בית פורומים עצור כאן חושבים

האם יש תשובה לכל שאלה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/1/2006 10:57 לינק ישיר 

בעל בעמיו

מה כוונתך ?

קבל את האמת ממי שאומרו.
ניכרים דברי אמת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2006 11:09 לינק ישיר 

דורש,
דברים כפשוטם, אם המקובלים יודעים את הכל הם וודאי ידעו גם על הפניצילין, ואם כן איך הם הרשו לעצמם לא לפרסם המצאה כזו שהצילה כל כך הרבה חיי אדם?

תוקן על ידי - בעלבעמיו - 08/01/2006 11:08:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2006 11:10 לינק ישיר 

דורש_אמת:
כוונתו היא שאתה מדבר שטויות אבל כנראה הוא אדם עדין ובשביל זה אני פה: אתה מדבר שטויות.
הרפואה לא טוענת ששורש הזרע הוא ברוחניות במוח ושהוא מתגלגל בגשמיות דרך האשכים היא טוענת (אולי אני לא בטוח) שיש הורמונים שמופרשים במוח והם יוצרים את הזרע באשכים. מה שאתה ניסית להגיד זה את הממצאים המדעיים של הרפואה בשפה קבליסטית וזה נשמע מגוחך. אם המקובלים ידעו והבינו את סודות הפיזיקה והרפואה והאסטרונומיה איך זה שהם לא אלה שהגיעו ראשונים לירח (למרות שלדעתי חלק מהם כן הגיעו וגם נשארו שם) ולא אלה שגילו או המציאו את הפניצילין ולא אלה שמוצאים היום תרופות לסרטן?
איך שהוא אנשים כמוך תמיד יודעים משהו כבר מזמן רק אחרי שמישהו אחר גילה או המציא אותו. ומה שבמיוחד מצחיק פה זה שמצד אחד אתה כל הזמן טוען שהמדע זה שטויות ובכלל לא חשוב וחכמה חיצונית ומצד שני אתה כל הזמן מנסה להוכיח שאתה וחבריך ידעתם אותו קודם: אם הוא לא חשוב למה כל-כך דחוף לך לדעת אותו קודם?

תוקן על ידי - רב_ניק - 08/01/2006 11:10:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2006 11:11 לינק ישיר 

בעל_בעמיו, הכל ענין של סדרי עדיפויות. אם המטרות של פנימיות התורה אינן דווקא להביא ארוכה למדווי האנושות, אזי המקובלים לא יטרחו לפרוט את החכמה הרוחנית למטבעות גשמיים. הם לא מתעניינים במופתים אלא בתיקון העולם ואין שום הכרח, שתיקון העולם כולל מלחמה בסטרפטוקוקים.

דורש אמת, נראה שהשיחה מתכנסת לאפיק שמאפשר הכרעה.

האם יש משהו בקביעות שהצגת לנו כאן לגבי הקשר בין הקבלה לבין המדע, שהוא מהותי בעיניך לאמונה בכוחה של הקבלה?

באופן מעשי, האם יש טעם לפתוח דיון על אחת מהקביעות שלך, תוך הבאת דעות של מומחים בפיסיקה, שכמה מהם מצויים כאן בפורום? האם יש משהו שמומחים כאלה יאמרו, אשר יכול לשנות את דעתך? או שמא שאתה מחזיק במשפט "תורת היחסות נמצאת בקבלת האר"י", מתוך הישענות על סמכות קבלית ששום טענה מתמטית או פיסיקלית אינה יכולה לערער? אם לפיסיקאים אין השפעה על קביעות קבליות הנוגעות לפיסיקה, אזי באותה מידה אפשר לומר שתוצאות המחזור העשרים של ליגת העל נמצאות בקבלת האר"י, או שאפשר למצוא שם את המצע של מפלגת "עלה ירוק".

במשפט אחד, האם אתה מוכן לקחת אחריות על דבריך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2006 11:13 לינק ישיר 

יבוסי:
על-פי מה שדורש אמת כותב כאן אני לא בטוח לגבי התוצאות של הכדור-רגל אבל אני די משתכנע לגבי "עלה ירוק"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2006 11:22 לינק ישיר 

לכולם

לכל חכמה חיצונית יש שורש בתורה , כמובן שהתגלות החכמה תלויה ברצון שמים שלנו אין על זה שליטה.

ולכן גם אחרי שהאר"י גילה הרבה דברים , הדברים נשארו נסתרים ולא כל אחד יכול לגלות אותם והדברים הם מכבשי דרחמנא, זה שאתם מתיימרים להבין שאם אלוקים לא גילה לכם בתורה את הדברים אז כנראה הם לא קיימים ועוד אתם חושבים את עצמכם לחכמים , אז כנראה הויכוח הוא באמת ויכוח סרק , וכנראה אין לי מספיק בינה כדי להבין את שרש דעתכם , ועל כן אין לי גם את היכולת להוכיח את צדקת חוכמה הפמנימית, ועל זה נאמר לא נבנתה צור אלא מחורבנה של ירושלים.

קבל את האמת ממי שאומרו.
ניכרים דברי אמת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2006 12:02 לינק ישיר 

נקודה נוספת.

ברור לי שבעולם האמת תורת האר"י יותר חשובה מהפנצילין.

ולכן לכל אחד יש את הבחירה האם להתעסק בפנצילין או להתעסק באלוקות.

עדיף שיקרא שוטה כל ימיו ואל יהי רשע שעה אחת לפני המקום.

ולהתעסק בחוכמות חיצוניות אך ורק כדי להיקראות חכם ולא להגיע לידי ידיעת הבורא (והרי חוכמה זאת גורמת להתנתק מהבורא) הרי בואות רגע מיתקרא רשע.

כמו שכבר אמרה הגמרא להתעסק בחכמה יוונית כשלא יום ולא לילה.

קבל את האמת ממי שאומרו.
ניכרים דברי אמת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2006 12:29 לינק ישיר 

דורש אמת,

דבריך האחרונים, לגבי הבחירה בין התעסקות באלוקות לבין פניצילין, נראים מתוך הודעתי הקודמת. ללמדך שלא באתי לקנטר אלא לברר את האמת.

כדי להרגיע מעט את הדיון, נעביר השאלה למישור פחות טעון שבו אנו מסכימים. שים לב, מדובר רק באנלוגיה ואין בכך כדי להוזיל או ללגלג על הקבלה.

ניקח את הטענה, שראש הממשלה (ה' ישלח לו אריכות ימים), הוא מושחת. זו טענה שכל בר דעת מחזיק בה, וגם אני. למרבה הצער, עד כה לא הצליח אף בית משפט להרשיע את ראש הממשלה (ה' ישלח לו רפואה שלמה) במעשי שחיתות.

אתה טוען, ששחיתותו של ראש הממשלה ידועה מהקבלה.

יש שתי דרכים לפחות לפירוש המשפט הזה.

א. בקבלה כתוב "בחשבון בנק דיסקונט מספר 0987938/12 יש מליון דולר שהועברו לפקודת ראש הממשלה מסוחר נשק ארגנטיני".
ב. האר"י הקדוש כתב "אראלים מ"ב בהרות באפם", ומכאן יכולים יודעי סוד להבין שראש הממשלה מושחת.

את הטענה הא' אתה יכול להביא לבית משפט.
הטענה הב' היא חסרת ערך לכל מי שאינו יודע סוד. אי אפשר להבדיל בינה לבין שקר ולכן אף בית משפט לא יקבל אותה.

שאלתי אליך: האם הקביעה שלך שתורת היחסות נמצאת בקבלה, דומה יותר לפירוש א' או יותר לפירוש ב'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2006 12:51 לינק ישיר 

יבוסי ודורש אמת,
ברור שגילוי פניצילין יותר חשוב מגילוי סודות התורה. אם תלמיד חכם שהוא גם רופא עומד בפני הברירה האם לטפל בחולה אנוש או לתת שיעור ברבים, הרי על פי דין עליו לטפל בחולה כי פיקוח נפש דוחה את כל התורה כולה. ולכן אם המקובלים ידעו על פניצילין, חובה עליהם להפסיק ללמוד ולהפיץ את התרופה ברבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2006 13:04 לינק ישיר 

בעלבעמיו,

אפילו אם דורש_אמת יסכים איתך על סדר העדיפויות הזה, עומדת לו האפשרות לומר שהמקובלים חטאו. זה אינו מעלה או מוריד לגבי הטענה הנידונה.

אלא שמהתבוננות ממושכת בויכוחים הדתיים כאן, אני יכול לנחש שעל כל פסיקה (ואפילו ציטוט מפורש) שתביא לגבי עדיפות הפניצילין על התעמקות בפנימיות, הוא יוכל להביא ראיה נגדית, בפרט בעולמו המיוחד, שבו המונח "ראיה" מתפרש אחרת מאשר אצלך. כמובן שהוא יכול אפילו להישאר במישור הפרקטי ולומר שהתעמקות בקבלה מרפאת יותר אנשים מאשר כל הפניצילין עלי אדמות - נימוק ממין זה בוודאי מוכר לך לגבי נושא אחר, משהו עם טנקים וכומתות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2006 13:07 לינק ישיר 

יבוסי
אני מציין כל מה שנכתב "ברור" הכוונה ברור לחכמי הקבלה והחסידות.

אני חוזר שוב ומדגיש יש לעשות את ההבחנה בין מה שנתגלה לנו את הנאמר בתורה ולבין מה שלא נתגלה לנו.

ברור שבתורה הכל כתוב ואנו צריכים תפילה כדי להבחין את הנאמר בתורה.

הדוגמאות שהבאתי היו רק כדי להראות שדברים שלא נראים לעין פשוטה יכולים להיראות ע"י תפילה , כהמעשה עם הרמב"ן והיות ויש לי חוסר בהסברה (היות וכדי להסביר את כל מה שאני מבין אצטרך להם מגילות שלימות) ועל כן אני לא בא בפורום זה או אחר לסביר את כל חכמת הקבלה , אני רק מנסה לומר שעל פי תפיסת החכמה הפנימית, שכל הבריאה היתה במחשבת הבורא , והבורא הוציא אותה מהכח אל הפועל ע"י התורה ,וכל מה שעתיד להיות נכלל כבר במחשבת הבריאה שלפני הצמצום , ועל כן לא יתכן שדבר יעשה בעולם ללא שהדבר נכתב בתורה, וכמו שגם בחכמה הפנימית הדברים היו מוצנעים , והיום הרבה מאמרי התלמוד מוסברים על פי החכמה הפנימית על כן טענותי הם:

1. אנו צריכים להאמין שכל מה שקורה בעולם נכתב בתורה.
2. חוסר השגתינו את הנכתב בתורה אינו מוכיח על חוסר נכונותו.
3. כדי להשיג את החכמה האלוקית יש לותר על הרבה דברים שרוב האנשים אינם מוכנים לוותר.

4. כגודל הויתור על עיניני עולם הזה כך גודל ההשגה בחוכמה הפנימית.

5. לא יתכן להחשיב חכמה חיצונית ובד בבד להבין חכמה אלוקית.

6. החוכמה החיצונית יונקת את חוכמתה מגילוי החכמה האלוקית , נכון שהגויים לא מסתכלים בספר האר"י כדי להשיג את חכמתם , אבל כמובן שכל המצאה שמתרחשת בעולימנו היא השראה אלוקית שקודם מגיעה אל החכמה האלוקית ואח"כ הגויים יונקים ממנה.

כלומר שהאור שמאירה החכמה הפנימית בעולמינו גורמת לכך שאדם ששואף לחכמה חיצונית יקבל את ההשראה ויפלו לו הברקות שבהם תבנה החכמה החיצונית.

כי כך הוטבעה הבריאה לכל דבר יש את החיצוניות ויש את הפנימיות , והחיצוניות יונקת את חכמתה מהפנימיות, וכמובן שהיות וכל מה שקשור לקיום העולם הזה הוא חיצוני ומה שקשור להשגת הבורא הוא פנמיות ועל כן החכמה הפנימית מתייחסת לפנימיות הדברים , ולאחר מכן החיצוניים יונקים את חיצוניות החכמה ומועילים בזה לעולם.

ולכן גם אם נקח את העולם החיצוני ונעמיק בו עמוק מאוד נגלה שבעצם מי שמקיים את העולם זה אלוקים בעצמו , אבל כדי להגיע להעמקה זאת יש לשנות הרבה דברים בהתנהגות כי הבורא בכוונה מיחודת הסתיר זאת מאיתנו , והא מצפה מאיתנו שנתאמץ לגלות אותו בכל דבר .

ועל כן נראה לי שיש כאן היסחפות מסויימת .

כל כוונתי היתה לומר מה שאמר הבעש"ט שהוא הגנוז נגנז בתורה ונמסר לצדיקים והצידיקים רואים בתורה כל דבר.

כמובן שאנו לא תמיד ראויים להשיג כל חכמה בלי להגיע לחיצוניות כמו שכל דבר בעולם יש קודם להגיע לחיצוניות ורק לאחר מכן אפשר להשיג את הפנימיות, אבל כשמגיעים לפנימיות חבל להמשיך להתעסק בחיצוניות.

הגמרא אומת בבא בתרא

העולם צריך בורסי ובורסקי , אבל טוב לו למי שבורסי ואוי לו למי שבורסקי.

כלומר חייבים את החכמה החיצונית אבל יש להשאיר זאת לחיצוניים.

קבל את האמת ממי שאומרו.
ניכרים דברי אמת

תוקן על ידי - דורש_אמת - 08/01/2006 13:17:52

תוקן על ידי - דורש_אמת - 08/01/2006 13:21:51

תוקן על ידי - דורש_אמת - 08/01/2006 13:33:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2006 13:13 לינק ישיר 

תורת היחסות מובאת באר"י בצורה מדעית.

כל תורת האר"י בהסברת המדרגות של הספירות הם על פי יחס באיזה עולם אנו נמצאים.

למשל אור מסוים יכול להיות גם פנימי וגם מקיף השאלה ביחס למה.

ביחס לעליון הוא פנימי אבל ביחס לתחתון הוא מקיף , ומי שמבין בתורה זאת רואה את היחס הזה בדיוק כאותו יחס של השמש וכדור הארץ מי מסתובב ומי עומד.

כלומר שאני דן על אור מסוים האם הוא מקיף או פנימי אני צריך לבדוק היכן אני עומד.

ועל כן אני חושב שזה תורה מאוד מפורשת , כלומר תורת היחס כתובה בפירוש.

ישנם הרבה דרגות שמובנות באר"י רק כי צריך להסבירם לפי תורת היחס.

והרש"ש מאריך מאוד בהסברת תורת האר"י על סמך היחסיות.

יש כלל בקבלה הכל לפי ערכין.

קבל את האמת ממי שאומרו.
ניכרים דברי אמת

תוקן על ידי - דורש_אמת - 08/01/2006 13:13:51

תוקן על ידי - דורש_אמת - 08/01/2006 13:16:40

תוקן על ידי - דורש_אמת - 08/01/2006 13:19:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2006 13:36 לינק ישיר 

דורש אמת

האם יש לך בכלל מושג מה זה תורת היחסות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2006 13:44 לינק ישיר 

מציץ

יש לי הרבה מושג מה זה תורת היחסיות ואינני נכנס כגע לעומק הענין, של תורת החיסיות הנוגעת להרבה מימדים כמו מימד הזמן ומימד המרחק ועוד דברים , אני לא מנסה כאן ללמד את את כל תורת הקבלה ואת כל נושאי הקבלה שקשורים לתורת היחס מה שרציתי לומר הוא שתורת היחסיות מופיעה בתורת האר"י בצורה ישירה ולא בצורת סוד וכו'

היית מציע אם באמת הינכם מעונינים להבין מה אומרת תורת הקבלה לתת פתרון קצת יותר מעשי מהדיון כאן בפורום.

יש לי חולשה מסוימת שכושר הבעה שלי בע"פ עולה עשרת מונים על כושר ההבעה בכתב , ועל כן קשה לי מאוד לעלות את הדברים בכתובים.

אני רק מעלה את הדברים כדי שתדעו שישנם דעות שונות והם גם באות מתוך רציונליות של החיים.

אבל אני לא בא ללמד בפורום את התורות האלו.

קבל את האמת ממי שאומרו.
ניכרים דברי אמת

תוקן על ידי - דורש_אמת - 08/01/2006 13:46:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2006 14:06 לינק ישיר 

מציץ_ונפגע, יש כאן הזדמנות ללכת עקב בצד אגודל, חבל להחמיץ אותה על ידי קפיצה למה שנראה לך כמו השורה התחתונה.

דורש_אמת, אינני מצפה ממך להבין מהי תורת היחסות, לדעתי זה לא תנאי הכרחי לתוקף הטענות שלך.
שאלתי אותך שתי שאלות מאז הבוקר. לדעתי, נוכל לשוות לדיון הזה צורה של החלפת דעות, אם תואיל להשיב עליהן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם יש תשובה לכל שאלה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.