבריך אכן לא מובנים (לי)...
חג שמח .

תוקן על ידי - אישציפור - 25/05/2004 0:37:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2004 00:43 לינק ישיר 

כעת חזרתי "מהשטיבעל" אחרי שלמדתי שטיקעל ר' צדוק , בתמימות ובפשיטות "א מחיה"

שיהיה לכולנו חג תמים ושמח " נעשה ונשמע "

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2004 12:00 לינק ישיר 

בובער

מעשה שסיפר ר"נ מברסלב במלך אחד שאמר לו יועצו שבשנה הבאה כל מי שיאכל מהחיטה של אותה שנה יהיה משוגע. שאלה מלך מה נעשה? אמר לו היועץ שאין מה לעשות וחייבים לאכול החיטה הזו אמר המלך אם כן נעשה סימן על המצח שנזכור שאנו משוגעים. וכך היה שבשנה ההיא כולם השתגעו אלא שהמל והיועץ היו מסתכלים אחד על השני ונזכרו שהם משוגעים.

כך גם לגביך בובעבר: אתה צודק במאה אחוז, כולם משוגעים כולם חיים בעולם הדימיון גם כל ה"חושבים" למיניהם חיים בעולם הדימיונות והם משוגעים כמו כולם, ההבדל הוא שהם יודעים את זה אבל אתה ושכמותך אינם אפילו יודעים עד כמה שטחיים אתם ועד כמה אתם שקועים בשגעון והבל.

אולי בגלל זה כל כך טוב לך כי אין אדם מאושר יותר ממשוגע שלא יודע שהוא משוגע.

אגוט יוםטעפ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2004 14:06 לינק ישיר 

.

והנה, דבר אחד לפחות, יוצא מהאשכול/דיון הזה:

איך אני משיג הקלטה של ניגון ה"שאמיל" , כדי לדעת על מה מדובר?

(סילחו לי, כוסית משקה מדברת אלי פחות מאשר ניגון טוב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2004 22:07 לינק ישיר 

מואדיב

לך לאחד מאתרי חב"ד , ותוריד שם את הניגוןù בחב"ד נדמה לי שקוראים לזה ניגון "געגועים"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2004 07:09 לינק ישיר 

באבא... היקר

שבתי והרהרתי בדבריך אכן הצדק עמך!

אין לך פורום אחר שמתעסק בדמיון בצורה כה מוצלחת, בכך שהדמיון כבודו במקומו מונח, אך כמשני... וכגון שהדמיון שכוס יי"ש היא הנאה אמיתית, משוייכת כאן לעולם ולאדם החי בדמיונות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2004 02:37 לינק ישיר 

הא לך מואדיב ניגון השאמיל (בצד שמאל).
אני מוצא אותו עצוב מאוד, טראגי. ניגוני ושירי דבקות בעיני זה משהו אחר לחלוטין.

http://www.google.co.il/search?q=cache:KM7Wda0BlNcJ:israblog.nana.co.il/blogread.asp%3Fblog%3D48367+%D7%A9%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%9C&hl=iw

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עצור כאן חושבים , הוא עולם הדמיון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.