| נשלח ב-31/5/2004 00:38 |
|
| |
הצעת דרכים לשיפור הדיונים בפורום
האם הויכוחים בפורום חוזרים על עצמם
לאחרונה שמתי לב
שישנם כמה מכנים משותפים שחוזרים על עצמם בהרבה וויכוחים
שונים בפורום
"מכנה משותף" - הכוונה לנקודת מוצא אחידה (כמובן שהיא נסתרת) שממנה נובע החילוק בין עמדות שני האנשים.
כמובן שהנפוץ ביותר הוא בין החרדים "החושבים" לבין החברים השמרניים "הממסדיים"
מכנה משותף נוסף הוא בין חובבי הפשט (במובן העמוק של המילה) לבין חובבי העומק
עוד מכנה משותף שחוזר על עצמו, בין בעלי הגישה שהשכל עיקר לבין בעלי הגישה שהרגש עיקר
מכנה משותף נוסף הוא בין בעלי ההסתכלות המופשטת לבין בעלי ההסתכלות הממשית
עוד מכנה משותף שמשפיע על דעותיהם של המתווכחים אפילו שמטבע הדברים הוא נסתר יותר
הוא: בין האדם שנוטה לראיית חיים אופטימית לבין האדם שנוטה לראיית חיים פסימית
כמובן שישנם עוד אבל מכיוון שאינני יודע האם ישנה התענינות בניתוחים ודיונים מסוג זה אסתפק לבינתיים בחלוקה קלה וקצת "כוללנית" וללא דוגמאות.

תוקן על ידי עצכח ב- 27/08/2007 0:01:01
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2004 00:53 |
|
| |
אילו לא נשנו נושאים בפורום אלא כדי שתגדיר, כן, גם ע"י דוגמאות, כדאיים כל החזרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2004 00:54 |
|
| |
ההסבר למושג "מכנה משותף" נפסק באמצע
הנה ההסבר המורחב
מכנה משותף - הכוונה שישנה נקודת מוצא אחת לכמה וויכוחים שעל פניו נראים כשונים וולא קשר ביניהם, אבל בהסתכלות עמוקה יותר רואים שאותה הסיבה גורמת לכל אחד מהם לומר את הדעה מסויימת שלו והיא ההבעה של נקודת המוצא שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2004 07:49 |
|
| |
האם המחלוקות בשס לא חוזרות על עצמן?
האם פרשת השבוע לא חוזרת על עצמה?
אינו דומה שונה פרקו וכו'...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2004 09:06 |
|
| |
ואתה ההוכה הגדולה שהוויכוחים חוזרים על עצמן
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2004 09:23 |
|
| |
יוני,
אכן וגם זה הוזכר כבר שכך דרכו של ה"מבנה הסלילי של הידע". היינו שבעצם מבחינה בסיסית כל שהיה על האדם ללמוד הוא כבר למד בגן ילדים. אך ככל שמביט יותר על העולם מנקודות מבט שונות, הוא משפר את הידע שלו בהיקף, בעומק וביכולת ההגדרה!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2004 14:08 |
|
| |
חברים
לא העליתי את הנושא בתור ביקורת
ולהיפך אני מסכים לגמרי עם דברי ווטו שככל שמוסיפים ידע ומרחיבים את הנושאים - העומק וההגדרות משתכללות
לא באתי אלא להוסיף נקודת מבט נוספת לדיונים,
והוא: לעיין בכל דעה שחוזרת על עצמה בנושאים שונים ולאפיין את הקו שמחבר בין הנושאים השונים ולהגדיר את הנקודה הנסתרת מאחורי המכנה המשותף
נכון שגם הנושאים שאני מעלה יש בהם מן המכנה המשותף, אבל לדעתי זו לא גריעותא כיוון שכל נושא חדש מחדד את נקודה השורשית מפאן נוסף
ראוי לפתוח לדיון את השאלה, מה הם הדברים שנגדירם "שורשיים" ומה הם "המסתעפים"
ואלי עדיף לנקוט בלשון חז"ל מהן "האבות" ומהן "התולדות"
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2004 16:10 |
|
| |
יוני,
נדמה לי שכבר כתבתי זאת פעם בפורום, אבל בכ"ז:
איש אחד אומר לאשתו - "את יודעת מה הבעיה של נשים? הן תמיד מבינות כל דבר באופן אישי!"
עונה לו אשתו: "לא נכון! אני, לדוגמא, לא!"
אני לא יודעת לגבי משתתפים ומשתתפות אחרים/ות, אבל, אני לא נוטה לחזור על עצמי.
וחוזר חלילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2004 11:59 |
|
| |
יוני
החלוקה שלך נראית לי חשובה ונכונה, ואני מצטרף לדברי ההערכה למה שהתחלת לעשות.
הגדרה או לפחות איפיון של הנחות היסוד השיטתיות הם דבר חשוב מאד בכל דיון.
אמנם, אני סבור שאדם יכול לשנות גם את הנחות היסוד האלו, לפעמים באופן מודע, ולפעמים באופן בלתי מודע.
כאשר הדבר מתרחש באופן בלתי מודע, קשה להישמר מפניו. וזה סבורני השורש לאלו שמזהירים מפני התמודדות עם שאלות אינלקטואליות - גם בפורום שלנו - מפני שהן גורמות לאדם להשתנות.
אני רואה שכבר יצאתי קצת מן הענין והוספתי על דבריך, אך סבורני שזו נקודה חשובה.
כאשר אדם מתעורר להתבונן ולהגדיר, הוא משנה את גישתו לעיון ולעולם בכלל. הוא הופך לאדם מעיין ומגדיר, שזה חלק מתהליך ההבנה וההתייחסות שלו.
ממילא, כאשר יש דברים שאינם עולים בקנה אחד עם התבוננות והגדרה, דברים אלו יידחקו הצידה, יועמדו בסימן שאלה, או יותר מכך.
לגבי מי שיש לו אמונות שבנויות על אדני תוהו, זה תהליך מסוכן מאד - עבור אותן אמונות. אם זה גם מסוכן לגביו אישית, זה תלוי בשאלה אם זה טוב או לא טוב להחזיק באמונות שקשה להגן עליהן...
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2004 12:54 |
|
| |
הערה קטנונית
בפורום זה אין ''ויכוחים'' אלא ''דיונים''.
ואכמ''ל
ובפאה חדשה מאוקראינה ננוחם
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2004 22:37 |
|
| |
הנה כמה מהנושאים שדנים בהם רבות בפורום
הלכה ומעשים
חופש הקריאה והדמיון
אהבה ונישואין
מוסר מול הנאה
חברה ומסגרת
הגדרות חפצא וגברא
במבט ראשון אין קשר ישיר בין הנושאים שהזכרנו ,ויכול כל אדם להביע דעה עקרונית ושונה לגבי כל אחד מהנושאים.
ולכאורה,אם נשמע דעה של אדם באחד מהנושאים אין דרך לשער מה תהיה דעתו (או לפחות מסגרת דעתו) בנושא אחר.
***פסיכולוגיה קצרה***
בהנחה שכל הקוראים בפורום הם טיפוסים אוהבי ידע, בעלי דעת ואוהבי חכמה,הם מוגדרים לפי חלוקות אישיות מקובלות כטיפוסים שיש בהם מרכיב חזק של טיפוס: "המדען". כל אדם מרכב ממרכיבי אופי נוספים
המשפיעים על דעותיו והחלטותיו.
לכן הבאתי לכם בהמשך הגדרות קצרות ונקודות עיקריות על ארבעה סוגי טיפוסים משניים שמצטרף ככנף (טיפוס משני) לטיפוס המדען הראשי שלנו.
טיפוס "המדען"
מתבונן, חד הבחנה ובעל כושר ניתוח. סקרן מבחינה אינטלקטואלית, רודף אחר ידע והרחבת אופקים. סגור, מופנם, שומר על פרטיותו ולא מעורב רגשית.
טיפוס "המחוקק"
פרפקציוניסט, ביקורתי מאד, חותר לעשות את הדבר ה"נכון", לשפר/לתקן את עצמו ואת אחרים בעל משמעת עצמית מפותחת, סטנדרטים גבוהים וחוש אחריות מפותח
טיפוס "הרומנטיקן"
רגיש, אינדיבידואליסט, יצירתי, זקוק לביטוי עצמי ועומק רגשי. רגיש ליופי ולמשמעות, אך נוטה למלנכוליה, רגשות של חוסר שייכות וקנאה
טיפוס "המשכין שלום"
זורם, נוח, מסתגל, מקבל, נעים, אופטימי ולא שיפוטי. פסיבי, נמנע .ממאמץ, מתקשה להתחיל דברים או לקבל החלטות . שואף להרמוניה, נמנע מעימותים ואינו נלחם על שלו. מתמזג עם אחרים, הגדרה עצמית לא ברורה
טיפוס הנהנתן
אופטימי, עליז, נלהב, אוהב את החיים, הרפתקן, זקוק באופן מתמיד לגירויים חדשים והתנסויות מעניינות. מתקשה לגלות משמעת עצמית והתמדה , קשה לו להתחייב, קופץ מדבר לדבר, נמנע מכאב ומשעמום
***השפעת האופי על הדעות***
הלכה ומעשים
מתאים למחוקק - סותר לנהנתן - חסר חשיבות אצל הרומנטיקן - ומשתלב אצל המשכין שלום
חופש הקריאה והדמיון
מתאים לרומנטיקן - סתירה למחוקק - מתאים לנהנתן - משתלב אצל המשכין שלום
הגדרות חפצא וגברא
רומנטיקן יתמקד בחפצא - נהנתן בגברא - מחוקק נייטרלי (יעדיף את הנפק"מ)
אפשר להמשיך כך לנתח עוד הרבה נושאים וללמיין אותם לפי דעות מול אופי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2004 17:55 |
|
| |
יוני
רומנטיקן יתמקד בחפצא..... נהנתן בגברא........
וכי לסדום היינו ולעמורה דמינו????
אלא מעתה אמור כך.
רומנטיקן יתמקד בחפצא ולא יניח ידו גם מגברא.
והנהנתן יתמקד בגברא אבל מפחד ימשיך להתמקד בחפצא.
ובבנין בית האדמו"ר ננוחם
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2007 23:58 |
|
| |
המביט_אל:
אין זה נכון מצדו של מבקר "חדש" לגרום לזעזועים בבית שבו הוא מתארח, לכן אני מרשה לעצמי רק להעלות את הנושא לדיון אבל אני לא מתכוון להוביל את הדיון.
בהנחה לא מבוססת, מספר הכותבים הקבועים בפורום עומד על כמה עשרות,והוא עומד על המספר הזה כבר כמה שנים,על אף שהקהל הדתי והחרדי שגולש באינטרנט רק גודל וצומח.. אם כן נשאלת השאלה למה הפורום הזה לא גדל ?
בשביל לחשוב על פתרונות יש צורך קודם לנתח את המבנה של הפורום ומטרותיה ואח"כ אולי נוכל לחשוב למה ישנם כאלו שהם "חושבים" אבל הם רק נעצרים קמעה בפורום ודי מהר ממשיכים הלאה,למה?
לדעתי את הדיון הזה צריכים להוביל מייסדי הפורום,ואמנה כמה משמותם: מיימוני, רב סיינפלד, אקדמאי, ווטו, ספרן, מייציץ, ר' מיכי, אתנחתא, אמשלום, ועוד ..
הדברים נאמרים מלב כואב.. רבותי, הצעירים מחפשים בית !!
יוריקס:
בראש ובראשונה יש לבטל את הצנזורה ו"הסדר" שהרסה כל חלקה טובה בפורום זה.
יש לתת לפתוח 10 אשכולים בשבוע.
יש לאפשר "משאלות" באשכול חדש כל פעם ולא לדחוף אותם בעמוד 262 של אשכול אחד.
יש לאפשר פתיחה מחודשת של נושאים שכבר נידונו באופן אחר בלי לרכז אותם עד לזרא.
יש לאפשר ניתוח "נייעס" בצורה רצינית
יש לאפשר שימוש יותר בוטה בכפירה וכדומה
וככלל ליתן לו להיות יותר עממי ללא חשש שיהפוך להיות בח"ח ח"ו.
עצכח:
ראו נא באשכול זה שנידונו צדדי ההצעות לחיוב ולשלילה ובעוד כמה אשכולות ביקורת אשר במפתחות.
תוקן על ידי עצכח ב- 27/03/2008 16:18:30
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2007 00:12 |
|
| |
ואם ממש ממש אתה מעונין שהפורום יגדל ויהיה אטרקטיבי, אז שים כמה תמונות פורנוגראפיות ואז רגל תינוק לא תוכל לדחוף כאן...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2007 00:19 |
|
| |
קלעמר, מפאת כבודך.. לא אומר מה שהייתי אומר למישהו אחר, אבל תגובתך לא לעניין, וזה בלשון המעטה.. אני לא מסכים בהכרח עם כל הנקודות של יוריקס אבל אתה נסחפת !
|
| נשלח ב-27/8/2007 00:25 |
|
| |
להגביל את הפורום למורשי כתיבה כך שלא כל דגדוג בתאי המוח ובאצבעות המקלידות יולידו עוד הודעות ואשכולות.
|
|
|
|
|