|
|
| נשלח ב-24/5/2004 11:22 |
|
| |
באבא,
כבר אמר הנצי"ב, הכל לשם שמיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 11:38 |
|
| |
.
אתמהה בבא תור, ואני סברתי כי אני ממתין לתשובתך, מהיכן מביא אתה היתר לבצע טראנספר? שאלתיך במפורש היאך מתיישב ביצוע טראנספר עם ההלכה, ותשובתך לי, שאתה תומך בטראנספר נחרצות, וכי דעה זו מקובלת על רבים.
מאחר וגם חילול שבת מקובל על רבים, אין זו הוכחה בעיני, והריני עדיין ממתין שתענה לשאלתי, לא בשאלה, אלא בתשובה. מנומקת, מעוגנת ומבוססת.
ואשאל שוב, בלישנא בה שאלתי לעיל:
האם הגליית אוכלוסיה נכבשת מבתיהם, מותרת על פי ההלכה?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 11:42 |
|
| |
מואדיב,
בתשובתו המנומקת, צריכה להיות לו המודעות -
שאנחנו אצליהם בבתיהם - ולא ההפך
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 12:28 |
|
| |
קודם כל לא טענתי שהעובדה שהטרנספר(יש צורך להדגיש שאני לא מדבר על בני ברית?)מקובל על רבים מכשירה אותו לפי ההלכה.אלא שזה גם מקובל על רבים כיום.
פיקוח נפש !
"שמר-לך, את אשר אנכי מצוך היום; הנני גרש מפניך, את-האמרי והכנעני, והחתי והפרזי, והחוי והיבוסי: 12 השמר לך, פן-תכרת ברית ליושב הארץ, אשר אתה בא עליה; פן-יהיה
למוקש בקרבך"(שמות פרק לד יא-יב)
"ושתי את-גבלך, מים-סוף ועד-ים פלשתים, וממדבר, עד-הנהר: כי אתן בידכם, את ישבי הארץ, וגרשתמו, מפניך. לב לא-תכרת להם ולאלהיהם, ברית. לג לא ישבו בארצך, פן-יחטיאו אתך לי: כי תעבד את-אלהיהם, כי-יהיה לך למוקש"
(שמות פרק כג לא-לג)
(אני "מתנצל" בפני מי שהפסוקים האלו גרמו לו להתנועע על כסאו בחוסר נוחות)
"לא תחנם לא תתן להם חניה בארץ"(ירושלמי מסכת ע"ז פ"א
ה"ט)
ואני מחכה שתביא לי מקורות האוסרים את הטרנספר לפי ההלכה.
(טיעוניים "מוסריים נוצריים"(תרתי דסתרי)לא מקובלים עליי)
שאלה נוספת האם אתה סבור כאיקה ש:"שאנחנו אצליהם בבתיהם - ולא ההפך"?
איקה
אם את מאמינה במה שאת אומרת (ולא סתם מפריחה ססמאות לאויר)את מוזמנת לארוז את המטלטלים שלך ולסוע לשוויץ ולהחזיר להם את הבית "שלהם" בו את יושבת (כהודאתך) בניגוד לצו "מצפונך"!
"נאה דורש נאה מקיים"!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 12:39 |
|
| |
באבא,
הגענו לשלב ההיתממות?
עזה היא ביתנו?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 12:44 |
|
| |
איקה,
ירושלים היא ביתך? תל אביב היא ביתך?
מה ההבדל?
תפסיקי להתמם !!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 12:46 |
|
| |
איקה
ברמת אביב ג לא חיו ערבים לפני מלחמת העצמאות?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 12:50 |
|
| |
אריק?
כל הארץ אינה ביתי - ברצונו יתתנה למי שיחפוץ -
"שלי" = גבולות לפני כיבוש 67- ועל ביתי וגבולותיי אני אלחם - אפסיק לשלוט על עם אחר - ואהיה חופשיה מעולה של אדנות
אתם בוחרים להילחם ולשפוך דם - אני בוחרת לוותר, כדי למנוע שפיכות דם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 12:53 |
|
| |
איקה
מה ההבדל בין "כיבוש" 67 ל"כיבוש" 48?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 12:59 |
|
| |
מה ההבדל בין 67 - לכיבודי דוד המלך?
נו באמת - הארץ המובטחת?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 13:19 |
|
| |
.
ב"ת, הבה נבחן את דבריך בישוב הדעת:
1
הנימוק הראשון שלך הוא פיקוח נפש .
את הפסוקים שציטטת משמות לא אצטט שוב, ואף לא אזכיר כי בכיבוש שבעת עממים המדובר, שכן אינני מייחס לך טעות כזו, לסבור כי מלחמתנו בערבים היום היא מלחמתנו בשבעה עממים. והלוא הם הם הטוענים כי היו כאן לפנינו, ואינני חושד בך כי מדובריהם אתה.
פיקוח נפש, מי קובעו?
האם בטוח אתה כי פיקוח נפש מחייב טראנספר, או שמא – כפי שלא מעט חושבים – טראנספר מגביר את פיקוח הנפש?
למיטב זכרוני הדל, לא מעט גדולי תורה טענו ההפך ממך לגבי ישיבתנו במקומות מסויימים, ופסקו – בהתאם לפיקוח נפש – כי עלינו לסגת, ולא להגלות אוכלוסיה.
2
אתה מצטט את גבולות הארץ, ואת איסור לא תחונם, ואני תמה: ראשית, הלוא מחלוקת היא היכן הגבול הדרומי, ואין הסכמה לגבי, למשל, רפיח. לא מעטים הם הפוסקים שקבעו כי נחל מצרים נמצא צפונה מהגבול הבינ"ל הקיים כיום (ציר פילדלפי).
ושנית, איסור לא תחונם, קיים עשרות מונים יותר לגבי גוים החיים בתחום שהוא ודאי א"י, ולא שמתי לבי לכך שפוסקי הדור מבקשים לגרש את הנוצרים מחיפה, הבהאים שבצפון הארץ, הדרוזים, הצ'רקסים, העולים מרוסיה שאינם יהודים...
ועדיין, לא הבאת ולו מקור אחד המתיר להגלות אוכלוסיה מבתיהם. וכן, אלו בתיהם גם לו היית סובר שמדובר בכיבוש של שבעה עממים, והראיה – בתים מלאים כל טוב.
והדרא קושיא, וטרם ענית לי, שאני שואל היום, ואתה עונה לי ביהושע בן נון. שמא התחלפו לך פלשתים בפלסטינים?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 13:30 |
|
| |
ועדיין לא הבאת למקור שאוסר.
בקשר לאותם גדולי תורה שציינת,
חלק חזרו בהם,אחרי שראו את תוצאותיהם ההרסניות של פסקיהם.(ש"ס אהממם הסכם אוסלו אהמםםם אלפי יהודים הי"ד שנהרגו אהםםםם)
בקשר לאותם אוכלוסיות שציינת,בע"ה שיד ישראל תהיה תקיפה ונהיה עצמאים באמת....
(ואני לא מדבר על בני ברית מביניהם!)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 13:49 |
|
| |
איקה,
אינני שומע כאן מינימום של יושר, מה קדוש בגבולות 67?
קומי ותעזבי את השטחים שכבשת כי את מסכימה לטענה שליסטים אתם.
רבי לא שנה, ר' חייא מנא ליה.
תוקן על ידי - אריק123 - 24/05/2004 13:51:42
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 14:03 |
|
| |
.
ב"ת:
יתכן כי קיסם בין שיני, אך הקורה שבין עיניך, עבה כקורת בית הבד.
טרם הבאת מקור שמתיר, מדוע שאטרח להראות כי אסור?
טוען אתה כי מותר?! הוכח!
עד עתה, דומני כי קורא אני ממעשיו של רבי אליעזר. עוד מעט תסביר לי כי חכמת נשים בפלך ?
|
|
|
|
|